Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 1. 2008 9:50

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Dobrá kuchařka

Znáte to, na pohled pěkná kuchařka a potom z ní budete chtít vařit a ingredience jsou těžko dostupné nebo postupy ne dost podrobné, mohli bychom si tu poradit použitelné kuchařka, nevím, jestli to není nějaká nedovolená reklama, snad bychom nemuseli psát autora, to se dá na netu vše dohledat. Moje osvědčená kuchařka už několik let, je Muž v hrnci aneb Doma chutná nejlépe, je tam nepřeberné množství receptů na všechny možné potraviny, ingredience jsou dostupné v každé domácnosti a vše nám zatím chutnalo, postupy jsou dobře popsány a doba přípravy většinou dost rychlá. Nyní vyšla minulý rok nově.lol

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#2 20. 1. 2008 10:23

x56325
Host

Re: Dobrá kuchařka

Mám osvědčenou kuchařku po strécovi, vařil podle ní v hospodě, je tam vždycky rozpis na 10 porcí a podrobný postup, podle kterého může vařit i kuchařský  blb, jako jsem já...  rodna
Ale jak se přesně jmenuje nebo kde ji sehnat, to neporadím, je skoro 60 let stará. hmm

#3 20. 1. 2008 10:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nejlepší kuchařka je tzv. norma, což jsou Receptury teplých pokrmů a koupíš v normálně v knihkupectví. Přesné gramáže a postupy krok za krokem, vždy na 10 porcí. Takže přepočet je snadný, děleno 10 x počet porcí které potřebuješ. Ale já už kuchařky někupuju, na netu je toho tolik... zkopíruju, uložím do Wordua do Složky recepty, když je obrázek tak přidám, když není tak si to příležitostně vyfotím když vařím. Neosvědčené nemilosrdně vyhazuju, nechávám jenom to, co se mi zalíbilo. Taky si to vytisknu a dávám do průsvitných obalů do složky a mám z toho super kuchařku.

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 21. 1. 2008 17:21

Achlia
♥♥♥♥---

Tak moje nejlepší kuchařka je tlustý sešit, který mi dala máma, když jsem se vdávala.
Na titulní straně je napsáno- " Mámo, to bylo dobré"
a odpověď ..." protože jsem to vařila s láskou děti".
K tomu nalepila obrázek tlustého kuchaře.(Pro mně je to více než objemné kuchařky s recepty na křídovém papíru, mnohdy zcela nepoužitelné, neb ingredience nejsou vždy dostupné.)
Následuje spousta receptů jídel, které jsme jako děti milovaly.
Pak jsem pokračovala já - opisováním osvědčených recpetů, stáhnutých z internetu - babinetu, recepty buchet které kolegyně přinesly do práce na ochutnávku - zkrátka vše prověřené, ochutnané.
No teď po 24 letech manželství je vidět, že jsem s ní skutečně pracovala - mastné fleky, ohnuté rohy, sem tam nečitelné, ale pro mně má tato kuchařka nevyčíslitelnou hodnotu.

Není tady

#5 22. 1. 2008 8:37

ivca
♥♥♥♥♥♥-

Achlio, přesně - mastná kuchařka má vypovídající hodnotu ...
já mám dva sešity a zejména ten první je opravdu ukázkově "jetý"
každoročně z něj vytahuju tabulku na rozpis vánočního cukroví, která je asi 15 let stará, na nějaké staré čtvrtce z druhé straně pokreslené některým dítkem ... prostě krása

Není tady

#6 22. 1. 2008 20:03

lada-kuchtík
♥♥-----
Místo: Ostrava

Dobrá kuchařka  je na : mimibazar.cz.Jsou to recepty maminek doma,a opravdu zajímavé a lehce připravitelné.

Není tady

#7 27. 1. 2008 19:43

dasad
♥♥♥----

ja kucharky co mam doma vubec nepouzivam, zvykla jsem si na net a nejcasteji se inspiruju na www.nadoma.cz, je tam toho spousta a zadavaj to uzivatelky toho webu, takze jsou to vetsinou jednoduchy a ozkouseny recepty

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí