27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
To s tou octovou vodou: zrovna vcera jsem koupila ocet na uklid a umyla umyvadlo a 2 okna - octovou vodou. Na umyvadlo to nestacilo. Musim do Ruska propasovat Fixinelu, nebot nebudu utracet za jejich prostredky, nez najdu ten spravny. Fixinela je nejlepsi na rez a vodni kamen a levna.
No a jini manageri na me urovni si plati pani na uklid a ja si zatim vystacim s octem a vlastnima rukama :-)
Není tady
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Kuty napsal(a):
Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,e v montérkách jetě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuenosti e pracovat i myslet hlavou víc ne ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti veobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.
No, keď si vezmem platy niektorých skutočných intelektuálov okolo seba, učitežov, ba aj lekárov, začínam o tvojej pravde pochybova. Neudělali soudruzi z NDR někde chybu?
Selimo,mnou uváděný příklad ala Petr kelner není ani učitel ani lékař.A o těchto profesích jsem se ani nezmiňovala,mám na mysli lidi,kteří se iví sami a tou hlavou předevím.A jejich plat se pak nedá srovnávat po zásluze s tím např.učitelským.Doktorů je mi po této stránce líto a je to podle mě nekonečná hloupost státu,který jejich práci takto podhodnocuje.
Mne je žúto aj doktorov, aj učitežov(lebo ajk tí dobrí si vo vožnom čase radej privyrábajú, ne aby sa trebárs ďalej vzdelávlai, ksúmali nové netradičné metódy...) a aj náho národa, lebo napr. z Bratislavy u najlepí lekári, ktorých som poznala, odili do zahraničia(vrátane napr. primára psychiatrie, zástupkyne primára na gynekológii, apod.) a učitelia majú iné doby a učia žudia s nedostatočnou kvlaifikáciou. Aj u vedcov je to podobné... mám známeho, fyzika zaoberjaúceho sa kvázikrytálmi, ktorý pracuje celý ivot v zahraničí, lebo ho nelákala vyhliadka zarába pár upov v Akadémii vied a čaka, kým tí sluobne starí vedci vymrú. Potom to tak v národe vyzerá.
Ty si asi presvedčená, e intelekt, veda, medicína a vzdelávanie sú zbytočné luxusy, take vies debatu tuná bude asi márne. Ale môj názor je, e s týmto prístupom si pripravujeme tristnú budúcnos. Potrebné sú vetky zloky a vetky by mali by v rovnováhe(a úmerne zaplatené; čo bohuiaž nie sú). O táte, ktorý radej kúpi nové autá vláde a postaví montrózne mediálne centrum, ne aby zaplatil výskum alebo dobrých učitežov, si myslím svoje.
Není tady
Klubko napsal(a):
Jetě k těm věcem na děti. Mám kamarádky,které mají malé děti. A vím, e dělají tak 1x za dva měsíce své burzy. Sejde se třeba pět kámoek od děti u jedné, pokecají, dají kafe a zároveň si vymění oblečení a hračky, které jsou jejich drobátku malé, nebo si u nehrají s dotyčnými hračkami.
A zná to, neokukaná (i kdy pouitá) hračka se hned libí a je zajímavá.
Větina maminka u dnes má hezké věci, nepokozené, take ta výměna je zajímavá.
Jinak tady souhalsím s tím názorem na balenou vodu. Taky nekupuji, piji z kohoutku a je to stejné. Máme dobrou.A já sama jsem velbloud, vypiji 3 l vody denně s přehledem, take mě by se ty balíky pronesly a prodraily.
Jinak taky je dobré si říci, zda neutrácím za časopisy. Moje kamarádka utrati skoro 300 kč měsíčně za "Super časáky pro moderní eny", kde se stejně nic nedozví, furt na jedno brdo a není to malá poloka. Já odebírám předplatné REFLEXU a beru to jako radost 1x za 14 dní.
A jak píe PetrV, je dobré se "odměňovat". Jednou za čas si třeba koupit lepího nanuka, lepí čokoládu nebo nějakou drobnost, abys nezapomněla jen na sebe. Ty jsi důleitá.
Ja sa odmeňujem časopismi...
Není tady
Kuty napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No, já montérkáře neberu jako podřadnou sortu, protoe k čemu jsou ti dvě vyský koly, kdy si nepřitluče ani hřebík. A dobrej řemeslník je dneska taky vzácnej, tak proč ho dobře nezaplatit, za dobře odvedenou práci. Toti, váení, bez těch dělnických profesí, bysme byli vichni víte jkde... v pr.de.li. Kdo umí udělat to, co dělá ta "dělnická lůza", no? Tak nějakej zámečník, v umatěných montérkách, ketrej postaví stroj na výrobu čehokoliv, elektrikář, co ho zapojí a i ten dělňas, co ten stroj pak obsluhuje, nebo pekař, řezník a tak dál a tak dál, tak i ti jsou potřeba, take se nad nima tady někteří moc neofrňujte, protoe kdyny vám "blbej" zedník nepostavil barák, instalatér nezapojil vodu a elektrikář elektriku, jste v háji. Já nejsem sice montéřkář, ale jsem na tyhle řeči alergická. I ten kopáč je potřeba, aby vám natáh vodu do baráku. Take i on si zaslouí sluný ocenění.
Chjo,tak polopaticky: např.kopáč,pokud je zaměstnanec,tak větinou nic moc plat,pokud je to ovem zároveň i svůj éf a dokonce stačí kaučovat i dalí,tak je to u i pan podnikatel a tam u je to o jiných penězích.Prostě a bohuel,není tu řeč vůbec o tom,jaká profese je či není třeba,ale pokud je člověk stádní typ - a u kopáč či učitel,nemůe čekat nikdy e nějak zbohatne.Bude jen ít od výplaty k výplatě a těit se,e třeba jednou vyhraje ve Sportce.Aby byl jiný ne to stádečko oveček,tudí kdy chce mít i jiný a lepí příjem,musí mít k "práci" hodně jiný přístup,ale není to o tom,e bude makat třeba 24hodin denně.Kapito?
Ja som rada, e dom, v ktorom mám byt, postavilo stádo kopáčov. Keby to bolo X individualistov, tak by ho zrejme nikdy nedlai dokopy. Je jasné, e húf kopáčov bol zaplatený inak ako keby to boli individualistickí podnikatleia- to by som si práve ten byt ani nemohla dovoli.... ale ide o primárnu úctu k žudskej práci ako takej. Aj menej platené profesie sú potrebné, niekedy ako sož(ja si to uvedomím vdy pred zatovrenými verejnými záchodmi).
A mňa práve vytáča to, e nestádni vedci, lekári či učitelia(lekári majú aspoň tie úplatky, hoci u nás u sa to začína riei) sú platení skoro ako tí stádni kopáči.
Není tady
Máme účet u mBank, který je úplně zdarma. Děti chtějí jet pořád na dovolenou k moři a proto jsme si zřídili u mBank dalí spořící účet. Kdy máme na běném účtě nějaké volné peníze, tak je hned poleme na ten druhý, kam normálně nemůeme, protoe k němu není karta. A navíc se tam ty peníze trochu úročí. A budou prázdniny, tak peníze převedeme zpět na běný účet a hurá na dovolenou. je monost si zřídit víc spořících účtů a etřit tam peníze na různé věci.
Není tady
Ahoj,
bojuju s financeme, jsem sama s klukem, který začal chodit do 1 třídy. V poslední době to nějak nezvládám, nemám sice dluhy, ale s výplatou vycházím taktak. Prosím poraďte mi, jak to máte vy. Váhám jestli mám kadý týden naplnit ledničku, abychom v týdnu třeba kupovali jenom pečivo nebo třeba kadý den nákup pouze večeře případně svačina pro malého do koly. Díky za rady
Není tady
brenda9 napsal(a):
Ahoj,
bojuju s financeme, jsem sama s klukem, který začal chodit do 1 třídy. V poslední době to nějak nezvládám, nemám sice dluhy, ale s výplatou vycházím taktak. Prosím poraďte mi, jak to máte vy. Váhám jestli mám kadý týden naplnit ledničku, abychom v týdnu třeba kupovali jenom pečivo nebo třeba kadý den nákup pouze večeře případně svačina pro malého do koly. Díky za rady
Brendo, to musí vyzkouet sama co se ti osvědčí, jestli jednou za čas velký nákup nebo kadý den malý nákup.
Není tady
Díky Aprill, mám v plánu zatím udělat velký nákup a dokupovat denně jenom pečivo, snad se to osvědčí
Není tady
No já bych to na velké nákupy,zvlá pokud se jen ty s malým dítětem a tak neviděla.V rámci zachování spotř.lhůt a čerstvosti potravin.
Není tady
Kuty díky za postřeh, já myslela tak mléko, máslo a sýry, zbytek bych dokupovala. Třeba unku na svačinu a jogurty. Kolikrát právě nakoupím jogurty v akci, a pak mi zůstanou v lednici, protoe je nesníme:(
Není tady
brenda9 napsal(a):
Kuty díky za postřeh, já myslela tak mléko, máslo a sýry, zbytek bych dokupovala. Třeba unku na svačinu a jogurty. Kolikrát právě nakoupím jogurty v akci, a pak mi zůstanou v lednici, protoe je nesníme:(
Taky mám tendenci nakupovat více jogurtů,kdy jsou v akci,ale já mám doma krom manela jetě 2 studenty v,tak se to vdy nějak vstřebá ale někdy jim musím vysvětlovat těce,e jogurt je ok i kdy je pár dnů po lhůtě.A pak si nadávám,e u jich tolik přítě nekoupím.
Není tady
já jsem taky nedávno přila na to, e ty jogurty se jetě dají sníst, ikdy jsou prolé, ale jak které
Není tady
V prvé řadě nekupovat hovadiny. U nás v rodině je to nadbytečné jídlo. Občas to neukočíruji a na konci měsíce vyhazujeme salámy atd.
Pokud Vám nejde etření, musíte začít vydělávat více. Jinak přemýlet o ivotě, hledat příleitosti. Dost mi oči otevřely přednáky http://peneznitrh.cz/robert-kiyosaki-bo … hudy-tata/ Roberta. Někdo ho nemá rád, ale pokud se zamyslíte, má něco do sebe.
Upravil(a) Frantika kutová (5. 6. 2012 12:51)
Není tady
Holky,
vůbec nevím na koho se obrátit, s tím mým sháníme byt. On vůbec nevěří realitkám, e prej to je hrozně drahý a e jim nechce dát zbytečně peníze na víc. Nevíte jaký stránky jsou na tohle dobrý? Já sem koukala na http://bydlete-v-novem.cz/ atd. Nemáte s tou stránkou někdo zkuenosti? U je to trochu akutní Díky moc! Petra
Není tady
koukni sem:bezrealitky.cz,avizo.cz - sem vude dávají inzeráty také samotní prodejci.Potom jsou to místní noviny s inzercí - doporučuji jak sledovat,tak si dát inzerát sami;nebo nalepit inzerát v domech a lokalitě,kde se vám líbí,e koupíte byt,atd - annonce...
S rk je to opravdu zbytečně moc drahé,pokud si ovem vy ani prodávající netroufá na sepsání smluv,vklad na katastr,aatd.,tak to nechejte udělat právníkovi - pořád to bude o hodně levnějí ne s rk.Hlavně si před tím ale zjnistěte ceny,za kolik tyhle smlouvy kdo dělá.Zkontrolujte list vlastnictví kupované nemovitosti - at na ni nevázne ádný dluh či věcné břemeno,ne vůbec někomu začnete platit či sepisovt smlouvu.
Úschova peněz se houfně a hloupě doporučuje co by notářská a přitom se pořádně prohne;navíc není nikde zaručeno,e kdy tu človíček-notář dnes je,zítra být vůbec nemusí.Já tyto úschovy peněz (ne se nemovitost na katastru přepíe na kupujícího)praktikuji v bankách-výběrem lze najít tu nejlevnějí.A ta zaručeně za nějaký ten týden určitě nezmizí narozdíl od notářů,kteří si mohou v klidu za vae prachy uívat někde v přímořským ráji.
Není tady
Kamarádka mi posílala tuhle stránku, e prý půjčují peníze...myslíte, e nám půjčí?
reklama
Upravil(a) mala.popelka (21. 3. 2012 19:23)
Není tady
zajimave tema,jen dnes,uz zcela mrtve,ted se tu resi spise pujcovani penez,
Není tady
vahalová, dost průhledná reklama.
petra vahalová napsal(a):
myslíte, e nám půjčí?
určitě, ale nekliknu a nekliknu!
dost trapné...
Není tady
Dobrá rada s plynem. Kdy budete chtít měnit, udělejte to sami. Najděte si nějaký srovnávač cen slueb jako www.topsrovnani.cz a vechno určitě sami jednodue zvládnete. Kdy sem to zvládl já...
Není tady
Podle me jak uetřit je celkem jednoduché Kdy člověk hledá a nekupuje hned první věc co vidí tak se dá uetřit spousty korunek
Já třeba občas mrknu na http://eshop.levnepotraviny.cz a nakoupím o 50% levněji ne v běném krámu za úplně stejný nákup. Hodně lidí tomu asi nevěří jako já z počátku ale po přečtění recenzí na heureka ( http://obchody.heureka.cz/levnepotravin … p/recenze/ ) mi to nedalo a zkusila jsem a byla sem mile překvapena.
Není tady
Zdravim, pouíváte někdo spořiče vody? S muem uvaujeme, e je koupíme do celého domu. Myslíte, e se to vyplatí?
Není tady
My je máme doma taky a nevim teda kolik uetříme, ale myslim, e rozhodně neproděláváme
Není tady
Ahoj, my je máme v celém domě, mu se v tom docela orientuje, take takovýmhle způsobem spoříme docela dost...
Není tady
A kde jste je kupovali? Jako v tomhle se faktz neorientuju, tak ani nevím kolik takouvá sada spořičů stojí. Tohle je pro mě dost panělská vesnice, take za nějaký dobrý tip budu vděčná
Není tady