6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dneska mne svagrova nadhodila tema,jak je nespokojena se zdejsi modou co se tyce velikosti nad X.A jestli bych ze zahranici nechtela posilat obleceni.
A tak jsem se chtela zeptat Vas damy,jste spokojene s ceskou modou pro silnejsi??
Byly by jste ochotne nakupovat po internetu anebo to vymyslet nejakou jinou cestou??Jsem momentalne v zahranici a tady je to vse libive a cenove dostupne.Tak jestli mate co rici,tak sup sem.Dekuji
Není tady
Je to tady fakt bída, snad jen jeden normální obchod má větí velikosti (ale ne zas tak moc), jinak jsem nala jeden skělý butik s větíma velikostma. Take mám v Praze celkem 2 krámy, kam můu jít nakoupit oblečení. Opravdu bída.
Přes internet? Bála bych se, e bez vyzkouení mi to nebude sedět. Moná domluvit s nějakou kamarádkou, e bys jí to posílala a uní by se to dalo vyzkouet, ne by si to člověk koupil. Nakupovat oblečení na blind bez vyzkouení bych se bála.
Není tady
Moje kolegyně má silnějí dceru. Ta má obrovské problémy něco moderního zakoupit. Ale po internetu by se určitě bála, protoe velikosti jsou v kadém obchodě jiné...pak problémy s vracením...Chtělo by to doplnit mezeru na trhu, ale spíe v kamenných obchodech... Já např. přes internet nakupuji běně, ale oblečení bych nekoupila. Bála bych se právě chybné velikosti.
Není tady
To si taky myslim,proto jsem zalozila tuhle debatu,vic hlav ,vic vi.A co k tomu obleceni zadavat i miry??
Není tady
U nás mám k dispozici kopce obchodu s modou XXXL- jeden jsem si vybrala a tam kupuji vechno. Přes internet bych se bála... ačkoliv internetové obchody vyuívám běně.
Není tady
díra na trhu v této oblasti určitě je.... lepí internetové obchody uvádějí tabulky velikostí a rovně není problém zboí vyměnit, pokud nesedí...
sama s tím zkuenost mám a zatím (uk uk) dobré
marico, přijde na to, z jak velkého města jsi.... u nás třeba je problém sehnat cokoli, od plavek do bundu
Není tady
kleopatra napsal(a):
Dneska mne svagrova nadhodila tema,jak je nespokojena se zdejsi modou co se tyce velikosti nad X.A jestli bych ze zahranici nechtela posilat obleceni.
A tak jsem se chtela zeptat Vas damy,jste spokojene s ceskou modou pro silnejsi??
Byly by jste ochotne nakupovat po internetu anebo to vymyslet nejakou jinou cestou??Jsem momentalne v zahranici a tady je to vse libive a cenove dostupne.Tak jestli mate co rici,tak sup sem.Dekuji
silnějí??? Měřím 165 a váím teď 61 kg a skoro vechno je mi malé... kdy nic tak aspoň uzoučké krtící rukávy a krtící podpaí, boky a stehna do kalhot nenarvu... co potom chudinky opravdu silnějí... myslím e by se to tady uchytilo, v irokém dalekém okolí vím jen o jedné prodejně XXL a ta je sama v celém okolí....
Není tady
Patrim mezi silnejsi a kdyz jsem poprve vlezla do obchodu v zahranici, tak me popadl nakupovaci zachvat a ve zkouseci kabince jsem se stestim malem slozila. A zduraznuju, ze to byl normalni obchod a ne specializovany obchod XXL. Je pravda, ze v CR se nakupovat neda, kdyz chce clovek i pri silnejsi postave vypadat sik. A netyka se to jen silnejsi postavy. Presne jak pise Bety, v dobach sve nejvetsi slavy, kdyz jsem jeste byla stihla holka ale s trochu vetsim pozadim (dano geneticky, zhubnout to nejde), tak jsem proste mela stejne smulu... Bud to nesedlo pres pas nebo zase pres boky. Dvojdilne plavky jsem nosit nemohla, protoze pokud mi sedly kalhotky, tak zase nesedla podprsenka (mam mensi prsa) a naopak...Takze pokud bych byla v CR, tak bych takovy obchod uvitala ale spis kamenny nez internetovy.
Není tady
U nás v okruhu 40 km nic nekoupí. Problém je i s prádlem, tričky a pod. Jedině ke vadleně nebo někam do krajského města. Bez vyzkouení bych těko něco kupovala, i kdy prádlo moná ano.
Upravil(a) selaviii (30. 1. 2008 21:09)
Není tady
nejlepí je kombinace obojího, ke zboí se tak má monost dostat irí záběr potencionálních zákaznic
přece jenom, pokud je někde např. v západních Čechách by sebelepí obchod, my z Moravy se tam asi těko dostaneme
Není tady
Souhlasím, s kamenými obchody s větíma velikostma je to bíla. Nebo spíe takový obchod ani neexistuje... Velké velikosti seeneme jen v zásilkových obchodech...
Není tady
Já mám dobré zkuenosti s Quelle a Bonprixem - u mají speciální katalogy pro velké velikosti. Občas i pěkný kousek. A kdy to nesedne, není problém vrátit - jen to balení a běhání na potu s balíčky a samozřejmě potovné. A také je to zboí draí ne v běném obchodě. Líbí se mi taky Petrklic.cz - tam hlavně katalogy, které opravdu fotí s hodně silnýma modelkama a člověk vidí reálně, jak model vypadá. Ale bohuel od nich se mi povedla jen jedna halenka, jinak se mi zboí nelíbilo - materiál, kvalita.
Co ale hodně chybí jsou obchody s prádlem a plavkami. A to se přes katalog kupuje blbě. Při tom dobré prádlo zachrání hodně. Kdy objevím opravdu dobrou posprsenku, koupím si rovnou čtyři, protoe vím, e jinou budu shánět zase pěkně dlouho :-).
Není tady
Kamarádka nakupuje přes katalog Petrklíč a je spokojená, my máme ve městě 4 kamenné obchody se zboím XXL. Problém je ve velikostech, jiné číslování máme my, jiné je polské, turecké, jiné anglické a italské, zkrátka ted nikdo u nepozní, odkud je co. Bývá tam napsáno, made EU.
Není tady
Nakupuji v CaA,po internetu bych si nic nedala poslat.Musím si věc obléknout.Na ramínku je to třeba pěkné,ale pak mi to nesedí,necítím se v tom dobře a nebo zrovna mě to nesluí.
Není tady
No ja mam proste dost objemny hrudnik a je to fakt peklo - co mi sedi pres prsa (a neni to tricko, ktere se da natahnout), to mi zase odstava pres bricho... a navic, vsechno je neskutecne kratke - jsem vysoka.... proste jako kdyby, kdyz uz jste nahore vetsi, byl jen jeden typ postavy. .... a nebo to maji tak, ze kdyz uz pridaji latku na objemu, tak ji asi chteji usetrit na delce :-(
Není tady
To jsem si jednou objednala z Magnetu kalhotový kostým - jela jsem do lázní. Psali, jak je kvalitní nemačkavá úprava a byl zmačkaný, ne jsem vyrazila z domu. Z Petrklíče jsem manovi objednala pyamo, uvedla jsem výku (mají jen objemové míry), odepsali, e si nemám vymýlet a kdy to nebude, vrátit. Nebylo, model byl asi malý silný, mana je vysoký. A v takových těch obchodech pro silnějí jsou to hrozné barvy, materiál i střih. Pokud by bylo v internetovém obchodě dostatek informací o materiálu a velikosti, určitě bych to zkusila.
Upravil(a) ita (31. 1. 2008 12:05)
Není tady
Oblečení nakupuji větinou přes internet a to přes Bonp., Neck., Que., Moda plus a Astrat.. Třeba - kupovat spodní prádlo v kamenném obchodě - takový záitek u nechci, děkuji. Kamkoliv jsem přila, valili na mne oči, co e to chci za velikost???
A kdy potřebuji např. tričko, obyčejné díny, atp. kupuji v C&A a nebo v Tescu. Jinak jsou "velké kamenné" poměrně nedostatkovým zboím. A jetě více chybí sluní prodavači.
(V Kenvelu dostal prodavač skoro záchvat smíchu, kdy jsem se zeptala na dámskou XL .... )
O "speciálkách" internetových nevím - mohlo by to fungovat, zvlá kdyby oblečení bylo moderní a ik
Upravil(a) Holčička (31. 1. 2008 12:17)
Není tady
Tak osobně nakupuju oblečení na netu běně...a z tak 95% mi to vdycky bylo a co mi nebylo, to jsme vrátila, poslali peníze, no problém. Jediný, co mě na těhle obchodech vytáčí je neskutečně dlouhá dodací doba...fakt měsíc se mi zdá trochu moc. Manel si tuhle objednávala něco ze Států a dorazilo to za týden, z toho dva dny to leelo na české celnici.
Jinak z kamenných obchodů mi celkem vyhovuje C&A, tam celkem nemám problém se vejít do věcí.
Není tady
Holčička napsal(a):
Oblečení nakupuji větinou přes internet a to přes Bonp., Neck., Que., Moda plus a Astrat.. Třeba - kupovat spodní prádlo v kamenném obchodě - takový záitek u nechci, děkuji. Kamkoliv jsem přila, valili na mne oči, co e to chci za velikost???
A kdy potřebuji např. tričko, obyčejné díny, atp. kupuji v C&A a nebo v Tescu. Jinak jsou "velké kamenné" poměrně nedostatkovým zboím. A jetě více chybí sluní prodavači.
(V Kenvelu dostal prodavač skoro záchvat smíchu, kdy jsem se zeptala na dámskou XL .... )
O "speciálkách" internetových nevím - mohlo by to fungovat, zvlá kdyby oblečení bylo moderní a ik
Kenvelo je fakt kapitola sama pro sebe, co se velikostí týče. Opovrlivé pohledy prodavačky mi stačily jednou, víckrát tam nevkročím. A to nejsem nijak zvlá obézní - 70kg (výka 175). Alespoň vidím, e to je v jejich obchodech vude stejné.
Upravil(a) NatálieLa (31. 1. 2008 13:03)
Není tady
NatálieLa napsal(a):
Holčička napsal(a):
O "speciálkách" internetových nevím - mohlo by to fungovat, zvlá kdyby oblečení bylo moderní a ikKenvelo je fakt kapitola sama pro sebe, co se velikostí týče. Opovrlivé pohledy prodavačky mi stačily jednou, víckrát tam nevkročím. A to nejsem nijak zvlá obézní - 70kg (výka 175). Alespoň vidím, e to je v jejich obchodech vude stejné.
To neni jen Kenvelo, treba Reserved, tak jsem se jednou ptala na 40 a to pry skoro nemaji, max 38:-( Super je to napriklad v S.oliver, ale to je drazsi. Tesco je spis pro starsi pani si myslim
Není tady
Já se občas docela chytám v H a M a C a A (snad to rozlutíte ). A pak kdy si chci vyhodit z kopýtka tak Marks a Spencer (i kdy někdy tam seenu věci i docela levně, záleí na tom, co jsem ochotná investovat).
Mám 44 - 46 (dole). Nahoře tak 40-42, co mi notně komplikuje výběr. Taky jsem nala krám s velkovýprodejem Prostějova ze skladů, tam se zas daj sehnat kostýmový kalhoty, sukně atd. Spí jako doplňky k nějakýmu luxusnímu hořejku, kterej ale musím koupit jinde.
Natěstí mám ikovnou vadlenu, take k ní běhám, buď aby mi to upravila anebo aby rovnou uila něco novýho (hodně společenský aty, koncertní, ila mi i svatební a nemohla sjem si je vynachválit!!!)
Jinak na internetu nakupuju sporadicky, jetě jsem nenala obchod, kde by mne něco - s ohledem na můj styl - tak uchvátilo.
Není tady
Já nakupuju zásadně v sekáči...miluju značku Ulla Popken, nejblií normální nesekáč týhle značky je ovem v Německu a v Polsku
Ty oblečky jsou veliký, dlouhý ale mají mrnc !!
Není tady
mala.popelka napsal(a):
díra na trhu v této oblasti určitě je.... lepí internetové obchody uvádějí tabulky velikostí a rovně není problém zboí vyměnit, pokud nesedí...
sama s tím zkuenost mám a zatím (uk uk) dobré
marico, přijde na to, z jak velkého města jsi.... u nás třeba je problém sehnat cokoli, od plavek do bundu
Z Bratislavy - tady znám čtyři obchody jeden mám oblíbený ale kromně toho je tady spousty polských obchodníku u kterých si de leccos objednat. Nemám problém ani s plavkama a to mam přes 100 kil.
Není tady
Já nakupuji u Quelle a Neckermanna a jsem spokojená. Jen jednou se mi stalo, e mi přily místo dámského trika pánské kraasy ale poslala jsem to zpátky, vrátili mi peníze, bez problémů.
Dokonce si u Quelle můu koupit dínsy a jsou mi dobře, padnou. To se mi nestalo u pár let. Vdycky mi byly velké v pase, nebo měli iroké nohavice. A loni jsem si u nich koupila plavky a nestyděla jsem se jít si zaplavat! Naposledy jsem si to dovolila ve třiadvaceti.
"Sexy" prádlo nakupuju u německé firmy, mají velký výběr i ve větích velikostech ne mám já ( co je dobré na ego ) a ceny v pohodě.
Těhotenské prádlo mi uila paní, co má obchod s prádlem pro maminky. Jen prostě uila větí velikost, nic jsem nepřiplácela.
V kamenném obchodě jsem si koupila jednu sukni a tím to haslo. Nějak mě netěí, e tam prodává holčina, co by se do mé velikosti vela 3x a atovku z hektaru látky sotva unesla. Navíc mi přijde, e tam spíe měli oblečení střihem i barvami pro starí ne jsem já.
Celkově jsem ale s dostupností oděvů pro mou velikost spokojená. Díky zásilkovým obchodům.
Není tady
L_aura napsal(a):
... Tesco je spis pro starsi pani si myslim
Vak já si tam taky kupuji jen obyč trička, jinak to nemám moc prozkoumaný...
Teď doufám, e nejsem v 26 letech povaována za starí paní
Není tady