27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Len, hm, tak si budeme drzet palce, at to vyjde co nejlepe..:-)) Navic me ta predstava jak znova kynu trochu desi. Pri Honzikovi mi to prislo takove "romanticke" jak jsem se kulatila, ale kdyz ted uz vim, jak spatne se ty kilca co zustanou sundavaji a jak je to na organismu znat, uff,ufff..Ale co by clovek pro ty nase deticky neudelal, ze? :-)) Taky by se mi libilo otehovnet tak cerven a pozdeji :-)) Jeje, ted jsem se koukla poradne na metrik, ze mame vlastne stejne stare deticky :-)) Treba se na druhe taky sejdeme :-))
Není tady
Karel, Leni - no to jsou mi věci Tak a Vám to pak vyjde. Třeba pak budeme těhotné tři
(Souris u nedoenu...)
Není tady
Teda koukam, ze to tady za chvili bude jedna tehulka za druhou - ja bych chtela otehotnet nekdy tak v zari, mimco by se narodilo zase v cervnu, coz by bylo super na leto... v cervnu se chystame na dovcu (teda ted to chce manzel prehodit na zari- cimz by se vse posunulo a taky se mi nechce jet nekam letecky tehotna...
jenze ted mi zrovna prijde, ze je to po dlouhe dobe lepsi obdobi, obcas me i malej poslechne a kdyz si predstavim, ze ten kolotoc zacne zase nanovo, ach jooooooooo
Gio, a co vy? Porad nic....... zrovna v patek mi kamaradka rikala, ze se snazili o 3.mimi 5 mesicu...
a jak to je, kdybych to nestihla do tech 3 let a byla tehotna, to bych sla do prace? nebo budu na MD a nebudu brat nic a bude za me nekdo platit soc a zdrav, ci bych eventuelne nastoupila na nemocenskou pri rizikovem tehu? nevite nekdo???
Není tady
Adule, to me taky neni jasne, co bych delala, pokud bych to nestihla do tri let Honzika..skolka bez sance, do prace by se mi nechtelo..myslim, ze tou nemocenskou se to resit da, alespon to tak jedna mamka od nas resila..Cim vice nas bude, tim lip, nebudeme se bat vlka nic..:-))
Není tady
Ahoj, holky.
Já bych taky chtěla druhé,ale nevím jestli je to dobrý nápad,kdy budeme splácet auto na leasing? A co myslíte mám jít jetě do práce ne bude druhé. Mám nastoupit letos v září.
Taky nevím jak je to s tím kdybych to měla těsně po 3 letech.
Není tady
Adul - pořád nic Ale zase můem říct, e si tu práci na miminku aspoň uijeme
U Adama to bylo hned...
Taky jsem plánovala, aby mi to vechno s dalím těhotenstvím vylo. A prd. Take neplánuju nic, na co by mohlo nebo nemohlo mít těhotenství vliv. Dokonce jsem si ani nekupovala oblečení, e za chvíli budu stejně těhotná a do ničeho se nevlezu... Take to u taky neřeím a vesele nakupuju na sebe
NEvím, jak to pak je, zrovna jsem na to včera myslela taky...
Není tady
Pikůtku - co má v ivotě důleitějí - mít auto, prachy nebo dítě? Je to jenom na Tobě
Není tady
To je fakt. Prachy sice jsou důleité,ale né úplně. Potřebuje je.
Ale ty děti jsou nádherné a hlavně jsou to tvoje děti. Tak do toho asi půjdu.
Sice potřebujem teď kadou korunu,ale třeba se nějaká ta práce na doma najde.
Není tady
Prachy budou vdycky, my nebudem. Ale pokud by sis to pak měla vyčítat, tak to taky za to nestojí...
Někde jsem jetě slyela tohle "Kdy dá bůh kravičku dá i travičku."
Není tady
Tohle jsem slysela kdysi od sestricky, ze si poridi decko az na tou budou mit..no, poridili si v Pze byt za 2,5mil. a zacinaji se snazit..:-)) Takze uz na to asi maji :-)))
Gio, toho se prave bojim, ze to pak nepujde rychle jako s Honzuli..a uprimne, treba na pul roku by se mi tedy do prace fakt nechtelo..tak drzim palecky..
Není tady
Ahoj maminy,
hlásíme návrat z hor Koukám, e se tu vesele probírá druhé mimi, tak s chutí do toho, a tu na to nejsem sama
Nebojte, nějak to s těmi 2 dětmi zvládneme, nedávno mi říkala sousedka, e dva roky budou mazec a pak u je to pohodička
Moje známá la po mateřské na nemocenskou, protoe byla těhotná a pak zase hup na mateřskou.
Kdy tak koukám na svůj metřík....utíká to hrozně rychle
My jsme se na horách měli báječně, byli jsme s Filípkem na dětské diskotéce, kde si to skvěle uil, chtěl se zapojovat do vech soutěí a moc ho to bavilo. Dnes jsem koukala, e 28.2. tu máme v MC dětský karneval, tak asi budeme muset vyrazit, kdy je takový soutěivý typ
Taky jsme se vyřádili v bazénu, v dětském koutku a samozřejmě venku na sněhu, i kdy Filípek není takový milovník venkovních aktivit jako jiné děti. Kdy v neděli sněilo, vadilo mu, e mu sníh padá do očí, a po půl hodině u chtěl mazat domů. Zato se mu moc líbila bobová dráha (taková ta plechová, jak je i v Praze), tam by mohl jezdit pořád.
Byli jsme tam jetě s kamarády se stejně starým chlapečkem a musím říct, e klukům to fakt svědčilo. I kdy jsou jetě malí, tak si ve dvojici u pěkně vyhráli, nejvíc je bavilo honit se, schovávat a jezdit si s autama - o které se větinou ani nehádali, kadý si vzal autíčka toho druhého a byli spokojení.
Dnes dopoledne jsme zaskočili na druhou dávku očkování proti loutence, Filípek byl úasný, nechal se bez breku píchnout, vzal si od paní doktorky bonbón a li jsme Teď u nás čeká jenom druhá dávka zarděnek a hotovo.
Na hotelu, kde jsme byli, měli floating. Nebyla jste na tom některá??? Mě to zaujalo, ale těhotná jsem si netroufla. Je to takové vajíčko s mořskou vodou, kam vás zavřou....
Upravil(a) Souris (28. 1. 2008 15:40)
Není tady
Souris, ahoj, vitej zpatky :-) Koukam, ze jste si to vazne uzili. To je dobre, alespon nacerpas sil do zaverecneho finise..To vis, ze te v tom samotnou nenechame :-))
Piskutku, taky myslim, ze se musis rozhodnout podle toho jak to citis. Ale kvuli leasingu bych mimi neodkladala. Nevim, treba mi to dvojnasobne mamky vyvrati, ale ja si myslim, ze druhe mimi jako malinkate mimi "nestoji" tolik co prvni..cast veci mame poschovavane, clovek uz vi, co je a co neni dulezite..takze vime, kde se da usetrit atd. Penez bych se nebala..
Není tady
Souris, tak to jste si to suprove uzili! to bych taky brala
karal, souhlas s tebou, nas Fanous ma vsechno po Agate, ted ani neresim to, ze chodi v ruzovem, pod kombinezu nebo doma se to ztrati a kvuli par mesicum neminim porizovat novy satnik
piskutku, tady ti nikdo nic nemuze radit, to si prece musite domluvit s manzelem, kdy si chcete poridit druhe dite, do vaseho rozpoctu ani rodinne situace nikdo nevidi...
mne se taky nechtelo na chvili do prace, no ono se mi chtelo, ale nechtela jsem to udelat sve sefce, aby za me pak zas musela hledat dalsi nahradu, ono nakonec to dopadlo tak, ze moje nahrada pred 14 dny taky porodila, takze uz je tam nova slecna:-)))
vsichni si z ni delaji srandu, ze moje misto je moooc rizikove:-))
Není tady
Tak koukám, e letoní jaro a léto bude asi plodné Teda doufám
Já v tom přechodu z mateřské do dalího těhu mám taky pěknej chaoz. Kdy bych teda byla těhotná a po Eličiných 3. narozeninách a la jakoe na nemocenskou, tak tu mi bude vyplácet kdo? Sociálka? A z jakého základu by se ta nemocenská počítala - z rodičáku?
Není tady
Tak to jsem zvědavá, která z nás bude ta slavná dalí těhulka No já mám prozatím jetě antikoncepci na půl roku a pak se teda uvidí..........
Jinak Mika je na to čurání hodně ikovná, dneska se nepořůrala ani jednou, dokonce i kdy jsme byli venku přes dvě hodinky, tak jsme jí dali plínku a ona při nákupu v Tescu řekla asi 3x AA a tak jsme jí vysvětlovali, e má plenečku, e nemáme nočníček a kdy jsme přijeli domů, tak plenka byla suchá a Mika hned čůrala do nočníku. Celý den jsem jí chválila, fakt mi udělala radost!!!!
No ale v noci zase od půl noci do půl čtvrté ráno nespala. Pořád si vymýlela, jednou to byl čaj, pak mlíko, pak nočník a tak dokolečka. Pak chytla hysterický záchvat, no hrůza. Jetě teď mě bolí hlava z nevyspání, take to tu za chvíli zabalím a půjdu
Upravil(a) anet (28. 1. 2008 20:08)
Není tady
Souris, ve pindlu to znám.Určitě bylo moooc fajn.
Nejdříve vechno proberu zítra se svým "dvorním" gynekologem a pak se teda uvidí. Musí mě taky prohlédnou jestli jsem v pořádku.
A zítra večer bych to chtěla probrat s manelem. Uvidíme. Ale kdy jsem mu to říkala tak nic nenamítal jen řekl,e bude muset makat jak barevný.
Není tady
Leni - nemocenskou by Ti měl vyplácet zaměstnavatel nebo sociálka, pod kterou zaměstnavatel patří. Protoe automaticky, pokud nedá výpověď, jsi po 3 letech právoplatný zaměstnanec. A z jakého základu se to počítá? No asi by to byla ta nejnií moná dávka... Ale to nevím...
anet - to je Mika fakt ikulka!!! Jo, noční večírky, to je "maso", taky je miluju
Není tady
nemyslím si, e je automaticky zaměstnanec, větina firem po 3 letech, kdy nenastoupí automaticky dávají výpověď, hodně záleí na firmě. Třeba státní ne.... chce to zjistit....
já četla na právní (chce to tam raději napsat) e je dobré na pár dní nastoupit a mateřská se pak zase počítá zase z prům platu za těch pár dnů....
ale prosím, mě to a tak nezajímalo (jsem podnikatel) take si to chce ověřit
Není tady
A jetě mě napadlo, zrovna včera jsme se o tom bavily s kámokou - jak je to se kolkou a koncem mateřské? Příklad - s Elikou by mi mateřská skončila v květnu, ale do kolky by mi ji vzali a v září. Take 3 měsíce bych teoreticky neměla ádný příjem. Kamarádka říkala, e se pak člověk můe na tu dobu nahlásit na pracák. A teď nevím, jak to je - kdy bych se chtěla na ty 3 měsíce nahlásit na pracák, tak bych musela podat výpověď v práci?? Fakt jsem z toho úplně blbá
Vyznáte se v tom někdo?
anet - no teda, tak to tak vypadá, e za chvilku budete bez plínek, co?
Není tady
Len, já bych měla podle malé nastoupit do práce v červnu,ale do kolky mi jí vezmou a v září. byla jsem s ptát u zaměstnavatele a tam mi řekli,e počítají,e nastoupím a v září.
Není tady