Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 29. 1. 2008 14:30

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Proč se špatně zařazuji do kolektivu a nemohu se rozhodnout?

Račice dračice napsal(a):

Taky jsem s tím měla problémy, vycházelo to z výchovy, z rodiny, stejně tak si myslím, že u všech ostatních...Přestože sice máme něco geneticky dáno, tak především naši osobnost utváří okolí, zejména rodiče, později autority v podobě učitelů, vychovatelů atd.....dál kamarádi....

Naši jsou perfekcionisti a vždy věděli, co je správné, co ne:Ddumbomgrater
Já byla zprvu jako dítě jedničkářka, účastnila jsem se soutěží, olympiád, sportovních akcích, no všeho....Číst i psat jsem už uměla v 5 letech, patřila jsem mezi děti s  nadprůměrným IQ. Nedělalo mi nic problém, co jsem chytla do rukou, to mi šlo. Pro naše to byl normál. Nikdo tedy nechválil, nepovzbuzoval, nebylo proč.....

Zkusila jsem proto napovrch vynést samu sebe, aby mě brali s mým vlastním já, které stejně potřebovalo povzbudit a pochválit...protože to se stejně srovnávalo, cítilo se poníženě a nedostatečně, a to proto, že jsem se často nechtěla chovat předpisově....
Je to práce na roky, když vzpomenu mé pokusy - prvně jsem skočila do druhého extrému, proflákala jsem, co se dalo- třeba střední,dále výšku jsem odmítla. Jinak jsem se začala toulat, o mém spuštění se nemluvě....  Začala jsem z principu s lidmi nesouhlasit, úmyslně dělat přesně opak toho, co po mě chtějí, ale byla jsem u toho navíc zlá, vzteklá, nenavistná, často jsem však tímhle popřela i to, co jsem ve skutečnosti chtěla.....  Prostě jsem neuměla v klidu vynést na povrch zemský vlastní jábig_smile A byl to nakonec druhý špatný extrém.

Dnes už je to jiné a řekla bych, že už vím, jak na to, podle mě jde o to opravdu poslouchat vnitřní hlas, zklidnit se, říct si, co chci já, jak to cítím a stát si za tím i přes výsměch, kritiku, problémy s tím spjaté.... JE TO CELÉ O SEBEVĚDOMÍ, vnitřním sebevědomí. I přesto, že mi budou lidit říkat, jak jsem krásná, a chytrá a umím to a to, tak to nepomůže dokud to tak nebudu především cítit já...
Já si myslím, že je to o tom, prostě klasicky dospět a uvědomit si, že i ti rodiče, jakýkoliv člověk na této planetě je nám roven, přestože máme odlišný pohled, způsob života, či myšlení a my s tou jinakostí nemusíme mít problém a pokud ho mají druzí, jejich problém....

Jak se Fe ptá na knihy - no u mě to skončilo po mém vyhoření stejně na psychoterapii, takže to byla "kniha" první, psycholožka mi doporučila knížku 4 Dohody a ta mi fakt hodně pomohla...dále to byla kniha "Umění komunikace", v neposlední řadě také "Miluj svůj život" a "Přestaňte se podceňovat"...a nahlížím do nich stále, já myslím, že to je učení celoživotní pro každého:)

Jeee, to jsme si mohli už v 5 oba psát psaníčka, ale když jsem chtěl v tom samém věku vyzkoušet cigaretu, tak se to rodičům nelíbilo a použili fyzické tresty!!! Již tehdy měli velmi pokřivenou morálku :-)
Jinak mi tohle přijde mnohem realističtější obraz cesty "jak se nesrovnávat" než cesta "vyprdni se na to". Ovsem je na Levském, co si sám vybere.

Není tady

#27 29. 1. 2008 14:43

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Já byh vám k tomu nakreslila obrázky :-) v 5 letech jsem tuším vyhrála první svou soutěž - tuším to bylo o požárnících big_smile

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#28 29. 1. 2008 15:04

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Nico:D, ta psaníčka v těch 5 mě teda mrzíbig_smile...jinak jsem pozadu, 1.cigaretu jsem měla až v 11 letech:)

Fe, proč se tomu nevěnuješ, když jsi to i studovala?

Upravil(a) Račice dračice (29. 1. 2008 15:06)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#29 30. 1. 2008 7:37

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Račice, ale já se tomu věnuji - tomu - co jsem studovala wink dělám v oboru.

Není tady

#30 30. 1. 2008 7:46

majkafa
Host

Začala jsem z principu s lidmi nesouhlasit, úmyslně dělat přesně opak toho, co po mě chtějí, ale byla jsem u toho navíc zlá, vzteklá, nenavistná, často jsem však tímhle popřela i to, co jsem ve skutečnosti chtěla.....

Byla? Pročpak to u mne zkoušíš pořád? Co vidíš v mém zrcadle? Řádně se podívej a ještě řádněji přemýšlej. smile
(já za tvůj vztah s "tvým" ženáčem, který nedopadl, skutečně nemůžu, jsem nevinná lol )

Upravil(a) majkafa (30. 1. 2008 7:48)

#31 30. 1. 2008 8:33

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že její "vztah" se ženáčem - "dopadl" smile .... co pořád máte s tím zrcadlením ??? Mě občas někdo také se** a nebo jen nesedne - ale věčně se zamýšlet nad tím, že mi zřejmě něco zrcadlí va aha ! Ono je to třeba také jen  o tom, že mi někdo sedne a někdo né - že s někým mohu souhlasit a nemusím .... může to vypovídat něco o mě, ale také nemusí .... Mě tu tedy zrcadlí občas všichni....

Není tady

#32 30. 1. 2008 9:04

majkafa
Host

Domnívám se, že nedopadl dle jejich představ a přání, která tenkrát měla.
Je fakt, že všechno dopadne, ať už jakkoliv. smile
Já se nezamýšlím nad zrcadlením věčně, pouze tehdy, když mi příspěvek zrcadlí a jak na sobě pracuju, už mi moc příspěvků nezrcadlí, bo mám zpracováno. smile

#33 30. 1. 2008 9:55

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Račice, ale já se tomu věnuji - tomu - co jsem studovala wink dělám v oboru.

Aha, to já nevěděla:)

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#34 30. 1. 2008 10:03

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Začala jsem z principu s lidmi nesouhlasit, úmyslně dělat přesně opak toho, co po mě chtějí, ale byla jsem u toho navíc zlá, vzteklá, nenavistná, často jsem však tímhle popřela i to, co jsem ve skutečnosti chtěla.....

Byla? Pročpak to u mne zkoušíš pořád? Co vidíš v mém zrcadle? Řádně se podívej a ještě řádněji přemýšlej. smile
(já za tvůj vztah s "tvým" ženáčem, který nedopadl, skutečně nemůžu, jsem nevinná lol )

Nejsem vzteklá, nenávistná a zlábig_smile U tvých příspěvků vůbec, ty mě bavísmile a mám u něj lehký úsměv při vzpomínkách:) To že píšeš, že myslíš, že ještě jsem, nevypovídá to spíš něco o Toběsmilewinkbig_smile
S tebou ne že nesouhlasím z principu, čti pořádně, s Tebou prostě nesouhlasím, nemám problém s lidmi souhlasit, dnes už ne, ale se vším se prostě souhlasit nedá, u Tebe pro mě fakt hodně často... to je celésmile A řekla bych, že tu nejsem jedináwink

Správně Fe, on dopadl dle mých představ:Dtummenupp
Fe ví, dle našich soukromých mailů řekla bych spoustu dalších věcí, o kt. jsem tady nikdy nepsala..
Ikdyž jen vlastně z tak 90% dopadl, chtěla bych totiž, aby můj ženáč byl můj kamarád, a neotravoval mě stále s tím, o co nemám zájem:D A strašně mu děkuji za to, že mi otevřel oči a já zjistila jak báječného chlapa mám doma:supr: A on to ví a oba jsme si popřáli, ať jsme doma v pohoděbig_smile
Majko, já svého ženáče nikdy nemilovala a nemiluji ho,byl to milenec na příjemné chvíle, milování.... mám ho ráda...vyplňovala jsem jím prostě útěk od problémů, chtěla jsem ho k tomu využít...ale zvrtlo se to, protože jsem se zamilovala.....Ale nemilovala jsem ho!, v tom je rozdílwinkbig_smile

Upravil(a) Račice dračice (30. 1. 2008 10:11)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#35 30. 1. 2008 10:11

majkafa
Host

S tebou ne že nesouhlasím z principu, čti pořádně, s Tebou prostě nesouhlasím, nemám problém s lidmi souhlasit, dnes už ne, ale se vším se prostě souhlasit nedá, u Tebe pro mě fakt hodně často... to je celésmile A řekla bych, že tu nejsem jedináwink

V našem životě se vyskytují lidé, kteří s námi nesouhlasí, to je normální. Máš nějaký problém s tím, že tu s mými příspěvky někteří lidé nesouhlasí? Máš problém s tím, když s tebou lidé nesouhlasí? wink
Já ne, dává mi to spoustu podnětů k zamyšlení se nad sebou. smile
Nevím, jaký to je, zjišťovat přes "nevěru" ,  jakého mám doma báječného chlapa, bo jsem zatím nikdy žádnému ze svých partnerů "nevěrná" nebyla. smile Prosila bych nahoru, abych této zkušenosti zůstala i nadále ušetřena. big_smile

Upravil(a) majkafa (30. 1. 2008 10:14)

#36 30. 1. 2008 10:16

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

V našem životě se vyskytují lidé, kteří s námi nesouhlasí, to je normální. Máš nějaký problém s tím, že tu s mými příspěvky někteří lidé nesouhlasí? Máš problém s tím, když s tebou lidé nesouhlasí? wink
Já ne, dává mi to spoustu podnětů k zamyšlení se nad sebou. smile

Nemám s tím problém, chce se mi reagovat, protože si utřizuji tím svou minulost, nemá to s Tebou nic společného. Je to moje minulostní psychoterapie:) Nerozuměla jsem kdysi spoustu věcem, a teď když mi vyplují na povrch a vidím je, říkám si Aha, proto jsem si tohle myslela, proto jsem tohle tvrdila a proto jsem kdysi reagovala třeba kdysi jako právě teď ty.....smile

Ne, nemám problém, že s tvými příspěvky tu spousta lidí nesouhlasí, to by spíš mělo říct něco Tobě...ono z mé zkušenosti, když já jsem si myslela, že mám v něčem jasno, bylo krajně podezřelé, že všichni tvrdili opak:)

Jinak mi momentálně diskuze s Tebou už přijde zbytečná, ale dík za zrcadlo.smile Jen se pleteš pořád v tom, že jsem nějak rozčílená, to naopak, já jsem teď strašně klidná, jen možná víc uvažuju a proto víc píšu. je ale super utřizovat si takhle myšlenky:supr:

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#37 30. 1. 2008 10:27

majkafa
Host

offtopic u tebe mě irituje tvá čeština, ač nejsem Češka, tak ....... heh......  By mě zajímalo, kolik ti je. Na sexuální nemám pocit, že by tě mé příspěvky ani dost málo neiritovaly. smile

#38 30. 1. 2008 10:39

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Majkíbig_smile vytahuješ blbosti, když už asi nevíš, co by.... ale ať Tě to irituje, to je Tvůj problémbig_smilehjarta....jsem di(y?big_smile)slektik a ještě něco, ten název toho ani neznám...Navíc se špatně soustředím, když nedělám jen jednu věc a mám problém pokud se fakt hodně nesoustředím, psát něco výstižně, to víš, to my svým způsobem nějak poruchový, tak máme....holt nejsem dokonaláwink, to jsem tady ani nikdy netvrdila....
To že Ti přišlo, že mě vytáčíš na sexuologické....je jen Tvůj pocit, ono, když něco chci v psané podobě někomu vysvětlit, mám s tím problém....zvlášť když u toho dělám i nabídky, přijímám klienty, vyřizuji telefony a nemám po sobě čas číst....
P.s. všem, které můj psaný projev vadí, sorry:hjarta:hjartabig_smilebig_smilecoolkapitulation

P.s.2, otce ani babičku nemám české národnosti, ani slovenskéwink, ale zas jsem uměla psát už v 5 letech;)
A za pár měsíců mi bude 30 let:)

Upravil(a) Račice dračice (30. 1. 2008 11:03)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#39 30. 1. 2008 10:46

martinF
♥♥♥♥♥--

Majkíbig_smile vytahuješ blbosti, když už asi nevíš, co by.... ale ať Tě to irituje, to je Tvůj problémbig_smilehjarta....jsem di(y?)slektik a ještě něco, ten název toho ani neznám...Navíc se špatně soustředím, když nedělám jen jednu věc a mám problém pokud se fakt hodně nesoustředím, psát něco výstižně, to víš, to my svým způsobem nějak poruchový, tak máme....holt nejsem dokonaláwink, to jsem tady ani nikdy netvrdila....
To že Ti přišlo, že mě vytáčíš na sexuologické....je jen Tvůj pocit, ono, když něco chci v psané podobě někomu vysvětlit, mám s tím problém....zvlášť když u toho dělám i nabídky, přijímám klienty, vyřizuji telefony a nemám po sobě čas číst....
P.s. všem, které můj psaný projev vadí, sorry:hjarta:hjartabig_smilebig_smilecoolkapitulation

P.s.2, otce ani babičku nemám české národnosti, ani slovenskéwink, ale zas jsem uměla psát už v 5 letech;)

možná bychom mohli tvůj problém ze sexuologické probrat někde v klidu soukromně smile

P.S. to jsem okoukal od Nicolase

Není tady

#40 30. 1. 2008 11:01

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

jóó Nicolas ví jak na to....big_smilelol

že se nestydíš martineF:Ddumbomsmile

Upravil(a) Račice dračice (30. 1. 2008 11:02)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#41 30. 1. 2008 11:04

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Až doflirtuješ s chlapama, promaž si schránku - máš ji plnou big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#42 30. 1. 2008 11:06

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Tyyyyjooo Mikesi .... rodna

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#43 30. 1. 2008 11:06

Majja
♥♥♥♥♥--

Majkíbig_smile vytahuješ blbosti, když už asi nevíš, co by.... ale ať Tě to irituje, to je Tvůj problémbig_smilehjarta....jsem di(y?)slektik a ještě něco, ten název toho ani neznám...Navíc se špatně soustředím, když nedělám jen jednu věc a mám problém pokud se fakt hodně nesoustředím, psát něco výstižně, to víš, to my svým způsobem nějak poruchový, tak máme....holt nejsem dokonaláwink, to jsem tady ani nikdy netvrdila....

obdivuju, že máš energii tady někomu svůj psaný projev vysvětlovat či ho obhajovat, zrovna třeba tvoje příspěvky mi dávaj mnohem víc, než neustálý moudra a nastavování zrcadel big_smile

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#44 30. 1. 2008 11:27

Alosek
Host

to Račice dračice:
Tvůj částečný příběh jako by byl můj... smile . Včetně diplomů ze soutěží, olympiád, střední, výšky, milence, věku wink . A dospěla jsem tam, kam ty. Četla jsem si o sobě, do detailu, díky.
Podle toho, jak píšeš, bych nepoznala, že jsi dys-cokoli, měla bys vidět mého šéfa, to je teprve nářez. A kam se hrabeš na Pisatele, i když se teda za poslední týdny hodně zlepšil (ale ten obsah... většinou se ztratím hned na začátku styrka ).

to majkafa:
Na zrcadla se vykašli, žij a nech žít. Mám pocit, že soudíš a posuzuješ, co ti nepřísluší. Mluv za sebe, ne za jiné. Určitě na sobě pracuješ, to je super, ale abys to nepřehnala wink . V klidu a pomalu... No, a jinak samozřejmě všechno v pohodě, je to tvůj přístup, je originální, já to tak beru. Stejně originální je Račice, Fe, Kalik, Martin, atd...

Já vás tady nesrovnávám, mně se líbí, jak jste každý jiný. Sebe už taky ne, protože to prostě nejde. Jenže já chtěla být vždycky originál a jiná gloria . Fe má pro mě největší pravdu - s někým si sednu, s někým ne, akorát už to neřeším z pohledu - co bych s tím měla dělat, jak se přizpůsobit a zapadnout. Navíc moc ráda poznávám nové lidi, takže někam zapadnout ani nemám čas a možnost. I moje rodina tvrdí, že mězi ně nezapadám... tongue

#45 30. 1. 2008 11:43

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Majjo, Alosku díkhjartapussay, 
jsem dis- prý jen náznakově, jinak je to především spojeno s mou poruchou, vesměs s tím soustředěním, ta má megasouvětí a tak:)
Ale je to zbytečné o něčem takovém psát....no tak prostě prasím češtinu no:Dbig_smile

Majjo, máš pravdu, budu muset s tou energií šetřit. Idkyž si nemyslím, že to je vynaložené zbytečně, zvlášť, když si z toho někdo něco vezme:supr:smile Ikdyž někdy zpětně zjistím, že té energie, do něčeho bylo fakt zbytečně až příliš. Dík za upozorněnítummenupppussa

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#46 30. 1. 2008 11:47

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, , nezlob se, ale kdykoliv čtu nějaký z Tvých příspěvků, mám pocit, že je píše zatrpklá a životem zklamaná ženská, která se dobře baví jen v okamžicích, kdy někoho může pěkně porýpnout.

Není tady

#47 30. 1. 2008 12:12

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Že vás to baví big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#48 30. 1. 2008 12:17

majkafa
Host

Júva, já krásně zrcadlím! lol

#49 30. 1. 2008 12:19

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

koho va ...... joooo schránku ? ! big_smile
Račice - já jsem si žádného "chybného" psaného projevu vůbec nevšimla - naopak mi příjde, že se vyjadřuješ hodně dobře smile TAK TO JE ZASE MŮJ POCIT smile

Není tady

#50 30. 1. 2008 12:20

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Majja napsal(a):

obdivuju, že máš energii tady někomu svůj psaný projev vysvětlovat či ho obhajovat, zrovna třeba tvoje příspěvky mi dávaj mnohem víc, než neustálý moudra a nastavování zrcadel big_smile

MOJE ŘEČ stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí