|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Černej...? ..černej lilek, prej...
Taková "chcíplotina" s jedním šlahounem povadlým...
...Macku ty nás šidíš! 
(Ba ne, mám vztek, že jsem to nepoznala!
) 

Není tady

Není tady
jelení jazyk?
Není tady

No bať, šak je to tam napsaný, bo sem byla líná protáhnout to cez ukažto.com
, ale aj tak 
Není tady

Míšo, Mišo, to snad ani nemá cenu..... Sice LOCO bod přeju, ale to není žádná hra....
Jak když sem dám do Věcí obrázek hladké mouky v pytlíku a budu se ptát, co to je.... 
Není tady

Tak, kytiček už bylo dost, tak se podíváme na stromečky a na to, jak se koukáte při procházkách na lístečky....
1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
Není tady
1. Bříza bělokorá
4. buk lesní
5. Olše lepkavá
Není tady
2. fíkovník smokvoň

1. nee, zrovna od tebe jsem tohle čekala správně Hellguš
2. surikata 
4+5 
Hellga
Upravil(a) Macex (14. 2. 2008 22:18)
Není tady
Já ten strom znám, má takový sametový lupena, ale zab mě, jestli si vzpomenu, jak se jmenuje?! 
Není tady
A není ta 1. náhodou líska...?

1. myslíš lisku obecnou, co má Hellguše na zahradě? 
Není tady

1.
surikata
3. je trošku chyták, podle názvu známe zcela jiný druh lupenu.
Není tady
Macex napsal(a):
1. myslíš lisku obecnou, co má Hellguše na zahradě?
Jo, jo, myslím tu s těma sametovejma lupenama... 
Ježíííííši kriste...!!!
Já věděla, že jí znám, jenom si vzpomenout! ...ale jste vy to baby poťouchlý! 

Není tady

Hellga napsal(a):
Ježíííííši kriste...!!!
Já věděla, že jí znám, jenom si vzpomenout! ...ale jste vy to baby poťouchlý!
Jsem si říkala, udělám babí radost, je už taková postarší, přisleplá, na další lupení už ani nedohlédne, tak ať taky něco uhodne, dám jí to nejjednodušší hned pod nos..... aaaa ono nic....

Není tady
Šmarjá, to néééé, při tvojí čarodějnický pověsti bych si přece nedovolila bejt poťouchlá... 

No a zbývá nám ta rafinovaná č. 3.
Není tady

Taky by to moh bét javor - hrubý nebo davidův nebo žumenolistej ...
... To nejni žádná sranda hádat strom jen podle listu 
Není tady
Nebo osika? Ta má ale jemnější listy.
Není tady

MišKuliš máš jeden
za určení stromu.....
Ovšem žádné z těch tvých citovaných druhových jmen se tam tak nějáko nepasuje, dokonce bych řekla, že většina má zcela naprosto odlišné tvary a strukturu lupenů...
Na druhou stranu jsem doteď netušila,že existuje 18 druhů javorů a listy mají podobné asi tři druhy a zbytek je pěkná divočina..... Tudíž speciální goldn pro hádalíka, který trefí ten správný název.....
Není tady

Tvarově by sedl ještě javor ohnivý ... javor kapadocký už má výrazněji oddělené ty tři camfoury ... francouzský má hladké okraje ... javor jasanolistý má na třech webech pokaždý jiný tvar ... tak ti fakt nevím 
Není tady

čoveče, tak to si citovala ještě další tři, co můj zdroj nezná.... Tak to už máme 21 druhů javorů.....
...
Hele nápověda, alespoň podle názvu je to javor světoběžník. 
Není tady
Co takhle javor tatarský?

No jo Surikata se rozdejchala a je to tam....

Není tady