Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 1. 2008 19:03

mona1
♥♥♥♥---

můj přítel je ve vězení.............

ahojky, potřebuji radu, můj přítel je ve vězení, nevim, jak to s námi bude dál, zda mám čekat až ho pustí, nebo ne, má někdo podobnou zkušenost jako já?

Není tady

#2 16. 1. 2008 19:21

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Re: můj přítel je ve vězení.............

Ahoj... A o co konkrétně Ti jde? O Tebe, o něj ?? Moc nerozumím na co se vlastně ptáš hmm

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#3 16. 1. 2008 19:33

Maya.82
Host

Neboj nevím sice na jak dlouhou dobu to je, ale dá se to vydržet. Měla jsem ve vězební kamaráda. Můžeš chodit na návštěvy, můžete si psát dopisy. Uteče to jako voda.

#4 16. 1. 2008 21:01

mona1
♥♥♥♥---

zavřeli ho na tři měsíce, zatim je tam týden, nic nevím, spojila jsem se s jeho rodinou a oni také nic neví, zatim je na vazbě, nevím jak je to s návštěvami, když nejsem příbuzná, vůbec nevím nemám s tím žádnou zkušenost,

Není tady

#5 16. 1. 2008 22:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

No, když víš, že ho zavřeli na 3 měsíce, tak má asi nějaký rozsudek...a že rodina nic neví, je divné....může být ve vyšetřovací vazbě, tam by nevěděl délku, kdy vazba skončí, pak může být již ve výkonu trestu za něco, co spáchal...těžko, když nic nevíte...

Není tady

#6 17. 1. 2008 0:50

Maya.82
Host

Na vazbu můžeš chodit na návštěvy. On ti musí poslat navštívenku na tvé jméno. Takže záleží na něm na kdy ti tu navštívenku napíše bude napsaná na tvé jméno a na určité datum.

#7 17. 1. 2008 9:57

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

mona1 napsal(a):

zavřeli ho na tři měsíce, zatim je tam týden, nic nevím, spojila jsem se s jeho rodinou a oni také nic neví, zatim je na vazbě, nevím jak je to s návštěvami, když nejsem příbuzná, vůbec nevím nemám s tím žádnou zkušenost,

Ahoj mono1,
jestli si tě pozve na návštěvu s tím, že ti vše vysvětlí, jak už tady někdo psal, bude záležet jen na něm.  Netroufám si posuzovat tvého přítele, ale můžu ti napsat vlastní zkušenost.
Bylo mi 23 let a byla jsem naivní hloupá husa. Jednoho dne mi přišel dopis, bylo v něm, že ten dotyčný, co si odpykává trest, dostal na mě adresu od svého kamaráda, který tam udajně ukazoval mojí fotku někde z diskotéky. Ani nevím, že mě tam někdo fotil, ale budiž. Zpět k tomu dopisu, byl to velice dojemně napsaný dopis, jak by mě chtěl poznat, že na mě slyšel jen chválu...bla,bla,bla, ale že ted je tam a nemůže nic dělat, jen napsat občas dopis. Psal jak by se chtěl polepšit, že prostě udělal jednou hloupost a je tam. Tak jsem mu odepsala, že mu občas napíšu. Každý týden mi chodil dopis, jak je strašně rád, že si se mnou může psát, v každém dopise byla dojemná básnička (samé lži). Já jsem mu občas napsala, co třeba dělám a co je novýho, nikdy jsem mu žádnou lásku nevyznávala, bylo mi ho jen líto. Pak mi napsal, zda nechci přijít na návštěvu, byla jsem zvědavá, jak vypadá, tak jsem napsala, že ano.
Byla jsem v takovém prostředí poprvé, když jsem si sedla do té místnosti, kde se měla konat návštěva, tak ho přivedli a já se lekla. Malý obtloustlý, plešatý mužík, který měl v obličeji vše napsané(jizvy a černé zuby). Sednul  si na proti mně a mlčel, jen se přihlouple usmíval, tak jsem mu řekla, ať mi něco o sobě řekne.Moc se mu nechtělo, pak mi taky mezi strohou řečí řekl, že mu umřela máma, jako by si byl koupit rohlíky!Samozřejmě, že tvrdil, jak je tam jen pro nějakou blbost, že je chudinka...uměl velice dobře vzbudit u někoho lítost. Byla jsem ráda, že to skončilo.
Samozřejmě, že mě od něho přišel dopis, jak se do mě zamiloval a že se na návštěvě styděl a zase básnička. Odepsla jsem mu, že nemám čas psát. Tak mi poslal výhružnej pohled napsaný jiným písmem, aby asi mohl říct, že to napsal ve srandě někdo jiný, nevím.
Pak když ho pustili, dokonce přišel otravovat k baráku a byl tam schopný čekat i půl dne, dělala, že nejsem doma a vyčítala jsem si, že jsem kdy na takový dopis odpověděla!
Pak ho zase zavřeli a poslal dopis, jak mě miluje, neodpověděla jsem a je klid.
Postupem času jsem se dozvěděla, aniž bych se po tom moc pídila, co to bylo zač.  Byl to recidivista, co se nestyděl vytrhávat holkám na ulici mobily z ruky, krad vše, co mu přišlo pod ruku.

Pro všechny, co by si chtěli takhle s někým dopisovat:
-všichni tvrdí, že jsou tam nějakým omylem
-všichni jsou chudinky
-mají tendenci se hned do pisatelky zamilovat
-když vylezou ven, zapnou se jim jiná mozková centra, než u normálního člověka - jak někoho obrat, bez práce získat peníze nebo se na někom přiživovat...

Tyto poznatky vím i od kamarádky, co si svězni dopisovala, když studovala a měla to jako součást své praxe.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#8 17. 1. 2008 14:20

mona1
♥♥♥♥---

ahojky děkuji za vaše rady azkušenosti,
Přítel je ve vyšetřovací vazbě, zavřeli ho za pohrdání soudem, vím jak vypadá, nebot spolu již více než půl roku žijeme, prostě před nějakým časem, nezaplatil pokutu a když mu chodili předovolání nebyl na území ČR, takže je ani nemohl přebírat, nebot měl trvalý pobyt v zahraničí, takže ho odsoudili za nepřítomnosti a hotovo. Nějakou dobu se trestu vyhýbal,ale ted ho sebrali. Je tam více než týden a měli by ho z vazby převést do vězení, ale zatim fakt nevíme kdy, několikrát se odvolával, ale pokaždé mu jen bylo sděleno že je v pořadí a že se to bude projednávat.

Není tady

#9 17. 1. 2008 14:59

mona1
♥♥♥♥---

jestě jsem se chtěla zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti se psaním "žádosti o milost" jak se to píše a kam se to posílá a tak, děkuji za pomoc

Není tady

#10 17. 1. 2008 21:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

No já bych se styděla za nezaplacenou pokutu žádat o milost. Je to nezodpovědný člověk, neplatil, nepřebíral a myslel si, že o nic nejde. On to má být trest za něco...a než napíše žádost o milost, než se projedná, tak bude venku. Nehledej, jak ho dostat z kriminálu, ale aby měl příště vše v pořádku. Kdyby jsi s ním žila, tak bys věděla, odkud mu pošta a za co chodí a mohlas to včas zaplatit, ale asi se nepochlubil...ono se dá dnes zjistit úplně všechno !

Není tady

#11 17. 1. 2008 21:54

Maya.82
Host

Natálie tín, že máš jednu špatnou zkušenost to neznamená, že jsou takoví všichni. Mám dva kamarády, kteří seděli. Když je pustili našli si práci a podnájem. Na nikom se nepřiživují.

#12 18. 1. 2008 11:42

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

mono,pokud jste spolu půl roku,jak se můžeš ptát,co s vámi bude a jestli máš čekat tři měsíce než ho pustí?Pokud ho máš ráda a víš za co tam je a nevadí Ti to,tak snad ty ubohý tři měsíce vydržíš.Budeš lítat do schránky a hned odepíšeš,potom budeš čekat na odpověď(odpoví obratem,je to jejich jediné pouto s okolním světem)a uteče to než se naděješ.Pokud Ti pošle navštívenku a bude mít povolený balík,tak ho můžeš navštívit a balík mu dovést,to by Ti poslal i balíčenku co tam všechno může být nebo co potřebuje.Hygiena a tiskoviny se můžou vozit pokaždé.

Není tady

#13 18. 1. 2008 16:34

mona1
♥♥♥♥---

ahoj , všem moc děkuji za odpovědi, prostě mám v hlavě zmatek, neumím to popsat, zatim se všichni mějte

Není tady

#14 21. 1. 2008 9:22

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Mayo82, všude nejdeš vyjímky..., chtěla jsem jen Moně a ostatním, kdo s nimi přijdou do styku hlavně poradit to, aby byli obezřetní.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#15 20. 9. 2016 21:14

kaciii
♥------

Ahoj ,
je to přesně 57 dní, co my zavřeli přítele. Zůstala jsem sama tedy skoro - až na  - pejsek, co si přítel pořídil. Byli jsme spolu 4 roky. Za tu dobu jsme spolu zažili hodně špatnýho, ale i krásnýho. Posledního půl roku jsme byli na útěku. Přítel měl nástup do výkonu trestu, ale jelikož to bylo neprávem odsouzení - nenastoupil a tak jsme začali kočovat. Přítel měl to štěstí, že ho neopustili 3 nej kamarádi, se kterými se stýkal až do jeho dopadení a odvedení policií ČR. Ovšem já od té chvíle byla odřízlá od mé rodiny  a kamarádů vlastně né, páč ti hned v počátcích našeho 4-letého vztahu s přítelem se rozhodli, že se mnou nechtějí mít nic společného ( důvod byl přítelova minulost ).   
V den kdy mi ho vzali jsem zůstala bez peněz, bydlení, jídla a jakékoliv podpory - rodina, známý atd.
Neměla jsem jinou volbu než jít na stopa a s pocitem , naprostého neuvěření a šokovanosti - trojice kamarádů mi dala jasně najevo, že ano byli kamarádi, ale né moji - tak ať neotravuju- jít na stopa a dopravit se za mojí mámou.
Bohužel, když se věci ser... tak se ser... pořádně. Matka mi s úsměvem a krásnou větou ,, já jsem ti říkala, že se na něho máš vykašlat, ale ty né, zase jsi mě neposlechla tak co po mě chceš?´´  a já jí na to řekla , že potřebuji prostě pomoct. Že jsem zůstala sama bez bydlení a peněz atd.
Pomoc ovšem žádná nepřišla . Akorát mi docvaklo, že jsem k tomu všemu přišla o rodinu a domov kde jsem bydlela celý život. Nezbylo mi opravdu nic.
Patová situace.
Ani  nejhoršímu nepříteli bych nepřála tohle zažít.
V tuto chvíli již bydlím s penězi jsou problémy stále jídla ještě méně. Nejhůř je na tom moje psychika. Lidi , co mě znají my místo aspoň slova útěchy házejí klacky pod nohy. Nejhorší je ta samota a vědomý, že jedinej člověk, co se o mě zajímá a má mě rád je zavřenej ve vězení, který je až na druhý straně republiky.
Samozřejmě, že si píšeme, ale je to taky omezený, protože věčně nemám ani těch blbých 16 kč na debilní známku.
Vlastně ani nevím s čím potřebuju poradit. Spíš jsem si o tom s někým potřebovala promluvit. Páč já to můžu vidět jen tím mým úhlem pohledu. A 57 dní se v tom plácám a nevím jak dál. No možná , co bych potřebovala je aspoň několik slov útěchy, že to určitě bude dobrý nebo tak něco.
Opravdu jsem na tom psychicky špatně tak prosím pište. Samozřejmě, že to nemusí být jen pozitivní kritiku taky snesu, mě jde hlavně o komunikaci a pocit, že jsem taky aspoň trochu důležitá.
Děkuji .

kapitulation

KACIII

Není tady

#16 21. 9. 2016 9:51

flink
♥♥♥♥♥--

Nemáš peníze na známku, ale na netu jsi aktivní? lol

Není tady

#17 21. 9. 2016 10:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Nemůžeš jít do práce, abys peníze měla?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#18 21. 9. 2016 20:00

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tvá máma udělala to nejlepší, co mohla a má naprostou pravdu. Podělala sis to celé sama, tak je na Tobě, aby ses teď sama vzchopila, jen tak dokážeš, že jsi snad už dospělá. Máš dvě zdravé ruce, začni makat, abys měla peníze, to je začátek. Za to, kde ses ocitla, můžeš opravdu jen ty sama, neházej vinu na druhé. Nes odpovědnost a přestaň se litovat.

Není tady

#19 22. 9. 2016 10:17

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Píšeš, že jediný člověk, který Tě má rád, sedí ve vězení.
Myslím, že kdyby Tě měl opravdu rád a záleželo mu na Tobě, tak se nechová tak, aby se dostal do vězení, ale normálně maká a žije tka, aby jste mohli být spolu. Místo toho byl na útěku a Ty s ním.

Máš bydlení, takže ještě nějakou práci a uvidíš, že Ti bude líp, než s tím, který hledí jen sám na sebe.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí