21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Leím doma se zánětem průduek a přítel má zánět středního ucha a horečky, prostě z bytu je lazaret. Chtěla bych se vás zeptat zda nevíte zda se můe viróza, zánět průduek přenést z člověka na psa. Máme byt 1+1 a ná pejsek s námi spí v jedné místnosti, navíc jako by něco věděl tak furt chce leet na koberci u postele kde já kalu a kýchám. Snaím se větrat, myjeme si ruce. Obávám se aby to od nás nechytl, je nemocný na srdíčko. Je to moné??Díky
Není tady
Křepelko, pejsek můe od člověka virózu dostat, nám se to u jednou stalo. Ale máme pejsky u deset let a stalo se to jen jednou, tak to bude nejspí vyjimečně. Můe pejskovi dát klidně vitamin C jako prevenci - nevím, jak je velikej, asi bych to brala podle váhy.
Momentálně jsme taky doma nemocní s virózou, tak doufám, e to hafani nedostanou.
Upravil(a) Hani (16. 1. 2008 20:34)
Není tady
Ahojky ,já u pejska nemám,ale vím,e od nás normálka chytil třeba i rýmu. a kael...Radi se sním teď moc nemazlit ,aby od vás nic nechytil..
Není tady
Fenka od moji mamky od ni chytla angínu. A to měla teprve rok a půl.
Moc děkuju za vae odpovědi. Nemazlíme se s ním a snaím se větrat ale to víte je pořád s náma, jako naschvál leí u naí postele kde kýcháme a kaleme. Snaili jsme se mu dát dočasně do kuchyně pelíek ale kňučel tak jsme to nevydreli a spinká s námi v místnosti. Myslíte e by to pro něj (starý pejsek se srdečním onemocněním) mohlo mít váné důsledky pokud by to přece jenom chytil? Asi je to u psů horí ne u lidí e jo. No snad to nechytne. Omlouvám se za asi hloupé otázky ale je to vybojovanej pejskek a bojim se o něj jako o své dítě:-))
Hani jak se ta viróza u tvého pejska projevila a jak jste to léčili?
Není tady
křepelko.
jasný,e chce být s váma,vdy je to člen rodiny ;)jinak kdyby to psík chytil ,,tak to pozná(teče mu z čumáčku,má ho teplý,neere,je smutný)...
Moje mamka klidně dá i kousek paralenu,ale v tvém případě kdyby tu chřipku chytil,bych jela na veterinu(píe,e má srdeční onemocnění)...Tím si myslím vůbec nic nezkazí. a hlavně pro tvůj klid!!!..Uvidí,třeba to vůbec nechytí....
Není tady
Křepelko, zbytečně se neboj. Viróza se projevuje jako u lidí, pejsek má horečku a nic s ním není. Nae psina tenkrát dostala antibiotika a uzdravila se v pohodě. Já vím, e je to těký, ale kdybys pejska oupla do kuchyně, tak bude neastný, protoe pro psa je vyloučení ze smečky nejhorí trest. Bude to dobrý, uvidí.
Není tady
Ahoj holky děkuju za slova povzbuzení-psík se pořád drí a nám začíná být také lépe. Máte pravdu, v kychyni nebyl sám ani minutu, vyváděl jako divý:-)). Máme ho z útulku a od té doby co jsme si ho vzali jsme s ním pořád, tak jsme ho ani netrápili a vzali ho zpátky do obýváku, pelíek má co nejdál od nás a vůbec mu to nevadí stejně v noci pochoduje sem a tam. Věřím e teď u to nechytne ale chtěla jsem vědět co a jak. Díky moc
Není tady
Tak a je to tady. Psina od nás fakt chytla nemoc. Blbě se jí dýchá a má oteklej krk a cosi je jí slyet na plicích. Ach jo. Dostala antibiotika. Má docela silné elesty na srdíčku, tak to snad zvládne. Ké by aspoň těňo zůstalo zdravé.
Není tady
Hani, tak to je mi moc líto..a je pejsek brzo fit,neboj uvidí snad to zvládne..
Není tady
Vypadá straně smutně a je vidět, e je jí hodně blbě. Kdy se jde před barák vyvenčit, dostane ílenej záchvat kale, nemůe se nadechnout. A my ve čtvrtek odjídíme na 3 týdny pryč, psiny budou hlídat synové. Chjo...... mám pořád před očima, jak mi v květnu umřela starí psina a trochu se bojím.
Není tady
Čtvrtek je jětě daleko
,třeba se jí udělá líp....Já přila o psa před xlety a nějak jsem se neodváila pořídit si novýho..i kdy potom hrozně touím..Dodnes to mám před očima,kdy u nemohl dýchat měl vodu na plicích a doktor mu dával injekci,,brrrr..ty jeho vočí psí..hrůza..take si dovedu představit jak ti asi je,ale musí doufat,,,snad se jí udělá líp.
Není tady
Dneska jdeme k veterináři, tak jsem zvědavá, co řekne. V pátek se mu nezdály plíce, ale říkal, e není schopen poznat, jestli je to ze současné nemoci nebo od srdíčka. Prý se to ukáe, a se uzdraví.
Moje feňulka taky umřela na vodu na plicích, měla to od srdíčka, take Sisi vím, co jsi zaívala. Mě natěstí umřela v náručí, kdy u jsme se rozhodli ji odvézt na injekci. Ani jsme nestihli nasednout do auta. Kurňa ale nechci to zaívat zase. Psině je teprve 7.
Není tady
Hani, jukni sem... http://www.cz-pes.cz/cl-2007080105-q-NEMOCI-DYCHADEL
Není tady
marjá, Helgo, to je buďto z osmnáctýho století, nebo jsi to psala ty.
Psina u je mírně lepí, ale píchanec s antibiotiky jetě dostala. Prosím, prosím, a je zdravá a těňo taky.
Není tady
Hani,..no vidí a bude,bude jetě líp!!!!Ve je na dobrý cestě!!!!....určitě má silný kořínek..
Není tady
Haňuli, jak je psici, zlepuje se?
Není tady
Hodně pomalu, ale jo. V noci u se nedusila. Teda ale musím říct, e u jsem vyla ze cviku. Naposledy jsem takhle vstávala v noci k děckám a to u je pár let.
Není tady
Hani tak snad bude jenom líp!!Taky jsem měla velký strach kdy vím e je nemocný se srdíčkem a starý ale člověk i kdy dělá velijaká opatření tak asi to nemůe úplně ovlivnit a ten pejsek to od něho chytne. Ten ná nic natěstí nechytl tak jsem ráda a vám přeju at to dobře dopadne!!!
Není tady
Tak hlavně, e bude v poriadku ... dríme jí doma vici palce a Jimis ocásek
Není tady
Miačku, řekni Jimisovi, a drí pořádně. Jsme včera nad Neldou měli slzu ve voku oba s manou, nemohla dýchat, jen tak povrchově, nedalo se na to koukat. O půl desátý jsem to nevydrela a volala veteroovi. Dala jsem jí kus Ibalginu a pomohlo to. Ale je to hrozný, se tak na ni koukat - takhle přesně dýchala Karinka, ne umřela na srdíčko. Dnes jdeme znova k vetovi, tak nevím....
Není tady
Hani a je to opravdu nějaká viróza?Tak snad vám veterinář řekne co a jak. A dostává hafinka antibiotika? To je mi moc líto. I já s mým Čikoukem dríme palečky at se to spraví a dej vědět jak jste dopadli!
Není tady
Viróza to je, ale .....asi ta viróza není pro srdce nic moc. Obzvlá, kdy jsou tam silnějí elesty.
Není tady
Tak jsme byli u vetoe..... dalí píchanec antibiotik, protoe se bojí, aby nedostala zápal plic. A taky dostala práky na srdíčko. Snad to vechno zabere a bude jetě dlouho čupr. Ké by.
Není tady
Hani snad to holka vydrí a brzy bude v pořádku. To nemá člověk vůbec náladu viď! Já jsem taky měla strach protoe ná kluk má taky elest na srdíčku a patnou funkci jater. Nám zase hafík spolknul venku igelitový sáček a zatím to nelo ven a veterinář říkal e by ho musel odstranit chirurgicky a to teda u naeho psíka nevím jak by to zvládal:-((.Ach jo. Člověk si pak vyčítá e ho raději neměl na vodítku, ale byla to taková rychlost e ne jsem přiskočila byl v něm. Take taky nic moc:-(((
Není tady