Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 25. 1. 2008 12:58

Blanik
Letňátka 2008
Místo: Kobylí
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 2757
Web

Chování 5-letého dítěte v dětském kolektivu

Ahoj,
nevím přesně ani jak začít. Syn 5 let se straní dětí.
Začalo to, když nastoupil poprvé do školky. První rok se stranil dětí úplně, nespolupracoval s nima, byl jen s učitelkama, nechtěl žádné dítě chytnout ani za ruku, nešel do kola, když tančili a tak. Po půl roce už byl tak daleko, že se chytil za ruku jen jednoho "kamaráda" a nikoho jiného a že už si s dětmi sedl do kolečka na koberci, když hráli nějaké hry nebo zpívali, ale "jen" se díval.
Do školky chodí třetím rokem, teď je předškolák. S dospělýma nemá problém se bavit o čemkoliv, i když se třeba ze začátku stydí. Problém je s dětma, prostě s nima nedokáže mluvit, hrát si a tak. Za ty roky se to zlepšilo v tom, že už s nima tančí, zpívá a občas se i hraje, teda pouze když má náladu. Ale jakmile dojde do školky po delší době (je dost často nemocný), tak má problém do toho kolektivu zase "zapadnout". Prostě nemá potřebu s dětma komunikovat. Ráno ho vedu do školky s tím, že si sedne sám ke stolečku a hraje si sám.
Když třeba potkáme venku nějakého jeho spolužáka, tak každé dítě ho hned zdraví a on se začne za mě schovávat a neřekne mu ani ahoj, prostě nic.
Je to hodně zmatené, snad jste z toho něco pochopili.
Už jsme objednaní do Speciálního centra psychologické poradny, tak jsem zvědavá co mi řeknou. Objednali nás tam ze školky, že se jim to zdá divné, že bude mít nějakou sociální poruchu. Tak jsem z toho špatná.
Přitom je hrozně šikovnej, maluje, stříhá, počítá, hrozně ho to baví, ale ta komunikace! Možná že je to tím, že byl od malička jen se mnou, nevím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?


http://lbyf.lilypie.com/qmMxp2.png
http://lb3f.lilypie.com/KsKVp2.png

Není tady

 

#2 3. 2. 2008 13:31

marina
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2008
Příspěvky: 80

Re: Chování 5-letého dítěte v dětském kolektivu

Ahoj,
mám doma to samé, jen v holčičím vydání a o chlup mladší (do školky chodí 2.rok, předškolní bude až za rok...). Byla jsem s ní dvakrát u psychologa - slušně se to dá nazvat přehlídkou ztraceného času. Nezávisle na sobě mi poradily, a chodíme co nejvíc mezi děti a že je prostě taková a musím to vzít jako fakt a problém že mám spíš já, když takovéhle "detaily" řeším... Možná se to prý vyřeší věkem...
Já jsem z toho dál na mrtvici... Jinak je dcera skvělé dítě - přesně jak píšeš...ale jen mezi "svými"
Píšu to tady jen proto, že vím, jak mě povzbudilo, když jsem zjistila, že s tímhle problémem se nepotýká jen moje dcera (ve školce moc pochopení nemají a prý se s takovým dítětem nikdy nesetkali...). Tak jen abys věděla, že takových dětí je víc!
Přeju Ti pevné nervy a hodně trpělivosti, ahoj Marina

Není tady

 

#3 3. 2. 2008 16:38

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko
Registrovaný: 23. 11. 2006
Příspěvky: 3571

Re: Chování 5-letého dítěte v dětském kolektivu

Ahoj, někde jsem četla, že nějakou sociální poruchou trpí až 20% lidí. Takže to není zase taková tragédie, pokud je dítě šastné. Třeba si nemá s dětmi co říci. Když je schopen mluvit s dospělými, tak bych se nebála, že se v budoucnu ztratí. V rodině máme podobný případ, dnes je klukovi už 16 a on se s dětmi nikdy moc nebavil, protože je až moc intelektuálně převyšoval. Dlouho hledali nějakou dětskou zálibu, která by ho bavila. Nakonec našli jeden sport a tam se s vrstevníky bavil.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů