29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, chodím se svým klukem už 17 měsíců. Máme se rádi, ale štve mě s jednou věcí. Včera jsme byli na plese a on mi říkal, že nemá žádné peníze, a tak mě na nic nepozval. Celý večer sem jela za své. No a on přitom vypil 7 piv. A když sem řekla ať mi koupí chlebíček, tak měl blbé kecy. Příjde vám to normální?? Jako zajímalo by mě jak to mají ostatní páry....
Není tady
Nevis napsal(a):
Ahoj, chodím se svým klukem už 17 měsíců. Máme se rádi, ale štve mě s jednou věcí. Včera jsme byli na plese a on mi říkal, že nemá žádné peníze, a tak mě na nic nepozval. Celý večer sem jela za své. No a on přitom vypil 7 piv. A když sem řekla ať mi koupí chlebíček, tak měl blbé kecy. Příjde vám to normální?? Jako zajímalo by mě jak to mají ostatní páry....
Záleží na spoustě okolností :-) Kolik je vám let, jestli oba studujete, nebo oba vyděláváte, nebo jeden studuje a jeden vydělává. Jestli přítel za Tebe normálně všechno platí, nebo jestli si platíte pořád všechno každý sám.
Pokud oba studujete a nemáte vlastní peníze, těžko podle mě po něm můžeš chtít, aby za Tebe platil útratu... A požadovat po něm, jako že "se to musí". Je to dobrovolné.
Zkuste se o penězích pobavit a domluvit, řekni mu jak na Tebe působí, když Ti nic nekoupí - ale buď přístupná i jeho argumentům, obzvlášť pokud Ty máš např. víc peněz než on (nevím, je to příklad) a chceš po něm, aby za Tebe platil jen proto, že je chlap.
Já např. s přítelem bydlím, oba vyděláváme, platíme zhruba napůl.
Na začátku, když přítel ještě studoval a já jsem už pracovala, tak nešlo, aby za mě platil... prostě na to neměl. To nebylo že by mě neměl rád, ale záviselo to na okolnostech.
Možná že máš pocit, že Tě přítel nemá tolik rád, když za Tebe neplatí, ale to vůbec nemusí být pravda. Jak jste dohodnutí, co se týká peněz? Máte vůbec nějakou dohodu? I nepsanou. Každopádně pokud nejsi spokojená, vyplatí se s přítelem o penězích promluvit. Když budeš mít jasno teď, nebudete se muset tolik dohadovat v budoucnosti.
Není tady
Martinka má pravdu - záleží na okolnostech. V začátcích vztahu se nějak předpokládá, že muž zaplatí třeba kafe. Ale nemusí to platit po celou dobu vztahu, obzvlášť, pokud muž na tom není nijak výrazně finančně lépe.
Já jsem kdysi svému klukovi navrhla, že si zavedeme tzv. "naši peněženku", do které jsme z výplaty tenkrát každý přispívali po stovce. Nosila jsem ji v kabelce a když došlo na placení, zaplatilo se to z ní. Když jsme byli na dně, přidali jsme tam oba stejně. Jako milé a příjemné gesto jsem ocenila, když tam jednou partner přihodil sám dvě stovky - že byl na "melouchu" a máme to na přilepšenou.
Když měl ale někdo z nás na rande potřebu třeba něco sám zakousnout, protože nestíhal, zaplatil si sám ze svého.
Přišlo mi to fajn, necítila jsem se šizená ani vydržována.
Píšu o době zhruba před 20 léty, to ještě stovka byly peníze!!!
Upravil(a) Stelička (27. 1. 2008 13:55)
Není tady
nic proti ale jde o princip, jestli měl na 7 piv tak měl určitě na to aby jí ze slušnosti koupil jeden chlebíček a pití, na plese počítej pivko min. 20 kč a to říkám minimálně!!! to může stát i víc, takže jestli měl 7 piv tak měl minimálně 140 kč a to kvůli svojí holce těch 30 korun mohl obětovat.... ne ? z principu...
a ještě měl blbé kecy , tak to ti upřímně řeknu že je to pořádný vůl... a basta není se o čem dál bavit.. vžijte se do jejich situace.. Martinka : i kdyby si vydělávala a tvůj studoval, tak by určitě na nějakém plese nechtěl aby sis to platila sma, , třeba by povovlil, že teda jo, kdyby si mu řekla že si to zaplatíš sama ale jako chlap který tě má rád by to dělal nerad a on měl ještě k tomu blbé kecy... tak ať si ty peníze narve mezi půlky... jako gentleman by se měl zachovat jinak, takže bu´d je to škrt a nebo pěkný vidlák když nezná slušné vychování....
Není tady
Přesně tak! Mě by stačilo, kdyby mi koupil třeba jen vodu...Místo toho jsem všechno kupovala já a on pak přišel, jestli se nemůže napít atd....A když sem mu řekla, že mi vadí, že mě na nic nepozve, tak začal s řečma typu, že mi dávají rodiče dost peněz a on si na to musí vydělávat sám...chjo, uplně mě to na něm štve, vím, že to je blbost, ale prostě mě tím uplně deprimuje.
Není tady
hm.. tak to se ti nedivím, nevím jak moc ho máš ráda ale myslím, že pokud si inteligentní a normální, tak se na něj časem vybodneš protože jestli ti řekl tohle tek se s ním nemáš už o čem bavit
no řekněte mi sami steličko a martinko, kdyby ste chtěli po vašem příteli jenom něco na pití a on vás poslal do háje s tím že ti na rodiče dávají dost na to aby sisi to koupila sama.. no jak by ste asi reagovali ???
já tohle slyšet borce někde na plese jak to říká svojí holce tak vyprsknu smíchy a asi si o něm budu myslet : njn vidlák se dostal do společnosti...
Není tady
CeltikDragon napsal(a):
hm.. tak to se ti nedivím, nevím jak moc ho máš ráda ale myslím, že pokud si inteligentní a normální, tak se na něj časem vybodneš protože jestli ti řekl tohle tek se s ním nemáš už o čem bavit
no řekněte mi sami steličko a martinko, kdyby ste chtěli po vašem příteli jenom něco na pití a on vás poslal do háje s tím že ti na rodiče dávají dost na to aby sisi to koupila sama.. no jak by ste asi reagovali ???
já tohle slyšet borce někde na plese jak to říká svojí holce tak vyprsknu smíchy a asi si o něm budu myslet : njn vidlák se dostal do společnosti...![]()
No kdyby mi přítel řekl: Miláčku, víš že mám málo peněz, byl bych rád, kdyby sis dnešní útratu zaplatila sama" - tak bych to pochopila.
Není tady
Nevis, dneska uz to neni tak (aspon ja to tak vnimam), ze chlap musi za zenu vsude platit. Ano, velmi me potesi pokud za me zaplati, to nepopiram ale neocekavam to od nej. Me spis nez to, ze za tebe nezaplatil a do sebe nalil 7 piv, prijde zvlastni, ze se ho doprosujes o jeden chlebicek... Nesnizila bych se k tomu. Ale stejne tak by mi vadilo, kdyby ke me chodil skemrat, jestli se muze napit .
Není tady
je to celkově z jeho strany divné... zkus se marti1 vžít do celého jejího povýdání jko by si to byla ty, i s tím jeho škemráním o pití na konec...nic proti, ale... hehe .. buran hadra
Není tady
Ty se mě tak hezky zastáváš
Není tady
CeltikDragon napsal(a):
je to celkově z jeho strany divné... zkus se marti1 vžít do celého jejího povýdání jko by si to byla ty, i s tím jeho škemráním o pití na konec...nic proti, ale... hehe .. buran hadra
Nezlob se, ale když ONA škemrala o pití a o chlebíček - to nebylo škemrání? Proč najednou je škemrání, když ON chtěl od ní napít? :-)
Záleží i na okolnostech, které tady neznáme. Na délce vztahu, a na tom, jak to bývá obyčejně. Jestli je to tak, že ON nikdy slečně nic neplatí a pořád se chová tak, jak bylo napsáno (ale myslím, že to tak není, nebo jo?)... Nebo jestli to bylo výjimečně.
Záleží i na tom, jaký ten vztah je - nezávazné chození, závazné chození, jsou zasnoubeni, jsou manželé... když neznáme okolnosti, je to těžký.
Já jsem tady ráda, když mě přítel někam pozve - ale když chce on - ne že bych to vymáhala. Když nechce, zhodnotím, jestli mi to stojí za to, abych si to zaplatila sama - a pokud ano, tak si to zaplatím :-) Nejedná se jen o jídlo, ale třeba i o vstupné na nějakou akci (posledně jsem dokonce platila - i když poloviční cenu) vstupného na akci, kterou pořádal můj přítel. Za nájem se prostě zaplatit muselo. Bylo na mně, jestli na tu akci půjdu - i když jsem musela zaplatit (i když půlku) - nebo jestli budu kňučet, že jsem jeho přítelkyně a že přece by měl za mě zaplatit on... Nekňučela jsem.
Není tady
víš mě jenom příjde blbé to, že když to od něj chtěla ona, tak ju poslal do pr... ale když měl vlastní potřebu tak mu nebylo blbé jít za ní a vyptat si to s čím ju on poslal do háje... a navíc oan byla natolik solidní, že mu teda napít dala takže nevim... nechci se hádat, je to jak si řekla nevidíme do zbytku vztahu ale i tak mi jeho chování příjde neotesané
Není tady
CeltikDragon: tak si to tady čtu, a ačkoliv je mi 52 let a moc nevidím do toho, jak to chodí u dnešní mládeže, tak musím souhlasit se vším jak jsi to napsal, přijde mi to od něj taky neotesané a trapné.... a sobecké.
Není tady
.
Upravil(a) Lolita (18. 3. 2008 18:28)
Není tady