27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jéje!!! Tak na tohle jsem se u dávno chtěla zeptat, zda kočička nás nějak neovlivňuje My máme taky kočičku, má 2 roky teď.Genetiku mám dobrou, to by něco zjistili, ne??
Upravil(a) sissi (27. 1. 2008 21:56)
Není tady
Holky, je to přesně tak, jak píe Jilinda. Toxoplazmoza se sná chytí z nedostatečně upraveného masa a z neumyté zeleniny ne od kočky. Já dělám ve veter. ordinaci, s nemocnými zvířaty dělám kadý den a po 2.potratu jsem ji nechala udělat vyetření na zoozony ( nemoci od zvířat) a bylo to negativní.
Take s potraty to nesouviselo.
Není tady
jilinda napsal(a):
Danielo byla to určitě toxoplasmóza? Tyhle případy, e se projevuje takhle dlouhodobě, jsou dost ojedinělé, kdy je člověk normálně imunokompetentní. Docela by mě zajímalo, jak to probíhalo. A jak se to léčilo?
Určo toxoplaxmóza. U je to váně dávno a pamatuju si jenom ty cesty do Prahy a e jsem tam leela v nemocnici na Bulovce. A taky e mi pořád kontrolovali játra, údajně snad e se při toxce zvětí či co. Pak u mi jenom dělali na gyndě pár jaterních testů a víc se po tom slehla zem. Ale jsem ráda, e jsi nám to tady takhle vysvětlila , u jsem se začínala trochu bát. Máma je lékařka, tak se jí zeptám co to vlastně tenkrát bylo a napíu ti.
Jo, a taky si vzpomínám, e jsem musela dost dlouho (asi dva roky) dret přísnou dietu (nic smaenýho a tak) a taky jsem brala 3x denně nejaký práky, myslím e to byl Flavobion a Lipovitan (snad si je pamatuju dobře, ten Lipovitan je myslím vitamin, ne?)
Není tady
To syrovy maso a hlina na zelenine je nejnebezpecnejsi, kocky proti tomu nejsou nic... Ja se priznam, ze vsechno delam pro jistotu v rukavicich
Není tady
Holky ptala jsem se teď na to mého dr, je to tak, jak píe Jilinda. ádné obavy z koček nemáme mít, je to nepravděpodobné, testy se na tohle dělají a v těhotenství. Nicméně jsem si tento test vyádala, tak mi vzali krev a u to jede
Není tady
Danielko podle toho, co popisuje to spí vypadá na mononukleózu ne toxoplasmozu. Taky jsem ji (mononukleozu) v dětství prodělala, měla těí průběh, take jsem leela v nemocnici, měla jsem nařízenou delí dobu jaterní dietu (mononukleoza napada jatra) tj. ádné smaené a tučné jídlo a kontrolovali mě jaterní testy. A ty léky počítám, e byli právě na ochranu jater. Toxoplasmoza se určitě takto neléčí a neleí se kvůli ní v nemocnici, právě proto,e kolikrát ji člověk prodělá a ani o tom neví (projeví se jako mírná viroza nebo chřipka).
Není tady
Jili ,tak jsi nějak uklidnila i mne!!!Sice jsem měla ty samé info ohledně toxoplazmozy... ani mě na ní nechtěli nabrat v Caru,e prý není důvod!!!!Stejně jsem měla v plánu nechat si udělat vyetření z krve u obvoďačky a k ní půjdu na předoperační před ivfkem!Díky za vysvětlení!jsem taky majitelka čiči
Není tady
Daniela81 napsal(a):
jilinda napsal(a):
Danielo byla to určitě toxoplasmóza? Tyhle případy, e se projevuje takhle dlouhodobě, jsou dost ojedinělé, kdy je člověk normálně imunokompetentní. Docela by mě zajímalo, jak to probíhalo. A jak se to léčilo?
Určo toxoplaxmóza. U je to váně dávno a pamatuju si jenom ty cesty do Prahy a e jsem tam leela v nemocnici na Bulovce. A taky e mi pořád kontrolovali játra, údajně snad e se při toxce zvětí či co. Pak u mi jenom dělali na gyndě pár jaterních testů a víc se po tom slehla zem. Ale jsem ráda, e jsi nám to tady takhle vysvětlila
, u jsem se začínala trochu bát. Máma je lékařka, tak se jí zeptám co to vlastně tenkrát bylo a napíu ti.
Jo, a taky si vzpomínám, e jsem musela dost dlouho (asi dva roky) dret přísnou dietu (nic smaenýho a tak) a taky jsem brala 3x denně nejaký práky, myslím e to byl Flavobion a Lipovitan (snad si je pamatuju dobře, ten Lipovitan je myslím vitamin, ne?)
Je to zvlátní, e občas má někdo takovou neobvyklou reakci, jako na játrech, normálně to nebývá. To jsou věci, co taky ta toxka občas dovede. Ta dieta a léky spí souvisí s játry ne s toxoplasmózou, proto se to asi podobá velijakým mononukleózám. V kadém případě si ale stejně myslím, e by ten parazit měl být u dávno zalezlý do cyst, zvlá pokud u to má leta doléčené a doktoři tě ani nehoní na nějaká přetestování protilátek.
Není tady
Ahojky, tak teď jsem z toho janek. Já se na to poptám a dám určitě vědět.
Já nevím, tenkrát mi to bylo docela jedno, jenom si pamatuju, e mě tvaly ty zkaený prázdniny v nemocnici a e jsem nesměla řízek
Není tady
Dobrý den, v případě, e máte domácího mazlíčka je dobré se pravidelně odčervovat. Bude vám po tom lépe a sníí to riziko nákazy, take můete být více v klidu během těhotensví. Já beru u několik let wurmex a dost se to osvědčilo.
Není tady
Mirka21 napsal(a):
Dobrý den, v případě, e máte domácího mazlíčka je dobré se pravidelně odčervovat. Bude vám po tom lépe a sníí to riziko nákazy, take můete být více v klidu během těhotensví. Já beru u několik let wurmex a dost se to osvědčilo.
Ten také pouívám a jsem s ním spokojená, myslim, e odčervování by mělo být samozřejmostí pro vechny, co ijí s mazlíčkem.
Není tady