Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 14. 1. 2008 15:11

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

učitelky ve školce ???

Ahojte, dneska jsme meli dulezity den v zivote - poprve do skolky. Syna jsme na to pripravovali a on se moc tesil. Rano to bylo ok, odesla bez povsimnuti, o ot horsi byl odpoledni zazitek. Od ucitelek jsem dostala takovou sprchu, ze kdyz jsme prisli domu, sesypala jsem se a bulila jak mala. Vyslechla jsem si, co vsechno syn neumi, jako napriklad pustit si vodovodni kohoutek, napit se z hrnku, umyt si ruce, taky neumi mluvit a uz si ani nepamatuju co vsechno. Ucitelky jsem ujistila, ze se s prepychem napije, dokonce si umi nalit caj z konvicky do hrnecku, mydlo doma honi u umyvadle a smeje se ze mu klouze, doma nezavre pusu, az mi z toho brni hlava,... Tak premyslim, jestli ty mlade fifleny co tam jsou jako ucitelky umi s detma jednat, jestli novackovi ukazou, kde co je a jak to funguje, jestli vubec chapou, ze v cizim prostredi se dite chova jinak, nez doma. No, zitra si s nima popovidam, dneska jsem nebyla schopna.
Jenom bych rada vedela, pokud je tu nekdo ucitelka ve skolce, jak to ma fungovat, nebo jak to funguje u vas ve skolce. Taky tam neni zadne "zvykaci" obdobi, kdy rodice zustavaji chvili ve skolce, aby se jejich dite necitilo tak opustene.
Vazne jsem hooooodne nastvana a zklamana.

Není tady

 

#2 14. 1. 2008 18:21

Evíkxx
♥------
Registrovaný: 22. 12. 2007
Příspěvky: 13

Re: učitelky ve školce ???

beduška napsal(a):

....Vazne jsem hooooodne nastvana a zklamana.

Taky jsem byla hooooodně naštvaná a zklamaná, když moje Valinka začala chodit do školky. Připadalo mi, že se vůbec nic nezměnilo od doby, kdy jsem do školky chodila já. Snad až na to, že dneska děti nemusí povinně mléko... ale možná někde pořád jo:grater:

Ale čase se to upravilo. Chce to si promluvit s učitelkama.Jsme lidi a buď se nedohodnem.Taky je třeba si sebekriticky připustit, že když někdo nechválí naše dítě zrovna do nebe,nebo jakoukoliv kritiku vůči němu....neseme trochu špatně. Vždy je to to nejcennější co na světě máme, tak se není čemu divit!! Taky mi vadilo, že nemůžu ze začátkem být chvíli ve školce s ní,než si zvykne. Připadalo mi to celý jako tajemný hrad v Karpatech...dej nám dítě, zavři dveře zmiz. Valinka nemluvila o tom co bylo ve školce....nutit jsem jí nechtěla....a učitelky taky, ale když brečela už 3.týden, že tam chodit nechce...udělala jsem si čas a s paní učitelkou si řádně promluvila. Moc to pomohlo.
I když nevím, jestli v tomhle případě to vaše učitelka zrovna nepřehání...ona studovala, měla by být profesionál a vědět a umět se starat o děti, pomáhat jim...ne je shazovat a dělat závěry po tak krátké době!! Snad pomůže taky otevřený rozhovor.......snad nám děti ve školce nehlídají zabedněnci, co nejsou schopni naslouchat a trochu se přizpůsobit!!!

Tak hodně štěstí a hlavně vydržet!! Je to citlivý období i pro maminky, ne jen pro děti. smile

eva

Není tady

 

#3 14. 1. 2008 21:20

mates
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 23. 5. 2006
Příspěvky: 5957

Re: učitelky ve školce ???

Tak to já jsem moc spokojená,Nikdy jsem neslyšela na svého syna nic špatného,naopak,ikdyž doma je to pěkný drak.Zvykací období bylo celý jeden měsíc,ale já to využila pouze první den,ale některé děti nástup do školky zvládali hůř a maminky to využily a učitelky byly napomocné.Jsem z Prahy.

Není tady

 

#4 15. 1. 2008 11:14

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

Re: učitelky ve školce ???

No, dneska jsem rekla ucitelce neco o individualnim pristupu a jeji argument byl neuveritelny. Pry to pri poctu 25 deti nejde a ani to NENI NIKDE DANO ! Jinak syn dnes vletel do tridy a ani se po mne neohledl, dost se tesil, tak nechci prudit, aby to nakonec neodnesl on.

Taky se ho nezastavam, vim, ze je to velky rarach. Slo mi spis o to, ze ucitelky by mely nejlepe chapat, jak deti prozivaji prvni dny ve skolce. a mely by to byt ony, kdo bude rodice "chlacholit", ze to bude ok, ze si zvykne,... Vcera jsem to byla ja, kdo je presvedcoval.

Hlavne, ze jim chutnaly pernicky, ktere jsme prinesli ten prvni den :-D

Není tady

 

#5 15. 1. 2008 11:17

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: učitelky ve školce ???

beduško no takový nesmysl jem teda fakt jěště nezaslechla. Nevím jak mateřinky, ale učitelům na ZŠ se přímo diktuje individuální přístup k žákovi. Každá školka musí mít vzdělávací plán k nahlédnutí, podle kterého vede výuku ve školce. Moc bych se divila, kdyby tam tuhle větu - s ohledem na potřeby dítěte - vůbec neměli. Takže klidně  si ho pujč, studuj a v případě potřeby to klidně použij.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#6 15. 1. 2008 14:57

l.lucililinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeňský kraj
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 2151
Web

Re: učitelky ve školce ???

Ahojky, tak já jsem sice na MD, ale do školky chodím vést alespoň kroužek angličtiny, jelikož se mi po těch sluníčkách stýská wink Jinak individuální přístup by měl být opravdu všude a to i když je ve třídě tolik dětí, je sice pravda, že pokud je jich tolik tak to zrovna nejde snadno, ale všechno v rámci možností jde wink když se chce tummenupp Já jsem do školičky u nás nastoupila a věkově jsem tam tak trošku benjamínek, ale spoustu jsem se toho od mých kolegyň naučila, protože studium  a absolvované praxe, jsou stejně něco jiného, než když člověk je s broučkama na třídě sám wink na většině školkách by mělo být i to, že v co největší míře by se měli učitelky překrývat, teda za předpokladu, že jsou na jednu třídu 2, což by ale mělo být vzhledem k počtu dětí stolt
Pokud jsou dvě, tak si myslím, že ta individuální péče není takový problém. No a s těmi hodnoceními roll no nechápu, že něco takového a takovým stylem Vám bylo podáno sad pokud to není akutně nutné, tak nějaké: vᚠsyn/dcera zlobí apod. není přeci nutné rodičům říkat, protože je to učitelky chyba, že neumí zvládnout situaci, jelikož obecně platí, pokud děti mají co napráci, nemají čas na nějaké zlobení gloria
Adaptační odbobí- z mojí zkušenosti můžu za sebe říct, že někdy je lepší, když maminka strčí dítě za dveře a jde, jelikož takové to prodlužování, kdy se pak dítě věší mamince na nohu apod. nemá smysl, protože tak z 95% po uzavření dveří maminkou dítě odejde si hrát, když ne hned, tak za chvilinku, navíc je tam paní učitelka wink já osobně jsem ranní šmajchlíkování měla moc ráda a dětičky na to byly zvyklé smile někdo se přišel pošmudlit sám, za někým jsem šla hjarta A to, že dítě do školky nastoupí chce na 100% individuální přístup, přijde mi to jako samozřejmost! Každé dítě potřebuje čas na to se rozkoukat a ukázat, co v něm je, tedy co rozvíjet, zlepšovat a co ho naučit a v čem mu pomoci. To myslím, že je tak nějak smysl mého krásného povolání hjarta
Jinak Pavla má pravdu, v každé školce musí být Výchovně-vzdělávací plán k nahlédnutí wink takže se mᚠoč opřít, jinak promluvit si s učitelkou je stejně vždy to nejlepší řešení wink
Omlouvám se, jestli tam mám někde trošku přerušený tok myšlenek dumbom píšu v krátké pauzičce, kterou mi moje zlatíčko nechalo v době, kdy spinká hjartatummenupp

Upravil(a) l.lucililinka (15. 1. 2008 14:57)


http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/rj86.jpghttp://lbym.lilypie.com/rj86p2.png

Není tady

 

#7 15. 1. 2008 21:54

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

Re: učitelky ve školce ???

Učitelky jsou dvě a jsou hodně mladé. Mylím, že moc zkušeností nemají a, luci, mᚠpravdu, že praxe v rámci školy nestačí.
O tom zvykacím období nejsem 100% přesvědčená, je to právě to individuální. Měla jsem na mysli, že nás učitelka společně provede školkou, ukáže hernu, záchody, řekne jak to tam funguje a tak podobně.
Zažila jsem první den ve školce dcery kamarádky, bylo to opravdu hezké, příjemné, milé. Taky jsem vyzkoušela atmosféru v jiné školce u nás při zápisu. Tam se mi moc líbilo, ale bohužel nebylo místo. Takže jsme brali, co zbylo :-(

Necháme to uležet, třeba se učitelky umoudří, protože odpoledne se se mnou pro jistotu nebavily a tvářily se hodně uraženě.

Není tady

 

#8 21. 2. 2008 11:02

trisha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovarský kraj
Registrovaný: 19. 2. 2008
Příspěvky: 1679
Web

Re: učitelky ve školce ???

Beduško, nic si z toho nedělej. Já jsem zase hledala školku pro dceru, že ji nějak zamluvím a poptám se, co kde a jak. Vešla jsem do jedné, která je nejblíže, tak mi ředitelka pověděla, že by bylo nejlepší, kdyby chodila tam, protože si myslí, že asi nechci dát dceru mezi cikány, kteří jsou hojně ve školkách dalších. Protože máme dceru trochu "napřed" (umí abecedu, počítat do deseti, obelkne se, svlékne, mluví krásně a ráda si hraje s dětmi - čili kolektiv ji nedělá potíže, bez plen i v noci je od roka a půl...), chtěla jsem ji umístit do školky mezi děti alesoň na pět dní v měsící, přestože ji je teprve 26měsíců. Možné to není, že až od září, ale a se zeptám tedy v dalších, jestli by ji nevzali. Šla jsem tedy do jiné, kam jsem chodila já a narazila na tytéž učitelky, co měly ještě mě. Dítka jim běhala po zahradě a ony po celou dobu našeho rozhodvoru 30minut, ani jednou nekoukly, jestli je mají všechny, nikomu se nic nestalo nebo tak. Jen mi vykládaly, jak je náročné uhlídat tolik dětí a mít mezi nimi ještě jesličkové, by jednou v týdnu na 4hodiny a že ji nemám učit písmenka ani počítat že to je akorát na škodu. Hmmm, neučím, dcera je zkrátka zvídavá a nechci, aby měla dojem, že cokoliv ji zajímá, je tabu a má mi s tím dát pokoj. Zkrátka nevím... ale studuji Specialní pedagogiku a co jsem viděla a slyšela, to je naprosto v rozporu s novými trendy:-(


http://lilypie.com/pic/090204/YjkK.jpghttp://by.lilypie.com/nsaHp1.png
http://lilypie.com/pic/090204/BOc7.jpghttp://by.lilypie.com/LrbAp1.png

Není tady

 

#9 20. 3. 2008 7:10

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

Re: učitelky ve školce ???

Ode dneska jsme zrusili skolku, ikdyz jsem mela nastoupit do prace, necham si syna doma. Budu doufat, ze uspejeme v dubnu u zapisu do jine skolky. Jeste me ceka rozhovor s reditelkou, mam toho hodne na srdci. Vim, ze ostatni maminky taky nejsou spokojene, ale nikdo se neozve.Jim staci, ze si postezuji navzajem a maji to vyresene.

Není tady

 

#10 20. 3. 2008 8:33

trisha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovarský kraj
Registrovaný: 19. 2. 2008
Příspěvky: 1679
Web

Re: učitelky ve školce ???

Tak držím palečky!


http://lilypie.com/pic/090204/YjkK.jpghttp://by.lilypie.com/nsaHp1.png
http://lilypie.com/pic/090204/BOc7.jpghttp://by.lilypie.com/LrbAp1.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů