27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Po vyetření kolene mi sdělil lékař, e mám uívat chondroprotectiva.. Jako jsou gs condro atd. Uíváte někdo něco podobného, co byste mi doporučili? Díky, P.
Není tady
Chondroprotektiv je na trhu velké mnoství, ale osobně si myslím, e lepí ne si kupovat ta volně prodejná, je lepí poádat lékaře,aby ti napsal na recept takové,které je jako lék, tedy je garantované určité konstantní mnoství účinné látky, co u těch volně prodejných není.A cena je tedy zhrubě stejná. Příkladem takového léku je Condrosulf nebo třeba Dona.
Není tady
Upravil(a) elinka (2. 2. 2008 11:31)
Není tady
Elinko, díky.. Koupila jsem si pangamin aktiv, který obsahuje i dalí vítamíny, které potřebuji
Není tady
PetaZ napsal(a):
Po vyetření kolene mi sdělil lékař, e mám uívat chondroprotectiva.. Jako jsou gs condro atd. Uíváte někdo něco podobného, co byste mi doporučili? Díky, P.
ja beru Donu a Artrodar-oboji na recept od lekare.Zmenu k lepsimu jsem zaregistrovala asi az po mesici uzivani.
Není tady
Vyjádřím pouze své osobní zkuenosti.Condrosulf jsem brala v době, kdy jetě nebyl módní záleitostí a dokonce zadarmo. U mne - nezabral, a to tvrdím proto,e prostě neodstranil bolesti. A kdy mám bolesti, čekám, e přejdou.Má matka to taky leta bere, nevím proč, asi ze zvyku, ale e bolestí má a nakonec na výměnu kloubu musela a to u byla křivá bolestí.
A e ty bolesti u mne netrvali den, ani týden, ale měsíce.
Zato, kdy jsem si za své koupila gelandrink, třetí den mne bolesti přely a to mne nadchlo a zakadým, kdy jsem to brala nově-po roce, to tak fungovalo. Ted mám nevyzkouenou novou řadu ...geladrink, glukosamin chodroitin msm, omega 3 a vit.c se enenem a u se těím, jak mne bude (doufám fajn) a bolesti přejdou. kadopádně se zlepí kvalita vlasů a nechtů, nakonec, ty taky kdysi zoufale padaly.
Babská rada....kdysi lidi jedli sůlc. elé...to je na chrupavku, jene sůlc nemám ráda, ale asi v tom něco bylo, e?
musí vyzkouet sama. Pangamin mám taky, obras nezakodí a cena je velice příjemná.
Není tady
Ono záleí, o jakou nemoc jde. Mě léčila revmatoloka několik let, ale revma, ani artritidu nemám. Léky mi psala a říkala, e ty volně prodejné jsou jen byznys pro peníze, to abych si nikdy nekupovala.
Brala jsem Donu, Condrosulf, Delagil i Salazopyrin a nic nepomohlo, protoe bolesti mám od boreliozy.
Take ono je třeba nejdříve zjistit, od čeho bolesti jsou. Jinak, kdy lékař doporučí , aby sis něco koupila a nepomůe ti, tak to je údrbář a ne lékař !
Není tady
Aneri napsal(a):
Ono záleí, o jakou nemoc jde. Mě léčila revmatoloka několik let, ale revma, ani artritidu nemám. Léky mi psala a říkala, e ty volně prodejné jsou jen byznys pro peníze, to abych si nikdy nekupovala.
Brala jsem Donu, Condrosulf, Delagil i Salazopyrin a nic nepomohlo, protoe bolesti mám od boreliozy.
Take ono je třeba nejdříve zjistit, od čeho bolesti jsou. Jinak, kdy lékař doporučí , aby sis něco koupila a nepomůe ti, tak to je údrbář a ne lékař !
Ale tak přece funguje velká část léčiv, konkrétně v revmatologii, kdy u jsme v této diskusi, od nsa po kortikoidy... To byc jsi potom mohla říci, e větina lékařů jsou údrbáři. A na tento výrok si já netroufám.
Není tady
Ach jo. Mě u asi třetí měsíc bolí palec ruky (basální kloub). Chondroprotekctiva nezabraly, tak jsem se vydala k lékaři, on mi to zrentgenoval a řekl mi, e tam ádné změny nejsou, jen je kloub silně podráděný (přetaený). Co s tím? U to trvá dlouho.
Není tady
Kdy si nakupuje a ho v lékárně platí, buď hotově, nebo formou daní. Ale platí vdycky. A pokud by byl údrbář kadý lékař který ti předepíe lék který nepomáhá.... Počty chronicky nemocných stoupají. Není to ovem tím, e by byli patní lékaři, ale tím, e koncepce medicíny jako taková nevede ke zdraví, nýbr k nemoci. Např. mnoství vysoce specializovaných odborníků vede k tomu, e jeden neví, a nerozumí, co dělá druhý. Kadý lékař něco napíe a i kdyby věděl co píe ten druhý, tak tomu stejně nerozumí a potom dochází k interakcím mezi léky. Také léčba je naprosto symptomatická! Nezkoumá se příčina. Pokud někdo příčinu označí někde mimo dosah chápání odborníka je označen za pavědce arlatána.... Pokud si projdeme historií lékařství v posledních 100 letech tak kadá generace lékařů ma jiné postupy, mnohdy naprosto opačné. A nezapomínejme, e farmabyznys je hned po zbrojařském průmyslu nejvýdělečnějí odvětví průmyslu. S vyími zisky ne mjí třeba drogy.
Pokud si chce vybírat z několika prostředků, doporučil bych český výrobek s tím, e je fajn se podívat na obsah účinné látky a porovnat cena/ mnoství.
Není tady
Judyna napsal(a):
Ach jo. Mě u asi třetí měsíc bolí palec ruky (basální kloub). Chondroprotekctiva nezabraly, tak jsem se vydala k lékaři, on mi to zrentgenoval a řekl mi, e tam ádné změny nejsou, jen je kloub silně podráděný (přetaený). Co s tím? U to trvá dlouho.
Tak tohle mám taky na ukazováčku a prostředníku pravé ruky, je to od letitého klikání na PC fakt !!!
Prostě klouby jsou přetaené, doktorka mi poradila jen prsty etřit (ale jak ?), nahřát v koupeli třeba z dubové kůry a jemně masírovat např. kostivalovou mastí....
Upravil(a) Décima (17. 7. 2008 12:04)
Není tady
Tak to řeíme vpodstatě stejně. Taky nahřívám, lehounce masíruju (ovem kafrovou mastí) a snaím se postienou ruku co nejmíń pouívat. Občas si ji i zaváu, abych jí dopřála opravdu odpočinku. Já jsem ale hlavně ráda, e to vlastně nic není, i kdy to u otravuje pěkně dlouho.
Není tady
co takhle tvarohový zábal se strouhaným kostivalem? Sbírá se na podzim.
Není tady
Mohu doporučit jak masání gely na zmírnění bolestí, tak potravní doplněk, který mám ozkouený na sobě