29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Irenko, jestli myslíš mě, tak zajisté
Není tady
KALIK napsal(a):
Račice, ale já tady nevyvracím pocity, ale sanžím se ukázat, že ač někdo je cholerik a může v záchvatu zabíjet jedna radost, tak přesto o něm nebudu smýšlet jako o potencionálním vrahu. Cožpak to nevidíš? Ty máš strach z toho, že se ti přizná, že se mu lbí mladé holky, ale ty, co se k tomu nepřiznají a mockrát to třeba zrealizovali, tak to je snad v poho? Tady je jasný rozpor v myšlenkách a činech. Já už taky chtěl mockrát vzít někoho klackem přes hlavu a neudělal jsem to. Budeš se mě bát jako potencionálního vraha?
Irenko, občas mám chuť vraždit. Ok, zavřete mě, vzdávám se
viz cholerik - je rozdíl cholerik, který v afektu zabije kontra cholerik, který ví, že má touhu zabíjet a ty pocity jsou mu vlastní, příjemné, dělají ho celistvého, naplňují ho a on si je uvědomuje a hlavně je příjímá za vlastní...
Myslím, že necítíš rozdil "jednat v afektu, nepromyšleně, nevědomě" a mít vlastní touhu něco takového dělat, být si vědom potěšení či vzrušení z toho.....
Jestli ten rozdíš necítíš, tak to Ti vážně nepomůžu S tím Ti pomůže odobrník, nic ve zlém....
Upravil(a) Račice dračice (1. 2. 2008 11:50)
Není tady
Račice, nápodobně Víš, je mi vlastně líto, že nechápeš rozdíl mezi myšlenkou a činem. To by bylo ve věznicích a ústavech lidí
Není tady
Chápu, že toto je téma, které vždy vyvolává všude bouřlivé reakce, ale myslím, že tady málo lidí píše k tomu, kdo se ptal, a zbytečně mnoho lidí se snaží přesvědčovat ostatní diskutující o tom, co si mají myslet a jaká stanoviska zaujímat
Není tady
Tak to je zase tema k premysleni. Napadlo me, jak jsem tady k mladikovi chapajici a tolerantni.... a pritom si uvedomuju, ze, kdybych mela dite, ze bych rozhodne nikdy nechtela, aby se setkali.... Jsem pokrytec?
Není tady
KALIK napsal(a):
Račice, nápodobně
Víš, je mi vlastně líto, že nechápeš rozdíl mezi myšlenkou a činem. To by bylo ve věznicích a ústavech lidí
Není tady
Buďme klidní, komanči nejdou.
Není tady
Račice,
Opakuji, pro mě je Zidon slušný člověk. Až bude znásilňovat, už pro mě slušný nebude. Jistě, má problém a měl by ho ve vlastním zájmu řešit a jestli tak učiní, je pro mě o to větší kabrňák.
Není tady
KALIK napsal(a):
Račice,
Opakuji, pro mě je Zidon slušný člověk. Až bude znásilňovat, už pro mě slušný nebude. Jistě, má problém a měl by ho ve vlastním zájmu řešit a jestli tak učiní, je pro mě o to větší kabrňák.
Kaliku, a já opakuji, když někdo napíše, že jeho část pravé podstaty je přitažlivost či sexuální vzrušení z dětí a on to přijímá a bere to za svůj osud a hodlá to přeměnit ve vztahu k dcerám, tak je prostě pro mě alarmující. (já nemám potřebu ho dělit na slušného a neslušného, protože ho vůbec neznám...)
Víš, já právě naopak VÍM, jak tenká je hranice mezi myšlenkou a činem, když přijmeš tuhle nějakou odlišnost, která konkrétně v jeho případě hraničí s trestným činem, byť jen zatím v myšlenkách....
Takže nemám proč posuzovat, jestli je do teď slušný, a od teď nebude, taky ho neodsuzuji, protože za to nemůže, ale obavy u takového člověka budu prostě mít, už tím, že si svou jinakost uvědomuje, ale hlavně to, že JI PŘIJÍMÁ ZA VLASTNÍ, OSUDOVOU, DOKONCE JI V NĚCO CHCE BUDOUCNU PŘEMĚNIT. O tom, že si myslí, že nepotřebuje odborníka, o to víc....
Upravil(a) Račice dračice (1. 2. 2008 12:14)
Není tady
určitě bych byla pro vyhledání odborné pomoci - jak může vědět, jak na něj zapůsobí třeba léky, alkohol, nějaký stres, šok?
a říkám na rovinu, doufám, že nikoho takového neznám, měla bych strach, a to mám "jen" syny...
Není tady
ano račice, trestný čin
Není tady
Část Zidonova psaní o jeho dcerách mi přijde taky alarmující, hrozná. To už není rozum, tady už se projevuje jeho pud. Není mi z toho dobře.
Btw byla jsem v dětství osahávána, tiskl se ke mně zezadu - naším sousedem, já nevěděla, co to znamená, od předškolního věku snad do třetí třídy, hrozně jsem se bála, vyhýbala jsem se mu, bála jsem se to někomu říct, myslela jsem, že jsem špatná. Až v dospělosti jsme si to řekly se sestrou, která na tom byla stejně se stejným sousedem, já jsem vyrostla a on přesedlal na ni.
Ano, souhlas, ve vlastním zájmu a zájmu svých dcer by měl svůj problém co nejrychleji řešit.
Není tady
KALIK napsal(a):
ano račice, trestný čin
Dobře, shodneme se na tom, že má problém, který by měl hlavně ve svém zájmu,ale o to víc i v zájmu okolí řešit.... to jsi napsal taky....
Tedy, když má problém, a je to problém takového rázu, že ho sexuálně vzrušují děti, pak trpí určitou poruchou....
Ty víš, a jsi odborník, že jsi si jistý, kde je ta hranice od myšlenky k činu u takového člověka?? Když ho už vzruší 6leté dítě na klíně, když si na něj jen sedne??)
Já mám vlastní zkušenost, taky mám hraniční poruchu, a se sexem to mělo taky co do činění a věř, že my tu hranici mezi myšlenkou a činem máme hodně zúženou.... když to vezmeš v potaz, jakože asi nevezmeš, tak se třeba nad tím dokážeš zamyslet jako já
Upravil(a) Račice dračice (1. 2. 2008 12:23)
Není tady
Račice, ale já se zamýšlím, proto jsem taky píšu Já jen říkám, že on má problém a cítí ho, jinak by tu nebyl, že. Možná tohleto vlákno ho přinutí to řešit, doufejme.
Není tady
No já nevím ale Zidon asi nechápe jaký je rozdíl vidět holčičky někde na ulici a pohrávat si jen s myšlenkama a mít takovou holčičku doma jako dceru. Tam by asi problém nastal, protože to by už nebyla holčička na ulici která ja oblečená někde venku. Dceru by jednou musel třeba i koupat , přebalovat atd. a když Zidon napíše, že je pro něj lehce vzrušujicí kdyby mu třeba holčička skočila jen na klín, tak ten člověl má sakra velkej problém a o dcerách ať ani neuvažuje.
To je můj názor.
Není tady
KALIK napsal(a):
Račice, ale já se zamýšlím, proto jsem taky píšu
Já jen říkám, že on má problém a cítí ho, jinak by tu nebyl, že. Možná tohleto vlákno ho přinutí to řešit, doufejme.
Jojo, taky doufám, ikdyž si to nějak v téhle chvíli nemyslím, podle toho, co napsal.
Protože on sice něco cítí jako možná částečný problém, na druhé straně to přijímá...protože nezapoměl napsat, že zde píše ve slabé chvilce....
Já myslím, že kdyby skutečně chtěl řešit, tak jde k odborníkovi, ale on nevidí důvod proč....
Myslím, zamyslet se z pohledu mého, proč píšu to,co píšu nebo že bys byl taky hraniční
Upravil(a) Račice dračice (1. 2. 2008 12:39)
Není tady
KALIK napsal(a):
ano račice, trestný čin
Kolikrát by se předešlo tragedii, kdyby se právě nečekalo až na ten trestný čin - viz. domácí týrání - nebo není tak dávno - co matka unesla a zabila 5 letého syna...
Také o tom přeci jen mluvila .... byla to slušná osoba - ale kluk už nežije a zůstal truchlící otec(který na tohle upozorňoval - viz.její minulost a myšlenky) . (Kdo by to do matky řekl, že ano) .... muselo se čekat na čin.
Ale to je ... to jen, aby Kalik pochopil jak je hranice od myšlenky k činu tenká. 100% souhlas s podáním Račice - nemám potřebu (krom příkladů) cokoli dodávat.
Což se bezprostředně netýká pisatele ....nemusí se stát nic, ale červená kontrolka tu bliká docela intenzivně (děsí mě ty vlastní dcery).....
Upravil(a) Feuria (1. 2. 2008 12:50)
Není tady
Račice dračice napsal(a):
Protože on sice něco cítí jako možná částečný problém, na druhé straně to přijímá...protože nezapoměl napsat, že zde píše ve slabé chvilce....
Já myslím, že kdyby skutečně chtěl řešit, tak jde k odborníkovi, ale on nevidí důvod proč....
Není tady
Fe, smiř se s tím, že všem pohromám se prostě zabránit nejde a většinou přijde nečekaně a třeba úplně z jiné strany.
Není tady
Já jsem s tím smířená - ale zavírat oči před problémem a srovnávat tohle s tím - zda jsem někdy neměla chuť někoho zbouchat - mi nepříjde zrovna trefné.....
Přesně tak Tino.
Upravil(a) Feuria (1. 2. 2008 12:53)
Není tady
No, já si jist nejsem. Kdo chce, si vždycky cestičku najde. Druhé nepředěláme, pokud oni nechtějí.
Upravil(a) KALIK (1. 2. 2008 12:55)
Není tady
Aha Kaliku ... ach jo. Nechceš pisateli poplácat po rameni(to jsi vlastně udělal) a popřát mu mnoho štěstí na jeho cestě ? .....
Vlastně na co jsou tyhle diskuse ??? jsou v tom případě zbytečné ...
Upravil(a) Feuria (1. 2. 2008 12:57)
Není tady
Ne ne Fe, tohle vlákno je pro autora, měl by si z toho něco vzít
Není tady