6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Svedko, ta první tříkolka, je pro malé děti, které na tom sedí a ty je tlačí. Nikam na tom samy nedojedou. A to hodně dlouho. Jestli to chce na procházky a tlačení, tak jo.
Měly jsme monost porovnat to u cca 27 měsíčních dětí. Chvilku jim trvalo ne pochopily jak lapat, ale pochopily a jezdily na tříkolce s řetězem, na té na obrázku seděly a chtěly tlačit. Nikdo z dětí to neulápl.
Pokud chce, aby dítě venku samo jezdilo, pro nejmení je nejlepí to odráedlo. Jen pozor, e některé motorky mají zadní kolečka moc daleko od sebe, nebo hodně trčí do stran motorky a děti se tím bouchají do nohou.
Není tady
Spunti diky , to je presne ta rada, kterou jsem chtela slyset/cist!!!! zamerime se na odrazedla, chci aby si to uzila a trochu se snazila sama a ne abych ji vozila jak pecivala, od toho mam kocar!
Není tady
Třebas na tuto hodně nadávali.
Tedy Jitka na ní jezdila, protoe neměla jinou monost, ale na písku z toho větina dětí lezla dolů, nebo i spadla
Asi nejoblíbenějí a nejrozířenějí mezi dětma je tohle a je ve třech velikostech
Pro kousek větí děti (tak 2 roky) je straně ikovné tohle odráedlo, naučí se na tom rovnováhu a je to kolu i podobné.
Upravil(a) spunt (2. 2. 2008 22:18)
Není tady
No ja si prave vybrala tu motorku co jsem davala ten odkaz, pac neco takoveho jsem mela jako prcek ja, akorat ze tenkrat byla jen zluta a cervena snad :d a pak jsem koukala na tuhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=2931596&tab=3 coz je v podstate totez jako tvuj 2. obrazek
Není tady
Tak my máme doma to první odráedlo, který má Spunt v příspěvku - je na houby, Adam na to moc nejezdí, kolečkama si jezdí po noičkách...
Asi koupíme něco jiného.
Není tady
my máme odráedlo kde je irí kolečko,to co má PUNT MÁ KÁMOKA A U JIM PO MĚSÍCI PRASKLO TO PŘEDNÍ KOLEČKO.
Není tady
Z fotek od Spunta...
to první odráedlo je totálně na h.... My ho nevlastníme, ale na Nelu zbylo u známých a nikam s tím nedojela. Neustále se jí pletly noičky do zadních irokých kol.
to druhé odráedlo máme a jezdí se jí na něm dobře.. Moná se u Nela těí a trochu povyroste, přeci jenom je pro ni jetě trochu vysoký.
a to poslední má kamarádčin synek, tak na jaře zkusíme jízdu...
Není tady
No já taky pořád řeím, jestli tříkoku nebo odráedlo. Ale me to odráedlo přijde nebezpečný, kdy vyvine trochu rychlost nebo to není úplně hladký terén. Já nakonec i po poradě se puntem koupím máovi normální tříkolku a snad jí v létě u ulápně. Tu barevnou s tyčí jsme vyzkoueli u kámoky a vůbec ho nenadchla a mě taky ne. Je to jenom dalí vozítko (místo kočárku) pro děti.
Není tady
tak malej ma tu motorku c.2 od Spunta, uplne nejlepsi!!! dostal ji k 1. narozeninam, ale zacal na ni jezdit az tak ve 14-15 mesicich, ted uz dokaze vyvinou peknou rychlost, ze za nim musim kolikrat i bezet, tu c.1 jsme dostali od znamych, tak je naprosto na...malej ani nepochopil, ze ma sedatko vzadu, sedne si na tu tyc mezi sedatko a riditka, jak je zvyklej z motorky,na ni musi byt dite desne predklonene...
jenze motorka mu uz zacina byt mala, tak nevim, co koupit dal
jeste jsme ted na vanoce koupili http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=10792336&tab=0 ale tolik ho to zas nenadchlo a to v obchode delal sceny, ze ho musi mit, jenze jak je siroke, tak prave jeste poradne nedosahne na zem
Není tady
Karal, to auticko ma i malej rejd, chtelo by to nejak zvetsit, vidam je venku celkem dost, jenze by jsme zadni operadlo museli sundat a naraznik taky...ale ani tak se mu nelibi...ze by chtel tlacit, kam budu chtit ja, to ani nahodou...skoda penez, tak co koupime ted???
Není tady
Nala jsem k tématu tento článek:
Koncem 3. roku je dítě schopno naučit se jezdit na tříkolce lapání do pedálů vyaduje opačný pohyb (jedna noha lape nahoru a druhá dolů) a to vyaduje ji určitý stupeň rozvoje mozkových schopností. Větina dvouletých dětí je zmatených a snaí se rozjet tak, e tlačí oběma nohama najednou. (Zdá se, e jedění na tříkolce není jen o tom, zda dítě dosáhne na pedály a zvládne je selápnout).
Toto období je ovem také velmi náchylné k různým nehodám je to proto, e dítě se stává tak sebejisté, e se méně soustředí na to, co mu leí v cestě, ne na to, za čím běí&.
Není tady
Souris, v tom případě mám geniální dítě, kdy jí jetě nebyly dva roky jezdila na tříkolce v pohodě. A vlastně větina 2,5 letých dětí v okolí zkouela kolo a některé kolem 3 let zkouely u jízdu na kole bez postranních koleček.
Tos mi udělala radost
Není tady
Tak my s kolem dost bojujem,lapat lape v pohodě,zabrzdí dozadu..teda on je o dost starí ne vae děti malýmu byli v srpnu 3 roky,ale má ty kolečka po straně...je to hrozný s tím jezdit příde mi e na tom vypadá jak blbeček,ale jinak se mu jezdit nechce...no tak holt na to asi nebude mít buňky tak tomu necháváme čas....
tak já naváu v kolika je dítě schopno jezdit bez balančních koleček?Mě příde e u má nejvyí čas...
Není tady
keny, je to různé, viděla jsem děti co v necelých 3 letech jezdily v pohodě bez balančních koleček a některé ztuha jezdily v 5ti s postranníma kolečkama. Nae Jitka je má a uvidíme jestli to přes léto zvládne bez nich.
Jak to tu bylo zmíněné, na dosaení lepí stability hodně pomáhá to odráedlo co vypadá jako kolo a koloběka.
Není tady
Zkusím poradit z vlastních zkueností:
Dcera měla malé kolo s postranními kolečky, ale to mělo trojkolkový převod - prostě pořád lapalo. Bylo to nanic, jezdit na kole se naučila a v 6 létech.
Syn dostal starí maličké kolo v necelých 4 létech a na radu sousedů jsme mu sundali lapadla. Take to kolo-odráedlo mi přijde zbytečné, dá se to udělat takhle. U druhý den uměl natolik dobře balancovat, e jsme mu lapadla vrátili a jetě ten den jezdil sám.
Není tady
Holky,prosím vás co si myslíte o tomto odráedle ? http://www.sport-live.cz/detska-odrazed … -1169.html
Dneska nám dolo odráedlo cross a za prvé mě příjde,e je natálce velký,za druhé si zadníma kolečkama přejídí nohy a za třetí ta´tka nadával jekej je to nestabilní krám
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Holky,prosím vás co si myslíte o tomto odráedle ? http://www.sport-live.cz/detska-odrazed … -1169.html
Dneska nám dolo odráedlo cross a za prvé mě příjde,e je natálce velký,za druhé si zadníma kolečkama přejídí nohy a za třetí ta´tka nadával jekej je to nestabilní krám
Lucinko, my také koupili Natálce tu motorku,ale nakonec jsme si ji s kamarádkou vyměnily za mení motorku a nae Naty i jejich Márinka jsou holky naprosto spokojené. Natynka si také přejíděla zadními kolečky noky a na tom mením se jí to líbí a nemyslím si, e by byla jedna i druhá motorka nestabilní..... Alespoň nae se na tom drí dobře, taháme ji vude motorku
máme tuhle :
Není tady
Rádi a máte teda tuhle a tu nejmení velikost,jo? ...oni jsou toti tři velikosti
Není tady
Taky máme tuhle motorku (viz foto Kuricka) a Maty na ní jezdí od minulého léta. Nikam se bez ní nehneme a hlavně, zatímco v zimě jsme se couraly rychlostí neka, teď mám co dělat, abych Matyldu dohnala . Jsou jí dva roky a dva měsíce, máme tu nejmení variantu, ale pomalu z ní začínáme odrůstat. Kamrádky, co mají čtyřkolky, nadávají na to, e si děti najídí na paty a kdy zkusily tu naí, nemohly si jí vynachválit a tak teď řeím, jestli kupovat větí motorku a nebo investovat do kola... Před měsícem jsme se byli podívat v cykloobchodě a Maty tam právě objevila jedno dětské, hned na něj nasedla a nemohli jsme ji z obchodu (i z kola ) dostat
Není tady
Steličko, tvůj nápad se sundanýma lapkama je dobrý, ale pro větí děti. To odráedlo jako kolo je podstatně nií. Jitce jsou 4, na kole začala jezdit ve 2 a 3/4 kdy dosáhla na lapky ( o rok dřív jezdila na tříkolce) teprve teď doáhne oběma nohama z kola dolů.
Není tady
Já jsem pro kolo, my jsme kupovali kdy jsme přecházeli z odráedla kolo Belter (mají ho na www.cyklospeciality.cz je tam o něm i hodně napsané) a je super, je lehounké a snadno ovladatelné, take bych řekla e na učení si na kole ideální, navíc nae malá u ho bude mít přes rok a pořád se jí na něm skvěle jezdí.
Není tady