27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Chtěla bych nechat dceru očkovat proti papilomavirům, nemáte někdo zkuenost s tím, která vakcína je vhodnejí? Dceři je 16 a je jetě panna (aspoň to tvrdí :-). Nae gynekoloka mě odbyla s tím, e předepisuje jenom Silgard a na nějaké diskuze neměla zřejmě čas ani náladu.
Upravil(a) kkkaterina (29. 1. 2008 14:45)
Není tady
Rozdíl je v tom, e Silgard chrání před 4 druhy papillomavirů, zatímco Cervarix jen před dvěma.
Není tady
Tohle jsem na netu taky někde nala, ale zase jsem četla, e někdo doporučuje Cervarix vzhledem ke účinnosti, stabilitě a přetrvávání vysokých hladin protilátek. Teď baby raďte :-)
Není tady
Tohle je neprozkoumaná oblast. Nikdo neví, jak dlouho očkování vydrí, kdy a jestli se bude muset přeočkovávat. Vechno jsou to jenom dohady. Jsme takoví pokusní králíci.
Spí bych ale změnila doktorku, ona je tu přeci od toho, aby tyhle dotazy zodpovídala. Já jsem si o tom taky se svojí doktorkou popovídala, kdy jsem se rozhodovala, jestli do toho jít.
Není tady
Nejsem odborník, ale co vím od kamarádky lékárnice, tak těch virů, co způsobují rakovinu je asi 40 a očkuje se proti 4. Má to vůbec smysl, nebo je to jen o byznysu?
Není tady
Přesně tak, těch virů a jejich mutací je tolik a neustále přibývají, e nějaké očkování je jen hra na strach. Jak nejlépe vyhnet peníze z peněenek lidí je strach. Přes strach se manipuluje nejlépe.
Není tady
Nejsem příznivcem těchto očkování, stejně jako očkování proti klíatům, stejně to je pouze proti encefalitidě, nic víc. Stejný s očkováním proti chřipce, je spousta druhů, očkování není proti vem a často je průběh po očkování tak silný, jaký by bez něj nebyl. Akorát tahání peněz farmaceutických firem, nic víc. Kdo o tom čte odbornou literaturu, to ví. Čím víc očkování, tím méně přirozené imunity a jde to do háje.
No očkuje se jenom proti 4 druhům, ale ty 4 druhy způsobují 70% onemocnění, take přímá úměra tu není. Jinak je to věc kadého, jak se rozhodne, ale kdy u je tu konečně ta monost, tak je koda ji podle mě nevyuít.
Není tady
no, já se nechávám právě očkovat cervarixem. mám za sebou dvě očkování a jetě mě za pět měsíců čeká třetí kolo.
Není tady
Já jsem samozřejmě taky přemýlela nad tím, jestli to má vůbec smysl, a u farmaceutických firmem nepředpokládám jiný zájem ne zisk, ale u mi jeden příbuzný na rakovinu nedávno umíral a není to opravdu nic, co bych komukoliv přála. Take radi zbytečně utratím 10.000,
Upravil(a) kkkaterina (31. 1. 2008 14:35)
Není tady
Léčim se na rakovinu děloního čípku. Nyní v sobotu jdu na dalí chirurgický zákrok. Má u jeden zasebou včetně chemoterapie. nechala bych dceru očkovat....
Není tady
Klubko napsal(a):
Léčim se na rakovinu děloního čípku. Nyní v sobotu jdu na dalí chirurgický zákrok. Má u jeden zasebou včetně chemoterapie. nechala bych dceru očkovat....
Nechám. A tobě přeju hodně síly, jistě to nemá jednoduché. Budu ti dret palce, a ti to dobře dopadne.
Není tady
Klubko napsal(a):
Klubíčko, drím vechny palce!!! A u to má za sebou a pokud mono čistě a bez pokračování!
Není tady
Nemohla byste prosím některá osvělit jak je to s působením očkování? Tedy na jak dlouho to je? Někde jsem četla e je to jen na pár let, ale nevím, jestli je to pravda. A kdybyste mohli uvést i zdroj informace Děkuju
Není tady
majkafa napsal(a):
Nejsem příznivcem těchto očkování, stejně jako očkování proti klíatům, stejně to je pouze proti encefalitidě, nic víc. Stejný s očkováním proti chřipce, je spousta druhů, očkování není proti vem a často je průběh po očkování tak silný, jaký by bez něj nebyl. Akorát tahání peněz farmaceutických firem, nic víc. Kdo o tom čte odbornou literaturu, to ví. Čím víc očkování, tím méně přirozené imunity a jde to do háje.
S tou chřipkou souhlasím, nevím, proč by si normální člověk prostě nemohl jdnou za čas prodělat chřipku, to radi chřipku ne dalí chemii do těla
S klíaty u ne. Borelióza se neočkuje, je relativně snadno odhalitelná a léčitelná (kdy nic nezanedbáte a děti si hlídáte). Proti encefalitidě jsem se očkovat nechala a jsem za to ráda, to naopak radí dojdu párkrát na očkování ne se ohroovat na ivotě (jsem v přírodě často a repelanty nefungujou ani jako placebo
) Ale kadému podle jeho uváení.
Jestli si lékař bude u vakcíny proti HPV jistý, e neukodí, maximálně nic nezmůe, byla bych i pro ni. U takhle váných nemocí pro mě není o čem přemýlet Třeba budou pokroky ... dnes u taky nikdo neremcá při očkování TBC, loutenky nebo dětské obrny.
Není tady
Taky jsem nechala dceru naočkovat. Vím, e můe získat kdykoliv cokoliv jiného, na co očkována není. Nejsem ádný nadenec očkovací a určitě nekupuji kadý "lék" který vidím v televizi(zajímám se o sloení - co není tak sloité...atd)..., ale asi by mně toto vysvětlení moc nepomohlo a neukildnilo, kdyby nedejboe skutečně později měla nějaký nález. Teď protoe jsem si jista, e jsem pro ni v tomto směru udělala maximum - jsem v klidu. Kdybych ji nenechala očkovat, měla bych patné svědomí. Těch pár peněz mi za to nestojí. Za pár dní má poslední 3.dávku toho Silgardu (bo jak se jmenuje)
Slyela jsem i pozitivní názory několika gynekologů (ne z pozice pacienta a kupujícího) a zjistila jsem e nechali (ti lékaři) očkovat své dcery.
Není tady
Dceři jsme to taky zaplatili.A pojiovna proplatila 5000,-.
Není tady
jetelík napsal(a):
Jestli si lékař bude u vakcíny proti HPV jistý, e neukodí, maximálně nic nezmůe, byla bych i pro ni. U takhle váných nemocí pro mě není o čem přemýlet
Třeba budou pokroky ... dnes u taky nikdo neremcá při očkování TBC, loutenky nebo dětské obrny.
já bych neváhala a kdo můete, tak dejte proti HPV očkovat... konkrétně mě bylo řečeno, e jsem měla ( nebo mám) jeden z nejagresivnějích virů tohoto druhu a dokonce, kdybych u dostala tuhle vakcínu ve 4 letech byla by mi ku prospěchu...sice jsem to moc nepochňápla, jak to bylo myleno, ale nejspí tak, e se to na mě přeneslo z matky ??? fakt nevím... teď u to u mě nemá smysl řeit...
Není tady
majkafa napsal(a):
jasně a přestanem očkovat proti černýmu kali a podobně, protoe děti můou mít dva dny poté horečku...co je děsivé a třeba by ho ani nedostaly...
Není tady
Já u nemohu toto očkování podstoupit, ji mám karcinogenní bunky na cipku, zatim to neni na zakrok(konizaci), ale zalezi na vysledkach zase ted v lete...
Kazdopadne, taky chci nechat dceru ockovat. Docetla jsem se, ze je dobre az tak kolem tech 14, 15ti let, protoze neni zatim jiste jak dlouho ockovani pusobi, a zda je nutne preockovani...
Není tady
Já jsem po dvou konizacích čípku naočkovaná Cervarixem. Kdybych měla dceru, určitě bych ji naočkovat dala - neukodí, moná pomůe a to si myslím, e u takového onemocnění jako je rakovina, je třeba risknout, peníze byly a budou, ale my tu být nemusíme. Vakcíny se lií tím, e by měly být účinné na jiné typy virů.
Není tady
Ahoj já jsem v pondělí absolvovala poslední dávku Cervarixu. Určitě to svojí malé holčičce taky nechám dát a na to bude mít věk. Problémy jsem měla.
Jen se chci zeptat zda jste někdo měl patnou reakci na injekci. Mě bylo a je mi zle jak psovi.
Není tady
ta já si myslela e se můou nechat očkovat jen dívky, které jetě nezahájili sexuální ivot a od kámoky jsem se ted dozvěděla e na to očkování má jít...má dvě děti a je jí přes třicet??.. opravdu se můeme nechat očkovat i my ji s dětmi a přes třicet???
a pokud ano kolik dávek se dává?? kolik stojí jedna??? a v jakém časovém rozmezí se to aplikuje??? můe se naočkovat kadý???
svou nyní skoro tříletou holčičku dám očkovat určitě taky..pokud to v té době nebude u třeba celoploné
Není tady