Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 25. 1. 2008 23:11

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Špatná zpráva

Hele, měl vztek, že se to provalilo a on si už nebude moci užívat se dvěma, na Tobě se vyřádil, ty urážky nejsou směrodatné, víš, obelhával Tě, ale dal Ti i školu života, ber to jako zkušenost, už se s ním nezahazuj nikdy, možná časem bude dolézat, je to asi ten muž, co si potřebuje stále dokazovat, jaký je chlapák, raduj se, že jsi na to přišla včas a žij si krásný život plný volnosti, no a někdy příště, až se zamiluješ, prověřuj a důvěřuj.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#127 25. 1. 2008 23:39

Pola28
♥♥-----

alivko.. trošku mi to připomíná můj příběh,,,až na to,že manžel tohle dělal "pouze" tento  rok....... že to táhl na dvě strany...nicméně,já to nestihla odhalit tak brzo..... s manželem jsem byla 10 let a máme roční dítě...a věř nebo ne....... taky mě ta zrada hodně bolela..obzvláště,když si takto začal užívat po porodu.... nicméně..co Ti chci říct-

taky jsem byla po odhalení ta nejhorší kráva..... ta,co je stihačka a ta,co mu kur... vztah ....-(který mimochodem sám po měsíci sám ukončil kvůli jiné osudové..) ...prostě...tohle je normální reakce.....všichni za to můžou ,jen já ne..... poslanci, rodiče, okolí, příroda,.... ekonomika.... politika... všichni..kromě něho samého...

prostě slaboši... tipuji,že můj manžel je něco podobného co Tvůj ex-přítel............ docela Tě obdivuji,že Tvůj zlom v nenávist nastal tak brzy...mně to trvalo rok.......ale díkybohu nastal.... dnes jsem svého muže potkala opět u nás doma ( máme zatím spole.byt,který se chystáme prodat) s jeho další přítelkyní.....a popravdě,jediné ,co jsem opravdu těžko zkousávala bylo,že vedle mých osobních věcí v koupelně si slečna nakvartýrovala už i své věci.... takže jsem vlastně byla doma..ale v cizím.. opět jsemsi vyslechla,at si sbalím,co potřebuji a jdu a hlavně,at nedělám scény..... no jasně... jsem přece hysterka.... vůbec nepochopil,jak se asi cítím,když u "nás" doma po desetiletém vztahu jej potkám s milenkou a nejsem zrovna plná dojetí a ochoty přinejmenším uvařit kafe...

fuj..prostě absolutně bezohlední sobci,kteří hledí jen na své potřeby.....a u takových není o co stát.....

a jak říká Pandorra.... věřím na zrcadlení..... něco jsem dělala špatně..a vím přesně co.. byla jsem manželovi moc oddána...měl all inclusice service .......a ničeho si nevážil--přitom jsem o nápadníky rozhodně nouzi neměla..... ale v tom to není...prostě sobec,který má rád jen sebe...a k tomu bezpáteřní..protože kdyby byli ti "naši" miláčci féroví...tak by takto žít nedovedli.....

drž se-----a věř..... bude zase dobře.... prostě si Tě nezasloužil....-

Není tady

#128 26. 1. 2008 12:14

Alivka
♥------

Polo28, tak to je teda něco. Jsem sice ráda, že v tom nejsem sama, ale tohle fakt nikomu přát ani nejde. A nejhorší na tom je to, že spolu máte to dítě .... Ale jak tady všichni říkají, buďme rádi, že to takhle dopadlo.

Taky jsem sama ze sebe byla v šoku, že jsem ho začala nenávidět takhle brzy. Myslela jsem si, že to bude trvat fakt nejmíň ten rok, ale po tom, co mi řekl do toho telefonu, tak to jinak nešlo. Nenávidím ho a jak psala, myslím, Irenka21, tak už je mi snad i lhostejný, což je dobře. Jenom mi vadí to, že nevím, co jí o mně nakecal za bláboly, že mu to musela uvěřit a zůstala s ním.

Přála bych mu, aby zůstal sám, aby se na něj taky vykašlala, a hlavně bych si přála, aby mu došlo, co je sám za hajzla, že dělal takovýhle hnusný věci .....

Není tady

#129 26. 1. 2008 12:27

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Co jí o Tobě navykládal, na to kašli, to asi ani nemůžeš ovlivnit, zbytečně se tím netrap, hlavně buď pozitivně naladěná a soustřeď se na sebe a své plány, třeba si pro začátek kup něco hezkého.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#130 26. 1. 2008 14:04

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Alivko, a není to jedno, co jí nakecal? Ta na druhé straně je nejspíš slabší jedinec a bohužel (pro ni) za to nejspíš taky sama jednou zaplatí. Ona tedy začíná platit už teď, protože zůstává ve vztahu s někým, komu nejspíš už nebude moci důvěřovat. Co příjde později sis teď vyzkoušela ty, ji to teprv čeká.

Ty už se snaž na to nemyslet a začni co nejdřív žít ponovu a jeho vymaž. Nestojí ti ani za jedinou myšlenku. Je to těžké, ale buď mu za tu snůšku hnusu, co na tebe nakydal, vděčná. On ti tím vlastně posloužil v tom smyslu, že ses zdravě nasr.... a to tě rychle posune dál. Jen tu nenávist v sobě zbytečně dlouho neživ, líp ti bude bez ní. Lhostejnost je to, co tě osvobodí.

Není tady

#131 26. 1. 2008 23:34

Pola28
♥♥-----

Přesně tak.... jak říkají ostatní.......je úplně jedno,co  o Tobě navykládal,protože tím jedině shodil sám sebe,pokud se k něčemu takovému snižuje.....

Ty sis zachovala svou důstojnost..a to je moc dobře...a věř,že tohle jej štve nejvíce...... a co se týče té jeho slečny.... bud v naprostém klidu....dříve či později to začne skřípat.....protože pokud se už jednou rozvedl,pokud žil tak.jak žil dvěma životy ..tak to prostě je v něm...... takový člověk se nezmění.....lidé se mohou přetvařovat....hodně dlouho---i deset let..ale časem ta pravá tvář vyjde na povrch....... a věř.že není o co stát...

můj vztah k manželovi se hodně měnil..jednou jsem ho nenáviděla,jednou milovala tak,že jsem myslela,že bez něj zemřu, jednou zase při každé vzpomínce mě zabolelo u srdce tak,že mi málem prasklo...prostě byl to pro mě hodně těžký rok..... navíc jsemse stala maminkou,takže těch změn bylo docela dost....ale jedno vím určitě--- není pro co stýskat ani být smutná.....protože takové,jaké to bylo,už by to nikdy nebylo...... důvěra je na bodu mrazu a myslím,že i jako člověk u Tebe neskutečně klesl a ono být ve vztahu s někým,koho sis přestala vážit je opravdu docela nemožné..

takže i když si myslím,že Tvé stavy se možná budou trošičku měnit,,,,tak věř,že opravdu za to nestál..,,,,,

Ještě nedávno mi manžel psal-nechápu proč- jak tu svou osudovou miluje jako nikdy nikoho na světě..a ona mi volala,at jím nekazím vztah ,že se opravdu milují a že se jí možná vysměji,ale že v jejich lásku věří-tenkrát jsem jí odpověděla-že nejsem zákeřná,že se ji nebudu vysmívat,ale že mi její už dopředu líto--....... měsíc na to už miluje zase jinou.........prostě...........

já jsem investovala deset let do člověka,který mi denně říkal.jak mě miluje a že my dva se nikdy nerozvedeme ani nerozjdeme,protože k sobě patříme......a nejspíše to cítil jinak,než říkal...... je to paradox,ale musíme se obě radovat,že to byla vzhledem k životu docela krátká citová investice..a je třeba investovat své úsilí,lásku, city, víru a důvěru do nějakého jiného podílového fondu :-) , který vykazuje lepší zhodnocení a práci s akciemi :-)   hjarta

Není tady

#132 27. 1. 2008 13:05

shiden
Host

Nenávist = vlastní ubohost!

#133 27. 1. 2008 13:35

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

shiden napsal(a):

Časově omezená nenávist v podobné situaci = sebezáchovný mechanismus! vissla

Není tady

#134 27. 1. 2008 14:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kubula napsal(a):

shiden napsal(a):

Nenávist rovná se  sebedestrukce a zlo.
A časově omezená???..... V tom případě neskutečně silná energetická zátěž - vyhrabat se ze zla a skončit se sebedestrukcí, to chce moc moc sil a pokory.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#135 27. 1. 2008 15:32

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

shiden napsal(a):

Ne, nenávist = vlastní ubohost.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#136 27. 1. 2008 15:45

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

shiden napsal(a):

No, já jsem si musela jedním dost nenávistným obdobím projít... a dodneška si myslím, že to byla jediná cesta ven - v té situaci, s tím, co jsem věděla a k jakým informacím jsem měla přístup... Podle mě se na někoho zdravě nasrat až k nenávisti je v týhle situaci dost přirozený - ale nemusíme se shodnout dudlik

Není tady

#137 27. 1. 2008 16:50

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Taky myslím, že nenávist vznikne u většiny (dobrých) lidí jen jako vedlejší produkt - jako rekce ega na vlastní ubohost.
A právě u takového druhu nenávisti se pozná skutečná síla osobnosti. A pak je ta nenávist jen dočasná.
Kdo má svou vnitřní sílu, kdo ji dokáže zmobilizovat, ten se své nenávisti zbaví. Uteče jí, s povzdálí se jí vysměje, jako
i své předchozí dočasné ubohosti. Zvítězí nad ní. A objeví další hladinu bytí. Najde klid, porozumění, moudrost...

Stát se ubohým není hanba. Jenom je smutné ubohým zůstat. Smutné a někdy i fatální...

Život je tak nádherný.... !
Neznám větší potěšení, než ukázat minulým nepřátelům, že neúspěchy nás nezlomily, že umíme štěstí nalézt i bez nich !!!

tummenupp

Není tady

#138 27. 1. 2008 17:19

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

No, já jsem si musela jedním dost nenávistným obdobím projít... a dodneška si myslím, že to byla jediná cesta ven - v té situaci, s tím, co jsem věděla a k jakým informacím jsem měla přístup... Podle mě se na někoho zdravě nasrat až k nenávisti je v týhle situaci dost přirozený - ale nemusíme se shodnout dudlik

Musela, jo? A jediná cesta? Hmm.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#139 27. 1. 2008 17:21

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Axi, cituj pls kdyžtak celé: "v té situaci, s tím, co jsem věděla a k jakým informacím jsem měla přístup". Dneska bych to možná uměla jinak, ale už mi znova asi nebude šestnáct, že? smile

Není tady

#140 27. 1. 2008 17:27

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Slavek17 napsal(a):

Neznám větší potěšení, než ukázat minulým nepřátelům, že neúspěchy nás nezlomily, že umíme štěstí nalézt i bez nich

Tak zrovna v tomhle, Slávku, nějakou extra nálož moudrosti, klidu a porozumění nevidím, sorry...

Není tady

#141 27. 1. 2008 18:38

shiden
Host

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

Axi, cituj pls kdyžtak celé: "v té situaci, s tím, co jsem věděla a k jakým informacím jsem měla přístup". Dneska bych to možná uměla jinak, ale už mi znova asi nebude šestnáct, že? smile

Tak pokud by jsi měla přístup k informacím o nějaké vraždě nebo krádeži, tak to bych snad chápal, ale jinak ne. Samozřejmě neočekávám, že by jsi se sama dobrovolně chytla za nos...

#142 27. 1. 2008 19:34

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

shiden napsal(a):

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Tak pokud by jsi měla přístup k informacím o nějaké vraždě nebo krádeži, tak to bych snad chápal, ale jinak ne. Samozřejmě neočekávám, že by jsi se sama dobrovolně chytla za nos...

Já bych se chytla dobrovolně a ráda, nakonec jsem to udělala v minulosti několikrát gloria Akorát si pořád stojím za tím, že když ti šestnáct let někdo tvrdí, že ten, kdo ti ubližuje, ti neubližuje, a ty nesmysly, co říká, nesmysly nejsou, tak máš tak vymytej mozek, že nevíš, čí jseš, a volíš řešení, který bys o dvacet let pozdějc třeba nevolil. Ale jestli máš pocit, že do toho vidíš líp... roll

Není tady

#143 27. 1. 2008 21:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

Člověk si mnohdy prostě MUSÍ projít nějakou cestu, aby zjistil, že nikam nevede....
Takže jen dělá to nejlepší , co v DANÝ okamžik ZNÁ a UMÍ.
Tak tvá slova Kubulo dávají jasný smysl a myslím si, že v těchto souvislostech je třeba je chápat.

Také se dnes dostávám do situácí, které bych ještě před rokem řešila tak, že bych do ruky vzalala palici a urazila pomlouvačům hlavu, zatloukla je do země. Dnes mne jejich řeči nechává klidnou a jen jim v duchu děkuji, že mi umožnili poznat, že opravdu už nejsem jako oni smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#144 29. 1. 2008 15:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Axi napsal(a):

Kubula napsal(a):

Axi napsal(a):

Aj ja sa priznám, že som istý čas svojho bývalého nenávidela... Ale potom som pochopila, že to bolo proste ľahšie ako nenávidieť seba za to, že som ho kedysi milovala a rozhodla sa spojiť s ním a jeho synom svoj život... A dodnes si myslím, že to bolo prirodzené, aj keď nie veľmi radostné obdobie v mojom živote. Potom sa nenávisť zmenila na ľútosť, keď som s časovým odstupom pochopila isté veci a isté zákonitosti. A napokon prišla takmer ľahostajnosť. Také neosobné ponaučenie a mierna ľútosť, ako keď sa film nevyvíja pdoľa našich predstáv. C´est tout. Každá etapa má svoju logiku a svoj význam a len málo ľudí dokáže niektorú preskočiť. Pred tými, čo dokážu, klobúk dolu. (Špeci pre Axiho: Mňa nedorazila nevera, ale to, ako sa správal počas rozchodu, vrátane urážok, deptania a nevrátených peňazí... a hlavne toho, že sa vzdal svojho syna, ktorý tým pádom prišiel o rodinu. U mňa prepadol ľudsky, nie ako romantický milenec. A ešte: Predtým býval OK a veľkorysý, ale prestal zvládať neúspechy v podnikaní a pracovné kiksy...)

Upravil(a) Selima (29. 1. 2008 15:51)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#145 21. 3. 2008 14:25

Alivka
♥------

Ahoj lidičky, už jsem dlouho nenapsala. Musím se tady zase vykecat, ale tentokrát jenom v dobrým smile Poslední příspěvek jsem psala někdy na konci ledna. Hned za dva dny jsem se rozhodla, že se začnu trošku bavit. Koupila jsem si nový parfémek a spoustu jiných "nedůležitých" věcí, ale udělaly mi radost. No, ale co je nejdůležitější, sedla jsem k počítači, otevřela si seznamku a začala jen tak ze srandy hledat. A ono to vyšlo. Prvně jsme si nějaký čas psali, teď spolu trávíme dost času a je to super. Nikdy bych nevěřila, že se mi něco takového přihodí. Zatím to vypadá, že je to super kluk, i když mám strach už někomu věřit, ale on mě fakt dostal dumbom tak jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet a pokračovat dál.               
Ale nejlepší zprávu, kterou vám chci napsat, je to, že můj bejvalej, ten ubožák, mi opravdu začal znovu psát, jestli se s ním nechci vidět, jestli mě to už náhodou nepřešlo a tak .... NO prostě jsem se musela smát. První tři týdny, co to zkoušel, jsem mu vůbec neodpověděla a ignorovala. Potom už mi to nedalo a odpověděla jsem mu, ať mi dá pokoj a ať už mi nikdy nepíše. To ho asi rozčililo (je to přece king a nemůže být odmítnu) a tak mi napsal, že jsem blbá a na co si to jako hraju, že si za všechno můžu sama, že se mi vrací všechno to, co jsem udělala smile Moc jsem tu SMS teda nepochopila, co tím chtěl říct, jako za co si můžu (asi že už ho jako nechci nebo co). A tak jsem napsala poslední zprávu v tom smyslu, že dobře mi tak, že už je mi lhostejný a jsem konečně šťastná. Na to už chudák neměl asi co říct, takže nic neodepsal. Ovšem teď asi po 14 dnech to zkusil opět, chudáček. Ignoruju to a mám z toho velikou radost. Přitom pořád prý žije s NÍ. Jo, chudák holka, kdyby věděla ...

Musela jsem vám to napsat, protože je mi fakt krásně a jen zírám, s jakým hovadem jsem trávila svoje krásný léta reta

Není tady

#146 21. 3. 2008 14:40

Somaia
Host

Alivko, jsi šťastná, tak si to nepokaž a užívej si každého příjemného dne. tummenupp
Mám jen jeden malý postřeh, myslím, že není nutné o bývalých partnerech mluvit nebo psát s takovými emocionálně zabarvenými osloveními jako chudák, ubožák nebo hovado . Jednak to nesvědčí o tom, že bys byla tak "v pohodě a cool ,jak se prezentuješ , protože jsi ještě nazlobená...a taky to vypovídá o našich charakterových kvalitách. Moje kamarádka, vždycky tvrdila, že když nadáváme na své vybrané partnery, které si pustíme do života  nadáváme sobě , protože my jsme těmi, kdo si je vybrali a milovali.... v podstatě stejní.

Upravil(a) Somaia (21. 3. 2008 14:41)

#147 21. 3. 2008 23:17

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Somaio,
možná máš pravdu, připomněla jsi mi, jak moje mami, ženská s vyjadřováním "od podlahy",  říkávala: "žena je tak bl.bá, jak bl.bej je její partner" smile. Jinými slovy trvdila, že rovnováha existuje big_smile
Ale abych se trošku zastala Alivky, ono někdy se člověk musí vyjádřit jinými než spisovnými slůvky, aby se mu ulevilo smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí