Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 1. 2. 2008 14:25

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

chondroprotectiva

Po vyšetření kolene mi sdělil lékař, že mám užívat chondroprotectiva.. Jako jsou gs condro atd. Užíváte někdo něco podobného, co byste mi doporučili? Díky, P.

Není tady

#2 2. 2. 2008 11:26

elinka
♥♥♥♥---

Re: chondroprotectiva

Chondroprotektiv je na trhu velké množství, ale osobně si myslím, že lepší než si kupovat ta volně prodejná, je lepší požádat lékaře,aby ti napsal na recept takové,které je jako lék, tedy je garantované určité konstantní množství účinné látky, což u těch volně prodejných není.A cena je tedy zhrubě stejná. Příkladem takového léku je Condrosulf nebo třeba Dona.  smile

Není tady

#3 2. 2. 2008 11:28

elinka
♥♥♥♥---

smile

Upravil(a) elinka (2. 2. 2008 11:31)

Není tady

#4 3. 3. 2008 10:45

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Elinko, díky.. Koupila jsem si pangamin aktiv, který obsahuje i další vítamíny, které potřebuji smile

Není tady

#5 24. 3. 2008 19:41

rybbka
♥♥-----

PetaZ napsal(a):

Po vyšetření kolene mi sdělil lékař, že mám užívat chondroprotectiva.. Jako jsou gs condro atd. Užíváte někdo něco podobného, co byste mi doporučili? Díky, P.

ja beru Donu a Artrodar-oboji na recept od lekare.Zmenu k lepsimu jsem zaregistrovala asi az po mesici uzivani.

Není tady

#6 30. 3. 2008 0:54

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Vyjádřím pouze své osobní zkušenosti.Condrosulf jsem brala v době, když ještě nebyl módní záležitostí a dokonce zadarmo.  U mne - nezabral, a to tvrdím proto,že prostě neodstranil bolesti. A když mám bolesti, čekám, že přejdou.Má matka to taky leta bere, nevím proč, asi ze zvyku, ale že bolestí má a nakonec na výměnu kloubu musela a to už byla křivá bolestí.
A že ty bolesti u mne netrvali den, ani týden, ale měsíce.
Zato, když jsem si za své koupila gelandrink, třetí den mne bolesti přešly a to mne nadchlo a zakaždým, když jsem to brala nově-po roce, to tak fungovalo. Ted mám nevyzkoušenou novou řadu ...geladrink, glukosamin chodroitin msm, omega 3 a vit.c se ženšenem a už se těším, jak mne bude (doufám fajn) a bolesti přejdou. každopádně se zlepší kvalita vlasů a nechtů, nakonec, ty taky kdysi zoufale padaly.
Babská rada....kdysi lidi jedli sůlc. Želé...to je na chrupavku, jenže sůlc nemám ráda, ale asi v tom něco bylo, že?
musíš vyzkoušet sama. Pangamin mám taky, obras nezaškodí a cena je velice příjemná.

Není tady

#7 8. 6. 2008 20:53

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ono záleží, o jakou nemoc jde. Mě léčila revmatoložka několik let, ale revma, ani artritidu nemám. Léky mi psala a říkala, že ty volně prodejné jsou jen byznys pro peníze, to abych si nikdy nekupovala.
Brala jsem  Donu, Condrosulf, Delagil i Salazopyrin a nic nepomohlo, protože bolesti mám od boreliozy.
Takže ono je třeba nejdříve zjistit, od čeho bolesti jsou. Jinak, když lékař doporučí , aby sis něco koupila a nepomůže ti, tak to je údržbář a ne lékař !

Není tady

#8 24. 6. 2008 10:00

Jarda-Vlk
♥♥-----

Aneri napsal(a):

Ono záleží, o jakou nemoc jde. Mě léčila revmatoložka několik let, ale revma, ani artritidu nemám. Léky mi psala a říkala, že ty volně prodejné jsou jen byznys pro peníze, to abych si nikdy nekupovala.
Brala jsem  Donu, Condrosulf, Delagil i Salazopyrin a nic nepomohlo, protože bolesti mám od boreliozy.
Takže ono je třeba nejdříve zjistit, od čeho bolesti jsou. Jinak, když lékař doporučí , aby sis něco koupila a nepomůže ti, tak to je údržbář a ne lékař !

Ale tak přece funguje velká část léčiv, konkrétně v revmatologii, když už jsme v této diskusi, od nsa po kortikoidy...   To byc jsi potom mohla říci, že většina lékařů jsou údržbáři.  A na tento výrok si já netroufám.

Není tady

#9 12. 7. 2008 20:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ach jo. Mě už asi třetí měsíc bolí palec ruky (basální kloub). Chondroprotekctiva nezabraly, tak jsem se vydala k lékaři, on mi to zrentgenoval a řekl mi, že tam žádné změny nejsou, jen je kloub silně podrážděný (přetažený). Co s tím? Už to trvá dlouho.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#10 17. 7. 2008 8:26

Jarda-Vlk
♥♥-----

Když si  nakupuješ a ho v lékárně platíš, buď hotově, nebo formou daní. Ale platíš vždycky. A pokud by byl údržbář každý lékař který ti předepíše lék který nepomáhá.... Počty chronicky nemocných stoupají. Není to ovšem tím, že by byli špatní lékaři, ale tím, že koncepce medicíny jako taková nevede ke zdraví, nýbrž k nemoci. Např. množství vysoce specializovaných odborníků vede k tomu, že jeden neví, a nerozumí, co dělá druhý. Každý lékař něco napíše a i kdyby věděl co píše ten druhý, tak tomu stejně nerozumí a potom dochází k interakcím mezi léky. Také léčba je naprosto symptomatická! Nezkoumá se příčina. Pokud někdo příčinu označí někde mimo dosah chápání odborníka je označen za pavědce šarlatána....  Pokud si projdeme historií lékařství v posledních 100 letech tak každá generace lékařů ma jiné postupy, mnohdy naprosto opačné. A nezapomínejme, že farmabyznys je hned po zbrojařském průmyslu nejvýdělečnější odvětví průmyslu. S vyššími zisky než mjí třeba drogy. 
Pokud si chceš vybírat z několika prostředků, doporučil bych český výrobek s tím, že je fajn se podívat na obsah účinné látky a porovnat cena/ množství.

Není tady

#11 17. 7. 2008 12:03

Décima
♥♥♥♥♥--

Judyna napsal(a):

Ach jo. Mě už asi třetí měsíc bolí palec ruky (basální kloub). Chondroprotekctiva nezabraly, tak jsem se vydala k lékaři, on mi to zrentgenoval a řekl mi, že tam žádné změny nejsou, jen je kloub silně podrážděný (přetažený). Co s tím? Už to trvá dlouho.

Tak tohle mám taky na ukazováčku a prostředníku pravé ruky, je to od letitého klikání na PC lol fakt !!!
Prostě klouby jsou přetažené, doktorka mi poradila jen prsty šetřit (ale jak ?), nahřát  v koupeli  třeba z dubové kůry a jemně masírovat např. kostivalovou mastí....

Upravil(a) Décima (17. 7. 2008 12:04)

Není tady

#12 17. 7. 2008 21:47

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to řešíme vpodstatě stejně. Taky nahřívám, lehounce masíruju (ovšem kafrovou mastí) a snažím se postiženou ruku co nejmíń používat. Občas si ji i zavážu, abych jí dopřála opravdu odpočinku. Já jsem ale hlavně ráda, že to vlastně nic není, i když to už otravuje pěkně dlouho.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 17. 7. 2008 22:57

Jarda-Vlk
♥♥-----

což takhle tvarohový zábal se strouhaným kostivalem?  Sbírá se na podzim.

Není tady

#14 21. 7. 2008 13:31

potvurkapodivna
Host

Mohu doporučit jak masážní gely na zmírnění bolestí, tak potravní doplněk, který mám ozkoušený na sobě tummenupp

NÁŠ TIP:

Zápatí