14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
K téhle otázce mě přimělo téma "Které jídlo má pro vás speciální vyýznam". Kdy babička něco vařila, takmohla udělat např rajsou 100x a 100x to byla ta samá výborná rajská. To samé s pečením . Pokadé ta výborná bábovka chutnala stejně. Dokáete uvařit jedno jídlo víckrát a stejně? Já ne. U několikrát mě napadlo, e vlastně ádné jídlo se mi nepodaří zopakovat stejně, i kdy ho stejně dělám. Jestli se vám to podaří, tak jak to děláte? Já i kdy něco dělám podle receptu, tak je to pokadý jiný.
Jen mě napadlo, e na moje vaření nikdo nebude vzpomínat jako na babiččino, nic nemám furt stejně dobrý
Není tady
Dřív nebyl takový výběr surovin - přeba rajský protlak byl pořád ten stejný ve stejné konzervě od stejného výrobce, stejné ceny a stejné chuti. A kolik je dnes takových protlaků na výběr! To bude asi tím, e suroviny nejsou pokadé stejné. Kdy kupuju stejné věci, tak se mi zdá e ten konečný výrobek má stejnou chu. Nezdá se mi, e bych měla jídlo pokadé nějak dramaticky jiné.
Není tady
Taky mam ten pocit, ze jidlo co uvarim, je pokazde jine. Mam ale dojem, ze tyto pocity mame jenom my, kucharky. Jelikoz stravnici mi tvrdi, ze to, co vytvorim je pokazde stejne....
Upravil(a) kukusa (24. 1. 2008 12:10)
Není tady
Přesně jak píe Bety. Pokud vářím ze stejných surovin, tak jídlo prostě chutná stejně.
Není tady
Tak já větinou vařím podle momentální inspirace, a pak strávníci tvrdí, e to bylo VÝBORNÝ ale e je děsná koda, e u to nebudou nikdy jíst znova
Není tady
jasne pokade pripalim
Není tady
vela zalei od kvality pouitych surovin,chyba dostatok kvalitnych surovin na trhu-napr rychlena zelenina ma taku umelu chut,chyba jej aroma
Není tady
je zajímavé, e u klasických jídel - rajská, svíčková, kachna prostě u klasiky udělám jídlo pokadé stejné ač vařím jen z hlavy. Jakmile mám dělat TU čínu, co jsi maminko dělala před měsícem.... tak to nikdy není ona a můu to dělat i podle receptu
Není tady
přesně, klasika se povede skoro vdy stejně, ale chytat chu minutek, pomazánek a různých směsí je dost těké
Není tady
tak já mám po kadé a u je to klasika nebo minutka..jídlo jiné..i kdy si myslím,e vařím to samé..
Není tady
Českou klasiku mám vdycky stejnou, ale ostatní - pomazánky, čínu a jiná moderní jídla, zvlátě ta, co vařím dle momentálího nápadu, se více či méně lií. A je to jakkoliv, rodince to chutná.
Jinak souhlasím - záleí na pouitých ingrediencích.
Není tady
já jsem kuchaský antitalent, nemám to nějak v krvi, víc mě baví pečení. ale brácha se vyučil kuchařem a musím říct, e jeho čočka je něco extra. má jí pokadý výbornou, stejnou. to prostě mamka neumí (a e vaří taky skvěle). od tý doby, co jí jednou brácha udělal, odmítá jí máma vařit
Není tady
třeba zrovna svíčkovou mám pokadý jinou, i gulá, ale mramorová bábovka, řízky nebo mrkvová polívka, to je nastejno
ostatní jídla jsou podle momentální inspirace, take pokadý jiný...
Není tady
Kdy peču, tak ano, poněvad se řídím striktně dle receptu /po jedné zkuenosti kdy mi bábovka "nevyskočila"/. Zato kdy vařím, stejný dělám akorát základ (např. beamel na omáčku apod.), ale dochucuji podle toho jak jsem se vyspala Mám vechna koření roztříděná ve skleněných kořenkách a co se mi zrovna při pohledu do poličky zalíbí, tím ochucuju, od oka. V čem jsem ale hrozná - zapomínám to ochutnat, co si uvědomím a naloím na talíř. Natěstí to nikdy nebylo na vyhazov do koe
Upravil(a) Jiněnka (20. 3. 2008 20:30)
Není tady