21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Koupila jsem si do akvárka ivé rostlinky a tím to začalo,zřejmě tam byli neci nebo vajíčka,nenapadlo mně si je zkontrolovat tak je jich tam moc moc hodně.Ve zverimexu mi prodali přípravek proti nekům ale jak tak koukám nanic.Je to taková černá nečácká verbe.Předtím ne vyháu rostlinky a písek tak se chci zeptat jestli neznáte nějakou radu jak je vymýtit,nebo jestli neexistuje něco co je ere.Ach jo .Děkuji.
Není tady
A ti neci rostou a rostou a potom se jetě vícmnoí...!! Taky se mi to kdysi stalo. Mně funfovala jen fyzická likvidace.
Není tady
takovy ty cerny hajzlici - taky jsem kdysi mela akvarko, muzes je vybirat donekonecna a ty potvory se ti vzdycky stejnak pak nekde vylihnou...
Není tady
Mně fungovalo vodu hodně solit. Sice to odneslo i pár rybiček a musela jsem posléze doplnit chov, ale nek nepřeil ani jeden, sůl neci nesnáí. Bezpečnějí alternativou je rybičky na den - dva přendat do jiného akvárka, kýblu s vodou či lavoru, samozřejmě zapnout jim vzduchování a akvárko se nekama bohatě prosolit - filtraci vypnout (klidně celým hrnkem soli). Nechat působit, druhý den jetě zopakovat, pak u jen vylít vodu, akvárko vymýt, vyčistit a nasadit rybičky - a je po nekách.
Není tady
http://www.week.cz/akvarko-ako-zlikvido … php?1,1415
Ti rájovci je fakt dlabou,taka je taky "pouíval",ale pravda,e občas ozobávaj jiný rybičky...
Není tady
Děkuju vem,zatím jsem vytahala rostlinky do okurkáče,místo pár kapek na litr jsem tam pěkně stříkla té chemie,uvidím,naposled zkusím vyvařit písek,přeci se ti neci musí uvařit ne?Nebo se nas...ru a vechno vyhodím.
Není tady
Mřenka nádherná - Chromobotia macracanthus
Měli jsme tuhle rybičku doma, doporučili mi ji pro likvidaci neků, koupili jsme rovnou dvě. A musím uznat e skvěle zafungovala. Nejraděj ere nečí vajíčka a bohuel i jikry rybek, buhuel ale ere i jikry ryb, ale to nám nevadilo, stejně se netřely. Jsou to ale rybky bojácné, take je dobré jim koupit nebo udělat nějaký přístřeek, kde si můou zalést. neci zmyzeli úplně, musí se jim kupovat nítěnky, my jsme kupovali mraené
Tady jetě vkládám, co o ni píí odborníci
Blií popis:
Tato mřenka má typické tři černé pruhy rýsující se na lutooranovém těle ryby. Ploutve jsou více zabarveny do oranova. Jedná se o velmi plachou rybu, která by měla být chována ve skupinách. Je aktivní během dne. Je vak velmi náchylná na napadení koovcem, take při jejím pořízení dodrujte karanténu. V přírodě dorůstá a 30 cm a je ceněnou konzumní rybou. Pozor, pod očima má dvouklanné ostny, které pouívá při boji, a díky kterým se jednodue zamotá do síky. Proto raději k jejímu odchytu pouívejte plastikové sáčky. Akvárium by mělo být vysypáno jemným substrátem.
Upravil(a) maracuja (10. 3. 2008 9:53)
Není tady
Na neky doporučuji rybky co je jedí. Můj tchán měl celé akvárko plné neku a pořídil si rybičky co je erou a od té doby má pokoj a ádní tam nejsou
Není tady