6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Vzhledem k tomu, ze je zase zavreny Vrchlabi, tak se rozmyslim, kde rodit. Byla jsem rozhodnuta pro Neratovice, ale moje prorodni asistentka mne doporucila Pribram. Pokud jste tam nektera rodila, tak bych moc privitala vas nazor a postrehy Moc se mi tam nelibi hlavne to, ze nejsou celodenni navstevy na pokojich, na pokoje navstevy udajne vubec nemuzou. Nevim jak by to Dany zvladl videt me treba tyden vzdycky jenom chvilu nekde na chodbe nebo v jidelne.... Sice bych chtela nadstandart, ale ten neni nikdy jistej...
Není tady
Ahoj,no taky bych chtěla rodit v Příbrami,ale vzhledem k tomu co tady čtu od tebe mě to docela děsí.Vzhledem k tomu,e Praské porodnice jsou plné ( včera mi doktorka při vypisování karty zdělila,e asi budeme vechny enský rodit na chodbě,protoe porodnice praskají ve vech a ona nestíhá vypisovat nové a nové karty) tak nevím kam bych asi tak la rodit,asi bych musela vzít to co je.
Není tady
Já jsem z PB, ale iju v Kladně. Ale na porodnici v PB, kam jsem prapůvodně měla zanířeno, mám výborné reference i na estinedělní oddělení.
Ty celodenní návtěvy na normálních pokojích opravdu nejsou, ale pokud vím, tak nejsou nikde. Já rodila ve Slaným a návtěvy na pokoj taky nesměly. Jen u nadstandartů. My z normálních pokojů s plným roomingem jsme s postýlkou vyjely na chodbu, návtěvy byly od 2-4hod.
Přece jen na tom klasickém pokoji jsou třeba 2-3 maminy s dětma a neumím si představit, e by mi tam lezl někdo cizí, kdy třeba kojím atd...
Není tady
Ahoj holky, já jsem z Příbrami a hodlám takdy taky rodit. Čeká mě to asi tak za 4 týdny. Byla jsem se v porodnici podívat, a myslím, e je to tam super. ádná "hekárna", ádné boxy, po příjmu se dostane na pokoj, kde, pokud nejsou ádné velké komplikace i porodí. Na pokoji to vypadá útulně, sprcha, televize, vě, míč, ebřiny, barevně povlečeno - prostě příjemně. Návtěvy jsou od 10.00 - 20.00, na pokoj tedy nesmí, ale souhlasím s Gabrielle, e pokud je na něm víc mamin s mimčama, není asi moc příjemné pořád někoho posílat ven při kojení apod.
Jinak i reference kamarádek jsou příznivé.
Není tady
Ve Vrchlabi jsou celodenni i na normalnich pokojich a musim rict, ze sme tam byly tri a zadne nedelalo problemy kojit pred nekym cizim. Stejne pak clovek koji kdekoli - venku, v obchode v restauraci Vzdyt miminko u prsu neni nic, za co by se mela zena stydet, je to krasny - ted sem si vzpomela na jednu fotku Sary Saudkove, kde je se synem u prsu, podle mne je to nadherny Prave sem to brala jako samozrejmost, ty navstevy, takze mne to prekvapilo. Hlavne se bojim, jak by to zvladl Dany, ale toho by tam snad mohli pustit, ze jo...? No a nebo doufat v nadstandart
Není tady
Evco, to není o stydění se kojit před někým, ale o klidu na kojení. Určitě ví, e ty první dny jsou dost kruný a neustálý přísun násvtěv na pokoj by asi nebyl to nejlepí
Není tady
Ahojky, s manelem jsme se dneska bavili na téma porodnice a registrace, pač odevad je slyet, e porodnice jsou plné. Protoe bydlíme v Dobříi, tak nejblií porodnice je Příbram, kde bych i chtěla rodit. Dr. mi nic zatím neříkala o případné registraci, na dalí kontrolu jdu v půlce srpna. Je potřeba se do Příbrami registrovat? Vim, e bych si mohla zavolat na gyndu nebo přímo do porodnice, jen bych to zatím chtěla slyet od vás.
Kolegyně z práce (jsme stejně dlouhou dobu těhotné) dr. říkala, e u by se někde měla registrovat. Je z Prahy (Proseka) a snad se byla ptát na Bulovce a prý mají do konce roku obsazeno. Obě bychom měli rodit na přelomu leden-únor 2009...
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Kijjo, já kdy to loni zjiovala, tak mi řekli, e registrace nutná není. Ale jak letos, to nevím.
Díky moc Gabrielle.
Uvítala bych i zkuenosti, stačilo by v kostce - dobrý, patný, díky předem....
Není tady
Já rodila v Písku, to je vlastně sousední okres u Příbrami a tam byly návtěvy sice taky jen od 15-17 hodin, ale mohly na pokoj, poutěli i děti. Pokud za někým přila návtěva mimo určité hodiny, tak maminku zavolali sestřičky na chodbu ke dveřím. Rodila jsem tam třikrát a byla jsem moc spokojená, jasně, e jsem viděla i chyby, ale teď s odstupem času vidím, e sestry byly přístupné jakékoliv domluvě, hlavně mi teknkrát dětské sestry hodně pomohly s kojením, chodily za mnou i v noci, jestli něco nepotřebuju, byla jsem po císaři a navíc malý byl hodně spavý, nechtěl tahat, tak jsem s kojením měla ze začátku hodně práce. Nakonec jsem kojila 7 měsíců.
Není tady
Ahoj, já rodila v Příbrami v únoru, a ádná registrace nebyla potřeba.
Není tady
Určitě se na registraci zeptej přímo v Příbramské porodnici,já se tam ptala v březnu a registrace nebyla nutná,ale počítej s tím,e pokud se objeví problémy,jako je předčasný porod a dítě by bylo nedonoené,tak tě odělou do Prahy........moje vlastní zkuenost.Jinak si Příbramskou porodnici hodně holek chválí.
Není tady
Ptala jsem se svojí gynekoloky a zatím registrace nutná není, ale přímo do nemocnice si taky určitě zavolám.
Jetě k těm, co v Příbrami rodily --- nemocnice nabízí prohlídku porodního sálu, byly jste se tam podívat? Musely jste se předem objednávat? Kdy jste tam byly (myleno např. v jak pokročilém stádiu těhotenství) ? Díky
Není tady
Ahoj holky.Jsem tu nová.Musela jsem se zaregistrovat,protoe mě docela natval názor maminy,co píe,e je normální před někým kojit. To třeba je,ale jsou maminy,kterým to vadí!!!A nevím proč by jí měl někdo cizí lézt na pokoj pár dní po porodu. Já s tím tedy nesouhlasím!!! Chci mít klid na svoje miminko a na sebe. Jinak co se týče porodnice,tak jsem celkem zoufalá z toho ,jak jsou nabitý.Chtěla jsem rodit opět v Podolí,ale můj doktor mi řekl,e je to továrna na děti.Nabito a k prasknutí,prý ani nestíhaj volat tatínky k porodu.Byla mi doporučena Krč-Thomayerovka.Ale tam u teď mají obsazeno a do půlky června. A ty ceny za pokoje??? Děs a hrůza.Opravdu nejsem milionářka. A protoe se máme stěhovat do Dobříe,přemýlím o Příbrami.Prosím napite mi některá mamina více podrobností. Jako je cena manela u porodu.Cena nadstandartu,počet nadstandartních pokojů atd. Díky moc předem. Mía
Není tady
Missisko, nevím, jestli tam někdo odsud nakonec rodil, ale já se tenkrát ptala na tyhle informace mailem přímo v porodnici. NA stránkách nemocnice Příbram najde kontakt. MYslím ale, e větinou nadstandart stojí kolem 500,-/den, za otce u porodu jsem já platila ve Slaným 1000,- a myslím, e v PB to víc nebude. Ale počet pokojů teda nevím
Není tady
Gabrielko,děkuji.U jsem tam zkouela napsat,tak uvidíme. Díky moc za radu. Mía
Není tady
Ahoj holky,
tak já jsem byla v porodnici v Příbrami před necelými čtyřmi lety.Musím napsat,e jsem rodila císařem. na porodní sál jsem se ani nedostala,jen na ten operační.
Jinak chci napsat,e jsem byla s personálem moooooc spokojená,přijemní doktoři a ochotné sestřičky.Byla jsem na normálním pokoji,take ani nevím,jak vypadá nadstandard:P .Pro mě bylo lepí být na pokoji s maminama,e si člověk mohl poklábosit a nebo poradit.
Některé maminy z Příbrami jezdí rodit do Hořovic,e prý je to tam lepí.Ale já byla maximálně spokojená v Příbrami.
Jinak co mamina,to jiný názor.
Není tady
Ahoj já sice jetě nikdy nerodila, ale vím, e příbramská porodnice je jediná dobrá nemocnice v Příbrami Leela jsem tam po operaci a personál je tam opravdu skvělej Navíc je celá teď nově udělaná - nové vybavení, pokoje pěkné......a hlavně je tam klid. Take doporučuju
Není tady
Silvi-teď mi přijde,e tam moc klidu není.Včera jsem la okolo a koukala na okna porodnice,tak jsem si trochu zavzpomínala a najednou ílené rány-venku přesně před porodnicí přistavují dalí budovy,take íleny rámus:D.Doufám,e a budu v březnu rodit,budou to mít hotové.
Není tady
Rendí to je vlastně pravda u jsem okolo dlouho nela, ale slyela jsem, e se přistavují budovy a je tam pěkné stavenitě ale snad mají nějaké termíny a v březnu u určo bude mít klídek Tak přeju hodně moc těstí a a se daří oběma
Není tady
Tak ja s Pribrami uz taky neporadim. Nakonec sem rodila doma, v porodnici sem vubec nebyla, a su za to moooc rada!
Není tady
Včera jsme s manelem byli na prohlídce porodnice, sálů atd. Mají to tam moc pěkné, bohuel jsme se nedostali přímo do pokojů (kde se i rodí), bylo obsazeno, to samé na odd. estinedělí. Ale i tak to bylo poučný, personál byl moc milý. Take, jestli chce některá z vás rodit v Příbrami, doporučuji exkurzi. Jak se tam rodilo jetě napíu, asi tak do měsíce .
Mimochodem, na stránkách nemocnice Příbram uvádějí, e exkurze se konají v úterý, ale ve skutečnosti se konají kadé pondělí od 14:30 v 1. patře (tam, kde jsou porodní sály). Můete přijít bez objednání, prohlídka je zdarma.
Není tady
Konečně se můu podělit o zkuenosti s příbramskou porodnicí.
porodní sály - mají tam dva pokoje, jeden jsem neviděla, na druhém rodila, pokoj byl moc příjemný - televize, rádio, míč ve spre, wc, koený vak (na prvním pokoji je i výřivka). Moc krásně se o mě starali, sestřičky i paní doktorka byly moc fajn. Míu po narození oetřili přímo na pokoji, nikam ji neodnáeli. Manel byl při porodu, přijel a do půl hodiny byla Mía na světě. Moná i proto ho nepřevlíkali, na exkurzi nám říkali, e tatínkové (nebo jiní při porodu) dostanou nemocniční koili a kalhoty. Po porodu a oetření mě i Míi, nám ji nechali asi půl hodiny u sebe a pak ji odnesli na odd. estinedělí. Zkoueli jsme i přisátí, bohuel se Mía nepřisála. Na pokoji jsem zůstala dvě hodiny po porodu, pak mě převezli na odd. estinedělí.
odd. estinedělí leela jsem tu jetě den před porodem a protoe měli docela narváno (tu noc bylo 7 porodů), umístili mě na pooperační pokoj (jinak tu leí maminky po císaři). Po porodu mě dali na jiný pokoj, je jich tu 6 (po třech a čtyřech lůkách) a myslím, e jetě 2-3 nadstandardy. WC a sprcha jsou na chodbě a vdy mezi dvěma pokoji je jetě společná místnost (přebalovák, sprcha, vanička). Míu mi přinesli pár hodin po převezení na pokoj a od té doby jsem jí měla a do proputění u sebe. Oblečení pro mimčo je mono mít vlastní, ale já vyuívala nemocniční (koilka, dupačky, zavinovačka), kde mi ho kdykoliv jsme potřebovali vyměnili. Dostávali jsme 5 jednorázových plenek na den (komu nestačilo musel mít vlastní) a k přebalení stačilo mít vlastní vlhčené ubrousky. Jinak mastička na zadeček, lihobenzín, sterilní čtverečky atd. bylo na přebalováku k dispozici. Samozřejmě lo pouívat ve vlastní. Je dobré mít vlastní látkové pleny, dají jednu, ale ta brzo přestane stačit. Na jídlo (snídaně, obědy) se chodilo do jídelny (je na odd., vyuívá se i jako návtěvní místnost) a večeře (vdy studené) nosili na pokoj. Kadá maminka měla k dispozici termosku s čajem. Dvakrát týdně chodí fotograf, je monost nechat si dát fotku do Příbramského deníku a jetě dvou periodik. Jetě chodí paní měřit ouka miminkům, jen těm, kdo chtějí, pojiovna nehrají, stojí to 250kč. Návtěvy (nesmí na pokoj) jsou denně od 10 do 20 hod, ale po domluvě kdykoliv. Vizity chodí dvě, nejdřív maminkovská a pak jetě miminkovská. Maminka se propoutí se nejdříve 72 hodin po porodu, tzn. tak 4.den, pokud nejsou problémy (záleí jak na gynekologovi tak na dětské doktorce), po císaři se poutí za týden. Sestřičky jsou moc ochotní, rády pomůou, ale občas se stává, e dávají různé informace. Vysvětlili (ukázali) nám přebalování, koupání, kojení, cvičení po porodu, jak a co máme jíst, jak o sebe i miminko pečovat.
To je snad vechno, pokud byste měli dotazy, ptejte se, ráda zodpovím
Není tady
Stránky: 1