|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Opheliaa napsal(a):
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevíte, jaká by mohla být duchovní příčina astmatu?
Někdo/něco toho člověka dusí (rodiče, partner, práce...) - dotyčný se "nemůže svobodně nadechnout"... je asi potřeba hledat, od koho/čeho to přichází, v jaké situaci...
Není tady
Opheli, astma zrovna řeším a pátrám. V chytrých knihách jsem vyčetla potlačenou agresi, nevyjádřenou touhu po svobodě... no nevím. Ale homeopatka pravila, že astma je vlastně alergie, tedy přecitlivělost na něco, přeneseně tedy i přecitlivělost na něco ve svém životě. A to už mi sedí víc. Navíc perlička - alergie i astma jsou nemoci psychosomatické. V narkóze nebo hypnóze nikdo alergii nemá. Jestli mi zaberou homeopatika, to ještě nevím, ale dám vědět, jo? Zatím bych řekla, že je to malinko lepší. 
Není tady
Koukám, že tu řešíte astma. Názorů na příčinu téhle nemoci je mnoho. Já se dočetla o jednom, se kterým jsem se docela ztotožnila. A sice, že astma je o strachu z nedostatku lásky. Že člověk má daleko větší potřebu lásky, než se mu jí dostává. A tím pak dochází k nerovnováze mezi přijímáním/dáváním lásky, protože takový člověk, který je v tomhle směru vyhladovělý, po lásce stále nastavuje ruku a má pocit, že jí není nikdy dost. ..No a pak je to taky o potlačených emocích, hlavně vzteku, potlačené komunikaci, a spoustě dalšího. Člověk v sobě všechno dusí, místo aby to pustil ven....
Není tady
Astma je o tom, že něco nemůžeš rozdejchat, je to o tom že ti něco vadí, jsi na to citlivá v duševní/psychické oblasti a neumíš se s tím vyrovnat. Odpověď na to proč Astma - hledám pro někoho už víc než rok a zatím se mi toto potvrdilo u skoro všech případů.
Není tady
No, Pol, ona mě kamoška upozornila už minulý týden, že rčení "to bych nerozdejchala" používám docela často. A to si představ, že jsem o tom neměla ani tucha! To sou věci.... 
Keito...jako bych to znala.... 
Pak se divím, chjo.
Ale sa já nedám!
Upravil(a) Hani (7. 4. 2008 18:20)
Není tady
keito napsal(a):
Koukám, že tu řešíte astma. Názorů na příčinu téhle nemoci je mnoho. Já se dočetla o jednom, se kterým jsem se docela ztotožnila. A sice, že astma je o strachu z nedostatku lásky. Že člověk má daleko větší potřebu lásky, než se mu jí dostává. A tím pak dochází k nerovnováze mezi přijímáním/dáváním lásky, protože takový člověk, který je v tomhle směru vyhladovělý, po lásce stále nastavuje ruku a má pocit, že jí není nikdy dost. ..No a pak je to taky o potlačených emocích, hlavně vzteku, potlačené komunikaci, a spoustě dalšího. Člověk v sobě všechno dusí, místo aby to pustil ven....
Tak jsem pohledala po internetu a našla jsem, že s astmatem souvisí "pocit nesvobody, sevření (dýchacích cest), uvěznění ve svém těle". S tím by se dalo souhlasit, znám jednu astmatičku s klaustrofobií, pocit uvěznění ve vlastním těle se tu rozšiřuje na pocit uvěznění v uzavřené místnosti.
Není tady
Keito, mám s příčinami astmatu stejnou zkušenost jako ty.
Opheli, tahle definice mi právě vůbec nesedí. Ale na tom, co píše Pol a Keito, je asi hodně. Kuňa, zas nějaký milníky, co budu muset zdolat. A to jsem si myslela, jak se teď krásně povezu.
(kecám
)
Není tady
Hani napsal(a):
No, Pol, ona mě kamoška upozornila už minulý týden, že rčení "to bych nerozdejchala" používám docela často. A to si představ, že jsem o tom neměla ani tucha! To sou věci....
Pak se divím, chjo.Ale sa já nedám!
Hmm, to je fakt zajímavý.. co si pak mám myslet o lidech, kteří často říkají "mám problém to skousnout" (mají něco se zuby?), "leží mi to v žaludku" (žaludeční problémy)? že by ty věty fakt indikovaly vždy konkrétní problémy s jednou konkrétní částí těla?
Jeden známý mimořádně často používá slova jako "posr.aný" (problém s vyměšováním? se střevy? průjmová onemocnění?)
Není tady
Opheliaa napsal(a):
Hmm, to je fakt zajímavý.. co si pak mám myslet o lidech, kteří často říkají "mám problém to skousnout" (mají něco se zuby?), "leží mi to v žaludku" (žaludeční problémy)? že by ty věty fakt indikovaly vždy konkrétní problémy s jednou konkrétní částí těla?
Jeden známý mimořádně často používá slova jako "posr.aný" (problém s vyměšováním? se střevy? průjmová onemocnění?)
No to fakt netuším, jak to je, nicméně je to zajímavé... 
Není tady
Opheliaa napsal(a):
Hani napsal(a):
Pak se divím, chjo.Ale sa já nedám!
no to astma taky trochu souvisí i se slinivkou a problémy se slinivkou jsou zásadně o nedostatku lásky(viz Keito). Tedy nemoci to rozdejchat a nemoci to strávit spolu souvisí (..to jen poznámka k tvému trávení výše)
............
Hafuš, ty máš astma? 
Upravil(a) poletucha (7. 4. 2008 18:30)
Není tady
Opheliaa napsal(a):
keito napsal(a):
Tak jsem pohledala po internetu a našla jsem, že s astmatem souvisí "pocit nesvobody, sevření (dýchacích cest), uvěznění ve svém těle". S tím by se dalo souhlasit, znám jednu astmatičku s klaustrofobií, pocit uvěznění ve vlastním těle se tu rozšiřuje na pocit uvěznění v uzavřené místnosti.
Víš, těch příčin je opravdu hodně. Záleží na tom, s čím se ten dotyčný ztotožní, co cítí, že je ta jeho příčina. Třeba já klaustrofobii jako takovou netrpím, ale je pravda, že NESNÁŠÍM malý prostor - když jsem musela sedět v malinkaté kanceláři, kterou jsem sdílela ještě s jednou kolegyní, tak jsem vyloženě trpěla. Ale nebyla to klaustrofobie...Myslím, že šlo spíš o to, že potřebuji svůj osobní prostor a tady jsem ho neměla. ..Ale jak jsem řekla, člověk si musí najít to své "téma" a něco s ním podniknout.
Není tady
Jj, Ophelie - zvlášť to poslední znám zblízka a fakt to tak funguje
Ti, co to "neskousnou" budou mít problém spíš s potlačenou agresivitou (bojí se "hryznout" "zakousnout se do toho" ) prostě nejsou schopni se s něčím pořádně poprat..totéž je problém se zuby..třeba. A když někomu něco leží v žaludku, tak to nemůže "s/ztrávit", ale nemusím mít problémy se žaludkem ještě v dané době - nejpíš je ale bude mít časem, pokud s tím něco neudělá.
Není tady
poletucha napsal(a):
no to astma taky trochu souvisí i se slinivkou a problémy se slinivkou jsou zásadně o nedostatku lásky(viz Keito). Tedy nemoci to rozdejchat a nemoci to strávit spolu souvisí (..to jen poznámka k tvému trávení výše)
Hm, s tou slinivkou máš pravdu 
Není tady
K te slinivce -- neustale obavy, negativni, pesimisticke "kysele" mysleni, neochota ci neschopnost prizpusobit se, potlacene emoce, traveni emoci, myslenek, zazitku.
Není tady
sunyata napsal(a):
K te slinivce -- neustale obavy, negativni, pesimisticke "kysele" mysleni, neochota ci neschopnost prizpusobit se, potlacene emoce, traveni emoci, myslenek, zazitku.

prý většina nemocí má mimo jiné ještě paralelní původ ve slinivce, součástí alternativní léčby většiny nemocí je odstranění emočních bloků a vyřešení problémů lásky a sebelásky.
sunyato, tys kdesi psala, že se s partnerem zabýváte boj. uměním, jakým?
A čím se vlastně zabýváš profesně? (můžeš i do sz, pokud nechceš zde)
Upravil(a) poletucha (7. 4. 2008 20:15)
Není tady
poletucha napsal(a):
Hafuš, ty máš astma?
Na plicním říkali, že jo. Ale ty jejich kortikoidy jsem strčila do šuplíku.
Asi jsem se docela rozhodila fyzicky i emočně výletem do Asie, pak mám taky psa na umření, kterej se dusí, doma sice vše OK, ale něco taky chybí.... jsem si to našla a poskládala, teď je otázka, co s tím budu dělat. Zase mi nepřijde, že bych měla až takovej problém někde, mám se ráda, umím mít ráda, ale nějakej ten strášek občas vykoukne, to jo. Zobkám homeopatika a už se dusím jen jednou denně. Já to zvládnu, akorát to nebude do zejtra.
Líbilo se mi, jak mi psala Méďa, že jakoukoliv nemoc si člověk nevypěstuje ze dne na den, tak pak nemůže chtít, aby ho ze dne na den opustila. 
Upravil(a) Hani (7. 4. 2008 20:38)
Není tady
Tobě se dusí pes, Hani? A ty taky? A nemáte to prostě nějak spolu propojený?
Není tady
To víš, že maj...vždycky to tak je....pes tě okopíruje jako přes kopírák, ale co naděláš - to by si člověk nemoh psa vůbec pořídit. 
Hani....říkalas, že Netynka má příliš velký srdce.....kdepak to asi zkopírovala.....
Není tady
Dobré ráno, milé duchénky,
tak jsem tu zas s prosíkem o radu. Studí mě pravé rameno, občas i bolí (kloub). Kdysi dávno jsem prožila tzv. "zmrzlé rameno", to se pouzdro kloubu smrskne, nejde kloubem hýbat a bolí to.
Krom toho na téže ruce se mi občas ozve tenisový loket. Poradíte, na co se asi zaměřit?
Ahoj Vandi,
k ramenům vím jen tolik, že nesou zodpovědnost, takže problémy s rameny můžou být o tom, že si toho na sebe člověk nakládá příliš. Ale že tě to rameno studí - to mě nic nenapadá. To si nějak ani neumím představit, jak takové stuzení může vypadat. Nebo vlastně umím: představuju si to jako v Pánu prstenů, když Froda bodl ten mrtvý král dýkou do ramene a jeho pak celé to rameno studilo. 
A tenisový loket nějak nevím, co přesně je, ale k loktům se přeci říkají takové ty věci jako "má ostré lokty", takže bych řekla, že problémy s lokty jsou o tom, umět se prosadit. 
Není tady
lupina montana napsal(a):
To víš, že maj...vždycky to tak je....pes tě okopíruje jako přes kopírák, ale co naděláš - to by si člověk nemoh psa vůbec pořídit.
Hani....říkalas, že Netynka má příliš velký srdce.....kdepak to asi zkopírovala.....
No už dlouho je mi jasné, že zvířátka z nás stahují různé neduhy a pak jimi trpí samy, jenže teď začínám mít podezření, že to funguje obousměrně.
Lupi 
Není tady
Holky, přečetla jsem si to o té slinivce, že jde o nedostatek lásky. Dcerka měla v létě strašný zánět slinivky, nikdo neví, proč, je mladá, alkohol nepije, cukrovku nemá. A teď ty angíny - že by opravdu měla nedostek lásky? Ale já ji miluju, ona to ví, i její otec ji má rád, prarodiče taky, má kamarádky ... Je pravda, že nemá žádného kluka, ale ona tvrdí, že nikoho nechce, že představa, že by se jí někdo dotýkal jí dělá zle. Je pravda, že ona už jako miminko nesnášela mazlení a tělesné dotyky a trvá to dodnes. Nesmím ji obejmout, pohladit po vlasech, o polibku ani nemluvě.
Co s tím?
Není tady
Vandi, našla jsem tohle: ramena - tíživý pocit viny, spoléhání na jiné lidi, nesplněné přísahy a sliby, myšlenky typu "To vše je moje vina","Musím udělat víc", "Za to zodpovídám já"
Navíc pravá strana - to znamená ta rozumová (levá=city), takže potíže vychází z převahy rozumu, není rovnováha mezi city (emocemi) a rozumem.
Není tady