6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nezvládla jsem to tady přečíst celé,protoe mi to tady přijde jako jednoznačná obhajoba pedofilů o sobě samém, e jsou vlastně normální... Kadý si občas le do kapsy;)
Nechci tady nikoho hanit, protoe ano, i pedofil můe být člověk vzdělaný, hodný k okolí, můe mít charitativní sklony, prostě jinak, v jiných aspektech ivota můe být sluný, dokonce své pudy můe udret....ALE, nic na tom nemění fakt, e JE pedofil....
pro ZIDONA - je mylné, hooodně mylné, domnívat se, e pedofilie (či jiné sexuální odchylky či úchylky) nenjsou součástí poruchy osobnosti....
Naopak, medicínsky rozliené, je pedofilie jedná čast Poruchy osobnosti, jen se sexuálním podtextem, je to odno psychopatie.... stačí dát ve vyhledávači na seznamu: porucha osobnosti, pedofílie a počti si hned v 1. odkazu, který se Ti objeví ...)
Navíc, sám jsi trochu nastínil, e i ty jsi neměl skvělé dětství...Jestli se můu zeptat, byl jsi zneuívaný, či týraný?? (samozřejmě odpovědět nemusí e..)
K tomu sexuologovi - kadý nemocný si myslí, e je vlastně zdravý (jak alkoholik, člověk duevně nemocný či jinak naruený....stejně jsem si to myslela i já....., říkala jsem si o sobě, e jsem prostě jen pořádný cholerik a mám ráda tvrdí praktiky a ráda si uívám ivota, po terapíích jsem si uvědomila, e to byla opravdu nemoc, protoe jsem to sama uvnitř sebe necítila jako něco naprosto v pořádku, a proto jsem hledala odpovědi na otázky, jako děláte právě nyní vy.... "jak to vidí společnost, je to normální" a tak jsem se dostala k lékařům - a nakonec mi byla diagnostikována emočně nestabil.porucha a sex. masochismus spjatý s promiskuitou...po terapíích se to utříbilo a ikdy někde ve mě ty sklony jsou a ve fantazii vyplují na povrch, iji normální ivot, podle odborníků jsem zdravá a nepotřebuji ani sexuálně to, co mi dříve dělalo problém na dui, ikdy jsem si nemohla pomoct a musela jsem to dělat, byla to prostě potřeba...),
asi k tomu u nemám co dodat.....jen to, e je hodně mylné se ale domnívat, e pudy, kt. jsou nám vlastní, jednou nemusíme taky rozvíjet, e můeme selhat..., ale chápu, v 19-letech člověk jetě říká NIKDY a myslí, e nemůe klesnout, odliit se, něco nezvládnout....chápu Tvou naivitu vzhledem k věku...ale kdy vezmu i v potaz, e i ty jsis proel ne moc astným dětství (ikdy jsi jej nespecifikoval), tak to ve vzorci chování, moného opakování, navíc se sexuální poruchou, můe časem vyústit v něco, co si dnes moná nedovede ani představit....
Jen jak jsem zde prolítla dalí příspěvky, a co mě opravdu vyděsilo bylo to, e máte 16-letého pedofilního kamaráda, kt. zneuívá 8 letou holčičku. A vy jej nabádáte k sexuologovi, JINAK to ohlásíte:co:....
Vidíte, a já si zde myslím, e kadý sexuálně i duevně normální člověk, by neváhal a činil....Nejde přece o to, e to vá kamarád nezvládl, ale o to, e se dopustil trestného činu, ale PŘEDEVÍM, e si ta dívenka ponese trauma celý ivot, a tohle u má dané...by si to uvědomuje či ne, co se jí děje - tohle minimálně zůstává na úrovni podvědomí a v dospělosti můe počítat s tím, e se to naopak projeví na její osobnosti....
Tady přece není na místě uvaování, e to dotyčný nezvládl, ale e pokozuje něčí duevní zdraví, poruuje zákon!! (jene podle mého vy jste schopni si omluvit zatím jeho nenahláení tím, jak sami tohle vnímáte....a to vae nejednání díky jisté pokřivenosti v tomto směru, podle mě vá postoj staví do jiné roviny...nae zdravé reflexy by měly jednat, kdy o něčem takovém víMe, navíc pokud víte i o jakou osobou se jedná...chjo, je mi z toho zle...)
Upravil(a) Račice dračice (4. 2. 2008 11:09)
Není tady
Račice dračice napsal(a):
a nakonec mi byla diagnostikována emočně nestabil.porucha a sex. masochismus spjatý s promiskuitou...po terapíích se to utříbilo a ikdy někde ve mě ty sklony jsou a ve fantazii vyplují na povrch, iji normální ivot, podle odborníků jsem zdravá a nepotřebuji ani sexuálně to, co mi dříve dělalo problém na dui, ikdy jsem si nemohla pomoct a musela jsem to dělat, byla to prostě potřeba...),
Tomu nevěřím! A vůbec, co je to normální ivot? Mít jednoho partnera a děti? Jak si na tohle přila, kdy ani vědci si nejsou jistí zda je člověk polygamní nebo monogamní? Prezentuje jen jeden názor z mnoha!
Ok, Shidene, dobrá,základ mám a budu mít vdy nějakým způsobem naruený...., jde o to, e terapie Ti pomohou potlačit to, co Ti dělá obtíe, co Tě dělá "nenormálním" a ty se můe stát jinou osobností, nemám potřebu u mít to, co jsem měla kdysi, a přesto jsem sex. spokojená, na stejné podněty reaguji kdysi a dnes zcela odlině....
Normální je pro kadého něco jiného, to s tebou souhlas - ale pokud u sebe vnímá něco tak,e se potřebuje doadovat potvrzení od společnosti, přemítá sám, zda to normální je či není, pochybuje o svém konání, tak je to na pováenou...
Kdyby zdejí pisatelé se zcela cítili normálně v tom, kým jsou, myslí, e by to tady řeili? Příklad - Kdy má někdo jinou úchylku, třeba tady jednou zmiňovaný feti s obuví a nemá s tím ádný vědomý i nevědomý problém, nenabourává fyzičkou či jen psychickou svobodu nikoho jiného (u pedofilie si myslím, e i ta psychická je důleitá, i od Zidona jsem tu myslím četal, e se obával, e se nějaká dívenka bude bát v jeho společnosti..proč by se ve své normálnosti obával???) pak ano, pro mě je zcela normální....
Ano, já prezentuji pouze pohled a názor za sebe.
Jo a já nepsala o monogamii a polygamii, psala jsem o promiskuitě (časté střídaní SEXUÁLNÍCH partnerů). Polygamie je podle mě o tom, e MÁ VZTAH s více enami ne jen s jednou (tzv. "větí počet manelek, partnerek, přítelkyň"..)....
Promiskuita je čistě o střídání v sexu,v čistě sexuálních partnerech, ne o vztazích....
Pokud si např. enatý chlap, kadý měsíc vrzně někde jinde, pokadé (či téměř pokadé) s jinou...tak je podle mého promiskuitní...
Pokud si vak např. enatý chlap, najde milenku a urduje s ní nějaký vztah,ikdy víceméně sexuální,potamo třeba s ní má navíc jetě dítě, pak je podle mého polygamní....
Upravil(a) Račice dračice (4. 2. 2008 12:12)
Není tady
Milá "Račice" a "Alosek": Toho 16tiletého kluka jsem řeil osobně s mnoha lidmi, a NIKDO z nich mi neřekl, a ho nahlásím policii. Vichni jen kvitovali a říkali, e doteď tomu nelze nic vytknout. A je to jedna psychopatoloka, moje mamka, dvě eny kolem 40ti let (matky dětí), můj psycholog, pan PhDr. Weiss... Nikdo z nich neřekl, e správné řeení je oznámení na PČR, naopak, jetě radili, abychom si dali pozor na odborníka, za kterým půjdeme, aby se mu dalo věřit, aby policii nic neoznamoval. K tomuto ji nemám co říci, větina podstatného zamylení nad situací toho kluka byla v mém nejdelím příspěvku z 2.2.2008 3:15 na 5. straně tohoto fóra (ovem podle toho, jak máte poskládané příspěvky - 5. strana platí pro seřazení od nejstaích k nejnovějím). Doporučuji ke čtení rozbor jeho situace tam.
Račice: "Kdyby zdejí pisatelé se zcela cítili normálně v tom, kým jsou, myslí, e by to tady řeili?"
Cítíme újmu ze strany společnosti právě v tom, e nás nedokáe pochopit. Co je a co není normální je dáno té kulturou a nastavením společnosti. Pedofila, který je dětem pouze prospěný, jste v ivotě neviděli, jednodue proto, e takového nepoznáte. Znáte jen ty, kteří selhali, a objeví se proto ve zprávách. A kdy se náhodou objeví zástupci pedofilní větiny, kteří nikdy dítě sexuálně nekontaktovali, píou o nich ostatní (natěstí ne vichni!) jen samé zpochybňující řeči typu "nemá to pod kontrolou, jednou sele, nikdy neví... " atd. Dokonce v diskuzi pod článkem iDnes http://zpravy.idnes.cz/ctenarum-idnes-c … domaci_zra někdo napsal, e si mě MF DNES vymyslela a e vůbec neexistuju. A pak se div, milá Račice, e s tím, jak nás společnost přijímá, máme problém a píeme na různá fóra a řeíme to!
Upravil(a) Kasz (4. 2. 2008 15:45)
Není tady
Mno na mě to působí, e předevím obhajuje toho kluka, ale nějak se v tom ztrácí ta sestřenice, u ní jsi jenom konstatoval, e pro ni by taky bylo dobrý, aby se v tom neouralo a sekundární viktimizace atd. A jak ví jak jí je? A jestli by jí pokec s psychologem nepomohl? Jak můe vědět, e to, e se to v rámci rodiny nebude řeit a promlčí se to, tak e třeba ona z toho později nebo u teď nebude mít nějaký trauma? A co na to její máma? Jako dost dobře si neumim představit, e bych tu situaci neřeila a chudáčka bratránka nechala, aby náhodou nepřiel k nějaký újmě, kdyby musel dojídět za odborníkama, to nějak nechápu.
Není tady
Kaszi,
tak se přijmi sám a neře to, kdy je to zcela pro Tebe něco normálního. A cítí se normální...Proč musí chtít, aby Tě přijala společnost. Proč chce, aby obecně pedofilii byla dána nálepka normálnosti?? Já to tak cítit nehodlám a ani necítím, mám snad na to právo ne,stejně jako ostatní...
Sám nechce a říká, e by jsi nikdy sám neudělal to, aby nějaké dítě pocítilo nějakou křivdu, zneuití.....ale sám ví, e tu touhu, ten sexuální pud vybít musí /dnes to dělá ve fantazii, nebo nad fotkami, kt. museli vzniknout za předpkladu zneuití...../ Jene nemůe vědět, jak se Tvá sexualita bude vůbec vyvíjet....nevím,jestli si vůbec někdy měl sexuální styk..... Ale jak říká, nikdo na Tobě přece nepozná a neuvidí pedofila, tak o co Ti jde??
Aby se vude psalo, jak jsou pedofilové sluní a milí lidé, jak vlastně v dětech vidí jen tu nevinnost, krásu a lásku, jen jeden detail -e po nich umí sexuálně/pudově touit... Nemyslí si snad, e lidé budou schopni přepnout z normálně vyvinuté sexuality na nějakou poruchovou?? Proč to tedy po nich chce??
Ví, třeba u homosexuality - ta byla taky dlouho samý předsudek, dnes u není. Jene homosexuální např. mui jdu do takové vztahu vědomě a chtějí takový vztah. A navíc homosexualitu s pedofilíí naprosto nelze srovnávat!!!
Ale dělám to z toho důvodu, e chci říct, e Pedofil kontra dítě - je to vztah sexuálně jednostranný.....
A ví co, upřímně si myslím, e Tvá vlastní obava, stejně jako Zidona, e se bojí, e nějaké dívce bude nějaký dotek nepříjemný, je zcela na místě.
Kadé dítě, dívka, ena cítí od mue náznak něčeho jiného, sexuálního...jako dítě si to neumí vysvětlit, jako dívka to cítí, vdy. No nedovedu si představit dceru pedofilního otce...kdyby do ni promítal své touhy, by by nijak fyzicky neublíil - z mého pohledu u jen ten pocit, který prostě z toho druhého vnímá, je přinejmením nepříjemný.....Obáváte se sprváně, na to ma druhé pohlaví radar.....a moná e proto se toho tak obáváte....nevím....
K těm sexuologům, nekomentuji, jen snad, co to můe být za sexuologa, psychiatra,
který ví o sexuálním zneuívání a zaujme postoj, hlavně a se o tom nikdo nedoví...fakt bez komentáře
Vdy i praktický lékař, který zjistí třeba nějaké násilí, má tu povinnost ve oznámit....
A osobně si myslím, e pro dítě je méně do budoucna traumatizující výslechy odborníků ne pokračování v tom, aby bylo zneuíváno....
Upravil(a) Račice dračice (4. 2. 2008 17:08)
Není tady
Kdy si musíte dávat takový pozor na výběr psychologa....Zřejmě není moc odborníků , kteří by nahlíeli na věc vaím způsobem...
Není tady
Souhlas s Majjou, sám vůbec netuí, co bude muset ta dívka v dospělosti řeit, sama v sobě, kdy bude obětí pedofila, s tím, e to sama jednou můe říct a bude muset díky vlastnímu pokození řeit, ani nemluvě.....
Není tady
Lianne napsal(a):
Kdy si musíte dávat takový pozor na výběr psychologa....Zřejmě není moc odborníků , kteří by nahlíeli na věc vaím způsobem...
Na tom něco bude. Hezky stručně a výstině řečeno.
Není tady
Milý Kaszi,
děkuji za odpověď, nicméně opět jsem se nedozvěděla, kdo a jakým způsobem pomohl/pomáhá té holčičce a kdo jí bude pomáhat, pokud se s tím bude muset vyrovnávat i v dospělosti a v případných "normálních" vztazích s mui... a promiň, na tohle jsem tady odpověď nenala, moná neumím hledat. Tak nějak mě momentálně moc nezajímá rozbor situace tvého kamaráda, to je jeho zodpovědnost, kterou si musí nést předevím on sám, a to i před zákonem, stejně jako třeba zloděj, podvodník, domácí násilník. Nezlob se nebo klidně ano, ale jestlie někdo sexuálně zneuívá osmiletou holčičku, páchá tím trestný čin. e ho okolí neudalo, je pro něj jistě lepí, ale opět mi tu chybí pomoc té holčičce.
Pokud byste měli (nebo by oni by měli?) tak kladný vztah k dětem, mysleli byste předevím na ně a na to, jaké by to pro ně mohlo mít následky. O tom jsem si tady nepřečetla ani fň...
Nevím, kde sis přečetl, e odsuzuji pedofily. Neodsuzuji nikoho, jestli má někdo nějaký problém a píe sem o něm, můu mu k tomu pouze napsat, co cítím já. Netvrdím, e kadý s těmito sklony musí vdy a zákonitě ubliovat malým holčičkám nebo chlapečkům. Ze svého slovníku jsem u dávno vyřadila slova "normální" a "sluný člověk", protoe pro mě nic nevypovídají o charakteru člověka.
Moná ale patně vnímám, nicméně mám pocit, e tady se skutečně řeí obhajoba něčeho, s čím já uvnitř souhlasit nemůu - a ne proto, e lidé s pedofilními sklony by byli horí, já je beru takové, jací jsou, jen mi nějak nejde dohromady jejich láska k dětem s obhajitelnými sexuálními praktikami. Pokud tohle dokáou oddělit, je vechno v pohodě, ale selhali u mnozí silní jedinci i v jiných oblastech.
Průser není být pedofil - mít rád děti, dělat pro ně vechno moné a nemoné, ale dokázat se ovládnout v sexuální oblasti.
Průser jsou sexuální praktiky s dětmi bez toho, e byste (oni by) mysleli na následky, které si pak ty děti odnesou.
Pokud nejste spokojeni se systémem, jak je nastavený teď a tady a nelíbí se vám, jak vás společnost vnímá, jestli nehodláte nést trestní odpovědnost za své případné selhání, proč nezkusíte ít jinde (panělsko)?
Alosku, souhlasím, myslím, e jsi jasně a výstině napsala to, co jsem chtěla svými příspěvky říct...
Není tady
Račice dračice napsal(a):
Alosku, souhlasím, myslím, e jsi jasně a výstině napsala to, co jsem chtěla svými příspěvky říct...
Jenom jsem doplnila, co jsi psala ty...
Katzi , zajímalo by mě , jak bude situaci řeit v případě , e ten 16 kluk , se sebou nebude nic dělat . Odbornou pomoc třeba vyhledá jen jednou... a kdoví jestli a dál bude obtěovat svojí sestřenici . Jak se k tomu postaví pak ? Pochybuji , e na takovou dálku bys mu mohl Ty nějak pomoci . Bude přihlíet tomu , jak ničí malý holce ivot a potom třeba dalí a dalí? Kolik toho potřebuje , abys Ty to oznámil na policii ? Kdoví jak dlouho se Ti vůbec bude svěřovat - jak dlouho ho bude bavit , e na něj někdo dohlíí , kdy ho Tvoje rady začnou obtěovat. Ten kluk nad sebou , nad svými pudy zjevně nemá ádnou kontrolu. Moná jsem naivní , ale 16 let mi připadá , e je jetě období , kdy větina puberáků se jetě spokojí s představami...
Není tady
Alosek: panělsko má nějaký lepí postoj k pedofilně orientovaným lidem? Nějak jsem si toho nestačil za svých 5 let neustálého zabývání se pedofilií vimnout.
K holčičce - ta se řeit nebude z prostého důvodu: samotná otázka "ahal ti Honza tady? A co tam s těma rukama dělal?" ve spolupráci s reakcemi tazatelů "Fuj, ten hnusák! Moc ti ublíil!" by způsobilo víc kody, ne potenciálně samotný skutek zneuití, který si ta holka jako ublíení nemusí nikdy vyloit. Honza se jí při sezení na klíně někdy ptal, jestli se jí to líbilo. Někdy kývla souhlasně, jindy ne. Následky nemusí mít ádné. A si moná někdy uvědomí, k čemu docházelo, v té chvíli budi jí pomoeno.
Dobro a zlo nemá mnohdy jasné hranice a volíme takovou volbu, která po naem zváení přinese co nejvíc dobra a co nejmíň zla. Kdyby se ve řeilo podle modelu "oznámíme Honzu policii, s holčičkou začneme psychoterapii, protoe z toho má určitě trauma", tak je velké riziko, e způsobíme podstatně mnohem více kody, ne uitku. 16tiletý Honza bude mít zničený ivot a holčička taky, protoe na tom, aby si proila pořádné trauma, si nejblií příbuzní a její okolí jistě dají hodně záleet.
Ve vězení by Honzu nikdo ovládat nenaučil. Za dva roky by vyel a páchal by svoje skutky dál. On evidentně má na to, aby se naučil ovládat, jen se mu s tím musí pomoct. Za svoje svěření, za svou ochotu s problémem něco dělat, si ochranu zasluhuje. Tak významná koda zatím nevznikla, aby stálo za to jeho skutky oznámit a zničit tak mnoha lidem ivot (jemu, sestřenici, oběma rodinám, ublíit nepřímo známým a přátelům...).
Zdánlivě jasná a jednoduchá řeení nebývají ta správná.
Koneckonců - znám jiného, co se jedinkrát jako mladý, a tedy se svou pedofilií ne příli srovnaný, kluk neovládl, na návtěvě u známých osahával jednu desetiletou. Taky to neprolo přes PČR. Dnes má ona 15 roků a jsou spolu dobří kamarádi, o skutku mluvili a následky nejsou v podstatě ádné.
Odborníků, kteří se na věc umí podívat "naím způsobem" je hodně, kupodivu. K jednomu takovému přítí týden jdeme na doporučení PhDr. Weisse. Zdá se, e ani ten nejpovolanějí vás nepřesvědčí o tom, e mnou zvolený postup v případě Honzy byl správný.
A e řeím předevím Honzu a ne holčičku? Protoe on je příčina. Co je důleitějí - řeit příčinu nebo následek? Kdy navíc negativní následky zatím nejsou vůbec zřejmé?
Zkuste si představit - napíe vám někdo cizí, koho neznáte, email, e zneuil dítě a e ví, e by neměl, zoufale vás prosí o pomoc, protoe tuí, e bude mít problém ovládnout se i přítě. A vae pomoc by byla ta, e by si musel projít celou procedurou policejního vyetřování, odsouzení, uvěznění, lynčování od spoluvězňů a v horím případě i zavrení od vlastní rodiny, kamarádů, přátel. To je podle mě neadekvátní cena té kodě, e pákrát áhl malé holce někam, kam neměl. A navíc - celé toto čoromoro by samotnou příčinu nenapravilo ani o kousíček. Jaká e je ta příčina? Neumí se dostatečně ovládat. Odborník, za kterým půjdeme, mu má pomoci, aby se v kritických chvílích ovládat dokázal.
A vůbec - má monost člověk, který zneuil dítě, někam přijít, přiznat se tam, ani by mu automaticky hrozilo policejní stíhání? Pak se ale nesmíme divit, e lidí, kteří zneuili dítě, a nikdy to nikomu neřeknou, je nespočet! Proč by měl Honza platit tak vysokou cenu za to, e se s problémem svěřil a chce s ním něco dělat? Jak by k tomu přiel oproti vem těm, kteří nikdy o tom, e zneuili dítě, nikomu neřeknou a jsou spokojeně na svobodě? Kdyby nic nikomu neřekl, nikdo by se nic nedozvěděl...
Z uvedených argumentů vychází můj základní přístup k němu.
Lianne: On není vůbec schopný se sebou nic dělat v tomto směru. Ke vemu ho musím nutit - bojí se jít za psychologem, bojí se jít za sexuologem. Pořád nad ním visí výstraný prst - pokud tam nepůjde, nedává mi jinou monost, ne tě nahlásit na policii. Dvakrát jsem se s ním u osobně setkal, podruhé bylo setkání spojeno s návtěvou psychologa, a teďka se s ním setkám potřetí, půjdu s ním na první setkání s tím sexuologem, on sám by tam nedokázal přijít. Setkání jsem muset domluvit já, taky by toho nebyl schopen. Pak budou zřejmě následovat nějaké pravidelné návtěvy u toho sexuologa. Bude muset být pod mou kontrolou. Kdy zjistím, e tam nepřiel bez důvodu, který by byl dostatečně závaný pro omluvu, jdu na tu policii. Stejně tak kdyby se delí dobu neozýval (mobil na mě má a já na něj taky). Důkazního materiálu mám dostatek. Na výběr příli moností nemá - tuhle se mě ptal, e vlastně má jen jednu monost - jít tam. A já mu říkal, e ne, e má monosti dvě, svobodu volby e mu nikdo nebere. Ale kadá monost a jeho volba má svoje důsledky, které si v případě té které volby ponese s sebou. Právě e nechci přihlíet, jak ničí ivot malé holce, ale anci na nápravu mu musím dát. Policie je a poslední monost, ke které přistoupím, a přitom za předem stanovených a jemu známých podmínek.
Upravil(a) Kasz (4. 2. 2008 18:12)
Není tady
Kaszi,
Alosek tím chtěla říct, e je tam nií hranice věku pro pohlavní styk, a to je 12 let (stejně jako na Maltě či ve Vatikánu..)
K holčičce se ji vyjadřovat nebudu, myslím,e celou situaci vidí hodně zkresleně a moné následky si nedokáe ani uvědomit.....(jen můj názor)
O tom, jak velkou by měl nést dotyčný mu odpovědnost a mít za něj adekvátní trest- no, je svéprávný, má občanku, zná zákony naí země...pokud má problém, má ho řeit,hned v 1. chvíli, pokud z nějakého důvodu neřeí, je na něm plná odpovědnost za tohle rozhodnutí, tedy poruení zákona...
Upravil(a) Račice dračice (4. 2. 2008 18:19)
Není tady
Račice: Hranice pro trestný čin sexuálního zneuití dítěte s pedofilií jako takovou nesouvisí, zneuití vdy zůstane zneuitím, zákon jen upravuje občansko.právní trestnost nějakého jednání. Hranice na 12ti letech mi přijde jako nepřiměřeně nízká ochrana pro tamní děti a dospívající. Ani na Maltě ani ve panělsku ani ve Vatikánu si nemůu Albětku vzít za manelku. Ale to nevadí, a navíc by to nebylo pro ni dobré - a dospěje, tak bude kompetentní k tomu rozhodnout se, s kým chce strávit zbytek ivota. Osobně bych hranici pro "legální pohlavní styk" jetě o takový zhruba rok zvýil. Aspoň na věk, kdy můe dotyčný pár zaloit rodinu. Sám pro sebe pouívám hranici vycházející z křesanství - tedy: a po svatbě.
Není tady
Samozřejmě, e zneuití zůstane zneuití, ale vy přece tady tvrdíte, e je pro vás dítě posvátné a ikdy jste pedofilové, zneuítí není podstatou vaí sexuální poruchy....tak jsi to aspoň psal...../vycházím jen z osoby Tvé a Zidona.../
Tedy, kdy by si svou touhu a náklonnost projevoval např. 12 leté dívce, nesetkal by ses s odsouzením a společnost tam by Tě přijala....Ale co je nejdůleitějí, mohl by jsi to napln projevit a nemusel by to pak být vztah jednostranný, dívka, ikdy hodně mladá by měla volbu rozhodnout se....
Proč tedy mluví o zneuití teď momentálně nevím.....
Dle poslední věty, tedy nezná naplno svou sexualitu....jeliko ji vlastně nemá ani proitou.....
Upravil(a) Račice dračice (4. 2. 2008 18:32)
Není tady
No, pedofilie rozhodně není poruchou osobnosti ve smyslu pokozeného rozumu. Ale pokud ji někdo do této kategorie zapsal, tak co mohu dělat? Můu maximálně nesouhlasit.
Odborné řazení umisuje pedofilii mezi sexuální deviace v objektu a co je zajímavé, egosyntonní (vyrovnaná) pedofilie ani odborně NENÍ brána jako nemoc.
Doporučuji knihu Sexuální deviace od Petra Weisse.
Nemocný, nemocný
? Jaká je definice nemoci? Budu citovat zamylení z toho odkazu, který jsi zmínila:
O tom, co je a co není nemoc, nerozhodují lékaři, ale člověk a jeho okolí, tedy rodina, přátelé a nepřátelé, obec, společnost. Je-li někdo spokojen s tím, jaký je, a ije spokojeně v souladu s ostatními na svém místě ve světě, můe klidně psát levou rukou, mít krevní skupinu XXL, est prstů na kadé ruce, spát zavěen nohama na stromě a povídat si s holuby, a nikdo to nemusí povaovat za nemoc. Ovem jakmile začne takový člověk mít ze své jinakosti traumata nebo se sousedi budou cítit obtěováni, omezováni a ohroeni, vlastnosti se stanou nemocemi. Lékařům je pak zadán úkol, aby se s tím snaili něco udělat, a za tím účelem oni takové problémy pojmenují a roztřídí. Oficiální seznamy nemocí nejsou vrcholem vědeckého poznání medicíny, ale pouze pomůckou pro účetnictví pojioven a pro jednotné utřídění lékařské terminologie a poznatků. Není a nemůe být jejich účelem a smyslem určovat, co je správné a co patné, co mají chtít pacienti a co má chtít společnost, co je smyslem ivota a které lidské vztahy nebo kteří lidé mají jakou hodnotu. (Host)
K mému dětství nebylo skvělé, ale ani nijak hrozné.
Asi jako mnoho jiných mám spoustu momentů astných a nějaké ty věci méně pěkné.
Nijak sexuálně zneuívaný a ani týraný jsem nebyl, akorát některé věci jsem těko nesl.
Naráel jsem na řekněme určitou rodinnou nestabilitu typu alkohol, řev po nocích, hádky, občas finanční nejistota. Část rodiny moc nefunguje, část je zdravá a je mi maximální oporou.
Nu já nevím, co bys povaovala za vhodné měnit na mé osobnosti pomocí nějaké terapie?
Mám obavu, e bych akorát zabíral místo potřebným případům..
Protoe stejně tady jde akorát o mě a můj přístup k věci a nikdo ti pevnějí záruku ne mé upřímné tvrzení nedá. Já nevím, proč ti přijdu jako nesvéprávná v iluzích ijící časovaná bomba? Já nevím co bych na sobě měl měnit? K holkám cítím co cítím a beru to jako pozitivum, je to pro mě ten nejulechtilejí cit, kterého jsem schopen. Pro tebe asi paradoxně a nepochopitelně ale to se můe odvíjet od toho, e nemluvíme přesně o tom samém!
Kupříkladu, kdy na chodbě míjím jednu 11letou holku, nemyslím na ni jako na nějaký sexuální objekt. Prostě je pro mě skutečně krásná, jak svou podobou, chováním, tak světem ve kterém ije. Naopak pro někoho jiného můe být jen nezajímavým hloupým dítětem. A poslední co bych chtěl by bylo nějaké takové ivot jakkoliv komplikovat. Takový svatý obrázek. A nenechám si nikým vsugerovat, jak nějaké takové musím někdy v budoucnosti a má osobnost prodělá záhadné změny, zničit ivot.
Něčím takovým bych popřel to co povauji za samotného sebe sama, věř e je mi příjemnějí mylenka na vlastní smrt. Já nevím představ si, e bych ti teď na základě nedávného mediálního případu kdy matka zabila své dítě vnucoval, e podobné riziko je i u tebe a e tě prostě jednou něco popadne a zavradí své dítě? Docela obtíná představa, co?
Proč mám potřebu se o tom bavit? Já od vás nepotřebuji legitimizaci svého cítění, u jsem se s ním ta sil, e nedokáete říci cokoliv co by se mi dostalo pod kůi, ne protoe bych věci, které se mi nelíbí přeslýchal, ale protoe tohle úasné tabum rozplétám zdravým rozumem. Tři roky uvaování je dlouhá doba, aby ve zapadlo na své místo.
Občas rád čeřím hladinu
lidi se přece baví o tom co je zajímá. A mě přirozeně jako pedofila zajímá náhled společnosti a prostě lidí na mě i obecně. A kadý člověk, který díky podobné diskuzi začne přemýlet a ne jen slepě odsuzovat je ohromné plus.
Kamenem úrazu je, e ty vidí jen sex a sex. Heleď například zrovna dnes jsem byl neobvykle nadrený, ale vyloeně sex mě láká u holek 12+
A kdybych se chtěl s nějakou vyspat, tak přirozeně si budu hledat nějakou 15+ co je pro mě v tomto směru rozdíl minimální.
Mladí na mě působí tak jemně, romanticky, příjemně, neně, sexuálně jen trochu a právě asi to tomu dává ávu proč by ten komplex měl být patný, mě se zdá, e funguje výborně.
Obecně známým faktem je, e právě pedofil má předpoklady pro to rozumět dětem.
Vyloeně sexuálně mě tedy přitahují eny a tím odpadá nějaká teorie nemonosti upustit ventil. Kdy mi dá vybrat jestli mít pohlavní styk s 20letou nebo 10letou (bez hrozby trestu a za jejich souhlasu), bez váhání si vyberou 20letou. Ale kdybys mi dala vybrat jestli strávit řekněme odpoledne nebo nějaký výlet s 20letou nebo s 10letou, bez váhání bych volil 10letou. Takový neumělý příklad. Stejně tak např. polibek od 10leté by mi srdce rozbuil více ne od vrstevnice. O tom to u mě je.
Nemluvím teď obecně o pedofilech, mluvím o sobě.
Já to u sebe vidím spíe jako citovou úchylku, citovou odlinost, specifikum, krásnou věc. :-)
Ne začne vytvářet odváné teorie o promítání svých tueb do vlastních dětí, prosím pus si to video od naeho renomovaného odborníka světového formátu v oblasti sexuologie, na které jsem dal link pár stran zpět. Snad mi nebude vytýkat, e jeho podloený názor má pro mě vyí váhu ne tvá spekulace.
Obavu z nepatřičného dojmu bych nebral jako nějaký varovný příznak, ale naopak jako dobře vyvinutou empatii a sociální inteligenci, prostě se nebude chovat tak aby to druhému bylo nepříjemné. Já ani nějaké doteky neřeím, spíe to, e prostě nemůu jen tak s nějakou takovou holkou navázat řeč, protoe bych mohl působit divným a nepřirozeným dojmem pro okolí i pro ní. A tak právě často bývá, kdy u nějaký takový vztah vznikne, e právě dítě si vybralo pedofila prostě jako sympatického dospělého nebo starího kamaráda se kterým je mu fajn a má zájem s ním trávit čas.
A já tohle u sebe prostě cítím jako potřebu, citovou potřebu a proto doufám, e se snad někdy brzy v ivotě s takovou holkou potkám, takové moje romantické postesknutí.
Ohledně případu toho zneuívání - viz. Kasz, nemám co bych k tomu dodal.
Není tady
Ota napsal(a):
Tiresias, reagoval jsem na Kalika. Který ho bude povaovat za nesluného, a kdy něco provede. To je přece zvrácená logika.
Co je zvrácená logika? Odsuzovat někoho za mylenky, touhy nebo za činy?
Není tady
Oto takové uvaování, jaké tu prezentuje by znamenalo, e budeme sedět vichni. Vsadím se, e kdy tě někdo natval, myslel jsi si, kdo ví co! Lidi nelze odsuzovat, jak se stalo módní (e by inspirace stalinskou logikou?), za mylenky, ale za činy!
Dále v mnoha jiných státech je hranice pro sex třeba u od čtrnácti, třinácti. V podstatě není ádný důvod, aby spolu lidé nemohli mít sex, kdy jsou oba pohlavně dospělí. Tj. myslím pokud ti do postele vleze !dobrovolně! třeba 13 letá holka, tak jaký problém? e nějakých pár desítek či 1,2 stovky lidí v parlamentu rozhodlo u nás jinak a svoje rozhodnutí vynucuje hrozbou vězení, je u jiný problém, ale neznamená, e mají pravdu.
Má jednu monost vedle snění či uívání si pod hrozbou trestu, zaloit lobbyistickou skupinu a ovlivnit poslance, tak e posunou hranici níe.
Zidone,
knihu "Sexuální deviace" od Weisse jsem přečetla několikrát. Zas a tak úasná mi nepřijde, je zajímavá, protoe nabízí trochu jiný pohled. Četl jsi i něco jiného nebo jsi právě tuhle vzal jako svoji modlu? Pokud je pro tebe nejdůleitějí a podle tebe nejlepí a nejpravdivějí, pak mě nepřekvapují tvé názory a postoje. Zkus si sehnat nějaké podklady o případech takto zneuívaných holčiček a jejich dalích problémech v pozdějím věku, kdy se jejich situace včas neřeila, to je mnohem zajímavějí...
Nevím, co jsi v této debatě čekal. Já například z vlastní zkuenosti vím, co to je, být nedobrovolně osahávaná (a vyrovnávat se s tím, e ten zúčastněný byl opilý, nic si nepamatuje a tudí dodnes zapírá, i s tím, e to nemá komu říct), vím, jak mi bylo vdycky (u kdy jsem byla malá) a dodnes mi je nepříjemné, kdy se mě dotýká někdo, s kým nemám blií nebo spí intimní vztah. A ačkoli si na to třeba tři roky ani nevzpomenu, pak přijde situace nebo pohyb, dotek, které mi to vechno zase vrátí. Jiní tady jsou otcové a matky malých holčiček, někteří mají za sebou taky nějaké své trápení...
cituji: "K holčičce - ta se řeit nebude z prostého důvodu: samotná otázka "ahal ti Honza tady? A co tam s těma rukama dělal?" ve spolupráci s reakcemi tazatelů "Fuj, ten hnusák! Moc ti ublíil!" by způsobilo víc kody, ne potenciálně samotný skutek zneuití..."
Pokud by tazatelem byl fundovaný psycholog na svém místě, pochybuju, e by reagoval tak, jak to ty popisuje...
Mám osmiletého syna, který reaguje jako větina dětí jeho věku, např. na otázku, jak se měl o víkendu s tatínkem. Vdycky odpoví, e skvěle, protoe má rád mě a má rád tatínka, take mi o něm nic nehezkého nepoví. A za nějakou dobu z něho leze, e tatínek se k němu nechoval moc hezky, jeho přítelkyně je nechce nechat samotné ani na chvíli, aby si tatínka uil, a argumentuje tím, e ona je teď u něho na prvním místě a tak dále. Syn je z toho pak smutný, trápí se, ale nechce o tom s nikým mluvit. Kdy se syna ptám, proč tatínkovi neřekne, e se mu něco nelíbí, odpoví, e se bojí, e u by si ho pak tatínek na víkendy nebral. Tohle vechno jsou zase moje "dětské" problémy, které musím řeit tak, aby tím můj syn trpěl co nejméně a následky pro jeho vztah s tátou i se mnou byly co nejmení. Z toho mimojiné pro mě vyplývá, e osmiletá holčička dost dobře nedokáe posoudit, jak odpovědět někomu, koho má ráda, tak, aby jí dal pokoj, ale zároveň o něho nepřila jako o kamaráda. Take brát jako bernou minci její kývání nebo vrtění hlavou... a myslet si, e to tedy nemá momentálně nějaké následky - jene ty připoutí, e to nějaké následky mít můe, cituji: "Následky nemusí mít ádné"...
Ty jsi se u rozhodl, jak bude celou situaci řeit, a já ti můu jenom popřát, aby to dopadlo ne co nejlíp, ale naprosto skvěle, protoe jakákoli chyba v tomto případě můe mít dost velké následky jak pro tu holčičku, tak pro Honzu.
Zidone, máme na to prostě jiný pohled. Zas bych se opakovala a opakovala.....
Nejsem pedofil, take to nemůu ani umět vzít z pohledu takového člověka. Můu Ti říct jen jak to vnímáním, jaké mám z toho pocity, jak to vidím z vnějku....Nic víc. A popřít to u sebe taky nemůu. Stejně jako ty zas jiný pohled/pocit, protoe Ti je vlastní. Tak to nechtěj ani po mě
K tomu, e to podle Tebe není součást poruchy osobnosti. Ty snad myslí, e sexuální část, sexuální preference nejsou částí naí osobnosti??
A co je to za PŘEDSUDEK, e porucha osobnosti je porucha rozumu??. Je to porucha due, nemyslím, e bych měla rozum nějak porouchaný
Ptal ses, jak bych se cítila, kdyby jsi mě přirovnal k oné eně, která zabila své dítě. No, jeden rozdíl je v tom, e ona byla sociopat, já jsem psychopat:) Zkus si někde přečíst ten rozdíl...... Sociopat není schopen utvářet normální sociální vazby. Já mám tedy pouze nestabilní emoce, (co mi bylo řečeno, e se můe vyléčit, ikdy vdy budu emočně citlivějí a vnímavějí...)
- tedy nedovedla jsem se vyrovnat se situacemi v ivotě, které byli pro mě nadmíru zátěové, co druzí "normálně zdraví" zvládli v pohodě..Neuměla jsem prostě pracovat se svými emocemi, a proto jsem byla vzteklá a cholerická. Rozumově jsem si vdy uměla ve zdůvodnit, věděla jsem rozumem, e přestřeluji, e nemám důvod být vzteklá,ale bylo to prostě přirozené....neuměla jsem se emočně vypořádat s kritikou, nedokázala jsem emočně čelit autoritám a buď jsem lezla "do sebe", nebo jsem u to nevydrela a ty nezpracované emoce vybuchly. Sociopatie je neschopnost vytvářet sociální vazby, a s tím jsem neměla nikdy problém, vdy jsem měla kamarády, partnery, byla jsem vdy v koletivu oblíbenec,a na ty emoce, kdy přilo posuzování, kritizování či hodnocení mé osoby..... Ta paní, kterou zmiňuje je někde troku jinde... to je jako kdybys chtěla například srovnávat pedofilii (kdy je eroticky člověk "naladěn" na sexuální touhu na objekt dítěte) s například sexuální deviací sadismem, kdy pocitově se dokáe člověk vzruit jen kdy způsobuje bolest....Taky má obojí sexuální deviaci, ale v případě pedofilie jde o nějakou sexuální vazbu na člověka, u druhého to je deviace vlastně pocitová. Tak stejně nemůe srovnávat sociopata (který neumí utvářet normální vazby) s psychopatem, který má stejně jak já nějaký rum v emocích, pocitech.....
Jinak, já si svou poruchu dokáu uvědomit, proto jsem s tím taky něco dělala a nenechala jsem to osudu....(a kdy to tak vezme, nás neurotiků je dnes spoustu, lékařka mi říkala, e dnes,ani by o tom lidé věděli, je takto postien kadý čtvrtý...) Kdyby se mi neobjevily deprese a psychosomatické tělesně zdravotní problémy, tak bych byla pro ostatní jen klasický cholerik....
Co se týká toho sex. masochismu, nebyla to má preference vdycky, ale jednou jsem to zkusila a nemohla jsem si pomoct, prostě jsem to potřebovala a začala jsem být i promiskuitní...ale nevím, jestli je to má pravá podstata, protoe jsem z toho měla nakonec deprese. A dnes tohle nevyhledávám ani nemám tu potřebu - prostě se to objevilo v jedné etapě mého ivota, kdy jsem ty své emoce nezvládala a utekla jsem do sexuálního poniování mé osoby a do střídání sex. partnerů.
Jinak, kdy se vrátím k těm emocím - dnes mám pocit, e běně normálního člověka natvou i věci, které se mnou dneska emočně ani v pozitivní, ani v negativní reakci prostě nehnou. Jen nad tím hodně začnu
přemýlet, to ano...Ono to je vidět i na mých příspěvcích. A ze své podstaty si myslím, e jako neléčená, kdybych se na to vybodla,bych jednou mohla třeba své dítě začít bít....jen z toho, e v těch emocích nahorů dolů bych nebyla schopna sama vydret....(to jsem si vak dokázala přiznat a opravdu uvědomit, a po těch terapiích...)dnes si u to nemyslím, ale nepopírám stejně, e by se to nemohlo stát, protoe nikdy neví a já sama na sobě vidím, jaká jsem byla ve 20 a jsem teď ve 30letech)... proto pokud mám něco diagnostikováno, jsem natolik soudná, e s tím něco dělám a neříkám, já bych nikdy...
Upravil(a) Račice dračice (5. 2. 2008 15:00)
Není tady
Račice, jsi fakt statečná holka!
Není tady
L_auro, díky, ale myslím, e se plete, já nebyla a ani nejsem nijak statečná. Prostě jsem to ucítila jako nutnost, něco se sebou dělat.
Upravil(a) Račice dračice (5. 2. 2008 16:01)
Není tady
Račice, jen si přijmi tu chválu! I kdy já sama vím, e je to váně fuka
Jinak omlouvám se za
Není tady