29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
to je tak hódně velekvětý kvítko .... skoro jako podražec .... typujů ... Aristolochia grandiflora
Upravil(a) Míša Kulička (25. 1. 2008 7:30)
Není tady
Tak, tady je pár obyčejně neobyčejných rostlinek....
1.
2.
3.
4.
5.
Není tady
1. kaktousek je myslím Astrophytum niveum,česky se to snad nijak nejmenuje
ale ostatní velká neznámá
Není tady
Teda Macku, dej aspon´ nějakej "tahák"...třeba kde to roste, či tak něco...Ta dvojka je nějakej hybrid tabáku s kokou, trojka, by mohla bejt "vodtud" z lesa, kapradina podivná, čtyřka bude nějakej keř "zhůvěřilej" a ta pětka? ...nějaká "zmutovaná" areka, která se "zapoměla" s bratrancem přesličkou...
Není tady
Čtverka mi přijde jako kříženina rybízu s angreštem, včil zrovna nevím, jak se tomu slušně nadáva.
Už jsem si vzpomněla - josta.
Upravil(a) Hani (29. 1. 2008 8:26)
Není tady
2. s dvojkou se potkáváte denně, pouze nevypadá přesně takhle
3. šikmooká odrůda naší velice známé a ledaskde rostoucí rostliny.... toto je okrasná varianta
4. tak roste v podstatě po celém světě, je to jedůvka a její název se dá zaměnit za něco zcela odlišného
5. světový unikát, vzácnost, pár vzrostlých rostlin na světě, ale k mému překvapení malé uměle vypěstované rostlinky se vozí i sem a prodávají za těžký prachy... Bacha, mate vzhledem, co to vlastně je.... a já budu hodná, já vám dám ještě jednu fotku, protože ta balkónová je hooodně zavádějící a mne by pak mohl někdo chtít např. bouchat paličkou...
Není tady
Ju to první je kaktus.
Mayo musím tě zklamat, jednička už je uhodnutá...
Není tady
2.je teda čajovník,trvalo to,já jsem spíš na kafe
Není tady
2. Loco - čajovník čínský
Není tady
5.Wollemia nobilis ?
Není tady
ani blín ani rulík....
Není tady
3. Srpovice - Cyrtomium caryotideum
Není tady
4. Pěťour - plevel
Tak ta pětka je Wollemia vznešená (někdo to překládá Wollemia ušlechtilá) - tedy Wollemia nobilis .... ale ta seschlá šiška moc vznešeně a ušlechtile nevypadá
HJé pozdě, já si nevšimla elinky
Upravil(a) Míša Kulička (30. 1. 2008 7:20)
Není tady
3. Hellga
4. nevím, co je Pěťour, ale tohle určitě žádnej Pěťour není.... tohle je jedůvka vyšitá jako hrom a ty bobule samozřejmě dozrají a mají zcela jinou barvu.... Jen ten název evokuje zcela jinou rostlinu, ba přímo zeleninu....
Není tady
4. No jó, to je typickej černej lilek
Není tady
Pěťour je Galinsoga a je mu podobný, jen asi není jedovatý..a taky má černé kuličky. Tak příště.
JAsan, Vando, příště musíš mít na startu otevřenou tu encyklopedii ještě před výstřelem, protože po výstřelu např. ve zvířatech už nic není....
Není tady