6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Holky, ktere jste si pri prvnim porodu uzivali křiovych bolesti jako ja a mate hruzu, co bude u druhyho porodu, jako ja... Tak tohle jsem zjistila kdyz jsem zjistovala, kde sem mohla, jestli ty křiove bolesti jsou fakt nutne. Je to teda v Praze, ale treba vam to nektere pomuze..
"Krizove bolesti bývají obvykle mnohem silnejsi nez klasicke kontrakce a
zpravidla je zapricinuje nespravne postaveni krizove kosti a kostrce.
Obvykle to byva následkem nejake nehody, často v dětství (uraz, upadnuti na
kostrc apod.). Doporucuji návtěvu MUDr. Frantiska upy, který se na tuto
oblast specializuje a pracuje i s tehotnymi. Jeho tel. je 604 232 416. Dela
manipulace kostrce, coz je dulezita prevence pripadných krizových bolesti.
Není tady
Evčo ílené kříové bolesti jsem měla jak u prvního, tak u druhého porodu, je to opravdu hnus, velebnosti kdyby nebyly porody, klidně bych la do třetího dítěte koda es to sem nehodila dřív..... i kdy o ádném úrazu zad nevím, ale před ms mám taky kříové bolesti, slyela jsem, e jak to má enská při ms, tak je to v horím provedení při porodu.....
Není tady
Cekanko, driv jsem to sem hodit nemohla, protoze jsem se to dovedela vcera....
Jitko2, nevi o co jde, mam jenom tyhle informace, pristi tyden se budu objednavat, protoze jak napsala Cekanka, ty krizove bolesti jsou fakt hnus a pokud je jen mala sance se jim vyhnoutm tak zkusim cokoli
Není tady
Evco a odkud je ten doktor? Z Prahy? Stačí jedna návtěva nebo jich musí být více?
Jo, já ty bolesti mám u ted:( v noci jsem mela nejspis posličky a bolelo me bricho, a taky dole zada(bederni cast) jako při MS, ale silne.... takze doufam a modlim, se ze se mi to pri porodu vyhne,ale asi ne co:(
Není tady
Ivice, doktor je z Prahy. Kolik navstev je potreba nevim, protoze tam jdu az 14.2. Dovedela sem se o tomhle o vikendu, takze krom toho, co jsem napsala, bohuzel jine info nemam. Az toho 14.
Kamchinko, strasne bych ti prala, aby se ti to vyhlo, protoze bych ty krizovy bolesti neprala ani svymu nejhorsimu nepriteli... ALe treba budes mit stesti a obdudes si to ted. A nebo to budes mit jako moje mamka, ta mela as 8 hodin mirny normalni porodni bolesti, pak ji zacaly ty krizovy, ale za necely 4 hodky sem se narodila, takze to este nebylo tak siileny.
Není tady
Zní to lákavě, ale trmácet se takovou dálku se mi nechce . Ale pokud by to byla jedna návtěva, tak tu bych klíďo absolvovala. Evco, tak pak dej vědět, a to bude mít za sebou. Jsem zvědavá. My na kříáky hodně v rodině trpíme .
Tady u se asi nedozvíme jak to dopadlo, co? koda, docela mě to zajímalo, zádíčka mě taky bolej...hlavně okolo "ocásku"
Není tady
Halo, halo, jestli někdo máte nějaký osvědčený nápad na ty kříáky, tak sem s ním.
Já to měla při prvním porodu 6 hodin a řvala jsem jak tygr. Jakákoliv úleva je vítaná - prosím, prosím.
Do Prahy to teda mám dost z ruky, ale třeba kdyby někdo hodil název té metody, tak bych někoho jetě rychle nala u nás. Není to náhodou ta Dornovka?
Není tady
se přidávám do klubu - porod jsem měla indukovaný, a to 2 dny - kříové bolesti mi začaly v noci po dni s první tabletou na vyvolávání, rostly a sílily a druhý den u to bylo nesnesitelné, ovem od těch zhruba 11 hod, kdy mi píchli vodu, jsem myslela, e si ty záda snad odkrojím noem nebo tak něco (malá se narodila v 14:11) - nepamatuji si, e by mě při porodu bolelo břicho (zřejmě ano, ovem ta bolest v kříi vechno přehluila)
před otěhotněním jsem cvičila Mojíovou (cca měsíc) a v dětství ani jindy jsem ádný úraz kostrče, páteře, atd. neměla (prý mám jen plochá záda a sklon ke skolióze v dětství byl)
jinak při MS mám taky pěkné bolesti kříe, hl. ne se to rozjede - take si myslím to samé, co tu ji bylo řečeno - porod je obdobná bolest jako při MS, přirozeně nesrovnatelné intenzity, a kdo na kříové bolesti trpí, tak se tomu nevyhne ... zbývá se jen modlit, aby trvaly co nejkratí dobu
soucítím s vámi
PS: jo a brala jsem homeo u porodu ty dvoje doporučené, nevím, jestli mi to pomohlo, ale tak pro zajímavost ... (Dr. mi toti, kdy mi píchla vodu, řekla, e to můe trvat jetě hodinu nebo jetě i 12 hodin, ne nastane finále - take jsem z toho jetě vyla dobře zdá se) a taky je důleitý vůbec neleet, i kdy člověk by se nejradi stočil do klubíčka a zdechnul někde ve křoví, tím se to podle mně taky urychlí
Upravil(a) Cassiopeia (10. 5. 2009 19:17)
Není tady
Omlouvam se, ze jsem nenapsal, jak to dopadlo, ale moc sem uz nechodim. Terinka nebyla uplne zdrava a tak.
Ale mam bohuzel spatnou zpravu - nepomohlo to. Bylo to to samy jako poprve, malem sem lezla po zdi a bricho jsem vubec nevnimala, jako kazda, ktera ma krizove bolesti. Podle porodni asistentky je to u mne proto, ze mam dvourohou delohu a mimi tam mam malo mista a nemuze se dotocit, takze tam nekde tlaci... No byla to zase chutovka, ale aspon sem rodila domaa jenom 3 hodky, takze se to dalo
Není tady
Já si myslím, e je to indivindy.. V dětství jsem měla dva pády na kostrč (skibob a běky).. Po těch úrazech jsem nemohla týden sedět. A při prvním porodu jsem kříové bolesti neměla.. Moná pomohly těhotenské masáe?
Není tady
zapricinuje nespravne postaveni krizove kosti a kostrce? A já si myslela nebo jsem slyela, e kříové bolesti jsou kdy miminko je při porodu otočeno zádičkama na kostrč maminky a tudí to mimčo na tu kostrč tlačí.
Není tady
Mě to ale váně bylo takhle vysvětleno. Miminko se otáčí různě při porodu, moje ségra má 4 děti a z toho 2 jí li dnem pánevním. Normální cesta je ta kdy mimnko je hlavou dolu e a zádičkama je opřené o bříko maminky, tak jsem to měla já a kříove bolesti jsem neměla. Take jaké je či není procento jak mimi jde ven a jakou roli hraje poloha fakt nevím. Ale to co píu jsou třeba blbosti, opravdu neuím jak to je. Mě to jednou takhle vysvětlovala PA.
Není tady
Stránky: 1