29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
TAdy plače jedna květinka....
Není tady
Je opravdu krásná, asyk nějaký sukulent, ale dyž já nemám čáááááás dvaadvacátýho mi končí licence na starý program a v novým su teprvá v únoru, bo furt dělám cosyk jinýho ... stihnu dycky napsat jen nějaký ten řádeček.
Ale jak budu moct, určo se zas zapojím
Není tady
A druhej, kterýmu věřím víc - ascocentrum, akorát od sebe nepoznám curvifolium a miniatum, navíc ampulatum taky nevypadá od věci.
Upravil(a) Hani (10. 6. 2009 15:05)
Není tady
Ooo božská Hani, lituji, toť nejsou ty správné názvy....
Je to maličký epifyt, původ má na Filipínách, tyto rostlinky, tam rostou na stromech, jejich kmenech. Nejčastěji v oblastech horských,nadm. výška až 1200 m.
Má kožovité listy, na stvolu může být víc květů, nejčastěji 2-4. Kvést může i více stvolů naráz.
Není tady
Vidíš, Macku - holky se mnou držej basu a jsou uražený taky! Jako by ses nemohla milostivě uvolit a napsat, že mám pravdu. By tě neubylo! Jo! ........................
Není tady
Ano, uznávám, máš pravdu ..... , tahle se opravdu ta kytička nejmenuje....
Není tady
Já nejsem uražená,ale stejně nevim ,co to je za sakraepifyta
Není tady
Co takhle Epidendrum? čili nic?
Není tady
podčeleď Epidendroideae -
to bych jako mohla tedy jako říct, ale je fakt, že ten název té malé kytičky mi spíš evokuje nějaké CML apod.... než květinku...
Není tady
...a mám jí, mám jí...! Ceratocentron fesselii. je to...a vopovaž se, Macku říct, že né, to by byl mazec!
Není tady
To bych si nikdy nedovolila....
Však jsem taky vypustila postupně skoro celý český dostupný popis rostliny, takže i pro zcela nezasvěcené, stačilo správně googlit.
Není tady
....ono to má nějakej českej název?
Není tady
Ne, proč? Já o českém názvu nic nepsala...
Není tady
Máš rescht, dyť já už zas čtu švidravým vokem...
Není tady