|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
PetrV napsal(a):
REŇAS: asi nejsem v situaci, kdy bych mohl radit, protože sám nevím, za co utrácím a kde by se dalo ušetřit (i když šetřit nemusím). Ale zaměř se hlavně na dvě věcí. Za prvé určitě zkus to aukro, tam se dá prodat spousta věcí, třeba staré hračky apod. Za druhé si neodpírej různé radosti, které stojí pár desetikorun. Musíš si zachovat koníčky a určitou důstojnost. Sepsat si výdaje přesně do koruny můžeš, ale nevím, jestli tam objevíš nějaké úspory. Leda oblečení - nevím jak vy, ale já si oblečení kupuju sotva jednou do roka a to spíš za symbolické částky. Džíny a dvě trička a mám na další rok pokoj
Kuty mimochochodem správně říkala, že v montérkách ještě nikdo nikdy nezbohatnul a má pravdu. S montérkami se dá přežít, ale nikdy nebudeš bez starostí. Dobré peníze vydělají jen nápady, ne otrocká práce. Ale to bylo jen tak na okraj, já vím, že to ve své situaci a zřejmě i vzhledem ke svému bydlišti máš dost ztížené.
PéťoV.,myslím,že jsi to napsal,přesně. Jsem ráda,že ty který nejsi v téhle situaci a nemusíš řešit,takové problémy se na to dokážeš podívat i z druhé strany,že vidíš,že není vše jen černobílé.(Taky jde vidět,že jsi mě,už párkrát četl..
) Máš pravdu,člověk by si měl zachovat určitou důstojnost,nevzdávat se koníčků,přesně,proto se taky stále snažím najít práci,že. No na brigádě,jsem,už slyšela od mé šéfky,nějakou tu pochvalu,,jedna třeba odejde,nikdy nevíš.. Navíc u manžela zatím nějaké změny jsou,ale prozatím upustili od té zásadní,která by se velmi projevila platově,takže zatím je to ještě O.K. Stejně,už uvažoval,kam by se pak zašel ptát po druhé práci,třeba brigádě,to zas zodpovědný,on zase je. 
S tím odpíráním,přesně,vzdát se malých radostí nechci,to,už člověk nežije,ale doslova živoří. 
Jinak my nemáme,fakt,co prodávat ani děti nejsou zahlcovány hračkama. No a to oblečení,tam by jsme ubrat museli,určitě,ale manžel je jako ty,dvoje rifle a nějaké to tričko a stačí mu to. No,ale s náma ženskýma je to horší,navíc já mám velikost tak S-M,tak na mě ty krásné oblečky číhají ze všech stran a řvou na mě,kup si mě,jsem akorát na tebe...
,tak raději po obchodech moc nechodím,no navíc to ani není mé hobby,strávit čas po obchoďákách,to fakt jednou za čas..nebo,když dítka něco potřebují. Horší je to obléct děti,my opravdu po nikom žádné oblečení nedědíme,ale,už jsem slyšela,že chodí oblékaní dobře,moderně,dceři občas objednám něco z netu i ty sekáče mají,už věci ve výborném stavu a ještě to je značka,což není důležité,aspoň pro mně,ale mělo by to svědčit aspoň o nějaké kvalitě,no občas odchytnu akce,Takko,Cherokee má občas na ně (nejen) trička,které vypadají,vydrží,ceny u některých věcí nejsou taky žádná hrůza to,už nemá cenu ani chodit k Vietnamcům.
No a jinak,já moc dobře vím,že máš s těma montérkama pravdu,přece to vidím u nás a kolem sebe. Jen prostě fakt jsou potřeba i ty montérky. Někdo má prostě hold zlaté ruce než tu hlavičku makovičku,nejsme všichni stejní. Jen je pak otázkou,že,když budu,už dělat to řemeslo,zda mám právě ten nějaký nápad,zda mám i nějaký dle mého,aspoň základní kapitál a zda budu chtít dělat sám na sebe a nebo otročit pod někým. Jen mimochodem,vím o výjimce,kdy řemeslníci,jedná se o autodopravu jsou výborně placeni,včetně různých příspěvků,ještě mají i obědy,svačiny zadara,to je ale samozřejmě výjimka,taky si ty místa drží. Samozřejmě,že se to nebude dát srovnávat s majitelem firmy,určitě natom bude líp. Ale i tak je to jeden z mála,který své zaměstnance dokáže ocenit.
No a právě proto své děti se snažím vést jiným směrem než k těm montérkám a k nějakým cílům,už i z těch důvodů ,že zřejmě budou mít nějaké zdravotní omezení,co se týká jejich astmatu a alergií. No teď,už je to jen na nich,aby to dotáhli do konce,tak jak jim to zatím jde. I když u dcery je to zatím v nedohlednu,přece jen má 8 roků,u syna,už se to pomaličku blíží má 12, je v 6.třídě,ale je celkem dost cílevědomý. Kéž by mu to vydrželo. Dnes jsem sním měla rozhovor,nějak se trochu pohoršil ve škole,tak mezi 6.třídami je v matematické olympiádě na 1.místě,v hodnocení mezi 6.a 7,třídami je na 3.místě a pak mu vychází z matiky asi dvojka a vůbec těch dvojek mu bude asi vycházet nějak víc(dnes je třídní schůzka),tak nastolím,určité opatření..
Ale říkal,že si to opraví,tak jsem zvědavá. Já jsem mu říkala,chceš skončit jako my?

Dost peněz se dá ušetřit myčkou na nádobí. Samozřejmě je nutná počáteční investice...Nám za 1. rok používání myčky ted´vracejí 5 tis. za vodu, a to je celkem dost, si myslím...
Není tady
Reňas, já malému nakupuju na Mimibazaru v CA nebo v Tescu to Cherokee ( minulý rok jsem mu tam nakoupila všechny letní věci) a i v CA měli kraťasy za 100. U nás je i obchod Velryba s oblečením pro děti i dospělé, nevím odkud to mají, ale je to celkem levné a vydrží to. Minulý týden měli akci na tepláky asi za 50 Kč a o prázdninách několikrát slevu 50% tak se koukni, jestli také něco takového v okolí nemáte. Boty mu kupuju normálně v krámu. Do drogerie chodím všude možně, u nás v Plzni je Lacina a opravdu to tam je o hodně levnější než v drogerii. Na podzim jsem tam kupovala Ariel kg 2+1 zdarma a vyšlo to opravdu levně. Prodavačka mi to dokonce namíchala, tak jsem měla každý jinak voňavý. U mého bydliště je Norma a mají tam super aviváž asi za 39 Kč a krásně voní, mnohem lépe než nějaký Silan, ikdyž se přiznám, že občas také ujedu, ale mají tam i levné sprchové gely a spoustu jiných věcí. Jinak se snažím sebe odbýt, k večeři mi stačí rýže se sýrem, nebo brambory s tvrdým tvarohem, raději koupím něco malému, ten je ve vývinu. Šťávu máme Hello z Normy asi za 18 kč, ale pije ji jenom občas. Koupila jsem takový ten granulovaný čaj a ten mu jede a dá se pít i za studena.
Snad jsem trochu pomohla.
Není tady
brenda9 napsal(a):
Reňas, já malému nakupuju na Mimibazaru v CA nebo v Tescu to Cherokee ( minulý rok jsem mu tam nakoupila všechny letní věci) a i v CA měli kraťasy za 100. U nás je i obchod Velryba s oblečením pro děti i dospělé, nevím odkud to mají, ale je to celkem levné a vydrží to. Minulý týden měli akci na tepláky asi za 50 Kč a o prázdninách několikrát slevu 50% tak se koukni, jestli také něco takového v okolí nemáte. Boty mu kupuju normálně v krámu. Do drogerie chodím všude možně, u nás v Plzni je Lacina a opravdu to tam je o hodně levnější než v drogerii. Na podzim jsem tam kupovala Ariel kg 2+1 zdarma a vyšlo to opravdu levně. Prodavačka mi to dokonce namíchala, tak jsem měla každý jinak voňavý. U mého bydliště je Norma a mají tam super aviváž asi za 39 Kč a krásně voní, mnohem lépe než nějaký Silan, ikdyž se přiznám, že občas také ujedu, ale mají tam i levné sprchové gely a spoustu jiných věcí. Jinak se snažím sebe odbýt, k večeři mi stačí rýže se sýrem, nebo brambory s tvrdým tvarohem, raději koupím něco malému, ten je ve vývinu. Šťávu máme Hello z Normy asi za 18 kč, ale pije ji jenom občas. Koupila jsem takový ten granulovaný čaj a ten mu jede a dá se pít i za studena.
Snad jsem trochu pomohla.
Děkuji brendi,určitě pomohla,každá rada a vlastní zkušenost se hodí.
I tobě Soleil,jen tu myčku nemáme a starou hroznou linku,kde by to nešlo ani zapojit to by se celé muselo rozmontovat a to myslím,že by se to rovnou zřítilo..tak snad jednou s novou kuchyní,myčku bych chtěla. 

Májajája napsal(a):
Vím, že příspěvků o tom, kde je možné šetřit, je tu hodně.
Já nějakou dobu už nejsem nucená šetřit, ale tím jak se mi uvolnili ruce jsem přestala počítat, žije se nám dobře, ale neumím ušetřit, prostě proto že to neumím. Máte nějaký návod - posílat peníze na jiný účet, nebo tak něco - abych neutrácela víc než je nutné?
Například třeba na dovolenou u moře asi schopná ušetřit nejsem, ale máme kvanta pojistek, stavebních a důchodových pojištění, kde peníze šetříme na někdy, ale já chci někam jezdit i teď
Mne kedysi, pred 5 orkmi, ponúkli dovolenku na splátky za celkom výhodných podmienok. Inak, kamarátka si robí nejaký kurz či čo na finančného poradcu a bduem jej robiť pokusného králika. Sľúbila, že mi pomôže nájsť trhlinky v mojom rozpočte a lepšie hospodáriť. Potom sa prípadne podelím o skúsenosti a dojmy.
Není tady

Kuty napsal(a):
Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,že v montérkách ještě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýšlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuženosti že pracovat i myslet hlavou víc než ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti všeobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.
No, keď si vezmem platy niektorých skutočných intelektuálov okolo seba, učiteľov, ba aj lekárov, začínam o tvojej pravde pochybovať. Neudělali soudruzi z NDR někde chybu?
Není tady
Soleil napsal(a):
Dost peněz se dá ušetřit myčkou na nádobí. Samozřejmě je nutná počáteční investice...Nám za 1. rok používání myčky ted´vracejí 5 tis. za vodu, a to je celkem dost, si myslím...
Já to říkám furt a moje máma to furt odmítá a dál myje nádobí ručně, ještě ke všemu pod tekoucí vodou, aby to prej bylo pořádně. Teď si nechali udělat novou kuchyni a samozřejmě opět bez myčky....ani místo na ni neudělali, takže pořídit ji do budoucna bude znamenat hrábnout do té nvoé kuchyně 
Dám jí tohle přečíst, až jim přijde vyúčtování, aby to mělo efekt...
Není tady
REŇAS napsal(a):
..nějaké levné nápady a klidně napište nápady,při úklidu,zda třeba používáte plno přípravků nebo jen octovou vodu (nadsázka
)
No tak bez nadsázky octovou vodou se uklízí v domácnosti jedněch dost bohatých známých v New Yorku. Mají byt 300m2 a uklízečka používá běžnou chemii minimálně.
A paní domu nepije Evian nebo Vittel, ale pěkně než jde do města, tak si natočí vodu z kohoutku do láhve. A jednou mě vláčela X bloků pěšky, prý abychom se prošly, ale já vím, že ten ušetřený dolar padesát za jízdu metrem jí za to stál 
Není tady
Já z dob kdy jsme vycházeli s odřenýma ušima a šetřili a šetřili mám taky pár rad - nekupovat balené vody, natož nějaké sladké balené hrůzy; naučit se vařit 2-3 týdně LUSTENINY; hodně se na ně zapomíná, jsou zdravé, levné... péct doma, ručně nebo v pekárně. A já jsem hodně vařila polévky a k tomu manželovi zapékala bagetky se sýrem na večeře - k obědu míval v práci maso, takže jsem to přes týden nemusela moc řešit.
Ušetřili jsme tím docela dost, hlavně ty luštěniny - jsem ráda, že jsme se je naučili jíst, nebo spíš na ně nezapomínat.
Držím pěsti 
At je brzo zase finančně líp, pro čtyři za 9 tisíc bych to nezvládla.
Jo a ještě - Petr má pravdu.
v našich "nejchudších" dobách jsem začala prodávat oblečení po dítku a tak tisícovku jsem měsíčně vydělala.
Byly to malé položky - tři tílečka za 40,-- k tomu si paní vzala třeba dvoje tepláčky za 20,-- .. ale bylo to skoro každý den a na konci měsíce jsem zírala kolik jsem "přivydělala".
A viz ceny - byly to věci na donošení.
Není tady
Děkuji všem za další tipy a nápady.
A pobavila mě Fidorka,tak vidíte není nad octovou vodu..
,což teda se přiznám,že já koupím raději nějaký ten levnější přípravek. No kdybych měla mít novou kuchyň,taky bych uvažovala o myčce,možná,že ta jiná generace našich rodičů to vidí jinak. Ma máma má 69 let a taky by v myčce nemyla,ani za nic,ta pomalu ani autom.pračku,vždy nevyužije. Tož tak.
Jak,už jsem,ale psala,naštěstí se ten plat prozatím manželovi tak nesnížil,změny sice nějaké proběhly ,co se týká úpravy prac.doby,vzali jim všechny výhody(prozatím),tj.odměny,letní a vánoční příspěvky a platově to hodlají teprve ještě utáhnout v práci u manžela,takže ,už nyní je to trochu poznat,ale ještě se dá. Nevíme,ale co může být třeba,už za měsíc. Takže te´d jsme na nějakých 13-13,5 tis.+ má brigáda od 500,- -1300,-+-(jak který měsíc)na jídlo,drogérii,oblečení,jízdné,obědy dětí,družina,léky pro děti a popř.zájmy dětí,škola(syn jeden kroužek,dcera 2 obory lidovka,to je,ale nárazové placení).
S tím dětským oblečením to je pravda akorát,že po dceři dávám oblečení nej kamarádce,no a te´d jsem se přihlásila na MMB,tak časem bych po st. synovi se mohla pokusit něco prodat.
Luštěniny máme rádi a vařím je,zrovna dnes máme fazolačku s uzeným z kostí..
Bal.vody ani žádné jiné pití nekupujem,výjmečně jen třeba 2 ks za měsíc dětem do školy,jinak u nás se pije š´táva a čaj.
Jinak,jsem si te´d ty výdaje začala psát,aspoň nějakou dobu a uvidíme zda najdu nějakou rezervu.
A děkuji Ti Montlight....doufám,že zas bude líp,však nikdy není tak zle,aby nemohlo být ještě hůř,že..
Taky je tu nějaká náděj,že v té práci,kam chodím možná uvažuje jedna kolegyně o odchodu v polovině roku nebo spíš ke konci roku,tak mi řekla šéfka,že bychom se vyměnili,že by si mě tam nechala,já na normální smlouvu a ta odcházející kolegyně na výpomoc. Ale to je zatím,jen kdyby a možná.. 
Tobě Moonlight,taky přeji,ať najdeš tu finanční rezervu,ať najdete ty skulinky kam ty penízky dávat a kam byste tolik nemuseli,abyste nežili nadoraz a z těch penízek si i více užili.(viz.tvé založené vlákno) 
Upravil(a) REŇAS (23. 5. 2009 12:48)

Reňas, tak to já teda tě obdivuju, klobouk dolů před tebou. My máme ve třech lidech cca 28-30 tisíc na měsíc a vycházím tak, tak, spíš nevycházím, někdy s tím taky pěkně vyběhnu.
Jak to děláš, že vyjdeš? Ale vážně, potřebuju se naučit šetři, neumím to. Někdo by z toho dokázal našetřit a já ani omylem. Nevím, jak to dělám, fakt, nevím.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Reňas, tak to já teda tě obdivuju, klobouk dolů před tebou. My máme ve třech lidech cca 28-30 tisíc na měsíc a vycházím tak, tak, spíš nevycházím, někdy s tím taky pěkně vyběhnu.
Jak to děláš, že vyjdeš? Ale vážně, potřebuju se naučit šetři, neumím to. Někdo by z toho dokázal našetřit a já ani omylem. Nevím, jak to dělám, fakt, nevím.
Modroočko,já ani nevím,jak to dělám...
Jíme celkem normálně,oblékáme se taky a vše daší,co jsem tady vypsala. Prostě je to asi o tom,že musím mít přehled,zaco a kolik utratím. Musím si to otravně hlídat,někdy je to o hubu..
A právě,že téměř neušetřím,nic a to je ten problém.
No,ale,jak bych to dělala kdybychom fakt skončili na těch 9000,-tis.to nevím,samozřejmě situace by se zlepšila, když bych si konečně i já třeba našla práci stou mou ZPS,ještě k tomu takovou práci,abychom se mohli s manžou u dvou astmatických,věčně marod dětí,střídat.
Jinak Modroočko,chce si to hlídat výdaje a příjmy,zhruba vědět kolik dám za bydlení a jiné nutné platby,kolik zhruba projíme,asi nešáhnout po všem co v obchodě vidím,koupit drogérii co potřebujeme,taky možná trochu utáhnout finance za oblečení a jiné blbůstky,no a ten zbytek si odložit. Nebo taky fin.poradci doporučují,že by měl člověk odložit ze svého platu 10-20%. Ale zase by se to nemělo přehánět,aby pak člověk měl pocit,že jen škudlí,člověk,když ty penízky jsou a i když zrovna u někoho nejsou si má občas dopřat někdy i nějakou tu radost né? Akorát,bude rozdíl mezi tím,co kdo si z těch dvou příkladů dopřeje a jak často. Peníze si do hrobu nevezmem. 

Reni, já nemám přehled, jen vím, že utrácím moc a zbytečně. Ale tentokrát jsem třeba na víkend neudělala žáden nákup a ono to jde, jí se to, co zbylo v lednici za celej týden. No, ono toho moc není, ale stačí to. Chybí mi takový umění "uplést z ho..a bič", neboli z nouze ctnost, ale učím se to. Včera jsem uvařila vepřový koleno, z vývaru polívka s bramborama, uvařený maso jsem obrala, dopekla s bramborama a česnekem. Je to i na dnešek. Z prošlýho jogurtu jsem upekla rychlou kakaovopu buchtu a šlus. Večer koupím akorát rohlíky a dostane je mladej zítra na sváču namazaný sýrem, na oběd si zejtra dá tu polívku a špagety se sýrem a kečupem a hotofson. A budeme šetřit.
Jinak taky žiju podle toho, že peníze si do hrobu nevezmu a co si neužiju za života, po smti nedoženu.
Není tady
Nemám čas číst příspěvky, je jich hodně. Slovo šetření je pro mě momentálně hodně frekventovaným a aktuálním.
Korunky každý měsíc rozdělím na tři díly:
Na ty, které potřebuji k přežití sama pro sebe
Na ty, které musím poslat - bydlení+budoucí vlastní bydlení
Na ty, kterými mohu udělat radost blízkým či je mohu ušetřit
Abych mohla v resortu číslo tři mít nějakou tu rezervičku, odpracovávám více hodin, než lidi kolem mě. Oni mají na rozdíl ode mě bod číslo 2 vyřešený. Momentálně. protože jeden nikdy neví, co přijde.
Malá poznámka: čím více lidí žije v jedné domácnosti, tím hůře se šetří a hospodaří. Nejlépe se šetří, bydlí-li člověk sám.
Není tady

JJ, Kalup, já bydlení neřeším, sice mám byt v paneláku, ale po rekonstrukci a vzhledem k tomu, že jsem skoro sama, kluci za nedlouho stejně odejdou z domu, tak nemá smysl uvažovat nad jiným bydlením. Barák bych sama neutáhla, ale svůj 3+1 taky nemám v úmyslu měnit za menší. Říkám si, že až budu sama, moc neutratí, v jídle jsm skromná a sem tam úlet ve formě dražšího vínka sýra a tak podobně, to mě neporazí. Jinak si myslí, že mám spotřebu běžnou a na radůstky mi taky zbude. Takže co bude navíc, zašetřím. S klukama zatím nic moc, mají spotřebu jako tryskovej motor, oba.
Není tady
Selima napsal(a):
Kuty napsal(a):
Reňas,pokusím se tuhle tvoji rovnici: práce=peníze poopravit z jiného úhlu pohledu takto:hlava=peníze.Říká se,že v montérkách ještě nikdo nezbohatl,a je to také holá pravda;jednou jsem četla článek o českém miliardáři (?) Petru Kellnerovi a ptali se ho tam,jak vlastně pracuje a říkal:".....přemýšlím". A o tom to je.A mohu potvrdit z vl.skuženosti že pracovat i myslet hlavou víc než ost.se skutečně mnohonásobně vyplácí,ale je to takové nepohodlné oproti všeobecnému tlachání u kávy se sousedkama,ale zas ty výsledky stojí za to.
No, keď si vezmem platy niektorých skutočných intelektuálov okolo seba, učiteľov, ba aj lekárov, začínam o tvojej pravde pochybovať. Neudělali soudruzi z NDR někde chybu?
Selimo,mnou uváděný příklad ala Petr kelner není ani učitel ani lékař.A o těchto profesích jsem se ani nezmiňovala,mám na mysli lidi,kteří se živí sami a tou hlavou především.A jejich plat se pak nedá srovnávat po zásluze s tím např.učitelským.Doktorů je mi po této stránce líto a je to podle mě nekonečná hloupost státu,který jejich práci takto podhodnocuje.
Není tady
Já bych ještě ten Kutin výrok upravila.
Hlava = peníze,ale zároveň dobrý nápad, umět jej prodat a mít štěstí.
prostě může být sebechytřejší vědec,ale pokud nebude umět nápad a vynález využít je to na prd.
Jinak bych též s těmi montérkami jen tak neopovrhovala.
Mám dva známé. Mladý lékař po druhé atestaci. Plat ve FN 28,000 hrubého, 3+1 v paneláku, hypotéka, žena učitelka na univerzitě žádné vyskakování.
Druhý, vyučený zedník ,který má půjčovnu pracovních strojů (bagříky, jeřáby atd.). Postavený splacený barák, zahraniční dovolené, hezké auto, manželka v domácnosti. Pro někoho jen "solvina",ale ten kluk věděl v čem je na trhu volné místo, měl štěstí.
Takže takové zevšeobecňování nemám moc ráda.
Není tady
Přesně tak Klubko,nejsou montérky jako montérky,ale je to především o nápadu a ten jak známo vychází z té hlavy a pak z ní ještě vychází schopnost být sám sobě dobrým manažerem,tak jako je tvůj známý zedník.A presně jak píšeš,na druhé straně vědec-zaměstnaný na nějaké Akademii či Univerzitě u nás a bude to u něj z rukydo huby.
S těmi montérkami jsem měla namysli především zaměstnance - mechaniky,pracovníkiy soukr.firem,apod.
Není tady
Ještě k těm věcem na děti. Mám kamarádky,které mají malé děti. A vím, že dělají tak 1x za dva měsíce své burzy. Sejde se třeba pět kámošek od děti u jedné, pokecají, dají kafe a zároveň si vymění oblečení a hračky, které jsou jejich drobátku malé, nebo si už nehrají s dotyčnými hračkami.
A znáš to, neokukaná (i když použitá) hračka se hned libí a je zajímavá.
Většina maminka už dnes má hezké věci, nepoškozené, takže ta výměna je zajímavá.
Jinak tady souhalsím s tím názorem na balenou vodu. Taky nekupuji, piji z kohoutku a je to stejné. Máme dobrou.A já sama jsem velbloud, vypiji 3 l vody denně s přehledem, takže mě by se ty balíky pronesly a prodražily.
Jinak taky je dobré si říci, zda neutrácím za časopisy. Moje kamarádka utrati skoro 300 kč měsíčně za "Super časáky pro moderní ženy", kde se stejně nic nedozvíš, furt na jedno brdo a není to malá položka. Já odebírám předplatné REFLEXU a beru to jako radost 1x za 14 dní.
A jak píše PetrV, je dobré se "odměňovat". Jednou za čas si třeba koupit lepšího nanuka, lepší čokoládu nebo nějakou drobnost, abys nezapomněla jen na sebe. Ty jsi důležitá.
Není tady
mám na mysli lidi,kteří se živí sami a tou hlavou především.A jejich plat se pak nedá srovnávat po zásluze s tím např.učitelským
Nojo, děvče - ale ty děti taky někdo musí učit, nemyslíš? Aby si aspoň dovedly spočítat, kolik jim to hodí 
Není tady

No, já montérkáře neberu jako podřadnou sortu, protože k čemu jsou ti dvě vyský školy, když si nepřitlučeš ani hřebík. A dobrej řemeslník je dneska taky vzácnej, tak proč ho dobře nezaplatit, za dobře odvedenou práci. Totiž, vážení, bez těch dělnických profesí, bysme byli všichni víte jkde... v pr.de.li. Kdo umí udělat to, co dělá ta "dělnická lůza", no? Takž nějakej zámečník, v umaštěných montérkách, ketrej postaví stroj na výrobu čehokoliv, elektrikář, co ho zapojí a i ten dělňas, co ten stroj pak obsluhuje, nebo pekař, řezník a tak dál a tak dál, tak i ti jsou potřeba, takže se nad nima tady někteří moc neofrňujte, protože kdyny vám "blbej" zedník nepostavil barák, instalatér nezapojil vodu a elektrikář elektriku, jste v háji. Já nejsem sice montéřkář, ale jsem na tyhle řeči alergická. I ten kopáč je potřeba, aby vám natáh vodu do baráku. Takže i on si zaslouží slušný ocenění.
Není tady

kalupinka napsal(a):
Nemám čas číst příspěvky, je jich hodně. Slovo šetření je pro mě momentálně hodně frekventovaným a aktuálním.
Korunky každý měsíc rozdělím na tři díly:
Na ty, které potřebuji k přežití sama pro sebe
Na ty, které musím poslat - bydlení+budoucí vlastní bydlení
Na ty, kterými mohu udělat radost blízkým či je mohu ušetřit
Abych mohla v resortu číslo tři mít nějakou tu rezervičku, odpracovávám více hodin, než lidi kolem mě. Oni mají na rozdíl ode mě bod číslo 2 vyřešený. Momentálně. protože jeden nikdy neví, co přijde.
Malá poznámka: čím více lidí žije v jedné domácnosti, tím hůře se šetří a hospodaří. Nejlépe se šetří, bydlí-li člověk sám.
Dovolím si oponovať.... bývala som s rodičmi a teraz bývam sama a je rozdiel, či náhle nedoplatky alebo aj nájomné platí jeden alebo sa to rozdelí medzi troch. Ono je to ale aj o tom, kto je aký jedlík(my sme neboli veľmi ani jeden), kto je nakoľko márnotratný alebo šetrivý.
Není tady

Ja si teda myslím, že naozaj spoločnosť potrebuje aj učiteľov, aj lekárov, aj kopáčov, aj pekárov. Keď nie sú zaplatení, vyzerá to potom tak, ako to vyzerá. A tristné je, že každý mlaďas po absolvovaní rýchlokurzu "managementu" sa cíti ako riaditeľ zemegule a tak sa aj správa k ľuďom. Chýba mi všeobecne úcta k ľuďom a k ich práci(hoci je to len rovno postavený múr...).
Není tady
Modroočka napsal(a):
No, já montérkáře neberu jako podřadnou sortu, protože k čemu jsou ti dvě vyský školy, když si nepřitlučeš ani hřebík. A dobrej řemeslník je dneska taky vzácnej, tak proč ho dobře nezaplatit, za dobře odvedenou práci. Totiž, vážení, bez těch dělnických profesí, bysme byli všichni víte jkde... v pr.de.li. Kdo umí udělat to, co dělá ta "dělnická lůza", no? Takž nějakej zámečník, v umaštěných montérkách, ketrej postaví stroj na výrobu čehokoliv, elektrikář, co ho zapojí a i ten dělňas, co ten stroj pak obsluhuje, nebo pekař, řezník a tak dál a tak dál, tak i ti jsou potřeba, takže se nad nima tady někteří moc neofrňujte, protože kdyny vám "blbej" zedník nepostavil barák, instalatér nezapojil vodu a elektrikář elektriku, jste v háji. Já nejsem sice montéřkář, ale jsem na tyhle řeči alergická. I ten kopáč je potřeba, aby vám natáh vodu do baráku. Takže i on si zaslouží slušný ocenění.
Chjo,tak polopaticky: např.kopáč,pokud je zaměstnanec,tak většinou nic moc plat,pokud je to ovšem zároveň i svůj šéf a dokonce stačí kaučovat i další,tak je to už i pan podnikatel a tam už je to o jiných penězích.Prostě a bohužel,není tu řeč vůbec o tom,jaká profese je či není třeba,ale pokud je člověk stádní typ - ať už kopáč či učitel,nemůže čekat nikdy že nějak zbohatne.Bude jen žít od výplaty k výplatě a těšit se,že třeba jednou vyhraje ve Sportce.Aby byl jiný než to stádečko oveček,tudíž když chce mít i jiný a lepší příjem,musí mít k "práci" hodně jiný přístup,ale není to o tom,že bude makat třeba 24hodin denně.Kapišto?
Není tady

Kuty, tys ale nepochopila to, co jsem napsala
Není tady