Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 28. 1. 2008 17:08

Jessie
♥♥♥♥♥--

Re: jak se NAUČIT šetřit

Mě začalo šetření jít hned po tom co jsem dostala motivaci - chtěla bych se odstěhovat od rodičů. Těžko se mi dostane luxuxu naprosto komplet zařízeného bytu, takže budu muset spoustu věcí pořídit, zřejmě skládat nějaké poplatky či kauce atd.

Ale jinak - mě by zajímalo jak vydělat. Nemám zrovna dobře placenou práci počítá se s tím, že si plat doplním různými provizemi či spropitným, ale to je teď v mimosezóně hodně špatný. Občas jdu na brigádu - bohužel toho moc nestíhám - nevychází mi na to čas - pomáhám sestře s hlídáním mimina. Takže hledám novou práci jenže o dvacetiletou holku s minimální praxí nikdo nestojí....

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#27 7. 2. 2008 20:21

twinha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tak tohle je pro mě momentálně taky velmi zajímavé téma. Jsem na MD, doma tři děti, 16ti leté dcery-dvojčata a 10ti měsíční prcek. Manžel zaměstnanec s průměrným pražským příjmem. Další příjmy holky alimenty, pronájem garáže a sem tam pár tisícovek za manželův vedlejšák. Byt obecní  , já 7600 mateřská. Jednoměsíční nákup v Tesku jídlo, hygoška, plenky, mlíka mladýmu 4-5tisíc. Nájem s poplatkama 11tis......dál nemá smysl pokračovat. Z ruky do huby, od výplaty k výplatě. Spousta pojistek, stavebka, penzijka, povinný ručení na auto, sem tam nějaká investice do něj...... tak tohle určitě moc z Vás, maminy, zná velmi dobře. Musím říct, že finance u nás víceméně drží v rukou manžel a jsem velmi ráda. Umí to, podrží mi sem tam ruku a optá se je-li to nutné, já uznám, že ne a je to dobře. Jelikož po mém návratu do procesu uvažujeme o vlastním bydlením a je třeba přitlačit na stavebkách, rozhodla jsem se, že musím některý výdaje taky zredukovat. Takže změna pojišovny na povinný ručení, minimalizace životní a úrazové pojistky pro mě (to teď fakt není nutný, jediný úraz, který mi teď hrozí je, že mě klepne pepka z prcka), zrušení paušálu na mobilu pro mě, vybírám levnější připojení na internet a když nemluvím o takových hloupostech jako jsou spořící žárovky a pod., tak hodlám z železné rezervy koupit nový el. sporák, neb mám pocit, že ten starý moc žere.... usch. Tak takhle já. Určitě by pro víc penízků šlo dělat víc, tak vás budu chodit pročítat pro Vaše dobré myšlenky.... gloria

Upravil(a) twinha (7. 2. 2008 20:23)

http://lilypie.com/pic/090420/KfsP.jpghttp://b3.lilypie.com/2ix0p2/.png

Není tady

#28 8. 2. 2008 8:14

Jitka8
♥♥♥♥---
Místo: okolí Zlína

Petr100 napsal(a):

Nehledejte jak ušetřit, ale jak VYDĚLAT!

to ale souvisí spolu a chceš nebo ne

Na světě je krásně.

Není tady

#29 12. 2. 2008 10:40

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Holčičko - 4 tisice za dva za mesic? jen jidlo a piti bez drogerky???? no i tak bych se do takove castky nedostala - leda nejist ovoce, zeleninu, a drzet prisnou dietu....

Není tady

#30 12. 2. 2008 11:56

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

No jo, si myslím, že jo. Je fakt, že kupujem "Tesco věci" - teda většinou. Vím, že to asi nebude zdravé a kvalitní, ale jíst se to dá. Nekupuji vajíčka a jablka - těch je spousta od příbuzných. A navíc jsme oba zaměstnaní a obědváme v práci - což je tak dvacka na každého za den, které jsem nepočítala.... To je fakt.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#31 12. 2. 2008 13:15

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

No je pravda, ze ja jsem na materske doma ted a jsem tehule tak kupuju kvalitni a cerstve veci, zdrave i nezdrave(spis podle chuti), jim i obedy doma... , no a pritel ten obedy ma mimo,ale snidane a vecere doma... ale rozhodne nema obed za "dvacku", nema tu moznost....

Není tady

#32 12. 2. 2008 14:00

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Jojo, my se dost odbýváme - teplé večeře dělám tak dvě/tři do týdne..

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#33 12. 2. 2008 15:33

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

to ja taky nevarim kazdy den teple jidlo k veceri.. ja vzhledem k tomu, ze mam teply obed, tak k veceri jim ovoce, rohlik nebo tak neco, jogurt...

Není tady

#34 12. 2. 2008 15:51

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Petr100 napsal(a):

Jednoznačně souhlas. To je přesná odpověď se kterou se ztotožňuju.

Není tady

#35 13. 2. 2008 11:25

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Petr100 napsal(a):

To já bych se s tím taky ztotožnila.... Ale není to tak jednoduché roll

Není tady

#36 13. 2. 2008 12:02

host5522
Host

Holčička napsal(a):

Wiki napsal(a):

Petr100 napsal(a):

No jak se to vezme.... Člověk může více vydělat, ale i tu vyšší výplatu pak rozhází za blbosti, že mu to stejně nestačí.... smile
Dovedu si představit, že beze zbytku utratím (a ještě mi bude chybět), pět tisíc měsíčně, třicet tisíc měsíčně, ale i stopadesát tisíc měsíčně... Pokud podle mě člověk neumí aspoň trochu rozumně hospodařit a trochu šetřit, jeho výplata mu NIKDY stačit nebude smile

Upravil(a) yellow108 (13. 2. 2008 19:28)

#37 13. 2. 2008 16:11

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Tak to mᚠpravdu - s jídlem roste chu stolt

Není tady

#38 5. 3. 2008 6:30

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak pokračuju stříddavě oblačno, asi ze 70% se mi daří výdaje zapisovat, což neznamená kontrolovat big_smile
Na dovolenou ušetříme jak nám vrátí peníze za plyn .D

Mája

Není tady

#39 5. 3. 2008 9:09

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Ahoj holky,
jsem čerstvě rozvedená mamnina s 5 letým klukem. Nevydělávám zrovna nejvíc, protože jsem za své místo vdečná, když jsme s malým nemocný, nidko na mě nedělá tytyty. Prosím poraďte jak ušetřit, co se dá ožulit a co ne. Obdivuju Stellinku, a dá nějaký užitečný tip:)

Není tady

#40 5. 3. 2008 23:25

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Stelička napsal(a):

Ono je to asi hodně v nátuře. Už v dětství jsem z balíčku od Míkuláše uďobávala tak pomaličku, že jsem v únoru, březnu dojídala ztvrdlé perníky big_smile.
Moje mamka byla listonoška a chodila po bytech vybírat "inkaso". Musela jsem občas chodit s ní a tak jsem nechápala, proč jí lidi říkají, a přijde až po patnáctém, když věděli, že vybírat se chodí vždy desátého. Říkala jsem si, že přece musí z vyplaty odložit a na to už nesáhnout. Sama jsem se tak zařídila (dokud jsem nepřešla na sporožiro).
Dnes hospodařím také tak, že si vyberu určenou částku na živobytí najednou, dám doma do obálky a postupně doplňuji peněženku. Pravda - občas v marketu použiji kartu - tak to je trochu úbytek mimo. I přes placení stavebka, penzijka a životka se mi podaří v průměru ušetřit kolem 5 - 6 tisíc měsíčně.
Samoživitelka - 2 pubertální děti - veškeré příjmy kolem 21 - 22 tis. měsíčně. Žádné dluhy (před nedávnem koupený byt do osobního vlastnictví), každý rok s dětmi u moře (třeba jen stan a vlastní vaření).
Jo a čerstvě jsem si založila účet u M-banky. Těším se na internetové bankovnictví, lepší přehled o penězích, spořící podúčet a hlavně - žádné poplatky!

P.S. Dnes jsem si koupila kostýmek smile

Stelicko to ani neni mozne,ze tolik usetris,kdyz me byvali platil alimenty dali jsme dohromady20 tisic. 7000 me stoji poplatky za byt.2200 syn projede.300 dostava na zabavu.400 kapesny dcera.7000 jidlo a 1000 drogerka.Za zbytek si koupime obleceni ja v sekaci a deticky v normalnim obchode.usetrit se neda nic.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#41 6. 3. 2008 8:28

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Já jsem taky zapisovala, ale vzdala jsem to. Byla jsem 3 týdny s malým doma a jak jsem pořád vařila, tak jsem nakupovala a ubývaly penízky. Já mám tak 12 i s alimentama. Ondra školka 1.000 nájem 6.000, tak kde ušetřit? koupila jsem si zimní boty u vietnamců, ale byla v nich zima a za pár měsíců se rozpadly. Sekáče nejsou, to co bývaly:)

Není tady

#42 6. 3. 2008 8:31

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

yellow108 napsal(a):

Holčička napsal(a):

Wiki napsal(a):

No jak se to vezme.... Člověk může více vydělat, ale i tu vyšší výplatu pak rozhází za blbosti, že mu to stejně nestačí.... smile
Dovedu si představit, že beze zbytku utratím (a ještě mi bude chybět), pět tisíc měsíčně, třicet tisíc měsíčně, ale i stopadesát tisíc měsíčně... Pokud podle mě člověk neumí aspoň trochu rozumně hospodařit a trochu šetřit, jeho výplata mu NIKDY stačit nebude smile

Souhlasím. Ono se říká, že manželka dokáže utratit 110% toho co muž vydělá, bez ohledu kolik vydělá.
Já bych toto tvrzení rozšířil: -pravidlo platí i pro muže, rodiny i jiné skupiny
                                         -utratit se dá částka v jakékoliv výši bez ohledu na výši příjmu
Sám jsem to zjistil na vlastní kůži a šetřit jsem se musel naučit.
Byl jsem pracující muž, žena s dvěmi dětmi na rodičovské, hypotéka na krku kapitulationkapitulation
  ... prostě a jednoduše se naše rezervy hroutily do mínusu.
Když jsem si to pak uvědomil, tak jsem začal jednat:
1) poslal jsem manželku do práce gloria (vydělává o 5000 více jak já)
2) začal jsem si vést domácí účetníctví !!!
3) začal jsem plánovat výdaje a spoření do stavebka a do Podílových fondů

Popravdě bych se bez toho prvního kroku obešel, ale ze začátku mi těch 5000 navíc velmi pomohlo.
Dnes již můžu říci, že měsíčně utratíme 10000kč a přitom víme, že si dovolujeme rozhazovat.
Můžu také říci, že v případě nouze mohu výdaje krouhnout na 7000 a krátkodobě (1-2 měsíce) až na 5000kč.
A přito stále ještě splácím hypotéku , spořím , a splácím jiné pohledávky (pojistky...).

Z vlastní zkušenosti musím říci, že vše je pouze o plánování, resp. donucení se k tomuto nepopulárnímu kroku
a hlavně vydržet. styrka

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#43 6. 3. 2008 12:09

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Já dám za byt s poplatky asi 4 900 Kč (v osobním vlastnictví, splácíme revitalizaci), mám jen 2-pokojový. Penzijko, pojištění já i děti - 1 000Kč. 7 - 8 tisíc vybírám na provoz domácnosti (obědy ŠJ, potraviny, drogérie, běžné oblečení). Stavebko posílám až na konci roku. Z účtu platím ještě internet (500Kč) a mám tam předplacený i internetový telefon (za připojení 3 000 Kč, ale současně je to předplacený kredit - takže teď se mi to jen odečítá).
Dále z něho platím mobily - paušály všem - Vodafone - Odepiš. Měsíčně to dělá asi 200 Kč - všem. Když holka přežene smskování, hradí si to z kapesného. Měsíční kapesné mají děti ve výši desetinásobku věku, uvažuji o lehkém zvýšení. Holka má měsíčník za 85 Kč, já většinou (3 km) jezdím na kole nebo ráno autobusem, zpět pěšky (svižná procházka v rámci bu fit). Kluk má školu blízko. Chodí do florballu - 3000 ročně, letos tatínek 1000 zaplatil.
Občas něco zaplatím kartou, mám auto, ale teď už skoro nepojízdný vrak - ale musím platit pojistku. Chystám se na nové.
Musím ale říci, že veškeré módní nezbytné potřeby mých dětí (mobily, playstacion, dig. foák, MP3 atd.) jsou drahými dárky od otce. On na to má a je pro něj jednodušší koupit jeden dražší (i když třeba až tak nepotřebný) dárek, než přemýšlet, co potřebného koupit. Občas si přinesou nějaké nové "hadry" nebo boty.
Já mám třeba mobil starou plečku - Siemens M50, ale pokud jede, nemám potřebu mít nějaký luxusnější dražší. Mé děti by s ním nešly ani do sklepa. big_smile Ale už chudinka stávkuje, takže musím něco vybrat.

K nakupování:
Opravdu hodně využívám různých slev. Někdy se mi sice stane, že koupím i blbost dumbom, ale většinou jsou to fakt dobré věci.
Koncem ledna jsem si třeba koupila v OP Prostějov hezký, dlouhý flaušový kabát - za 1000 Kč, původně přes 4 tis. V Prioru jsem koupila kozačky za 400, 200 a 100 Kč. A nejsou to žádné hrozné šunty. Jen být ve správnou dobu na správném místě.
Po Vánocích jsem nakoupila vánoční papíry a ozdoby na příští rok. Děcka už nechcou modrý stromeček, tak bude růžový - včetně světýlek, baněk a řetězů to vyšlo na 200 Kč. Před Vánoci to jako když najdu. Balení dárků jsem vyřešila už hodně dávno tím, že jsem si nakoupila různé látky s vánočním motivem, ušila pytlíky v různých velikostech a tak ušetřím čas i peníze při balení. Vypadá to hezky. Takže papíry potřebuji jen na větší krabice.
Mno a jak jsem tak procházela ty vánoční slevy, narazila jsem na regál s vánočními balíčky kosmetiky - za 1/4 cenu. Takže kazetu na holení Gillette Venus Divine mám za 96 Kč pro sebe i pro holku k březnovým narozeninám. To víte, že ji nebudu vykládat, jak levně jsem ji koupila a ona ocení hodnotný dárek. smile Zrovna tak jsem koupila nějaké balíčky s deodoranty - pro naši potřebu i jako dárek pro mamku k svátku. Atd..... Např. Interspar měl 29. 2. slevový kupón na 29% na jakýkoliv výrobek. Mamka si tam koupila parní žehličku (super!!! žehlení) a ušetřila 500 Kč.
Prostě mám výhodu v tom, že nikdy nejedu s penězi na doraz a tak si můžu dovolit koupit něco výhodně dopředu. Ono se to pak nenápadně vrátí.

P.S. Teď jsem na nemocenské  grater , ve výplatě to poznám, ale určitě nás to nepoloží.

Upravil(a) Stelička (15. 3. 2008 17:56)

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#44 14. 3. 2008 8:20

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Steličko godlike godlike godlike
vloni po Vánocích jsem taky nakouopilka - vánoční ubrousky, paúpíry, nějaký cukrovinky který měly datum spotřeby ted duben 2008 - a spoustu dalších blbostí ve slevách.......a jak se to hodilo ted před Vánoci....tongue

letost mám už první dárek na Vánoce:-)))))

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#45 14. 3. 2008 17:39

han
♥♥♥----

:supr:Stelička je:supr:
Mᚠmůj obdiv,jak to všechno zvládáš!!!

Není tady

#46 15. 3. 2008 16:57

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Holky, nerada bych tady byla považována za "Skrblíka", který si nechá pro korunu koleno vrtat. Žijeme normálně, jíme normálně, mlsáme, ... atd.
Ale musím se pochlubit se svým dnešním nákupem: v Tescu zaplaveném velikonočními sladkostmi jsem narazila při zemi na nenápadný regál s výprodejem Valentýnských cukrovinek. Měli tam bonboniéru Geishu - 125 g ve tvaru srdíčka za 27,90 Kč. Záruka až do srpna. Rychle jsem si spočítala, kolikrát v nejbližších měsících půjdu někam přát - hlavně pro takový Svátek matek je to jak dělané - a nakoupila 7 kousků. A mám vystaráno. wink Myslím, že Geishu mají všichni z okolí rádi a že je potěší.
Stejná bonboniéra s obrázkem zajíčka ve stejné gramáži tam stála 79,90 Kč.

Upravil(a) Stelička (15. 3. 2008 18:10)

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#47 15. 3. 2008 20:01

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Steličko a to tom to právě je - ta radost, když se podaří nějaký nečekaný úlovek, navíc pořádná věc za pár korun. Já tedy mám taky na tohle štěstí nebo nos, nevím jak to nazvat. Jsme hodně rozvětvená rodina, naštěstí držíme jen Vánoce, ale i tak dá práci sehnat slušný věci za pár korun a obdarovat tak, aby obdarovaný nepoznal, že byl "odbytý" celkem levně.

Iveta X

Není tady

#48 16. 3. 2008 11:20

Jessie
♥♥♥♥♥--

Doufám, že toto nebude bráno jako reklama, ale nám daří dost ušetřit s DM. Než se sestře narodilo mimčo, přihlásila se do jejich Baby bonusu - dostala slevovou knížku s věcmi pro dětičky a prakticky celou ji využila. Za každou utracenou stovku máme bodíky a ty pak využijeme na slevu. Teď se nám vyplatilo využít slevu z bodíků a jejich týdenní akci - slevu na dekorativku. Pořídili jsme si, co jsme si přáli a celkem s čtvrtinovou slevou.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#49 16. 3. 2008 13:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Jessie napsal(a):

Doufám, že toto nebude bráno jako reklama, ale nám daří dost ušetřit s DM. Než se sestře narodilo mimčo, přihlásila se do jejich Baby bonusu - dostala slevovou knížku s věcmi pro dětičky a prakticky celou ji využila. Za každou utracenou stovku máme bodíky a ty pak využijeme na slevu. Teď se nám vyplatilo využít slevu z bodíků a jejich týdenní akci - slevu na dekorativku. Pořídili jsme si, co jsme si přáli a celkem s čtvrtinovou slevou.

Ja teda nevim,ale DM jsem byla parkrat a nic nekoupila je to sice asi zpet pred 3 roky.ted,uz tam nechodim,protoze to zbozi bylo predrazene.Drogerii nakupuji v TETE,ale vetsinou jenom to co je v akci.Vzdy toho koupim vice,do zasoby za levno,jako jsou sampony,prasky na prani,tampony.....

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#50 16. 3. 2008 15:29

Jessie
♥♥♥♥♥--

Eremuruss - asi záleží na městě. U nás na Kladně máme tři drogerky skoro vedle sebe - Dm, Schlecker a Rosmann, takže ceny drží úplně stejné. TETU máme taky, ale tam nemají převážnou většinu toho, co používám. Do DM chodíme také z toho důvodů, že sestře pro mimčo vyhovuje jejich značka Babylove a teď zkoušíme Alverde, což je také značka, která se jinde neprodává. Je důležité využít akcí - v únoru si i za malý nákup dostala kuponek 15% slevu na další nákup (naše prodavačky byly fajn a daly třeba víc kuponků nebo když jsi ho neměla, tak vzaly jeden ze zásoby a dostala jsi slevu i tak)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí