29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych nechat dceru očkovat proti papilomavirům, nemáte někdo zkušenost s tím, která vakcína je vhodnejší? Dceři je 16 a je ještě panna (aspoň to tvrdí :-). Naše gynekoložka mě odbyla s tím, že předepisuje jenom Silgard a na nějaké diskuze neměla zřejmě čas ani náladu.
Upravil(a) kkkaterina (29. 1. 2008 14:45)
Není tady
Rozdíl je v tom, že Silgard chrání před 4 druhy papillomavirů, zatímco Cervarix jen před dvěma.
Není tady
Tohle jsem na netu taky někde našla, ale zase jsem četla, že někdo doporučuje Cervarix vzhledem ke účinnosti, stabilitě a přetrvávání vysokých hladin protilátek. Teď baby raďte :-)
Není tady
Tohle je neprozkoumaná oblast. Nikdo neví, jak dlouho očkování vydrží, kdy a jestli se bude muset přeočkovávat. Všechno jsou to jenom dohady. Jsme takoví pokusní králíci.
Spíš bych ale změnila doktorku, ona je tu přeci od toho, aby tyhle dotazy zodpovídala. Já jsem si o tom taky se svojí doktorkou popovídala, když jsem se rozhodovala, jestli do toho jít.
Není tady
Nejsem odborník, ale co vím od kamarádky lékárnice, tak těch virů, co způsobují rakovinu je asi 40 a očkuje se proti 4. Má to vůbec smysl, nebo je to jen o byznysu?
Není tady
Přesně tak, těch virů a jejich mutací je tolik a neustále přibývají, že nějaké očkování je jen hra na strach. Jak nejlépe vyhnet peníze z peněženek lidí je strach. Přes strach se manipuluje nejlépe.
Není tady
Nejsem příznivcem těchto očkování, stejně jako očkování proti klíšťatům, stejně to je pouze proti encefalitidě, nic víc. Stejný s očkováním proti chřipce, je spousta druhů, očkování není proti všem a často je průběh po očkování tak silný, jaký by bez něj nebyl. Akorát tahání peněz farmaceutických firem, nic víc. Kdo o tom čte odbornou literaturu, to ví. Čím víc očkování, tím méně přirozené imunity a jde to do háje.
No očkuje se jenom proti 4 druhům, ale ty 4 druhy způsobují 70% onemocnění, takže přímá úměra tu není. Jinak je to věc každého, jak se rozhodne, ale když už je tu konečně ta možnost, tak je škoda ji podle mě nevyužít.
Není tady
no, já se nechávám právě očkovat cervarixem. mám za sebou dvě očkování a ještě mě za pět měsíců čeká třetí kolo.
Není tady
Já jsem samozřejmě taky přemýšlela nad tím, jestli to má vůbec smysl, a u farmaceutických firmem nepředpokládám jiný zájem než zisk, ale už mi jeden příbuzný na rakovinu nedávno umíral a není to opravdu nic, co bych komukoliv přála. Takže radši zbytečně utratím 10.000,
Upravil(a) kkkaterina (31. 1. 2008 14:35)
Není tady
Léčim se na rakovinu děložního čípku. Nyní v sobotu jdu na další chirurgický zákrok. Má už jeden zasebou včetně chemoterapie. nechala bych dceru očkovat....
Není tady
Klubko napsal(a):
Léčim se na rakovinu děložního čípku. Nyní v sobotu jdu na další chirurgický zákrok. Má už jeden zasebou včetně chemoterapie. nechala bych dceru očkovat....
Nechám. A tobě přeju hodně síly, jistě to nemáš jednoduché. Budu ti držet palce, ať ti to dobře dopadne.
Není tady
Klubko napsal(a):
Klubíčko, držím všechny palce!!! Ať už to máš za sebou a pokud možno čistě a bez pokračování!
Není tady
Nemohla byste prosím některá osvělit jak je to s působením očkování? Tedy na jak dlouho to je? Někde jsem četla že je to jen na pár let, ale nevím, jestli je to pravda. A kdybyste mohli uvést i zdroj informace Děkuju
Není tady
majkafa napsal(a):
Nejsem příznivcem těchto očkování, stejně jako očkování proti klíšťatům, stejně to je pouze proti encefalitidě, nic víc. Stejný s očkováním proti chřipce, je spousta druhů, očkování není proti všem a často je průběh po očkování tak silný, jaký by bez něj nebyl. Akorát tahání peněz farmaceutických firem, nic víc. Kdo o tom čte odbornou literaturu, to ví. Čím víc očkování, tím méně přirozené imunity a jde to do háje.
S tou chřipkou souhlasím, nevím, proč by si normální člověk prostě nemohl jdnou za čas prodělat chřipku, to radši chřipku než další chemii do těla
S klíšťaty už ne. Borelióza se neočkuje, je relativně snadno odhalitelná a léčitelná (když nic nezanedbáte a děti si hlídáte). Proti encefalitidě jsem se očkovat nechala a jsem za to ráda, to naopak radší dojdu párkrát na očkování než se ohrožovat na životě (jsem v přírodě často a repelanty nefungujou ani jako placebo
) Ale každému podle jeho uvážení.
Jestli si lékař bude u vakcíny proti HPV jistý, že neuškodí, maximálně nic nezmůže, byla bych i pro ni. U takhle vážných nemocí pro mě není o čem přemýšlet Třeba budou pokroky ... dnes už taky nikdo neremcá při očkování TBC, žloutenky nebo dětské obrny.
Není tady
Taky jsem nechala dceru naočkovat. Vím, že může získat kdykoliv cokoliv jiného, na co očkována není. Nejsem žádný nadšenec očkovací a určitě nekupuji každý "lék" který vidím v televizi(zajímám se o složení - což není tak složité...atd)..., ale asi by mně toto vysvětlení moc nepomohlo a neukildnilo, kdyby nedejbože skutečně později měla nějaký nález. Teď protože jsem si jista, že jsem pro ni v tomto směru udělala maximum - jsem v klidu. Kdybych ji nenechala očkovat, měla bych špatné svědomí. Těch pár peněz mi za to nestojí. Za pár dní má poslední 3.dávku toho Silgardu (bo jak se jmenuje)
Slyšela jsem i pozitivní názory několika gynekologů (ne z pozice pacienta a kupujícího) a zjistila jsem že nechali (ti lékaři) očkovat své dcery.
Není tady
Dceři jsme to taky zaplatili.A pojišťovna proplatila 5000,-.
Není tady
jetelík napsal(a):
Jestli si lékař bude u vakcíny proti HPV jistý, že neuškodí, maximálně nic nezmůže, byla bych i pro ni. U takhle vážných nemocí pro mě není o čem přemýšlet
Třeba budou pokroky ... dnes už taky nikdo neremcá při očkování TBC, žloutenky nebo dětské obrny.
já bych neváhala a kdo můžete, tak dejte proti HPV očkovat... konkrétně mě bylo řečeno, že jsem měla ( nebo mám) jeden z nejagresivnějších virů tohoto druhu a dokonce, kdybych už dostala tuhle vakcínu ve 4 letech byla by mi ku prospěchu...sice jsem to moc nepochňápla, jak to bylo myšleno, ale nejspíš tak, že se to na mě přeneslo z matky ??? fakt nevím... teď už to u mě nemá smysl řešit...
Není tady
majkafa napsal(a):
jasně a přestanem očkovat proti černýmu kašli a podobně, protože děti můžou mít dva dny poté horečku...což je děsivé a třeba by ho ani nedostaly...
Není tady
Já už nemohu toto očkování podstoupit, již mám karcinogenní bunky na cipku, zatim to neni na zakrok(konizaci), ale zalezi na vysledkach zase ted v lete...
Kazdopadne, taky chci nechat dceru ockovat. Docetla jsem se, ze je dobre az tak kolem tech 14, 15ti let, protoze neni zatim jiste jak dlouho ockovani pusobi, a zda je nutne preockovani...
Není tady
Já jsem po dvou konizacích čípku naočkovaná Cervarixem. Kdybych měla dceru, určitě bych ji naočkovat dala - neuškodí, možná pomůže a to si myslím, že u takového onemocnění jako je rakovina, je třeba risknout, peníze byly a budou, ale my tu být nemusíme. Vakcíny se liší tím, že by měly být účinné na jiné typy virů.
Není tady
Ahoj já jsem v pondělí absolvovala poslední dávku Cervarixu. Určitě to svojí malé holčičce taky nechám dát až na to bude mít věk. Problémy jsem měla.
Jen se chci zeptat zda jste někdo měl špatnou reakci na injekci. Mě bylo a je mi zle jak psovi.
Není tady
ta já si myslela že se můžou nechat očkovat jen dívky, které ještě nezahájili sexuální život a od kámošky jsem se ted dozvěděla že na to očkování má jít...má dvě děti a je jí přes třicet??.. opravdu se můžeme nechat očkovat i my již s dětmi a přes třicet???
a pokud ano kolik dávek se dává?? kolik stojí jedna??? a v jakém časovém rozmezí se to aplikuje??? může se naočkovat každý???
svou nyní skoro tříletou holčičku dám očkovat určitě taky..pokud to v té době nebude už třeba celoplošné
Není tady