18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte, umrela mi psina a zdá sa, e predbene z praktických dôvodo ďalieho psa ma nemôem... Aké zviera by ste mi doporúčali?
Som alergička, take ideálne by boli korytnačky alebo rybičky, ale tie na nejako neberú... Mačky mi skutočne robia dos zle, take skôr uvaujem o krečkovi, morčati alebo zajacovi... Prípadne o operencovi. Máte s nimi skúsenosti? Kožko vydria samé a aká náročná je starostlivos? Alebo máte ete nejaký iný tip...?
Budem sa toti sahova do vlasntého bytu, býva tam zatiaž sama a mám časovo dos náročné a nevypočitatežné zamestnanie.
Upravil(a) Selima (15. 1. 2008 14:28)
Není tady
My jsme se před 2,5 lety rozhodovali, jaké zvíře si pořídíme. Psa jsme vyloučili (málo času), opeřence jsem doma nechtěla (na můj vkus moc hluční a nečistotní). No a zase hlodavec (kdysi jsme měli morčata a křečky) tě přece jenom pořádně nepřivítá Tak jsme skončili u kočky - milá, občas i přítulná, vydrí klidně celý víkend sama doma... Pokud jsi alergik, tak co třeba Sfinx/Sphynx. To je tak karedá kočka, a je hezká
Není tady
A nesmrdí? My sme ekdysi mali doma mačku a postupne dvoch kocúrov(vetko nekastrované zvieratá) a mali snahu čura kade-tade.... Trochu sa toho bojím. Ale fakt je, e mačky sa mi páčia... a vyhovovali by mi aj povahovo, aj celkovo.
Není tady
Nae micina je čistě domácí (ven chce jít takmax. 4x do roka), je vykastrovaná a nesmrdí vůbec. Taky záleí, jak se o ni stará (koupání atd.)...
Známí mají kocoura a dokud byl nekastrovaný, tak jim doma značkoval vechno, co potkal A to byl smrad. No stačilo vykastrovat a je klid.
Není tady
Dík za tip, tak si pôjdem hžada asi nekastrované zviera, ete musím doriei srs...
Není tady
A co třeba chameleona??
Morčátko vydrí doma třeba dva dny samo,kdy mu dá dost jídla,sena,přihodí mu k tomu třeba mrkvičku a dá mu celé pítko čerstvé vody. Bude smutné,ale o to radostněji tě přivítá. Není pravda,e tato zvířátka nevítaji. Nae morčina,kdy se otevřou dveře,olamitě píská.Pozná i kdo jde,take kdy jde táta,tak jen tak "bublá" protoe ví,e by jí okřikl. Je to mazlíček,leze na rameno jak papouek,čučí po světě,kdy je spokojená tak si mručí,"bublá",vibruje,kdy má hlad,nebo vítá,tak pití jak píchlý prase
No u jsem ji přenechala mladím sourozenců,ale vdycky kdy přijedu k naim,tak mě vítá a jde se podívat jestli jsem to opravdu já Jediná péče,kterou opravdu potřebuje,je zastřihávání drápků. A mazlit a mazli a mazlit,tedy aspoň ta nae.Já myslím,e jsou to dobří společníci a dá se s nimi i cestovat-třeba na chalupu nebo tak.Vezme je v jejich "krabici" a přemístí
Není tady
Maya.82 napsal(a):
A co třeba chameleona??
Dotykovo nesympatický...
Není tady
Je pravda, ze morce dovede taky naprosto uzasne vitat. Vzdycky kdyz jsem prisla domu, tak zacala pistet jako o zivot. A jsem i presvedcena, ze vedela, ktery clen rodiny se zrovna vratil domu. Jedine, co mi ale vadilo, ze jsem musela klec cistit co tri dny jinak priserne smrdela.
Není tady
Tak to morča pôsobí dobre, ale mala by som si overi, či nie som alergická aj na jeho roztoče... A smrad je tie dos argument. Idem si zisti ďalie informácie.
Není tady
Není tady
Omlouvám se, pokud to byl nevhodný vtip, neznám tvou situaci, ale tak nějak jsem se nemohla udret... promiň.
Není tady
Hada? - dobrá moc velké emoce neprojevuje, ale je veskrze nenáročný, nehlučný a na omak je to docela fajn...
Není tady
Veranna napsal(a):
Omlouvám se, pokud to byl nevhodný vtip, neznám tvou situaci, ale tak nějak jsem se nemohla udret... promiň.
Nóóó... ak má nejakého ochotného darcu semena, sem s ním. Tie vtip.
Není tady
Veranna napsal(a):
Hada? - dobrá moc velké emoce neprojevuje, ale je veskrze nenáročný, nehlučný a na omak je to docela fajn...
Kamokin syn chová červenú uovku, ale mne vedí ten dotyk - u menej ako predtým, ale nie je to to, na čo by som sa teila domov... asi by som skôr chodila inam a domov sa vracala len v prípade núdze...
Není tady
Seli, já bych řekla, e a si pořídí cokoli, pořiď to raděj dvakrát, a tomu není doma smutno. My měli kdysi činčily a byly fajn.
Jo a na rybičky bacha - to je pro alergiky děs, v akvárku vznikají plísně.
Není tady
Já chovám morčata a osmáky. Morčátka jsou taková klidná, pohodová zvířátka ale pokud jsi alergik tak nai docela dost línají (máme morčata rossetova). Osmáci jsou rebelové, zvídavá a moc chytrá zvířáta. Morčátka i osmáčci jsou moc fajn, dobří společníci ale je lepí pořídit si hned dva protoe hlavně osmák potřebuje kamaráda. Při chovu hlodavců taky pozor na alergii na seno, slámu. Taky mě napadá potkan (existuje potkan bez chlupů take pro tebe ideální), je prý hodně mazlivý a neuvěřitelně chytrý..
Není tady
No tak to fakt vyzerá, e ako alergička som dos obmedzená vo výbere... Morčatá ma poteili, e ijú 8-10 rokov(niekožko rokov nechcem pochováva iadne zviera), ale srs aj seno ma trochu desí... Váne uvaujem, či by som si nedokázala obžúbi korytnačku - tá ma, dúfam, preije.
A ete mi napadli jatery... Tie to asi nie sú vežmi kontaktné zvieratá, ale zasa mono starostlivos je jednoduchia. Moja doučovatežka matiky mala leguána a bolo zábavné pozorova ho. Ale zasa to nebol vežmi zábavný spoločník.
Upravil(a) Selima (18. 1. 2008 11:49)
Není tady
No, Sel a bude to muset krmit nějakejma "váblíkama", co se ti rozutíkají po bytě...
Co takovej "pidikrálík"? Podestele mu piliny a krmit jej můe zeleninou a granulkama... Jsou tací, e maj i rádi koukání na telku s "páníčkem" a je s nimi taky sranda...a kdy si jej naučí odmala, tak jsou to "majchlíři" náááááramní...
Není tady
Myslím, e má v srsti tie isté alebo podobné roztoče ako mačky, morčatá... bohuiaž. Som alergička, resp. astmatička. Musím si najprv niekde overi, ako by som to-ktoré zviera znáala.
Není tady
Sel, začínám si myslet, e jediným řeením tvé prekérní situace je chovat doma mě! Ovem upozorňuji, e sice nemám roztoče, ale zase hodně seeru a nadělám nepořádek. Ale hezky se se mnou chodí na procházky, dokonce i na tanečky (mmch - v dubnu tě zvu na cigánské s Blankou!). Taky nesmrdím, neskáču na ostatní v parku a dokonce po mně nezůstávají hromádky. Jeňýk by měl radost!
Není tady
A co zkusit papouska? Moje nevlastni mati mela uz nekolik papousku a vzdkycky to s nima byla sranda. Je pravda, ze kdyz si je poridis, tak se jim trochu musis venovat a oni pak nejsou tolik plassi. Tedka ma doma krasne zbarveneho operence a ta s chuti pristava vsem na hlave a povida si. Sice je pravda, ze kdyz je pustis z klece tak vsechno pos. ou ale neni to tak strasny.
Není tady
Hani napsal(a):
Sel, začínám si myslet, e jediným řeením tvé prekérní situace je chovat doma mě! Ovem upozorňuji, e sice nemám roztoče, ale zase hodně seeru a nadělám nepořádek. Ale hezky se se mnou chodí na procházky, dokonce i na tanečky (mmch - v dubnu tě zvu na cigánské s Blankou!). Taky nesmrdím, neskáču na ostatní v parku a dokonce po mně nezůstávají hromádky. Jeňýk by měl radost!
A môem a občas bez strachu necha samu na víkend????
Není tady
Sel, nebo si zatím ádné zvířátko napořizuj a choď navtěvovat známé, kteří mají nějakou tu potvůrku doma - to je asi jediná monost, jak zjistit, jestli ti nebudou vadit.
Jinak nejvíce alergikům obecně vadí alergeny koček, psů, koní (ale počítám, e toho by sis do bytu nepořídila ), u hlodavců je největí problém pro alergiky moč. Hadi a podobná havě zase do vzduchu vesele vypoutí upinky kůe... No tak asi nic.
Ví co? Obejdi obchody a vyber si nějakého chlapa. Celkem nenáročný - stačí nakrmit a posadit před televizi s ovladačem v jedné a s pivem v druhé ruce. Jenom se bojím, abys i na něj časem nedostala alergii
Není tady