29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevíte, nemáte někdo zkušenosti s nějakou institucí, která se na základě nějakých testů zabývá výběrem vhodného povolání člověka (nejen dítěte).
Děkuji R
Není tady
A k čemu to konkrétně potřebuješ, tj. jaká je situace?
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Nevíte, nemáte někdo zkušenosti s nějakou institucí, která se na základě nějakých testů zabývá výběrem vhodného povolání člověka (nejen dítěte).
Děkuji R
Rozmarýno, můžeš sice zaplatit cizím lidem spoustu peněz, aby Ti řekli něco, co buď stejně víš sama, nebo něco velmi obecného, z čeho stejně moudrá nebudeš :-) (Nebo si nech vyložit karty, to Ti můžu nabídnout já sama a určitě to bude levnější.)
Je fakt lepší se sama zamyslet, co ráda děláš, co Ti jde, co jsi dělala v minulosti, co jsi dělala za koníčky... mám doma jednu super knížku, která by Ti mohla pomoct: Jaké barvy je Tvůj padák? Praktický manuál jak si najít práci a novou kariéru. - Autor: Richard Nelson Bolles. Nakladatelství Pragma, 1998.
V té knížce jsou cvičení, které když poctivě uděláš, tak by Ti to mohlo pomoct.
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Děkuji R
Na Slovensku funguje na školách poradenstvo, odchádza tam nejaký psychológ... U dospelých by som sa popýtala v tzv. pracovných agentúrach, ktoré sprostredkúvajú prácu. Na niektoré pozície, resp. možno aj pre idnividuálnych ľudí sú takéto testy štandard. Vraj, nemám s tým osobnú skúsenosť, ale kamoška o tom písala... Neviem však, či to nie je platené. Mrkni si na internete.
Není tady
U nás mají na pracáku v PC psychotesty a různé jiné testy, byla jsem tam s dcerkou, když byla v devítce, bylo to moc zajímavé, i nám pak paní výsledky komentovala a radila. Myslím, že tam stejné poradenství mají i pro dospělé. Neplatí se za to nic.
Děkuji za odpovědi i typy i za námět na knihu.
Možná je to spíš o tom, že dělám od všeho trochu a od ničeho nic. A taky u ničeho nevydržím moc dlouho. V dětství a občas i v dospělosti mě bavily kreativní práce - vyrábění různého druhu. Ráda a myslím si celkem slušně komunikuji s lidmi co by s klienty, a co mě taky baví je tvoření nějakých dobrot, kokteilů, míchaných nápojů, dezertů a pod. A protože si nevěřím, že bych něco takového dokázala dělat jako povolání, tak sedím v kanceláři u práce, která mě baví čím dál tím méně a drží mě tu strach odejít a taky povinnost uživit ještě pár let dcery na škole. A jedna z mých dcer končí příští rok gympl. Taky neví, kam se vrtnout. Jenže té je teprve 18. Já už bych to vědět mohla. Takže tak je to semnou.R
Není tady