Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 21. 3. 2008 14:24

Somaia
Host

Re: Příčiny nemocí - "alternativní" pohled

poletucha napsal(a):

myslím, že kdyby se náhodou dostala právě sem, tak už je na dobré cestě.

stolt stolt

asi , že já sama mám dobré úmysle a přišla jsem sem na radu za moudrými lidmi  s dobrým úmyslem a ne jí uškodit  tak mi je srdečně jedno, jestli na to někdo bude pohlížet jinak.... tak nějak to cítím .

#177 25. 3. 2008 11:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Pozitivní je, že zarytí materialisti začínají myslet alternativně...
Já jsem odjakživa  byla v rodině pojítko a katalyzátor a stejná funkce mi připadá i teď, tak to cítím a to je mým úkolem i v tuto chvíli, pokusit se jí ovlivnit, aby se přidala k společné snaze o vyléčení.

Pridam se Som se svym nazorem.
Cas je neuprosny a proto je to daleko tezsi. Radila bych Ti,nepokouset se ji ovlivnit.To slovo zni dost nepokorne.
Muzes si s ni promluvit,naznacit smer(dobry napad) diskuse ale nezapomen predevsim vycitit kam az muzes zajit,vycitit o cem ona chce mluvit a napojit se na jeji pocity.Ona potrebuje citit porozumeni a pokoru od Vas. Pokud nebude chtit mluvit na stejne tema jako Ty,pak nenalehej.Ma se to tak ze prichazi jeji karma,pokud nezahledne jinou cestu ven nez doposud vidi,bude to opravdu tezke s tim neco udelat.
Vim ze to vis sama.A na mnoho nazorech se schodnem zde vsichni.
Muze se vse zmenit behem jedne vteriny,pokud procitne samaa rozhodne se neodejit.Ted si myslim ze proziva hnev ,odpor ,vinu,zmatek a dopad karmy a furie ji zenou tam kam chteji.
Modlete se za ni.Jeji nepokora je odrazem hluboke bolesti. Nad tim by se mela rodina zamyslet si myslim a snazit se ji pochopit,vycitit jak s ni mluvit.Brat ji takovou jaka je a ukazat ji cestu tak ze zmenite uplne svuj postoj a zvyky jak s ni jednat.
Preju aby se Vam to spolecne podarillo.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#178 25. 3. 2008 12:02

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nebylo mě vůbec požádáno o napsání nějaké výpovědi. Byl to můj osobní nápad a návrh. Prostě něco tam v tom příběhu vidím trochu společného.
A trochu ve mě hrklo,když teď zpětně čtu, že Pan má stejný nápad,aniž bych s ní najak mluvila. Napsala jsem Somaie tento nápad v SZ.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#179 25. 3. 2008 12:58

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Nebyla jsem pět dní na netu, teď sem přijdu a hned tohle grater

Som, tak jak jsem to navnímala celé já, tak jediné možné v tuto chvíli je předkládat neteři možnosti alternativní léčby, která přeci nejde v rozporu s léčbou klasickou. A podumat, proč je ona tak v opozici proti tomuto druhu pomoci. A co přesně neteři tak vadí - může to být i způsobem, jakým se rozhoduje o její léčbě, jak se s ní o celé věci komunikuje.

Protože je velmi neobvyklé, že člověk v její situaci odmítá alternativní léčbu, která přeci neškodí, ale může pomoci. Vždy je přeci dobře když se napnou všechny dostupné síly k uzdravení.

Já osobně v této situaci také považuju za velmi účinnou pomoc kolektivní modlitbu. Vím o čem mluvím. Jsem přesvědčená, že když můj syn ležel na JIRPu několik týdnů mezi životem a smrtí, tak mu hodně pomohly právě kolektivní modlitby lidí. Stejně tak dálkové působení dvou léčitelů spolu se snahou doktorů za pomocí nejmodernější techniky.

Upřímně se budu i já modlit za to, aby se věci kolem tvé neteře děly tak, jak to má být. Protože asi málokdo z nás je teď schopen pochopit, co je pro její Duši to nejlepší.

Často si vzpomenu na slova terapeuta Ivana, který měl v Černošicích přednášku. Tím, že útrapy života přijdou brzy, budeme je mít dřív za sebou.

Jsem v duchu s Tvojí rodinou! hjarta

Není tady

#180 25. 3. 2008 14:41

ita
♥♥♥♥♥♥-

Vzhledem k závažnosti projednávaného tématu se omlouvám, že ruším. Přečetla jsem si zde o příčinách otékání nohou (otékají mi kotníky), v mém případě to souhlasí, ale zatím to neumím řešit. Obracím se na Vás s dotazem, jak hodnotíte to, co se mi stalo na Velký pátek. Šla jsem v 8 večer se psem do parku a na křižovatce se přiřítil pitbul a začal mi hryzat kotníky zezadu. Můj pes se snažil mě chránit, má šité obě zadní nohy a skončil téměř pod autem. Mně to hodně krvácelo, ale byla jsem sama doma, tak jsem jela na k veterináři se psem. Do rána to děsně oteklo, skončila jsem také na pohotovosti. Proč mi šel ten pitbul zrovna po kotnících? Na křižovatce bylo plno lidí, vrhnul se hned na mne, ne na mého psa.

Není tady

#181 25. 3. 2008 14:49

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ito,
to je hrozné...to muselo strašně bolet!
Co ten majitel???
Řešili jste to nějak?!
Úplně mě to rozzlobilo!

Není tady

#182 25. 3. 2008 14:59

ita
♥♥♥♥♥♥-

On u toho majitel ani nebyl, vedla ho nějaká ovíněná slečna. Měla jsem vlastně štěstí, chtěl psa nechat utratit, že napadl už víc lidí a sešli jsme se u veterináře. Majitel byl mladík, omlouval se, že jeho přítelkyni neposlouchá a vysmekl se z karabiny. Veterinář mu vysvětlil, že pes musí být 5 dnů v karanténě, jestli se neprojeví vzteklina. Mladík ani nezaplatil a psa si odvezl domů. Tak čekám, jestli zítra přijde na kontrolu, nebo ho budu muset nechat hledat policií (u lékaře chtějí ty testy). Mám na něj jen mobil a adresu, co nahlásil veterináři. Oba se psem chodíme každý druhý den na čištění a bereme antibiotika.

Není tady

#183 25. 3. 2008 23:22

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ito, to je děs.
Přeji Ti rychlé zotavení, pejskovi taky,
Co to znamená nemám ponětí.

Není tady

#184 25. 3. 2008 23:23

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ito, to je děs.
Přeji Ti rychlé zotavení, pejskovi taky,
Co to znamená nemám ponětí.

Není tady

#185 25. 3. 2008 23:26

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Nějak jsem se s Pepou (PC) nemohla domluvit. Tak pardon.

Není tady

#186 25. 3. 2008 23:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ito, já se to pokusím malinko poskládat, jo?
Kotníky jsou spojený s tím dětským v nás, s tím, kam dítě v nás jde. Jenže vzadu v tom místě je taky achillovka, že - čili takříkajíc naše slabé místo. TAkže útok na kotníky a potažmo achillovky je útok na tu nejvnitřnější svobodu pohybu a současně na to nejzranitelnější v nás. A pokud to napadl pes, notabene "bojový" pes, řekla bych, že čelíš agresi na tvá nejcitlivější místa, a to agresi velmi nevybíravé. Tak nevybíravé, že ani tvoje vnitřní obranné mechanismy(které zastupuje tvůj pes) tě nemůžou ubránit. Zřejmě je to agrese, která tě nutí nějak se vzpamatovat, uvědomit si, po čem touží to dítě v tobě a kam to vlastně chce jít - protože ono dlouho pláče "dovnitř" (ty otoky) Může se to odzrcadlit na tvých vlastních dětech a případných problémech s nimi (nějaká nedorozumění, nebo tak něco)
Tak doufám že se to dá nějak přebrat smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#187 26. 3. 2008 0:45

ita
♥♥♥♥♥♥-

Lupino, moc děkuji, máš pravdu. Mám období, kdy si připadám zbytečná a že moji blízcí o mě nestojí, odcizili se mi. Už od Vánoc máme krizi ve vztahu s dcerou, kterou ovládá "manipulátor", ubližuje jejím dětem, kvůli němu naprosto přerušila kontakt s nejstarší dcerou. Snažím se jim pomoct, moc dělat nemohu, trápí mě to. Nedávno si tchýně posteskla, že má nejhoršího syna na světě, že by si ani nevšiml, kdyby umřela -  to je můj muž. Stal se z něj ješitný sobec, honící se za kariérou, náš syn má vlastní život, zůstal mi jen ten pes. Už aby bylo jaro, miluji přírodu, dám se tam zase dohromady. Díky.

Není tady

#188 4. 4. 2008 7:14

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Holky pomoc smile poraďte prosím. Co je příčinou onemocnění štítné žlázy? Děkuji za odpověď.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#189 4. 4. 2008 10:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Pisatel napsal(a):

Holky pomoc smile poraďte prosím. Co je příčinou onemocnění štítné žlázy? Děkuji za odpověď.

Ty máš nemocnou štítnou žlázu?
Nemyslím si, že by byla jednoznačná odpověď, že pro všechny lidi je stejná příčina onemocnění... pro každého to může být něco jiného...

http://www.agapebrno.cz/HTML/nemoci/nemoci.htm
http://bylinkovestranky.sblog.cz/nemoci … je uvedená
http://www.empatia.cz/duchnemoc/duchnemoc.htm
http://www.google.com/search?q=p%C5%99% … p;oe=utf-8 - další odkazy

- ale je to hodně obecné, každý si svou příčinu (duchovní) musí najít sám...

Není tady

#190 4. 4. 2008 10:27

Lena01
♥♥♥♥♥--

Pravděpodobná příčina  HYPERTYREÓZA: Vztek z toho, že jsem byl někde vynechán.
                                   HYPOTYREÓZA: Malomyslnost. Pocit beznadějné únavy.
                                  (Převzato ze stránek www.samolecba.cz)

Před chvílí jsem dobrouzdala  po léčivých kamenech a narazila na hematit, že pro kozorohy nejsou vhodné náhrdelníky z těchto kamenů, neboť lidé v tomto znamení bývají náchylní k onemocněním štítné žlázy.

Tak to sedí...kozoroh jsem, náhrdelník mám na krku, štítnou žlázu zatím dobrou, ale má ji matinka  dumbom
A to jsem si mylsela kolik mi dává energie ten hematit  dumbom

Upravil(a) Lena01 (4. 4. 2008 10:29)

Není tady

#191 4. 4. 2008 10:44

Somaia
Host

Pisateli, tak jsem ti napsala e- mail na centrum, tak si ho vyzvedni. Zapomněl jsi na lednovou  operaci elfíčka????

P.S. pro Lenu01: elfík je ve znamení kozoroha, typická představitelka... to jen tak na okraj..., že to souvislosti určitě má... big_smile

Upravil(a) Somaia (4. 4. 2008 10:44)

#192 4. 4. 2008 11:39

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Holky děkuji. godlike hjarta pussa Já ne ale známá se přiznala. hjarta

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#193 4. 4. 2008 13:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Leno, hematit ale především uzemňuje a ochraňuje na materiální úrovni. Jinak se v kamenech moc nevyznám, ale tohle mám vyzkoušený smile Takže je zvláštní, že zrovna Kozoroh se chce ještě "uzemňovat"...... va

Není tady

#194 4. 4. 2008 14:04

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Holky, dcera (22 let) má neustále těžké angíny, od Vánoc už čtvrtou v pořadí. Byla s tím i v nemocnici. Čím si myslíte, že to může být?

Není tady

#195 4. 4. 2008 14:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Ivana napsal(a):

Holky, dcera (22 let) má neustále těžké angíny, od Vánoc už čtvrtou v pořadí. Byla s tím i v nemocnici. Čím si myslíte, že to může být?

Že by měla něčeho po krk? Školy, práce, přítele,... Nebo v sobě něco dusí a nechce říct...
Krk je taky o komunikaci.
Z netu:
Angína    
Nemůžu nebo nechci něco spolknout.

Strach, potlačované emoce, potlačovaná agresivita.

Není tady

#196 4. 4. 2008 14:32

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Ivana napsal(a):

Ahoj Ivano, příčinou by mohl být nedostatek lásky (partnerské, rodičovské...), možná dělá věci, které ji nenaplňují (nemůže to spolknout) a následně se navenek neprojevuje taková, jaká uvnitř je (nemůže se něco dostat ven, "zadrhne se v krku"). I u angíny může být u každého příčina jiná, ale vždycky by se měl nemocný zamyslet nad tím, co cítí "uvnitř" a v čem to nesouhlasí s tím "venku" wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#197 5. 4. 2008 22:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nutně by potřebovala říct něco, co se zároveň strašně bojí říct.
Nedělá třeba školu, které by nejraději nechala, ale bojí se, že vás by to ranilo? Myslím rodiče...nebo by se chtěla osamostanit a dtto? Něco podobného v tom bude.....

Není tady

#198 6. 4. 2008 8:16

Somaia
Host

Já ty angíny u dětí vidím Lupi stejně, příliš "pevná " výchova může často potlačovat přirozenou touhu dětí se k něčemu vyjádřit. Mě se angíny jistý čas opakovaly rok co rok jako důsledek konfliktu mezi tím , co jsem jsen nesměla říkat ve škole  a jak se mluvilo doma ( perzekuce ze strany komunistické moci nás zasahovala často).

Upravil(a) Somaia (6. 4. 2008 18:45)

#199 7. 4. 2008 12:09

Opheliaa
♥♥♥♥---

Ahoj, je zajímavé číst tuto diskusi... nikdy dřív jsem o tom takhle nepřemýšlela, že by nemoci mohly mít duchovní příčiny, až teď, jak to tady čtu... opravdu to dává smysl...

Jak to tady čtu, tak mám taky asi problémy se svým ženstvím - slabá menstruace a někdy občas špinění v 2. půli cyklu, bolestivá menstruace (křeče do dolní části břicha a stehen), před menstruací velké výkyvy nálad a často plačtivá nálada, každá maličkost mě "sejme" - čemuž se asi nedivím, mohl by to být následek minulého vztahu, kdy po mně ex poměrně "šlapal".

Docela by mě zajímalo, jak by se mohly tělesně projevovat u muže problémy se svou mužskostí, strach být dospělým mužem se vším, co k tomu patří (jako např. navázání vážného vztahu, otcovství) a podvědomá touha zůstat malým/mladým klukem. Nevíte?

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

#200 7. 4. 2008 12:12

Opheliaa
♥♥♥♥---

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevíte, jaká by mohla být duchovní příčina astmatu?

Ani největší radič všech radičů přes vztahy MUDr. Plzák neušel rozvodu. /z jedné netové diskuse/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí