Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 16. 1. 2008 21:43

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Vodnáři i Vodnářky

Tetamáma napsal(a):

Pracuji v charitě, krmím kočky z celé vesnice, umím dát první pomoc ale taky postavit zeď, vykopat příkop, vyštukovat, vymalovat, všechny ruční práce, vařit, modelovat, malovat, ale nenávidím uklízení. Uklízím jenom kvůli ostatním, nebo, že se to musí.

Ty bláho, ženská do nepohody. tummenupp
Nebojí se Tě chlapi, že jsi tak soběstačná?

Jinak já nemám ve Vodnáři nic (krom syna smile ), a mám stejný vztah k "pracovnímu nepořádku".
Jenže mám puntičkářského muže, a tak uklízet musím. sad

Není tady

#27 16. 1. 2008 21:44

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

No, Májo, uvědom si, že za to ale teda nemůžeš! To skřítkové!!! Já jich mám...doma i v kanceláři. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#28 16. 1. 2008 21:47

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Damila napsal(a):

Jinak já nemám ve Vodnáři nic (krom syna smile ), a mám stejný vztah k "pracovnímu nepořádku".

Nemusíš....tongue Kdybys byla vodnář, tak by tě nikdo uklízet nedonutil. Mně vybičuje jen příchod návštěvy, poslední dobou ani to ne. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#29 16. 1. 2008 21:50

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Náhodou v kanclu je to dobré, protože kdykoliv někde něco zůstane ležet, přinesou to kolegyně na můj stůl. A tak vše co přišlo o majitele je pak moje big_smile dumbom Psát jednou tužkou celý den je nemyslitelné, ráno musím mít apsoň pět, abych měla čím dělat parafu celý den, a najít klíče od auta , mobil , no hrůza! .....a pokladnu co mám na starosti, sakra, kde já ji dnes zapomněla:usch:???

Mája

Není tady

#30 16. 1. 2008 21:50

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Nevím jestli jsou to skřítkové, ale já nemám ani peněženku, mockrát jsem si jí dala do ledničky, nebo se mi drobné vysypaly v autobuse při placení na zem.
     Strašný problém mám s dotahováním věcí do konce, něco začnu, ale nedodělám to. Dřív jsem si dávala termíny, v září se začnu učit, zítra udělám to a to, už vím, že neudělám, tak jsem to vzdala. Moje činnost je naprosto chaotická.....

Není tady

#31 16. 1. 2008 21:51

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Hani napsal(a):

Damila napsal(a):

Nemusíš....tongue Kdybys byla vodnář, tak by tě nikdo uklízet nedonutil. Mně vybičuje jen příchod návštěvy, poslední dobou ani to ne. smile

Jo, na tom něco bude!tummenupp
Škoda, že nejsem vodnář. grater

Není tady

#32 16. 1. 2008 21:52

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dami, jaké jsi znamení?

Není tady

#33 16. 1. 2008 21:55

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tetamáma napsal(a):

Nevím jestli jsou to skřítkové, ale já nemám ani peněženku, mockrát jsem si jí dala do ledničky, nebo se mi drobné vysypaly v autobuse při placení na zem.
     Strašný problém mám s dotahováním věcí do konce, něco začnu, ale nedodělám to. Dřív jsem si dávala termíny, v září se začnu učit, zítra udělám to a to, už vím, že neudělám, tak jsem to vzdala. Moje činnost je naprosto chaotická.....

No Tetomámo, ty snad nevíš, že pořádek je pro blbce, inteligent zvládne i chaos??? reta

Mně donutí v práci dokončit danou věc jen šibeniční termín, jinak to hrnu před sebou a nic. Co už, mám se ráda i taková. smile

Není tady

#34 16. 1. 2008 22:04

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Hani napsal(a):

Dami, jaké jsi znamení?

Já jsem od všeho trochu. Ale Sluníčko mám v Býku.vissla

Není tady

#35 16. 1. 2008 22:05

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem si na sebe taky už docela zvykla. tummenupp I moje okolí si na mě zvyklo. Kromě BM, ten je taky Vodnář a manželství dvou Vodnářů, to je sebevražda. Ale on má ascendent v Býku a my jsme byli tak rozdílní Vodnáři ale v životních cílech, jinak hledání klíčů, které měl nakonec v kapse, jet na nákup bez peněz a záliba v hodinách, hodinkách, a uměl téměř všechno.

Není tady

#36 16. 1. 2008 23:32

Doubravka
♥♥♥♥♥--

Ségra je Vodnář, Asc Vodnář a další čtyři planety taky ve Vodnáři... Jo, je to dílo, každopádně je "jiná" a ačkoliv je někdy na přesdržku, nedá se jí prostě odolat... smile

Není tady

#37 17. 1. 2008 7:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Vodnářci, a jak to máte s technikou?
Vy jste zvláštní směsice vysoké intuice a technického talentu. Co počítače, mobily, atd? Říkají vám něco?

Není tady

#38 17. 1. 2008 7:49

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Do jisté doby jsem si myslela, že jsem technický typ, vše doma zapojuju a instaluju já, pokud mi něco nejde, jsem z toho šílená a vydržím hodiny řešit nějakou kravinu, ale chci abych tomu došla na kloub. Ale ta technika je tak rychlá, že poslední dobou zaostávám - a nebo se to nemám od koho učit .Naštěstí mám babinetovskou helpdesk -CIlku, Otu, Mušku a i ostatní, protože jinak by ze mně byla hromádka nervů.
A když takhle začnu vyšilovat, rodina mně obchází velikánským obloukem.

Mája

Není tady

#39 17. 1. 2008 9:13

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Technika, hmm...jako Tetamáma, vymaluju, pověsím lustr, pokácím strom benz. pilou, sekerou naštípu stolt , ale technika jako PC ??  va Mobil ?? roll Nee...jó, umím si s váma psát na Babinetu, umím poslat mejl, i telefonovat !! cool  Ale jen základy godlike a zaplaťpánbůh za to !! big_smile
..tuhle jsem po x letech zjistila, že můj mobil má i rádio !! Jen teda nechápu, jak na něj hrát, když nemá amplión... winkbig_smile
A na PC mám Oxiho !! stoltgodlike

Hani, díky za puklinu/poklonu/  godlike Státní opera si může vydechnout, nemám kristusky winklol

Upravil(a) dakota (17. 1. 2008 9:15)

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#40 17. 1. 2008 9:49

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Taky mám doma Vodnáře -  já jsem Váha a už to spolu táhneme skoro 20 let.smile 
Můj Vodnář rovněž  nepotřebuje nejnovější mobil - na co, má ho přece jen na telefonování, počítač ? - proboha, na co, přece nebude  čučet a číst z nějaké obrazovky.    Za počítač to jsou pro něho zbytečně vyhozené peníze. Teď se musel smířit s tím, že doma musíme PC zmodernizovat, tak z toho byl málem na zhroucení, dlouho nám ho  trvalo přemluvit, že investovat do  této techniky musíme.

Video a DVD - ano miluje filmy, má svou sbírku, ale nejraději je, když mu to pustí někdo jiný. Jen v autě si své DVD obsluhuje sám. smile

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#41 17. 1. 2008 10:43

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-

Technika, no, to je věc, pokud mi to někdo polopatě vysvětlí, tak jo. Vypínač vyměním, žárovku, pokud jí neutrhnu, protože jí kroutím na druhou stranu, leckdy tuším, co se spotřebiči přihodilo, aniž by se rozebral. Jeden čas mi ale v ruce všechno hořelo, žehličkou jsem vyhodila pojistky v celé ulici, často dostávám ránu od el. proudu. Pochopitelně vím, kde mám levou a kde pravou ruku, ale když mám zahnout doprava, zahnu vlevo.
     Hrozně mi nešla matika, protože mě nebavila, zachraňovala jsem to geometrii. Jak mě něco nebavilo, nedostala jsem to do hlavy. Pokud mě to bavilo, nemusela jsem se doma učit.
     Když slyším šéfa, jak tvrdí, něco jiného, než řekl na poradě a já mám v hlavě přesně jeho předchozí větu, říkám: "Nezlobte se, mám moc práce" a odcházím. Dřív jsem se do krve pohádala. Ale věděla jsem, že jsem měla pravdu.

Není tady

#42 17. 1. 2008 11:54

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

Vodnářci, a jak to máte s technikou?
Vy jste zvláštní směsice vysoké intuice a technického talentu. Co počítače, mobily, atd? Říkají vám něco?

Když byl Kazalin malej kluk, tak rozmontoval snad všechny autíčka a vysavače a vše, co mělo šroubky a jak se stával větším klukem a získával praxi, začal věcem přicházet na kloub a naučil se i smontovávat do funkčních stavů big_smile
Technika ano, ale odsud posud, jelikož mě zajímá vše, nestačím veškeré dění sledovat do detajlů, tak jak se někdo zaměří na jednu věc a umí ji dokonale. Dokonale umím jen techniku, která mě živí, tedy kancelářskou.
Mobil mám jen na volání a přijímání, tedy nepotřebuji extranový model, spíše vybírám nárazuvzdorné smile
Jak píše Tetamáma, asi je úděl vodnářů umět se o sebe nezávisle postarat.
Pračku umím obsluhovat i opravit, sporák umím obsloužit i stát u něj a příp. opravit, auto umím řídit i opravit, počítač je rutinní periferie o které ani nepřemýšlím, miluji kutilství, zedničení, budování a někdy bych řemeslníkům (některým) urazil pracky, jak je mají levé a neumí u práce logicky s předstihem myslet.
Do toho čtivo, protože u nás v rodině se traduje čtení vždy a všude, taková bibliománie big_smile

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

#43 17. 1. 2008 11:58

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Taky mám doma Vodnáře -  já jsem Váha a už to spolu táhneme skoro 20 let.smile 
Můj Vodnář rovněž  nepotřebuje nejnovější mobil - na co, má ho přece jen na telefonování, počítač ? - proboha, na co, přece nebude  čučet a číst z nějaké obrazovky.    Za počítač to jsou pro něho zbytečně vyhozené peníze. Teď se musel smířit s tím, že doma musíme PC zmodernizovat, tak z toho byl málem na zhroucení, dlouho nám ho  trvalo přemluvit, že investovat do  této techniky musíme.

Video a DVD - ano miluje filmy, má svou sbírku, ale nejraději je, když mu to pustí někdo jiný. Jen v autě si své DVD obsluhuje sám. smile

Nelo, já vodnář mám muže váhu a jako bych tuhle větu psala já, můj muž nic nepotřebuje a nic nezapíná, investice tak jedině do monitoru televize, ale do mobilu či pc je zbytečná ( pro něj) , jaksi se nám ten horoskop zasukoval .D

A moje kolegyně je taky vodnář a jak ta je vám pořádná, to je neuvěřitelné!Nikdy nic nezapomene a na svém místě má snad i hlavu, natož věci kolem sebe.

Mája

Není tady

#44 17. 1. 2008 12:06

Boulička
♥------

"Hlásím se do klubu" - jsem vodnář s asc. a Sluncem ve vodnáři (!) - mimochodem, nemáte pro toto postavení planet někdo nějaký bližší výklad?
Teď alespoň vím, proč jsem jiná :-). Myslím, že lidé v mojim okolí to se mnou nemají vubec jednouchý! Ještě, že si žiju ve svym vlastnim světe :-) Až mě mrazí, s kolika příspěvkama se mohu ztotožnit...

Není tady

#45 17. 1. 2008 12:27

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Trochu to tady zaspamuji o vodnářích, co jsem skoro nikde na netu nečetl.
Znamení  Vodnáře
symbolizuje Nejvyšší stav Absolutního Vědomí, tedy cíl a smysl Života, pro veškerá jeho podobenství.
Individuální Duše - Átmán se odevzdala Duši Vesmíru - Bráhmánu...

Poznání a Moudrost se v této inkarnaci prohlubuje .
Po stále hlubších vnorech do Reality se bytost naučila rozpoznat, jaké mechanismy udržují pseudoindividualitu při její existenci.
Dešťová kapka dopadá na hladinu nehybného Oceánu
a rozpouští tím svou ilusi individuality.
ÁTMÁN se tak odevzdává BRÁHMÁNU, jehož byl vždy součástí. Bytost, dá-li se tak ještě nazvat, prožívá Velké Probuzení - Nirvikalpasamádhi, spojení s celým Vesmírem. Je to stav absolutní svobody, kdy se hranice vědomí ztotožní s hranicemi Absolutna. Tedy Absolutno pozoruje Absolutno - žádný rozdíl, žádná dualita, jen Nekonečné
Vědomí, odrážející na své klidné, nehybné a tiché hladině sebe samo.
Jedná se o nejvyšší možný stav vědomí, který je možné dosáhnout ve fyzickém těle, při jeho zachování. Takováto "bytost" opouští při fyzické smrti tělo zcela vědomě, obvykle z vlastního rozhodnutí, v Nejvyšším stavu Mahásamádhi.

Není tady

#46 17. 1. 2008 12:28

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Mystérium Vodnáře je mystériem
  osvícení,
    mystériem jasnosti a pochopení...

Znamení Vodnáře - předposlední stadium, stadium osvícení, stadium všepronikající jasnosti...Ano, Kozoroh dosáhl cíle, vyšplhal na vrchol nejvyšší hory, ocitl se nebi tak blízko, jak mu jen jeho matka Země dovolila...Sám, bez cizí pomoci dovalil až sem těžký kámen, břímě své karmy...Co bude následovat?

Před naším poutníkem se nyní otevírají nekonečné vesmírné prostory, pozoruje velebnost nebeské oblohy nahoře i lidské hemžení dole a v jeho mysli náhle vyšlehne intenzivní záře osvícení...Náhle vše chápe, náhle vidí, jak se věci mají...Ano,dále už není nic z toho všeho, čím žil dosud a zároveň vše zůstává...Veškeré pevné představy o uspořádání běhu života jsou ty tam, jsou pohřbeny pod těžkým kamenem, nyní tak trochu archaického a směšného se svým snažením Kozoroha ...Není nic, jen volnost, absolutní svoboda...Náhle jsou směšné snahy lidiček tam dole, tak urputně a vehementně se stále o cosi pokoušejících, cosi pevného budujících, stavících si kolem sebe neproniknutelné hradby, křečovitě se usmívajících ve vlastnoručně vyrobených klecích z nejrůznějších předsudků, programů a představ, zaplétajících se do neexitujících koloběhů, donekonečna se rodících a umírajících stále znova a znova...

Není tady

#47 17. 1. 2008 12:29

Kazalin
♥♥♥♥♥--

změny,
    mystériem osvobození

"To vše je třeba změnit!" říká osvícený Vodnář, toužící podělit se s ostatními o svou zkušenost...Ano, Vodnář už není člověkem, Vodnář je andělem zvěstovatelem, "mimozemšťanem", pokoušejícím se změnit chod událostí, informovat o skutečné podstatě bytí... Vodnář je zvěstovatelem volnosti, zvěstovatelem nekonečna...Vodnář se inkarnuje nikoli proto, aby trpěl, aby odpracovával cizí hříchy, aby budoval pevné hodnoty - veškerá jeho aktivita je zaměřena na změnu lidského vědomí, na experimenty s vynalézáním čehokoli, co může člověka přiblížit stavu volnosti...

Ano, zrozenec ve Vodnáři má roli toho, kdo mění nejen běh událostí, ale i role, jména a podoby - zdaleka se nehodlá smířit jen s jednou formou svého bytí...chce být vším a ničím zároveň - tvůrcem, vědcem, vynálezcem, revolucionářem, kosmonautem...ve všem hledá sebe sama, veškeré jeho počínání má vést k pochopení toho, kým ve skutečnosti je...

Vzduch ve třetí fázi můžeme přirovnat k uragánu - to už není elegantní a nenápadné přizpůsobování se módním vlivům Vah - stařec Vodnář nemá čas, ani náladu na opatrné diplomatické zvažování, na nic neříkající bezduchou společenskou konverzaci...To vše je zastaralé a směšné, určené k likvidaci a přerodu - Vodnář hledá ideální rezonanci s vesmírnými rytmy, Vodnář hledá pochopení, hledá bytosti sobě podobné, stejně osvícené, intelektuálně rozvinuté a chápající, zvláštní, osobité a neformální jako je on sám ..Ano, Vodnář hledá přátele, hledá ty, kdo jsou připraveni k velkým činům a převratům... Nemá už čas někoho učit a převychovávat jako Střelec, či snad dokonce podporovat jako Kozoroh - vyhýbá se čemukoliv, co by jeho, či ostatní omezovalo ve svobodě...

Manželství, rodina, umístění ve společenské hierarchii - to vše je pro něj jakýmsi podivným snem, snem návštěvníka z jiné planety, planety s úplně jinými zvyklostmi a zákonitostmi...Pramálo ulpívá na tom, co mají v takové oblibě pozemšťané - dobré jídlo, pohodlné bydlení, výhodné zaměstnání apod. - jestli ho něco skutečně zajímá, pak je to právě všechno, co mu může napomoci k návratu domů, na rodnou planetu...Ano, vše, co napomáhá rozvoji a urychlení změny vědomí - elektronika, kybernetika, ale i takzvaně netradiční vědy jako astrologie - zkrátka vše zvláštní, nové, vše,co vytěsňuje staré a překonané, rozvoj brzdící hodnoty kamsi do minulosti, na smetiště dějin...

Není tady

#48 17. 1. 2008 12:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Boulička napsal(a):

"
Teď alespoň vím, proč jsem jiná :-).

Ano, to je to slovo!
Vodnáři jsou prostě JINÍ, zvláštní, výjimeční, a to tak, že bývají i několikrát jiní během života!smile

Není tady

#49 17. 1. 2008 12:30

Kazalin
♥♥♥♥♥--

pokroku,
    mystériem boření hranic časoprostorů,
    mystériem střídání fází

Ano, Vodnář je tím, kdo předbíhá dobu, Vodnář je fascinován vším novým, překvapujícím, šokujícím...Vždyť i jakékoli skutečně podstatné změny, ať už společenské, či změny vědomí, přicházejí náhle - nejgeniálnější vynálezy vznikaly právě díky nečekanému zvratu myšlení, díky osvícení...

Mluvíme o předbíhání doby, o změnách a novinkách, o spontánních procesech náhlých změn, o odpoutanosti a vzletu a přitom je Vodnář představitelem druhého, fixního kříže, kříže minulosti a hromadění, kříže přerušovaných procesů...

Vše zdánlivě nové je totiž naopak schopností Vodnáře vracet se co nejhlouběji do minulosti...Zatímco Býka zajímá přežvykování před chvílí pozřené potravy, Lva sen uplynulé noci a Štíra to, co bylo před jeho zrozením, pak Vodnář v posledním stadium, téměř už osvobozen od svého ega, je schopen mnohem hlubšího záběru - vrací se do prastarých kultur, snad i do časů mimozemské, jiné planetární existence a čerpá odtud informace, kterými po určité transformaci a obohacení překvapuje své okolí v současnosti....

Je to logické - vždyť vše nové je pouhou transformací starého, veškeré zázraky, materializované v technických výdobytcích už tu kdysi byly a zároveň neustále jsou - veškeré změny a revoluce se odehrávají jako výsledky dlouhodobého hromadění nespokojenosti a napětí...

Vše, čím se Vodnář předvádí, co nám připadá podivuhodné a nadpřirozené, máme dávno v sobě, není třeba za tím někam běžet, či šplhat - postačí to jen probudit...Ano, bdělost, vědomí smysluplnosti každého činu - to jsou základní podmínky osvícené existence...Za vlnou JANG probuzení následuje však také JIN vlna spánku a stagnace...ať už v dějinách lidstva, v procesu vesmírného rozvoje, či v životě a projevech Vodnáře...čím více probuzeného, tím hlouběji poté usínajícího...

Po každém aktivním projevu následuje pasivní uvolnění..Po každé bleskurychlé JANG revoluční akci následuje vleklé napravování jejích následků, oplakávání obětí, zdaleka ne vždy nutných...Uragán však nezná slitování - nahromaděná mentální energie vybuchuje a ničí vše, co jí překáží v cestě k osvobození...Svoboda je nezbytnou podmínkou existence, svoboda za každou cenu, svoboda od všeho i od všech...

Mezi ostatními znameními má Vodnář vskutku výlučnou roli - jestliže jejich misie je možné víceméně snadno pochopit s pomocí zvířecích, či jiných alegorií a symbolů, pak počínání Vodnářovo je stejně zvláštní a nepochopitelné, jako on sám...Dvě vlnovky - živá a mrtvá voda, a také bytost, která rozlévá vodu. Živou vodu pochopení, informačního oživení, osvícení, změn, ale zároveň i vodu mrtvou - a to je odtržení od země, popírání všeho přirozeného, nejrůznější zvrácenosti...Boření a ničení všeho, co sice omezuje, ale zároveň vytváří startovní a přistávací plochu...

Vodnář vnímá věci mnohem globálněji, než třeba pečlivá Panna, ze všech sil ochraňující každý drobeček hmotné reality....Vodnář ví, že nic se nikam neztrácí, že vše se pouze transformuje, že hmota je jen jedním z druhů energie, že vesmír je nekonečný a Bůh, situovaný kazatelem Střelcem kamsi na nebesa, je ve skutečnosti v nás, je pouze v naší mysli...Takže čeho se vlastně bát? Můžeme se stěhovat z planety na planetu, můžeme se dle libosti zbavovat svých těl, můžeme poručit větru a dešti, můžeme cokoliv...

Není tady

#50 17. 1. 2008 12:30

Kazalin
♥♥♥♥♥--

vzpoury,
    mystériem úniku,
    mystériem anarchie

Kdo je vlastně anděl? Je to jakýsi boží vyslanec, poslušný sluha, který se však v určitém okamžiku bouří proti příkazům svého pána - z bílé se stává černá, z anděla ďábel...To vše je však ve skutečnosti v naprostém souladu s boží logikou...vše je součástí jeho hry. Ateizmus, jakožto jev ve své podstatě Vodnářský, není ničím jiným, než vzpourou anděla proti Bohu, a tedy Boha proti sobě samotnému, neboť anděl je pouhým jeho aspektem... Tulák, či uprchlý trestanec, zločinec, utíkající před trestem - i to je role Vodnáře, nepoučitelného vesmírného anarchisty, vytvářejícího budoucnost na ruinách minulosti...Vědomí, bloudící nekonečnými vesmírnými prostory, vědomí, prožívající nová a nová dobrodružství v dalších a dalších časoprostorech... Před čím vlastně Vodnář prchá? V čem spočívá jeho nezdolná aktivita, jeho touha překonat sebe sama, osvobodit se od omezení, které si sám vytváří? Nač tak důsledně ničí a potírá vše staré? Snad proto, že sám je minulostí tolik zatížen - zatížen výčitkami a vzpomínkami na mosty, které spálil, na bytosti, které bezstarostně opustil v zájmu vyšší svobody, v zájmu absolutní svobody...Jeho intelektuální nadhled, aristokratická povznesenost jsou maskou, za kterou se skrývají mnohdy tíživé pocity viny, trýzeň svědomí... Jak vlastně chápat pojem "svoboda"? Skutečně to znamená opustit vše staré a překonané, všechno to, co nám momentálně připadá směšné? Vše, co je dnes nové a svěží, bude zítra opět kýmsi překonáno a zavrženo, odloženo jako odpad, staženo ze scény...Vodnář, jakožto představitel kvadrantu stáří, to dobře ví. Vždyť ani on není ušetřen muk dualismu - jakkoli by nebyl osvícen, zůstává jen jedním z Dvanácti, zůstává uvězněn v zajetí Zvěrokruhu...

Ano, bludný kruh Vodnáře spočívá v jeho tendenci unikat před tím, koho však zároveň tolik touží poznat...Po oživení následuje umrtvení, po probuzení zájmu jeho pohasnutí - živá a mrtvá voda, plus a mínus, které se vzájemně vynulují - po Vodnářovi zůstává pramálo konkrétního užitku, konečný výsledek veškeré jeho činnosti má nulový efekt...Avšak snad právě v tom spočívá smysl jeho existence - poukázat na neexistenci konkrétního smyslu, poukázat na to, že smysl spočívá v hledání smyslu...smysl spočívá v pouhopouhém rozvoji a růstu a jeho pozorování...

Není-li konkrétní smysl, pak vnímáme bytí jako hru náhod a souvislostí...Vždyť jsme opět na linii Lev-Vodnář, na linii Hry...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí