29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A já ji nemám (klepklepklep) nikdy - a taky jsem měla "hlavu a krk v krunýři". U tebe Tuli by to klidně mohlo být těmi výkony nad limit a nebo? Co když to spustí jen POMYŠLENÍ na nějaký namáhavý úkol? Ukázalo se přeci, že to funguje prakticky stejně, jako když ten úkol vykonáváme fyzicky - tak jestli se mozek prostě nevybije z té námahy? Napadá mě, Wiki, že jestli ty v nevědomí neřešíš něco tak komplikovaného, že tě to natankuje? Nebo nějaký jiný důvod?
Divný mně připadá, že s vámi sdílím skoro všechno tohle a přitom nemám migrény - jenže já zas měla deprese, mě při nadměrné námaze mysli (teď ale nemluvím o kvízech, nebo tak, ale o citově a mentálně komplikovaných situacích) často naskakuje "vždyť je to stejně k ničemu". Dneska už sice daleko méně a méně důrazně, než kdysi, ale současně se taky míň šponuju.
Tak jestli to nebude třeba tím?
Není tady
Alergije je z 90% psychická. Hodně pomůže kineziologický odblok. Pomůže najít příčinu velmi ryhcle.
Wiki, já neumím migrénu zastavit. prostě se to zastaví samo. nemám ji častou a spíš řídne a u mě souvisí s tématem matka.
Není tady
Terci, ty mně prosímtě pověz - proč migréna "ještě jo" a koleno "už ne"?
Lupi a Wiki, to já nedokážu asi teď úplně přesně napsat, ale nějak tak o tom uvažuji.
Koleno - tam byl prostě náraz, příčina jasná, okamžitá; i hlava by takhle "obyčejně" mohla bolet - asi jako okdyž se ohneš a pak narazíš hlavou do otevřených dvířek kuchyňské linky... (znáte, ne?) Normální náraz, po kterém mi připadá logické, že postižená část těla začne bolet.
Migrénu nezažívám, jen ji pozoruji u ostatních, v tom případě si dokážu představit, že může pramenit z duševních potíží - pozor, nedovolím si tvrdit, že to tak skutečně je - jenom to tak vnímám.
Není tady
Lupi,
no, měla jsem třeba migrénu po extrémním soustředění při stříhání psa - no, možná to bylo fakt nad můj limit najít, zda je levá strana kratší než pravá
Není tady
No, třeba ses prostě pekelně soustředila. Nemohlo by to vůbec být tím? Jako soustředěním? Nadlimitním? To teda mně OPRAVDU nehrozí...tak jestli tam není zakopanej pes.
Terci, dobře: praštila ses, ale proč jsi kvůli tomu nemohla jezdit dále, há? Proč tě to prostě a jednoduše do tejdne nepřešlo? Kdyby se to stalo mně, zamyslela bych se hluboce, jestli třeba se mi na tom kole vůbec chce, nebo jestli se jen snažím někomu udělat radost
Ony ty úrazy taky nejsou úplně jen tak: mám kmotřenku, ktrá jezdila závodně na lyžích sjezd. V mírné postpubertě, kdy začla brát rozum, si udělala pár lehčích úrazů, ale nepřestala, až si urvala vazy tak, že prostě bylo po závodění. No a když se poctivě zamyslela (což v tomhle případě nebylo těžký, protože to takříkajíc leželo při povrchu) tak si bez mučení přiznala, že to prostě byl "legální" způsob, jak skončit něco, co ji nebavilo
Ono je pravda, že nějaké náhodné záležitosti, které nám nepůsobí potíže, není nutný za každou cenu pitvat z hlediska psýché - ale pokud nám to ztrpčuje život, tak je to leckdy nejlepší cesta. Leckdy, říkám, protože tam číhá jedno nebezpečí, a sice, že když je to klubko hoodně zamotaný, tak pak rozmotáváš pomalu do konce života Jenže to stejně naštěstí na začátku nevíš....
Není tady
Lupi, díky. Zamyslím se.
Ale já jsem se těšila na společné cyklovýlety, krajinku kolem a dokola, lepší postavu a navíc moje kolo nebylo z levných a dost se mi dodnes líbí - prodám ho poměrně nerada....
Koneckonců, zbytek mé rodiny se nedobrovolně rozloučil s kolem dřív než já
(díky zlodějům)
Mě bolest po úrazu samozřejmě časem přešla, protože jsem koleno nenamáhala, dělala jsem tisíc jiných věcí (sdutium, práce atd.) a na kolo nebyl čas. Až po letech jsme se s manželem nadchli, že už je víc času, že už můžeme... A po první jízdě velké píchání v koleni při každým ohybu, nedá se to, bolí to.
To je stejné, jako když jsem coby aktivní lyžařka (nadšená, nikoliv z donucení) v mládí ošklivě zlomila prsty na ruce - dodnes neunesu něco těžšího, při změně počasí to bolí taky.
To přece nemůže být duševního rázu.........
Mě bohužel zatím pořád nic nepřesvědčuje o tom, že různé bolístky jsou důsledkem "duše".
P.S: Jo jedině, že by osud nechtěl, abych vyhrávala (na těch lyžích) různé soutěže, to pak jo - já jsem si totiž pocity prvenství užívala!
No ale zase na kole jsem vítězit nechtěla, tak.... nevím...
Upravil(a) Tercila (21. 4. 2010 20:24)
Není tady
No já přímo naopak, Terci - pokud si to neporovnám v psychice, kažá léčba je na mě krátká - asi i proto jsem taková zastánkyně
Nevím: napadá mě, že tahounem kolovýletů v rodině jsi byla ty a rodina, byť ne úplně nadšena tak voplendovala, až si tak nějak zařídila, že jí ukradli kola (nojo, já vím, tohle je na tebe už kór těžkej kalibr ) Načež tys byla s nima prostě solidární, no....
Ono je to dost složitý: na nějaké úrovni jsi skutečně mohla být nadšená lyžařka beze všech pochyb; jenže tak nějak "pod tím" mohl být nějaký...příkaz, dejme tomu - z dětství. Moje homeopatka tomu říkala přísaha - hned ti na příkladu vysvětlím, co tím myslela. Dělala totiž terapii kočeně, která trpěla tím, že ještě snad v 25 neměla menzes - a objevily to. Kočena si totiž během té terapie vzpomněla (a věř mně, že se dá vzpomenout na ledacos) že když jí byly asi tři, natloukla si ošklivě kolena. Krve jak z vola, kočena vyděšená,ale maminka, zaměstnaná něčím jiným, ji odbyla ať nešílí, že jsou to jen odřený kolena a ať neotravuje - nebo tak nějak. No a milá kočena si (doslova) přísahala, že už nikdy, nikdy nebude krvácet - přesně takhle. No? A přísahu dodržela Jen si sama vzpomeň, kolik takových slibů a přísah si dítě dá: znám případ holky, která si takhle přísahala jako dítě, že ona sama mít děti nebude - a nemá...ačkoliv teď by velmi ráda. Zařídila si to tak, že má vztahy s chlapama na drek, no...
Mysl je děsivě mnohovrstevná, 99% toho, co zažila, uloží kamsi do nevědomí a pak to hledej a navíc! Navíc dokáže sama sebe očůrat naprosto neuvěřitelným způsobem. Takže i při sebevětší snaze o upřímnost tě některá tvoje část může bojkotovat, ani nevíš jak.
Nenadarmo mluvil Jung o sjednocení mysli....znamená to všechny ty poztrácené a případně rozhádané bytůstky, na které je rozdělená, dát zase dokupy....
Není tady
LUpi - tohle je skvěléééééé díky.
Není tady
Lupi, nene - nákup kol původně navrhl manžel a mně se to zdálo jako skvělý nápad!
Solidární jsem nebyla, páč když mě koleno začalo po těch prvních jízdách nekompromisně bolet, manžel se párkrát vydal na projížďku sám - ale skončil s tím, že ho to samotného nebaví...
Nene, tato úvaha nesedí.
Ale když zkusíš ještě něco vymyslet, já se opravdu zlobit nebudu! Ráda bych na to přišla.
Až to čtu znova, tak mi dochází, že jsem Tě nechtěně mystifikovala: takže pro upřesnění - časově to bylo tak: návrh manžela, moje nadšení, pak tedy výlety, pak překážka v mém kolenu, pak teprve krádež jeho kola, já to svoje pořád ještě mám. Koleno i kolo .
Jo, příkazy z dětství fakt ne - s tím lyžováním - tak já to na sebe prásknu. Já jsem strašně ráda vítězila nad ostatními - šlo mi to samo. Navíc jsem měla z rychlého sjezdu radost, líbilo se mi to. Ten protivítr, když jsem svištěla
. Jednou jsem to s odvahou přehnala, sjížděla jsem cokoliv, i led (a dost dlouho dobře) - a zlomenina byla jasná.
Kdepak příkazy, naši byli skvělí. To já sama, frajírek....
Ale neboj, asi Ti rozumím.
A věřím Ti.
A moc Ti děkuji.
Upravil(a) Tercila (21. 4. 2010 21:51)
Není tady
Jo, Terci - jenže to NEVÍŠ - to je právě to. Nepamatuješ si přece každičkou vteřinu svého života od začátku? Všechno, co kdy v tobě zanechalo jakou stopu? To mohla být klidně babička, která říkala "jestli se budeš holka všude tak řítit, tak si jednou něco polámeš" - no a protože protipříkazy od rodičů-dejme tomu - byly silnější (třeba ti opakovali, že jsi šikovná) "způsobily", že sis polámala jen prsty Nebo nějaký starší sourozenec nelibě nesl, když jsi vyhrávala a křepčila vítězné tance? Či třeba sestřenka? Já samozřejmě netuším.
Ad kolo: milující manžel se vskutku mohl tvářit - a čistokrevně tomu i věřit - že je nadšenej kolovýletama - a v pozadí toho mohla být snaha, "pouze" ti udělat radost. A v pozadí tvého kolene mohla být myšlenka "já tě takhle zmermomocnit nechtěla"....Znáš Nebeský fotbal od G.B.Shawa? I tak to může být. Pro samý dávání si přednosti se lidi nedostanou do dveří
Ale heleď, někdy ani nejčistší snaha dopátrat se smyslu nevede ke kýženému výsledku.Moje zkušenost je ta, že je to proto, že člověku chybí nějaké zkušenosti, nebo informace, aby ten ořech rozlouskl správně. Prostě - všechno má svůj správný čas.
Masér (aspoň nějakej malinko osvícenější) ti řekne, že není dobré za každou cenu například rozmasírovávat, nebo rozcvičovat nějakej fyzickej blok - nebo jen velmi mírně. Ony totiž ty bloky tam taky mívávají smysl...
Není tady
Jj, všechno se děje tak jak má a kdy má. A když nás život nezastaví (že se ženem blbým směrem) úavvou, nebo nachlazením, tak si třeba zlomíme nohu Nic se neděje jentak bez příčiny. A ikdyž ten důvod vůbec, ale vůbec nevidíme, tak tam je.
Není tady
Wiki napsal(a):
PavlaH napsal(a):
wiki - migrénu ve stavu rozjetosti se mi nikdy nepodařilo utlumít. Spíš s tím , jak si řeším svoje tématka se migréna nedostavuje. Skončí třeba jen u bolesti hlavy a to se dá.
Já to nedokážu zastavit, ani ve chvíli s jasnými prodromy. Ta doba nástupu je právě od 2 až do třeba i 12ti hodin. Jen vím, upozorním okolí, že to zase bude masakr...
Odestelu, připravím studenou colu, tunu chemie...mno...asi tak..
Wiki, zkus se zamyslet, s čím nastoupení migrény u tebe souvisí (třeba pokaždé před nějakou konkrétní situací, nebo jako reakce na něco...), případně třeba jestli ti migréna nepřináší nějakou výhodu v životě, že třeba něco nemusíš dělat, něčemu se vyhneš apod...
Není tady
lupina montana: Jo, Terci - jenže to NEVÍŠ - to je právě to. Nepamatuješ si přece každičkou vteřinu svého života od začátku? Všechno, co kdy v tobě zanechalo jakou stopu? To mohla být klidně babička, která říkala "jestli se budeš holka všude tak řítit, tak si jednou něco polámeš" - no a protože protipříkazy od rodičů-dejme tomu - byly silnější....
Jojo, Lupi, můžeš mít pravdu, určitě jsme všichni ovlivňováni ze všech stran, ale nepřipadá Ti pak, že je to poměrně děsivé?
To snad aby nikdo na děti vůbec nemluvil, nepodíval se.... Dobře, když tomuto vysvětlení uvěříme, tak potom ale není možné se vlastně jakýmkoliv "pohromám" v budoucnu vyhnout... To by si člověk musel rvát vlasy, když děcku přečte pohádku, když děcku nepřečte pohádku, když mu koupí pepsi, nekoupí pepsi, zaplatí pobyt na horách, nepustí ho na hory, řekne, neřekne...
Vždyť kdybys nad tím třeba jako rodič zodpovědně přemýšlela, musela by ses zbláznit.
No nevím, připadá mi pořád spojení toho, co tu rozebíráme, s nemocemi a úrazy prostě přehnané.
Není tady
Vždy je něco, co si vybíráme, rodiče, životní situace. Něco nás emočně osloví, něco ne. Čím to je? Je to náhoda? Těžko. Proto si myslím Terci, že nic se neděje náhodně, dobrým pozorováním svého života pak můžeš vytušit svůj směr a svůj cíl. Pak už je jedno, co ti kdo řekl, udělal. Vše slouží. Když děláš věci nejlépe jak umíš a s láskou, nemůžeš nic zkazit.
Není tady
Já přispěju vlastním příkladem, jak si děti přitahují pozornost. Souvisí to s příčinami nemocí.
Jako malá jsem byla zdravá, jako řípa. Obletovaná babičkama, rodiči - malej rozmazlenej hajzlík. Pak se narodil brácha. A najednou se střed vesmíru otočil a všude byl on. A já byla ta starší sestra, co podá plenku, pohlídá, pohraje si. Měla jsem a mám ho ráda, ale něco mi asi chybělo - a kde se vzala tu se vzala slabost na plicích...
Měla jsem záchvaty dušení, naši kolem mě skákali, zase jsem byla v centru dění...
Dneska bych řekla alergie, ale tenkrát se to tak neřešilo, nešlo se abych tak řekla do hloubky - to už muselo být a to já zas nemusela, nemocnice a doktory. Mě stačilo, když mi mazali prsa nějakou mastí, nahřátým olejem a co já vím... Pak brácha vyrostl, já taky a dušnost byla v čudu.
Abych byla upřímná, přišla znovu, kolem třicítky, ale to souviselo s mým partnerským životem. A už je zase pryč. Zase můžu volně dýchat.
A protože jsem byla ta starší sestra, tak tohle doma nepraktikujeme. Dcera bude vždycky mladší, to by všechno odnesl kluk. Jedeme podle věku a možností a když tu nedávno byla kámoška - učitelka z mateřinky - a vysvětlovala synovi, že je starší a měl by sestře pomáhat (s banalitou, kterou umí, jen si vždycky, když jí něco hned nejde dupne a potřebuje pomoct), tak jsem jí musela vysvětlit, že my na tohle nehrajem a že určitě není prvorozená...
Není tady
Jo, Pavli, já si to taky říkám, ale ....je to takové - když jdeš do detailu, víš, tak vyvstává příliš mnoho dalších otázek a nic moc odpovědi, které by mě o něčem přesvědčily....no nevím.
To já se tomu tématu nebráním, absolutně nezpochybňuji, jen se pídím. Jsem ráda, že to tady můžeme rozebírat.
Javi, ale zvláštní je zrovna to, že já jsem se hodně dusívala, ještě když jsem byla jedináček. Přisuzuji to věku - v určitém období ještě není dýchací ústrojí tak vyvinuté (a jak se říká, děcka jsou blíž k zemi), tudíž jsou náchylné k některým nemocem víc.
Snažím se na to přijít a vždycky mi spíš vycházejí ty "logické" výsledky přesvědčivější než ty vypozorované a na základě pouhých prožitků jednotlivců prosazované "duševní" záležitosti.
A pak je tady ještě jedna zajímavá věc, která brání exaktnímu "sběru informací". Když totiž moje dítě mělo teploty třeba 38°C, kašlalo, mělo rýmu - u nás se leželo, čajíčkovalo, léčilo.
Když totéž s vyššími teplotami a příznaky postihovalo (a velmi dlouhé měsíce) děti jedněch příbuzných, děcka lezla málem po čtyřech - ti příbuzní byli schopni přesvědčovat okolí, že jejich děcka vůůůůůůbec nemocná nejsou.
I proto se mi asi hůř "věří" tvrzením, že.... chápete...
Není tady
Tercila napsal(a):
Jo, Pavli, já si to taky říkám, ale ....je to takové - když jdeš do detailu, víš, tak vyvstává příliš mnoho dalších otázek a nic moc odpovědi, které by mě o něčem přesvědčily....no nevím.
![]()
To já se tomu tématu nebráním, absolutně nezpochybňuji, jen se pídím. Jsem ráda, že to tady můžeme rozebírat.
Javi, ale zvláštní je zrovna to, že já jsem se hodně dusívala, ještě když jsem byla jedináček. Přisuzuji to věku - v určitém období ještě není dýchací ústrojí tak vyvinuté (a jak se říká, děcka jsou blíž k zemi), tudíž jsou náchylné k některým nemocem víc.
Snažím se na to přijít a vždycky mi spíš vycházejí ty "logické" výsledky přesvědčivější než ty vypozorované a na základě pouhých prožitků jednotlivců prosazované "duševní" záležitosti.
A pak je tady ještě jedna zajímavá věc, která brání exaktnímu "sběru informací". Když totiž moje dítě mělo teploty třeba 38°C, kašlalo, mělo rýmu - u nás se leželo, čajíčkovalo, léčilo.
Když totéž s vyššími teplotami a příznaky postihovalo (a velmi dlouhé měsíce) děti jedněch příbuzných, děcka lezla málem po čtyřech - ti příbuzní byli schopni přesvědčovat okolí, že jejich děcka vůůůůůůbec nemocná nejsou.
I proto se mi asi hůř "věří" tvrzením, že.... chápete...
No zajímavý, že do šesti let fungovalo bezvadně... a to už jsem teda od země byla výš, než ve dvou, třech... Hele, já taky stojím nohama na zemi, tedy - snažím se. A tohle mi došlo až po tom, co to podruhý zmizelo...
Jestli si se nedusívala, když vaši usoudili, že jsi dost velká na to - abys spala sama, chodila sama ze školy, já nevím - jen příklady. Protože moje nejhorší záchvaty dušení spadají do kolonky - jdeme do kina, přijdeme v deset, jsme u tety XY a přijdeme do určité hodiny, tady je telefon.
Nikdy nenechávám děti doma večer samotné. Přes den mi to nepřijde. Čímpak to asi bude?
Moje děti taky leží při teplotách, tak cáklá zas nejsem (no, leží... , jak jim otrne, bych jim musela nožky zlámat), ale při rýmičce teda jdou do školy. Na to stačí kapesník. Bůh ví, na co jednou přijdou, že jim to udělalo - nutila nás chodit s rýmou do školy...
Mám kámošku, nemocná od shora dolů - pořád něco. Ale když je klid a je zdravá, tak se ona neřeší - má dva bráchy, jeden nemoc, druhej problémy doma s manželkou... Jejich máti na ně, jak to slušně napsat, kašlala (slabý slovo) celej život. Tak nemají jinou šanci, jak být vidět. A takovejch mám v okolí víc. Oni to tak nevidí. Už to tu někdo (myslím Pomněnka) psal...
Není tady
Tercila napsal(a):
lupina montana: Jo, Terci - jenže to NEVÍŠ - to je právě to. Nepamatuješ si přece každičkou vteřinu svého života od začátku? Všechno, co kdy v tobě zanechalo jakou stopu? To mohla být klidně babička, která říkala "jestli se budeš holka všude tak řítit, tak si jednou něco polámeš" - no a protože protipříkazy od rodičů-dejme tomu - byly silnější....
Jojo, Lupi, můžeš mít pravdu, určitě jsme všichni ovlivňováni ze všech stran, ale nepřipadá Ti pak, že je to poměrně děsivé?![]()
![]()
To snad aby nikdo na děti vůbec nemluvil, nepodíval se.... Dobře, když tomuto vysvětlení uvěříme, tak potom ale není možné se vlastně jakýmkoliv "pohromám" v budoucnu vyhnout... To by si člověk musel rvát vlasy, když děcku přečte pohádku, když děcku nepřečte pohádku, když mu koupí pepsi, nekoupí pepsi, zaplatí pobyt na horách, nepustí ho na hory, řekne, neřekne...
Vždyť kdybys nad tím třeba jako rodič zodpovědně přemýšlela, musela by ses zbláznit.
No nevím, připadá mi pořád spojení toho, co tu rozebíráme, s nemocemi a úrazy prostě přehnané.
No, moc nechybělo, to je pravda Máš pravdu, není možné se vyhnout pohromám - respektive, ušetřit jich děti. Když se mi narodila první dcera, tak jsem jí řekla, že nikdy nebudu dělat ty chyby, co dělali moji rodiče - a taky že ne! Jenže jsem ji současně požádala o odpuštění, protože bylo jasný, že nadělám nějaký svoje...no co už. Podle mě, pokud je člověk schopnej říct "odpusť, nechtěla jsem ublížit" tak je to polovina úspěchu; a ty chyby, co nevíš žes udělala? No s těma si holt musejí nějak poradit samy. Je pravda, že tomu asi pomůže určitý talent - pozorovací a vciťovací, myslím. Já ho mám slušnej, ale když vidím, co předvádí moje dcera s tou svou, tak jen žasnu. A taky naseká nějaký kiksy, určitě. Ono totiž nejdůležitější je, něčemu se v životě přiučit především o sobě - a na to jsou hcby ve výchově jak dělaný
Takže k něčemu jsou.
Já prostě myslím, že je dobrý tohle vědět, ale není nutný se tím zase nechat vláčet.
Není tady
Tercila napsal(a):
![]()
Některá děcka, Terci, některá. A to, po čem se pídíme je právě to, PROČ některá. Hele, já měla ve dvou letech černý kašel (a to teda fakt nepřipisuju ničemu duchovnímu ) a to je všechno - nic, žádnej pajšl, dokonce žádný nemoce. A to jsem prcek, kterej je blízko u země imrvére
Já začla chabrusit, až když to prostě jinak nešlo - někdy kolem 15 let. A víš proč? Měla jsem to jednoduše zakázaný. Máma se tvářila, že ji mučinkuju jak španělská inkvizice, když jsembyla nastuzená - tak jsem prostě všechny tyhle ospravedlňovací choroby vyloučila. Nefungovalo by to
Není tady
lupina montana napsal(a):
Sandro, řeknu ti jen jedno: na vlastní oko jsem viděla, jak kamarádka, těžce alergická na všechny ořechy s výjimkou vlašskejch, sbaštila palačinku, plněnou třema druhama ořechů jiných. Důvod? Nakukala jsem jí, že jsou tam jen vlašáky. A podobných jsem slyšela více - tuhle jsem i viděla. Takže sama zvaž....
Terci, ty mně prosímtě pověz - proč migréna "ještě jo" a koleno "už ne"?
O migréně pořád slyším, že je to něco, jako orgasmus v hlavě a mám vypozorováno, že něco na tom je - i když ne doslovně. Myslím, že kdyby to někdo podrobněji zkoumal, našel by nějaké spojitosti třeba s funkční epilepsií - totiž, že je to prostě vybití energie nějakým (patrně společensky únosným ) způsobem - stejně, jako orgasmus....
Všimla jsem si, že ji mají ženy (chlapi prý taky, ale to jsem neviděla) když chtějí podávat výkony nad vlastní limity. Takže - jestli to nemá nějakou spojitost i s nerovnováhou mužsko - ženskou?
I když bůhví: já měla problém s výkonností prakticky celej život a žádnou migrénu k tomu - třeba proto, že v nejhorší chvilce nastoupil pan Marný?
Lupi, děkuji za odpověď. Jsem alergická na kočky a teď v dubnu na břízu. Takže to je něco, co mi nikdo nakukat jen tak nemůže Prostě se dusím, je mi zle od žaludku a oči mám jak králík. Přemýšlela jsem o tom, proč u mne alergie nastoupily až kolem 22.roku, ale na nic jsem nepřišla...vím, že se občas stává, že člověka postihnou alergie až v dospělém věku.....mě by však zajímalo, zda má alergie něco společného i s psychikou. A pokud ano, tak kde a jak se mohu dozvědět více?
Děkuju
Upravil(a) sandra (23. 4. 2010 18:18)
Není tady
Sandro - myslím, že už jsem ti nekde odpovídala. Zkus kineziologický odblok. tam se příčina alergií najde docela rychle a snadno. Horší pak s nápravou. Je třeba jít hodně do hloubky a to nastavení změnit.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Sandro - myslím, že už jsem ti nekde odpovídala. Zkus kineziologický odblok. tam se příčina alergií najde docela rychle a snadno. Horší pak s nápravou. Je třeba jít hodně do hloubky a to nastavení změnit.
Pavli, děkuju. Kinezka mi už pomohla s jedním problémem, tak snad bude fungovat i v tomto případě.
Není tady
M8m zkušenost, proto doporučuji. Osvědčilo se mi - kinezka, odblok a dořešení příčiny problémy s terapií
Není tady
Javeno,
tak když to tak čtu, tak u nás byla situace v rodině jako přes kopírák. Bylo mi 1,5 roku, když se narodila brácha a já z toho dostala záchvaty dusivého kašle (průdušky). Pak asi ve 2. třídě kašel zmizel a rok na to cukrovka . A ta už nezmizela.
Není tady
sandra napsal(a):
Lupi, děkuji za odpověď. Jsem alergická na kočky a teď v dubnu na břízu. Takže to je něco, co mi nikdo nakukat jen tak nemůže
Prostě se dusím, je mi zle od žaludku a oči mám jak králík. Přemýšlela jsem o tom, proč u mne alergie nastoupily až kolem 22.roku, ale na nic jsem nepřišla...vím, že se občas stává, že člověka postihnou alergie až v dospělém věku.....mě by však zajímalo, zda má alergie něco společného i s psychikou. A pokud ano, tak kde a jak se mohu dozvědět více?
Děkuju
Sandro, skoro bych se vsadila - kdybys nějak nevěděla, že kolem tebe sjou břízy, možná by žádná rýmice nenastala.
Jen tak mimochodem - jak bříza, tak kočka jsou výrazně ŽENSKÉHO zjevu a půvabu - a ve 22 je člověk žena už docela určitě
Tuli - nemohlas to VYDEJCHAT? A už zmíněný nedostatek péče? Sedělo by to?
Není tady