6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je lepsi poridit nejdrive trikolku ci to nejmensi kolo -12??? Malemu budou v lete 2 roky...
Není tady
Adule, tak jsem nakoukla do chytre knihy a tam se pise, ze na 12" palcove kolo se prechazi v okamziku, kdy dite umi na trikolce slapat a zatacet. Dale se pise,ze vetsina 2,5letych jiz 12" kolo zvlada. Trikolka pro vetsi deti se nedoporucuje v okamziku, kdy uz umi vyvinout vyssi rychlost, pak se stava nebezpecnou (jde hlavne o pady pres riditka)..
Není tady
můu dosvědčit, v deseti jsem přelítla přes řidítka tříkolky a jizva mi na hrudníku zůstala dodnes (nutno podotknout, e jsem jen zkouela její bezpečnost pro mé malé sourozence, no testem neprola... )
Upravil(a) Claire (1. 2. 2008 23:08)
Není tady
Karal, a nepise ta tvoje chytra kniha, zda se nemuez to dite naucit zatacet a slapat rovnou na tom kole??? jenze nam bude prece jen 2 roky... moc se mi nechce v kvetnu, cervnu kupovat trikolku a v srpnu kolo a dalsi rok nove vetsi...
Není tady
Na motorce uz zatacet umi, takze si myslim, ze zataceni jsme pochopili. Zkouseli jsme trikolku u te kamosky a Honza z ni byl celej vedle. Asi si pripadal jako velkej.. Zase na druhou stranu nemame pred domem asfalt a je to nerovne, tak si rikam, ze by mozna trikolka nebyla nejlepsi. Fakt nevim. Sobe bych kolo vybrat umela, ale mrnousi ne... U nas v ulici zacali kluci jezdit az ve trech, tak zase nechci Honzu nutit k necemu, co nebude schopen zvladnout..Asi to na Sport Prague vyzkousime..
Není tady
Claire, a pak ze nemas zadne zraneni - treba budes tezko obhajovat sve posledni misto..........
Není tady
a myslis, ze trikolka je jen na asfalt?? tak pak dejte vedet
jo, ja bych taky potrebovala nove kolo, moje super horske je uz prastare a ac bylo tenkrat celkem drahe, tak ted kdyz ho dam do servisu, tak si mysli, ze je to levna sunka z hypermarketu - je mu uz 13 let
Není tady
:-))) Ja mam horaka Ravo a pak moji lasku na prvni pohled zlutocernou silnicku Giant. Tenkrat stala asi 40 ale nastesti jsem ji nefinancovala celou...:-)) Ted uz ma pochopitelne cenu jeste vyssi, nebot jsme spolu ledacos sjezdily.
Honzovi bych chtela koupit bud Leader Fox (dobra ceska znacka :-)) a nebo Specialized, ten je ale drazsi, zase jsou lehci..Ale myslim, ze pokud mu koupime Specialized, tak az jako vetsimu. Leader Foxe ma manzel a je s nim spokojen. A hlavne clovek neplati tolik za znacku jako u toho Specializedu. ALe uz je to prece jen par let, co jsem se v oboru pohybovala denne. Zkouknu to na Sport Prague a dam nejake reference, ju?
Není tady
Adule my začínali na tom nejmením kole s těma nandavacíma přídavnýma kolečkama vzadu, ale malej kolo ulápnul a ve třech, do měsíce jsme pak sundavali ty přídavná kolečka, krásně se hned naučil bez nich. Na tříkolce nikdy nebyl. Ale od těch asi dvou let a něco jezdil hodně na koloběce a naučil se tak stabilitu, proto byl přechod na kolo tak hladký
Není tady
Adule, u nás jsme byli spí za exoty e Jitka měla tříkolku. Ale ona je mení a na tříkolce dosáhla a na kole ne. Tedy je pravda e v nějakých 19 ti měsících u na ní drandila venku. Větina dětí v naem okolí začínala kolem dvou let rovnou na kole. Taky byli skoro o hlavu větí . A hodně si teď chválí takové jakoby kolo odráedlo, vypadá to jako kolo bez lapek. Na tom se hodně naučí stabilitu a zatáčet a pak snadněji přechází na kolo ( koloběka udělá podobnou slubu jak psala Čekanka)
Pro mě byla lepí tříkolka, protoe jezdí pomaleji a já v poho stačila a kdy u nechtěla jet, tak jsem tříkolku v klidu táhla nebo nesla, kolo je o dost těí.
Není tady
My budeme Nele pořizovat tříkolku, ale myslím, e stejně se na ní naučí jezdit a ten dalí rok soudě dle neteře, které bylo loni 2 roky a moc si to neuívala, spí se vyřádila na odráedle...
Není tady
JO a ta tříkolka musí mít převod, pokud jsou lapky na předním kole, tak to děti neutáhnou hodně dlouho, v podstatě a kdy naprosto v klidu můou jezdit na kole.
My to střídali. Někdy chtěla být velká holka s tříkolkou, někdy chtěla řádit na odráedle ( a to i teď )
Není tady
Spunte, slyela jsem, e ty módnějí tříkolky jsou naprd.. Mě se líbí klasika tříkolka PÁJA, ale teď jsem mrkla na MMB a je od 3-5 let..
Není tady
No myslím, e my na jaře vytáhneme z půdy tříkolku, co máme jetě po nás a uvidíme A moná bude zase moderní, vypadá podobně jako ta Pája
Není tady
jetě jsem chtěla napsat, e kamarádka co má hodně vzrůstem malého tříletého kluka tak u kola oddělala lapky a nechala ho odstrkovat se nohama aby získal stabilitu a pak se lapkama u to lo rychle. Nám na stabilitu ale fakt pomohla ta kolobrnda
Není tady
Starí kluk měl tříkolku tu klasickou od 2,5 let. Je pravda, e mu ze začátku dělalo problémy lapání . Doporučuju tak a od 3 let. Ve 4 letech u na ní moc nejezdil, měl větí lapací traktor. Kolo dostal v 5.
Mladí kluk měl rovnou kolo od 3 let, v pohodě lapal a za dva měsíce byl i bez koleček. Záleí asi na kadým dítku, protoe mladí kluk byl zdatný.
Myslím, e kolo je lepí. Má irí kola,můe se na něm jezdit vude, na kamínkách, po trávě, to s tříkolkou nejde.
Není tady
Jo a ty odstrkávací motorky u nás vedly. Jetě ted si vzpomínám, e na nich doma řádili oba, kadý měl svou, jetě ve 2 a 5 letech.
Adule - myslím, e u vás by byla asi vzhledem k věku nejlepí ta motorka. Na kolo mi přijde jetě brzo.
Upravil(a) dusička (2. 2. 2008 19:49)
Není tady
My měli od roka tříkolku a do skoro 2let, vozila jsem ji před sebou a bylo to fajn, letos dostala k narozkám kolo to nejmení tak uvidíme jak jí to půjde, teď jí začlo bavit teprve odstrkávadlo, tak uvidíme na jaře a bude teplo co bude preferovat
Není tady
Ahoj holky, prima tema, ja ted resim co koupit Terce k 1. narozkam a vaham mezi klasickou motorkou a nebo trikolkou, predpoklad, ze bude jezdit hlavne od tech 14 mesicu do podzima na chajde Tak co myslite? Podle tehle diskuze bych teda od te trikolky upustila, bylo by to stejne jen o tom, ze bych ji vozila pred sebou pomoci vodici tyce takze by z toho mela prd, ale nejak si ji nedovedu predstavit, ze zvladne odrazet se na motorce .... kouknete na nasledujici varianty a prosim o vyjadreni
http://www.babydirekt.eu/smart-trike-plus nebo http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/v … ss-policie
diky diky za nazory a zkusenosti
Není tady
Tudle pevnou motorku máme taky a sedne na ní pořádně a teď a jede, předtím se bála , holt kadý prcek je jiný, ale na tříkolce s vodící tyčí se nebála, měli jsme hrací od Chippolina
Není tady
No ja si taky myslim, ze z toho jeste nebude ... je takova telatkoidni, sotva se nauci chodit a ja bych ji rvala na motorku tak prave chci vyzvedet, odkdy vase starsi ditka "odrazela"
Není tady
védu,my máme jak tříkolku-na,které se ji moc líbí a teď u si ji občas tlačí po venku sama tak odstrkovadlo.Máme to aktivní chodítko 2v1 od Fiher Price a Natálku u na tom po doma docela lítá Pak má jetě takový obyčejný odstrkovadlo autíčko,myslím z Hypernovy za 300 Kč a na tom taky jezdí a líbí se jí to
Ale kadý dítko je asi jiný
Není tady
Tak choditko mame taky, ale ne 2v1 ale mame to hopsaci zviratko a s tim si poradi, vetsinou z neho nepada, takze by teoreticky v nejakych tech 14 mesicich mohla pochopit odrazeni na motorce ... ty auticka atp. mi prijdou strasne siroky na posez, ze ma to dite ty nozky tak od sebe, ze se ani nemuze poradne odrazit, ne?
Není tady
vedu my máme fakt takový obyč.take iroký není
Není tady
Asi vlitnu nekde do hrackarny a vyzkousime, teda ne ze bych si delala iluze, ze se v 11 mesicich projede po prodejne ale aspon jak bude reagovat a jak se ji na tom bude sedet
Není tady