29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím co mám dělat? Sousedův pes roztrhal babičce 10 slepic a kohouta. Soused je policajt a babičce se vysmál do očí a vyhodil jí! Co se dá dělat? Napsat trestní oznámení nebo to nahlásit na úřadu? Kdo jí zaplatí škodu?? Prosím ,prosím,víte někdo?
Není tady
Taky se nám to stalo a několikrát a ještě pes rozboural celý dvířka králičáku a zabil samičku a mazlíčky a dostali jsme ***** cena = škoda prý nepatrná....
Není tady
no to snad ne... Přece musí být škoda nějak vymožitelná ne? Ano 1 slepice 120-135Kč + kohout,dejme tomu 1500Kč,ale pro babičku to jsou hóódně velké peníze.
Není tady
No zkoušej, přeju ti pevné nervy.... ale moc v úspěch nevěřím, tyhle sousedské spory nechce nikdo řešit ... my jsme měli štěstí, bába (majitelka psa) byla moc stará musela nakonec do LDN a psa odvezli neznámo kam...
Není tady
Jo - jednou když škubal slepice v ohradě, tak jsem zavolala městskou a hádej co udělali! Neměli obojek, vodítko ani smyčku a čokla nacpali dírou v plotě zpátky k nim... díra k nám zůstala....byl to hladový bernský salašnický pes, bába ho zapomínala nakrmit...
Není tady
Potřebovala bych prosím radu od zkušenějších,někdo kdo se vyzná v právu-prosím prosím
Není tady
Normálně podej trestní oznámení, PČR to přezkoumá, zjistí, že se nestal trestný čin a apostoupí to obci jako přestupek. V přestupkovém řízení bude babička poškozenou a uplatní náhradu škody.
Není tady
Děkuji Mag,to jsem potřebovala vědět. A když je soused policajt,nesmetou to ze stolu? Jde mi o princip,nestalo se to poprvé,už takhle roztrhal plno slepic i jiné sousedce(85let) a chudák se ho tak bále,že nic neudělala.Proto to tak nechci nechat.A i kdyby to byla stovka,tak mu to nechci nechat projít. A to trestní oznámení se podává jak?
Není tady
eskyna napsal(a):
Děkuji Mag,to jsem potřebovala vědět. A když je soused policajt,nesmetou to ze stolu? Jde mi o princip,nestalo se to poprvé,už takhle roztrhal plno slepic i jiné sousedce(85let) a chudák se ho tak bále,že nic neudělala.Proto to tak nechci nechat.A i kdyby to byla stovka,tak mu to nechci nechat projít. A to trestní oznámení se podává jak?
Zajdi s babičkou na Policii a sepište to přímo s policajtem. Teď si nejsem jistá, ale tam se bude postupovat podle služebního zákona. Zítra ti na to kouknu. Ale základem je jít na místně příslušnou služebnu a ohlásit to.
Není tady
eskyna napsal(a):
Prosím co mám dělat? Sousedův pes roztrhal babičce 10 slepic a kohouta. Soused je policajt a babičce se vysmál do očí a vyhodil jí!
Co se dá dělat? Napsat trestní oznámení nebo to nahlásit na úřadu? Kdo jí zaplatí škodu?? Prosím ,prosím,víte někdo?
Jeho pes vám roztrhal 10 slepic a kohouta a on se tomu ještě směje?! No co je to za blbce?!
Nám se kdysi stalo něco podobného, sousedův pes nám prorazil plaňku u plotu a zakousl nám dvě slepice. Jelikož soused je vcelku slušný člověk, tak přišel a vše na místě uhradil.
Není tady
Eskyno já bych Ti tak řekla nedělej nic kup babičce slepice.
Nemám dobré zkušenosti s policajtama - mému synovi ublížili když byl ještě maloletý a kámoška prokurátorka mi řekla ať držím hubu. I kdybych měla štěstí a policajty vyhodili od policie tak jej zmlátí nevíme kdy a nevím kdo a nevíme jak. Vzala si chlapce do kanceláře a celé to rozebraly. Nechala jsem to tak. Ale lituji toho.
Ale když to tak nechceš nechat zvaž: Pokud babička bydlí sama zustane bez ochrany. Kvuli 1500 Kč bych ji neohrozovala. Ty odejdeš ale ona tam zustane.
Ale když to chceš zkusit - podej stížnost státnímu zastupitelství ne na policii.
A když na policii tak přímo na ministerstvo vnitra. Aby si ten grázl nemyslel že to ututlá.
Vzor najdeš v googlu je to jednoduché. Mužeš podat stížnost Ty a dej pozor ať si ten grázl myslí že máš na ministerstvu nejmíň strýčka. Přečti si na jejich stránce nějaká jména papalášu. Vyžádej si kopii výslechu s tím že jej musíš poslat tomu a tomu že na to čeká.
Upravil(a) marica (24. 1. 2008 20:00)
Není tady
Stížnost na co?
A když to podáš k MV, tak to to postoupí příslušnému orgánu.
Nevím proč by tvoje zkušenost měla mít obecnou platnost.
To bylo tady nebo na Slovensku?
Není tady
Já byh také raději koupila slepice a stěžovala si na obci - neoplocený pozemek, protože škoda k vyšetřování má snad být vyšší než 5000 kč. Tím chci říct, že se tím stejně nikdo nebude zabývat.
co mám osobní zkušenost s bydlením prarodičů mezi hulváty, nebo spíš nedle hulváta, opravdu bych volila raději klid. Protože takovíto lidé bývají velmi mstiví.
Není tady
cilka napsal(a):
Já byh také raději koupila slepice a stěžovala si na obci - neoplocený pozemek, protože škoda k vyšetřování má snad být vyšší než 5000 kč. Tím chci říct, že se tím stejně nikdo nebude zabývat.
co mám osobní zkušenost s bydlením prarodičů mezi hulváty, nebo spíš nedle hulváta, opravdu bych volila raději klid. Protože takovíto lidé bývají velmi mstiví.
K trestnýmu činu ano k přestupku ne !
Není tady
a přestupek budu vyřizovat policajti? tady rovnou řeknou... jděte jinam
ono je moc krásné uplatňovat ideu práva ale ta babička tam pak bude sama....
Není tady
cilka napsal(a):
a přestupek budu vyřizovat policajti? tady rovnou řeknou... jděte jinam
ono je moc krásné uplatňovat ideu práva ale ta babička tam pak bude sama....
Ne oni to prošetří (musí) a postoupí obci!
Není tady
a pak bude co? babička už vedle něj bydlet nebude, že? On dostane trest, který jistě přijme a nikdy se nebude nijak mstít, tak jako náhodou....
víš mag, právo je moc pěkné ale někdy je lepší blbci ustoupit. Protože denní teror, kterého jsou tito lidé schopni, by nakonec uškodil hlavně a jen babičce. Radila bych opravit pořádně plot, koupit nové slepice a myslet si něco o blbcích.
Není tady
Možná právě protože se jím živím, dívám se na to jinak.
Není tady
já zase žiju na vesnici....
Není tady
Taky sem tam žila, neboj.... a zase budu
Upravil(a) mag (24. 1. 2008 21:17)
Není tady
Ale nemůžeme pak fňukat nad nespravedlností světa, když pro ni my nic neuděláme.
Není tady
já i ty se můžem prát za svoje slepice.... my dvě na to máme sílu... a jsm eschopné se s tím vypořádat. Ale v této situaci bych volila klid babičky.
oni lidé na vsi jsou pěkně mstiví a závistiví a pokud takový magor bude trestán na obci, či kdekoli jinde, tak si to líbit nenchá a babička nikdy nic nedokáže. Nakonec takovéhle situace končí tak, že ti stařečci se bojí vyjít na vlastní dvorek a nikomu nic neřeknou.
Není tady
Dobře, beru. Ale nesnáším zobecňování typu to nemá cenu, nikdo se tím zabývat nebude a jedná známá mojí známé povídala, že se na to taky vykašlali a co není nad 5.000,- to nikoho nezajímá....
Není tady
mag napsal(a):
Stížnost na co?
A když to podáš k MV, tak to to postoupí příslušnému orgánu.
Nevím proč by tvoje zkušenost měla mít obecnou platnost.
To bylo tady nebo na Slovensku?
S mým synem? Na Slovensku ale byl tehdy českým občanem a konzulát o tom věděl a nic neudělal. To také o něčem svédčí.
A proč MV? Z jednoduchého duvodu - pokud zadá štížnost tam, MV to postoupí sice přislušnému orgánu ale komunikace se nestratí. Jejím partnerem k debatě bude MV a MV si to musí odsledovat. Když byl muj syn nezákonně povolán k vojenskému odvodu, komunikovala jsem s ministerstvem obrany ČR a ne s příslušným vojenským obvodem. Až do vítězného konce Přišlušný orgván to muže smést ze stolu ale MV musí dát oznámení o vyřízení. A MV to musí okomentovat. Tak to funguje i v Čechách.
Tolik na vysvětlenou.
Není tady
mag napsal(a):
Ale nemůžeme pak fňukat nad nespravedlností světa, když pro ni my nic neuděláme.
Ano také budu do smrti litovat že jsem do toho nekopla a lituje to i muj syn ale je zbytečné plakat nad rozlitým mlékem. Radši jsem náčelníka příslušných grázlu ujistila že když nedají synovi do smrti pokoj sáhnu na židli i jemu. A od té doby je klid. Pořádně jsem na něj nařvala. V normálně fungujícím státě by takové grázly vyhodili za kouření na záchodě aby klily zdroj stížnosti. Jenže my ani jeden z nás nežijeme v právním státě. Toť vše. A pak kdo ví - možná že to udělal.
Není tady