29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milé dámy, mám takový dotaz, abych si ujasnila zda jsem jediná s takovým názorem..
Než jsem začala chodit se svým současným přitelem, měla jsem přítele jiné a mezi nimi i kamaráda, který byl do mě zamilovaný, ale já jsem jeho city nikdy neopětovala a fyzicky mezi námi vůbec nic neproběhlo, přestože jsem zrovna byla sama. Byli jsme ale velmi dobří kamarádi. Od tohoto kamaráda jsem k několika narozeninám dostala různé šperky náhrdelníky, naušnice - velmi pěkné a ne zrovna levné. Mám je ráda a občas je nosím. Mému příteli toho hrozně vadí a dneska zase ztropil scénu, že dokud to nesundám z krku, že se mnou nebude mluvit. Doslova chce, abych to vyhodila.. Myslíte, že je normální?? Nebo jsem fakt divná já, že nechápu proč bych to nemohla nosit? Nutno podotknout, že můj přítel je jinak naprosto normální a inteligentní muž a tímto mě úplně šokoval..
Není tady
ahoj Leio,
rozumím tomu, že je škoda nechat v šuplíku takový krásný šperky a nenosit je
Napadlo mě, jaký by to bylo pro tebe, kdyby tvůj partner rád nosil řetízek, náramek, hodinky, košile či trika, slipy a tak - dárky od jeho bývalé přítelkyně a nechtěl se jich vzdát?
Není tady
Já nosím všechno od všech, jestli mu to vadí, aŤ koupí hezčí nebo drží pysk.
Není tady
Tak mému bývaleu to vždy taky hrozně vadilo. Ještě, že ten můj současnej je v pohodě a takový blbosti neřeší.
Vůbec se tvému příteli nedivím, že nechce abys nosila šperky od svých bývalých partnerů. Každý chlap se chová tak trochu majetnicky ke své partnerce a tak má pocit, že nejsi celá jeho.
Akorát se dívím tobě, proč jsi mu říkala odkud ty šperky máš? Vůbec nejsi diplomat, máš říct, že sis je koupila sama nebo od rodičů nebo od příbuzných, máš klid a můžeš je nosit, kdy se ti zachce. Žádný chlap rád neposlouchá řeči o bývalých, jedině snad kritiku.
Není tady
no, tak to by asi u nás byl problém. Jsem měla jen tričko od bývalého kamaráda a ...pak jsem ho raděj vyhodila.
Není tady
Taky bych mu neříkala,od koho je mám. Mě osobně by kleplo, kdybych zjistila,že např. jeho oblíbený trencle má od bejvalky. To by se mě dost dotklo,i když je to nesmysl... Radši neříkat odkud to je.
Není tady
Astra napsal(a):
Vůbec se tvému příteli nedivím, že nechce abys nosila šperky od svých bývalých partnerů. Každý chlap se chová tak trochu majetnicky ke své partnerce a tak má pocit, že nejsi celá jeho.
Akorát se dívím tobě, proč jsi mu říkala odkud ty šperky máš? Vůbec nejsi diplomat, máš říct, že sis je koupila sama nebo od rodičů nebo od příbuzných, máš klid a můžeš je nosit, kdy se ti zachce. Žádný chlap rád neposlouchá řeči o bývalých, jedině snad kritiku.
Ale ty sperky nejsou od jejiho byvaleho pritele. Jsou od kamarada. Me to prijde uplne stejne jako kdyby po ni chtel, aby vyhodila vsechny darky od rodicu nebo kamaradek... A i kdyby byly od jejiho byvaleho pritele, tak se jich snad nemusi vzdavat jen protoze to soucasnemu vadi. A nemyslim si, ze by nebyla diplomat. Co je dipolomatickeho na tom si vymyslet, ze sperky mam od nekoho jineho?
Není tady
Ten, kdo musí žárlit i na věci, je chudák.
Není tady
Relativně by mu to mělo být jedno, co bylo před ním, nechápu, proč jsi mu to říkala, já bych takového přítele poslala do pryč !
Není tady
Vůbec bych se o tom nebavila a šperky nosila dál. Na druhé straně bych se i já chovala podobně k věcem, které dostal od minulých partnerek či kamarádek. To má tak nízké sebevědomí, že ho taková maličkost rozhodí??? Myslím, že důležitější jsou jiné věci v životě.
Není tady
Nenapsala jsi, zda si Tvůj přítel s Tvým kamarádem rozumí, či jsou na sebe alergičtí, ani to, jakým způsobem jsi dala příteli na vědomí, že šperky jsou od kamaráda. Samozřejmě, přítel nemá absolutně právo cokoliv Ti nařizovat, či zakazovat, na druhou stranu, pokud mu omíláš o hlavu, hele, co mi koupil ( třeba ) Peťánek, ten po mně tak jede, já vážně nevím, co s ním, ach jo ( neber to osobně, je to jen příklad
) nedivila bych se, kdyby to příteli lezlo krkem.
Já šperky od bývalých odložila, ale vlastně díky tomu, že mě manžel zásobuje až moc sám. Fakt nemám 15 prstů a navíc, jsem člověk, kterého šperky doslova nebaví.
Ale nevím, že bych předtím svému muži říkala, od koho, co mám.
PS: Jeden můj bývalý dokázal roztrhat plakát své sestry jen proto, že nás slyšel, jak si říkáme, že Atrej ( indián z Nekonečného příběhu ) je moc roztomilý. Na tom plakátu vlastně bylo dítě.
Není tady
taurus napsal(a):
Ale ty sperky nejsou od jejiho byvaleho pritele. Jsou od kamarada. Me to prijde uplne stejne jako kdyby po ni chtel, aby vyhodila vsechny darky od rodicu nebo kamaradek... A i kdyby byly od jejiho byvaleho pritele, tak se jich snad nemusi vzdavat jen protoze to soucasnemu vadi. A nemyslim si, ze by nebyla diplomat. Co je dipolomatickeho na tom si vymyslet, ze sperky mam od nekoho jineho?
V každém vztahu musí člověk z něčeho slevit a něčemu ustoupit. Když jí na příteli záleží a ví, že se mu nelíbí, aby nosila šperky od kamaráda ( i když s ním nic fyzicky neměla), tak by je neměla nosit. Anebo mu vůbec neměla říkat, že je má od něho. A za každou cenu si prosazovat nošení těchto šperků ? Proč ? To ji jako má více záležet na špercích než na partnerovi ? Šperk je přece jenom takovým vyjádřením blízkosti člověka k tomu obdarovanému.
Taurus , ale to už přeháníš, když tvrdíš, že by měla vyhodit dárky od rodičů a kamarádek. To je snad úplně něco jiného. Chlapovi vždy bude vadit jiný chlap, byť kamarád, nepočítá se jedině bratr. A to nemusí být žádný žárlivec. Prostě se chlapi neradi dívají na stopy bývalých třebas i jen naznačených vztahů. A jak sis tady mohla přečíst, tak ženám to vadí taky. A opravdu narušováním nového vztahu je vzpomínání na vztah minulý. Co bylo, bylo a proč to probírat s novým partnerem, to opravdu diplomat nedělá.
Není tady
Astro ano, ale upřímně takového chlapa bych já osobně nechtěla. Debata ve stylu "dokud to nesundáš tak s tebou nemluvím" se dá provozovat tak s 5-ti letým dítětem, ne s dospělým chlapem. Nesnáším žárlivce a nesnáším žárlivé scény a partner, který nemá ani tolik sebevědomí aby se dokázal povznést nad blbý šmuk by mě nezajímal. A vůbec, dneska jsou to šperky, zítra to třeba makeup, protože tím určitě přece jenom svádí chlapy, pozítří nebude smět z domu. Přeháním, samozřejmě, ale nastat to může. Podobné chování je třeba zarazit hned v zárodku, dát jasně najevo, že se mnou tedy nikdo zametat nebude.
Není tady
Tiino,suhlasím s tebou, že pokud by se často choval despoticky, tak pryč od něho. Ale pokud se to týká jen těch šperků, tak ho opravdu chápu.On může mít opravdu pocit, že ten dárce je pořád napůl s nimi a to málokterý chlap snáší, některý to neřekne nahlas, ale vnitřně ho to štve.
Leia si stejně nakonec musí sama rozhodnout, zda šperky abo či ne a zda chce tento vztah budovat. Ona ho zná lépe. Pro nás je to jen útržek z jejich života.
Není tady
Astro ale jo, já ho taky tak trochu chápu, tajně připouštím, že bych taky nebyla nadšená, kdyby můj partner nosil šperky, co dostal od své ex. Ale přece jenom vlastní hrdost by mi nedovolila se o tom zmínit, nedejbože mu to podat stylem "buď to sundáš, nebo....". Ale jo, každý jsme jiný.
Není tady
Tiina napsal(a):
Astro ale jo, já ho taky tak trochu chápu, tajně připouštím, že bych taky nebyla nadšená, kdyby můj partner nosil šperky, co dostal od své ex. Ale přece jenom vlastní hrdost by mi nedovolila se o tom zmínit, nedejbože mu to podat stylem "buď to sundáš, nebo....". Ale jo, každý jsme jiný.
To máš pravdu, každý jsme jiný
Není tady
Astra napsal(a):
V každém vztahu musí člověk z něčeho slevit a něčemu ustoupit. Když jí na příteli záleží a ví, že se mu nelíbí, aby nosila šperky od kamaráda ( i když s ním nic fyzicky neměla), tak by je neměla nosit. Anebo mu vůbec neměla říkat, že je má od něho. A za každou cenu si prosazovat nošení těchto šperků ? Proč ? To ji jako má více záležet na špercích než na partnerovi ? Šperk je přece jenom takovým vyjádřením blízkosti člověka k tomu obdarovanému.
Taurus , ale to už přeháníš, když tvrdíš, že by měla vyhodit dárky od rodičů a kamarádek. To je snad úplně něco jiného. Chlapovi vždy bude vadit jiný chlap, byť kamarád, nepočítá se jedině bratr. A to nemusí být žádný žárlivec. Prostě se chlapi neradi dívají na stopy bývalých třebas i jen naznačených vztahů. A jak sis tady mohla přečíst, tak ženám to vadí taky. A opravdu narušováním nového vztahu je vzpomínání na vztah minulý. Co bylo, bylo a proč to probírat s novým partnerem, to opravdu diplomat nedělá.
Astro, zevseobecnujes (viz zvyraznena veta). A pokud by partnerovi vadilo, ze jsem mela pred nim jine vztahy a narusuje mu to nas vztah, tak si asi bude muset najit pannu bez zkusenosti a samozrejme bez kamaradu, co ji davaji sperky. A jinak: nezalezelo by mi vic na spercich nez na soucasnem partnerovi ale zase je mi cennejsi moje osobni svoboda nez uzurpator, ktery se se mnou hada jako petilete decko kvuli par "cetkam" . A jak rikam, ty sperky jsou od kamarada a ne od byvaleho pritele, tak proc si vymyslet stupidni bachorky a placat se po rameni, jakej jsem dipolomat
.
Není tady
No dámy.. jak tak koukám, tak jsem nenapsala jak jsme dopadli ) Jelikož se mám a svou míru svobody moc ráda, tak jsem neustoupila a snažila jsem se mu to vysvětlit.. moc k ničemu to nebylo, ale tvářil se, že to chápe
) Následně využil Valentýna a koupil mi sadu šperků, načež jsem já inkriminovaný řetížek dala do šuplíku a dám ho mojí mamince
) Mazánkovi navíc přidali práce, tak nemá čas řešit pytloviny a je zase zlatíčko
Není tady
Vlk se nažral... (čímž tvého Mazánka nechci urazit ), ty jsi "vydělala" další šmuky
a řetízek po mamince jednou zdědíš
... Velmi optimální řešení
Není tady
Ahoj holky, také jsem v minulosti dostávala od bývalého přítele spoustu šperků, znal totiž moji slabost pro šperky z chirurgické oceli, takže se vždycky trefil, většinou objednával z https://www.marre.cz/ . Nyní už je to pět let, co spolu nejsme, náramek od něj stále nosím a mému stávajícímu příteli to problém nedělá ;-)
Není tady
Skoda slov na neunavne reklamatory..., keri do plkaciho vlakna psychologickeho charakteru o partnerskych vztazich, deset let stareho, narvou priblblou reklamu.
Náno, najdi si uz poradnou pracu a neotravuj tady...
Není tady
Dorka napsal(a):
Skoda slov na neunavne reklamatory..., keri do plkaciho vlakna psychologickeho charakteru o partnerskych vztazich, deset let stareho, narvou priblblou reklamu.
Náno, najdi si uz poradnou pracu a neotravuj tady...
Není tady
Leia napsal(a):
Milé dámy, mám takový dotaz, abych si ujasnila zda jsem jediná s takovým názorem..
Než jsem začala chodit se svým současným přitelem, měla jsem přítele jiné a mezi nimi i kamaráda, který byl do mě zamilovaný, ale já jsem jeho city nikdy neopětovala a fyzicky mezi námi vůbec nic neproběhlo, přestože jsem zrovna byla sama. Byli jsme ale velmi dobří kamarádi. Od tohoto kamaráda jsem k několika narozeninám dostala různé šperky náhrdelníky, naušnice - velmi pěkné a ne zrovna levné. Mám je ráda a občas je nosím. Mému příteli toho hrozně vadí a dneska zase ztropil scénu, že dokud to nesundám z krku, že se mnou nebude mluvit. Doslova chce, abych to vyhodila.. Myslíte, že je normální?? Nebo jsem fakt divná já, že nechápu proč bych to nemohla nosit? Nutno podotknout, že můj přítel je jinak naprosto normální a inteligentní muž a tímto mě úplně šokoval..
Myslím si, že není normální :-D.
Ale zároveň ani vy, když jste ochotna něco takového si nechat líbit. Nebude mluvit ? Tak ať mlčí, alespoň bude klid (to by byla má odpověď ).
Šperky to začíná a za chvíli vás bude cvičit ve všem. Takto "nenápadně" se začínají projevovat tyrani. Ono to někdy ženě i lichotí, že ji jako tak miluje, že nesnese, aby nosila něco od jiného, protože má v začátku vztahu vypnutou kontrolku v hlavě a ona se nerozbliká. Ale bacha na to - postupně mu začne "vadit" všechno. Ale ne z lásky, láska neotročí - to z potřeby s vámi cvičit - dokazovat si svoji převahu.
Není tady