6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zhruba před rokem a půl se můj mu začal bez mého vědomí zadluovat.Kdy jsem na to přila a nabylo to nekontrolovaných rozměrů,rozhodla jsem se pro zůení společného jmění.Souhlasil,sepsali jsme u notáře smlouvu a následně samozřejmě dluhy přestal platit,protoe to nezvládal.V bezplatné právní poradně mi bohuel bylo řečeno,e mi nikdo nezaručí,e v případě exekuce bude zůení SJM bráno v potaz.Chci se tímto zeptat,jestli by znamenalo pro mne větí bezpečí,kdyby manel poádal soud o vyhláení osobního bankrotu??
Není tady
Já myslím, e na netu u je dost informací.
http://www.sfinance.cz/zpravy/finance/1 … -prichazi/ a dalí....
Není tady
Aneri napsal(a):
Já myslím, e na netu u je dost informací.
http://www.sfinance.cz/zpravy/finance/1 … -prichazi/ a dalí....
Není tady
zůení SJM by bylo bráno v tomto případě jako účelové. Take Ti nepomůe.
Není tady
mě spí na OB zaujalo, e dluník musí splatit třetinu dluhu, to přeci za pět let při milonových dluzích a běném platu nemůe klapnout. Kdy bankrotuje firma taky se po konkurzu neřeí kolik se splatilo. Nějak mi ten zákon nedává smysl. Navíc vyít z ivotního minima obnáí neplatit byt nebo ho platit ale nemít co jíst. Spí bych pochopila kdyby soud bral v potaz i povinné výdaje dluníka jako nájemné za běný přimeřený byt i to e třeba musí platit výivné a taky e musí těch pět let jíst.
Není tady
... to je zase o tom, kdy někdo vyhlásí osobní bankrot, tak pomalu zdechá a stejně ho musí někdo ivit.....a pět let je dlouho bez peněz, ale to je zase jen pro ebráky, těm, co dluí miliardy, se zbaví jakoby dluhů, ale budou si ít zase dobře... tak já jsem to pochopila....zákony nejsou dělány pro lidi, ale pro horních pár tisíc...
Není tady
Aneri napsal(a):
... to je zase o tom, kdy někdo vyhlásí osobní bankrot, tak pomalu zdechá a stejně ho musí někdo ivit.....a pět let je dlouho bez peněz, ale to je zase jen pro ebráky, těm, co dluí miliardy, se zbaví jakoby dluhů, ale budou si ít zase dobře... tak já jsem to pochopila....zákony nejsou dělány pro lidi, ale pro horních pár tisíc...
...no takhle bych to pochopila taky kdyby tam nebyla ta formule o te zaplacené třetině.
Není tady
Nala jsem ve svých databázách první případ oddlunění fyzické osoby. Ale je to na Slovensku a stalo se to na OS ilina. Má někdo zájem o podrobnějí informace - co vechno ten chlap musel mít a jetě musí doplatit? Jedená se o zákon z EÚ - nemyslím si e je od české legislativy nějak odliný.
Upravil(a) marica (1. 2. 2008 19:08)
Není tady
Slyela jsem, e to kadý udělat nemůe. Pokud nemá ádný majetek, tak mu nebude vyhověno. Navíc se to prý netýká osob, které jsou osvč.
Zůstane mu jen ivotní minimum a jinak ve schrábne věřitel.
Asi by bylo pak jednoduché si nabrat půjčky, uívat si a neplatit a po chvíli vyhlásit bankrot, pět let to nějak plácat a pak začít nanovo. Takových chytráků by asi bylo.
Podle mně by bylo daleko jednoduí, kdyby neměli lidi monost se předluit.
Není tady
Frigo napsal(a):
Slyela jsem, e to kadý udělat nemůe. Pokud nemá ádný majetek, tak mu nebude vyhověno. Navíc se to prý netýká osob, které jsou osvč.
Zůstane mu jen ivotní minimum a jinak ve schrábne věřitel.
Asi by bylo pak jednoduché si nabrat půjčky, uívat si a neplatit a po chvíli vyhlásit bankrot, pět let to nějak plácat a pak začít nanovo. Takových chytráků by asi bylo.
Podle mně by bylo daleko jednoduí, kdyby neměli lidi monost se předluit.
reklama
Upravil(a) Ronja (30. 4. 2011 12:34)
Není tady