Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 13. 1. 2008 17:45

mirekp
♥♥-----

Nevěra po X letech pohledy nevěrných.

Docela by mě zajímalo,
jak se z odstupem času koukají na to co prožili nebo způsobili ti  kteří byli nevěrní ve vztahu či manželství a po odhalení v tom vztahu nebo manželství zůstali a ten vztah a a manželství funguje .....zajímalo by mě jak na to z odstupem času koukají co způsobili a  jestli dokáží z této zkušenosti čerpat do budoucna......vím že tady asi moc odpovědí nedostanu přesto by mě to zajímalo......co myslíte.....dokáže ten dotyčný/dotyčná říct že je to mrzí co udělali třeba i 5  let poté a ten vztah nebo manželství poběží už v pořádku......

Není tady

#2 13. 1. 2008 18:25

Somaia
Host

Re: Nevěra po X letech pohledy nevěrných.

Já jsem zastáncem toho, že když se řeší partnerské problémy, a zvláště pak problém tohoto druhu, mělo by se to udělat metodou "čistý stůl" aby se celá záležitost vyjasnila a následně zpracovala tak, aby nezůstaly žádné "zbytky", ke kterým je nutné se vracet později. Jakékoliv návraty do minulosti nejsou vhodné při žádném manželském konfliktu a dvojnásobně to platí pro tak závažný konflikt jako je partnerská nevěra.
Když se udělá tlustá čára, kterou oba partneři akceptují rovným dílem, tak jsou dodatečná přiznání, sypání si popela na hlavu a návraty k tématu nejen nežádoucí, ale vnímám je jako masochismus a to u obou partnerů.

#3 13. 1. 2008 18:43

majkafa
Host

Nevím, nikdy jsem svému partnerovi nevěrná nebyla.

#4 13. 1. 2008 19:44

mirekp
♥♥-----

Somaia napsal(a):

Já jsem zastáncem toho, že když se řeší partnerské problémy, a zvláště pak problém tohoto druhu, mělo by se to udělat metodou "čistý stůl" aby se celá záležitost vyjasnila a následně zpracovala tak, aby nezůstaly žádné "zbytky", ke kterým je nutné se vracet později. Jakékoliv návraty do minulosti nejsou vhodné při žádném manželském konfliktu a dvojnásobně to platí pro tak závažný konflikt jako je partnerská nevěra.
Když se udělá tlustá čára, kterou oba partneři akceptují rovným dílem, tak jsou dodatečná přiznání, sypání si popela na hlavu a návraty k tématu nejen nežádoucí, ale vnímám je jako masochismus a to u obou partnerů.

Souhlasím......je to pěkně napsáno a taky to tak cítím.....ale ta moje myšlenka je  spíš jestli ten kdo byl nevěrný...tak jestli si po pár letech kdy už je tato situace jak o ní  píšeš smazána a uzavřena tlustou čarou.......tak jestli si někdy dokáže říct a uvědomit co všechno vlastně mohl zničit a třeba zpetně to mít jako zkušenost ponaučení do budoucna..... někde tady na fóru jsem četl že někdo takhle s odstupem času psal, že zpětně nechápe jak se mohl takhle chovat.......

Není tady

#5 14. 1. 2008 13:01

Nabuko
♥♥♥♥♥--

Jelikož jsem podváděná byla já, nedokážu se vyjádřit za sebe.

Ale nedávno mi jeden mně velmi blízký člověk, který byl nevěrný své ženě, která se s ním rozvedla, řekl, že kdyby tomohl všechno vzít zpět (je to 10 let), okamžitě by to udělal. Že časem zjistil, že všechny jeho vztahy byly velmi podobné jako ten první jen s tím rozdílem, že opustil dítě. Syna má teď ve vlastní péči, ale uteklo mu hodně let života, které nemohl prožívat s ním ... A vlastně i svoji bývalou ženu má v podstatě stále rád, i když ne milenecky (nebo jak to nazvat). Asi už by podruhé stejnou chybu neudělal.

Není tady

#6 14. 1. 2008 13:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vieš, tá ľútosť by asi bola možná pri nevere typu "Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať", ale také nie sú všetky... možno menšina.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 14. 1. 2008 14:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nabuko napsal(a):

Asi už by podruhé stejnou chybu neudělal.

Myslíš, že bez toho, aniž by tu chybu udělal poprvé by vůbec věděl, že to byla chyba???

Cokoliv v životě udělám a hodnotím - udělala jsem dobře x udělala jsem špatně - mohu přece zhodnotit až ex-post. A hodnotím-li to zápo*ně, nejspíš se tím celý život budu trápit a stejná zkouška příjde brzy znovu.
Nejlepší je vůbec nehodnotit, příjmout, odpustit si, poučit se a jít dál.

Jinak jsme sice hrdí (tomu mizerovi nikdy to fuj neodpustím) a stateční (já mu odpustila, ale co když to fuj udělá zase), ale náš život globálně nestojí za nic, protože to fuj tu je pořád s námi a zaměstnává naši mysl, místo toho, aby se zaměstnávala tím, jak je hezký den a my si ho užijeme....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#8 14. 1. 2008 14:05

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Nejlepší je vůbec nehodnotit, příjmout, odpustit si, poučit se a jít dál.

No nějak nechápu tohle sousloví. Když nehodnotím, nemohu se poučit, ani odpustit. Nemohu pokud se dostanu do stejné situace zaujmout postoj. Nebo je to zas jinak?

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#9 14. 1. 2008 14:10

Somaia
Host

Je to jinak ... big_smile  když nikoho a nic nehodnotíš, tak v tom smyslu, že tomu nedáváš  nálepku + nebo -, prostě to jen uložíš do paměti svého počítače bez emocionálního náboje... kapišto??? Poučit a odpustit můžeš kliiidně bez těch hodnotících znamínek... jen tak... že se k tomu o své vlastní vůli rozhodneš, že to tak bude a na základě tohoto rozhodnutí zaujímáš postoj...

lol  hehe tak jsem ti to celé trochu překopala co???

Upravil(a) Somaia (14. 1. 2008 14:21)

#10 14. 1. 2008 14:15

hrosanek
Host

Spoustu věcí bych udělala jinak. Naštěstí nemůžu. Časovým odstupem musím říct, že má nevěra, byla touhou zahlušit, že moje manželství je smutné, že nedostávám ani nejsem schopná dávat, co je potřeba. Nevěra samotná, ať už moje nebo partnerova na tom celém není důležitá. Co je "pak" musí být vyrovnané, hezké, neukřivděbé, smysluplné, zralé. Pokud není, je lepší odejít nebo nechat jít. Žít po nevěře je jako si být jistí, že s tím druhým chceme být, netrápit ho, že nás ta rána ještě bolí a řešit a žít jenom to, co je teď a co má smysl.

#11 14. 1. 2008 14:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Je to jinak ... big_smile  když nikoho a nic nehodnotíš, tak v tom smyslu, že tomu nedáváš v nálepku + nebo -, prostě to jen uložíš do paměti svého počítače bez emocionálního náboje... kapišto??? Poučit a odpustit můžeš kliiidně bez těch hodnotících znamínek... jen tak... že se k tomu o své vlastní vůli rozhodneš, že to tak bude a na základě tohoto rozhodnutí zaujímáš postoj...

No pořád nerozumím. Jsem natvrdlej ale to je v pohodě jinej nebudu pokud něčím nedostanu.
Pokud hodnocení stavu který jsem prošel  udělám bez onoho +/- je to hodnocení k ničemu. pro další postup nepotřebné. i na ten disk zapisuješ 1,0 tedy +,-. Tím se maže i poučení z krizového vývoje a dle mě nemohu odpustit té správné osobě. Buď sobě a nebo protějšku. není to bludný kruh?

Není tady

#12 14. 1. 2008 14:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Somaia napsal(a):

Je to jinak ... big_smile  když nikoho a nic nehodnotíš, tak v tom smyslu, že tomu nedáváš  nálepku + nebo -, prostě to jen uložíš do paměti svého počítače bez emocionálního náboje... kapišto??? Poučit a odpustit můžeš kliiidně bez těch hodnotících znamínek... jen tak... že se k tomu o své vlastní vůli rozhodneš, že to tak bude a na základě tohoto rozhodnutí zaujímáš postoj...

Som,
souhlas par
Jenže tohle těžko vysvětlit lidem, kteří vždycky potřebují VINÍKA, jinak se nehnou dál.....
Bohužel pořád jsem nepřišla na algoritmus osvěty a protože nejsem Život sám a už mne to ani nebaví, po hlavě mlátím už jen v sebeobraně smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#13 14. 1. 2008 14:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Somaia napsal(a):

Je to jinak ... big_smile  když nikoho a nic nehodnotíš, tak v tom smyslu, že tomu nedáváš v nálepku + nebo -, prostě to jen uložíš do paměti svého počítače bez emocionálního náboje... kapišto??? Poučit a odpustit můžeš kliiidně bez těch hodnotících znamínek... jen tak... že se k tomu o své vlastní vůli rozhodneš, že to tak bude a na základě tohoto rozhodnutí zaujímáš postoj...

No pořád nerozumím. Jsem natvrdlej ale to je v pohodě jinej nebudu pokud něčím nedostanu.
Pokud hodnocení stavu který jsem prošel  udělám bez onoho +/- je to hodnocení k ničemu. pro další postup nepotřebné. i na ten disk zapisuješ 1,0 tedy +,-. Tím se maže i poučení z krizového vývoje a dle mě nemohu odpustit té správné osobě. Buď sobě a nebo protějšku. není to bludný kruh?

Takže: nehodnotiť, odpustiť KAŽDÉMU, nanajvýš sa poučiť a ísť ďalej. Nedomnievať sa, nebrať si osobne veci v zásade neosobné, neurážať sa, a hlavne NEHODNOTIŤ.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 14. 1. 2008 14:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Somaia napsal(a):

Takže: nehodnotiť, odpustiť KAŽDÉMU, nanajvýš sa poučiť a ísť ďalej. Nedomnievať sa, nebrať si osobne veci v zásade neosobné, neurážať sa, a hlavne NEHODNOTIŤ.

No a proč tedy ty píšeš Nehodnotit a Pan o hodnotit. To mi připadá nějaké na hlavu.

Není tady

#15 14. 1. 2008 14:50

kaštáneček
♥♥-----
Místo: Olomouc

to mirekp: já sem napíšu časem, jak se na to koukám zpětně:-)

Není tady

#16 14. 1. 2008 14:53

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Jenže tohle těžko vysvětlit lidem, kteří vždycky potřebují VINÍKA, jinak se nehnou dál...

No mě to nepřipadá špatný zjistit, že jsem viník situace. O to rychleji mohu napravit své chyby, poučit se z toho a jít dál oproštěn dělat tuhle volovinu. Pokud je viníkem jiný prosím je to zas moje ponaučení, že s mnohými se nedá a že jsem se zakopal. Takže on ten viník nemusí být v duchu jak chápu tvoji myšlenku. Osobně jsem dalek toho, že viník mi ublížil a já jej musím potrestat. Nikoli.

Není tady

#17 14. 1. 2008 16:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nevěra? No tak tu považuju za blbost. Teda teď mluvím o paralelním vztahu. Na jednu noc to je úlet, ale vlastně taky blbost. Mně to většinou přinášelo krom hezkých věcí i dost špatného svědomí. Je lepší si udělat pořádek v legitimním vztahu a ne si to řešit nevěrou. Tedy to vím teď, když mi je přes 30. Ovšem svojí někdejší nevěry nelituju, bylo to prostě poučení. Něco, k čemu dojít muselo, abych se mohla ve vývoji hnout dál. Otázka je, jak to zapůsobilo na mého bývalého. Jistě že ho to ranilo, ale on tu ránu taky vlastně potřeboval, jak tak vidím s odstupem času. Ale on zůstal u ukřivděnosti, namísto aby se snažil pochopit, proč zrovna jemu... inu, každý s tím naloží, jak umí. (Kdybych věděla dřív, že mám zjistit, proč mi je tak úzko a proč s nadšením přijímám dvoření jiného a kdybych věděla, že si to mám doma porovnat, tak bych se asi rozvedla dřív.)

Není tady

#18 14. 1. 2008 18:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Selima napsal(a):

No a proč tedy ty píšeš Nehodnotit a Pan o hodnotit. To mi připadá nějaké na hlavu.

Nehodnotiť DRUHÝCH  ICH SPRÁVANIE!!! Seba, tak maximálne. a ani tam nejde o to + alebo - , ale skôr o také nejaké clekové pochopenie. toto píšem za seba, za Pan určite nie, ona píše za seba sama.

Brita

Není tady

#19 15. 1. 2008 7:52

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Moje nevěry mi připadají vzdálené a ti lidé už dávno nepodstatní, jenom povyražení, tenkrát možná zamilovanost a někdy ani to ne, jenom zábava a odreagování, "byli použiti". Nevěry mého bývalého jsou také vzdálené, trochu směšně dokazující jeho "  chlapáctví", ale od rozvodu nezajímavé.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#20 15. 1. 2008 9:49

Santala
♥♥♥♥♥♥-

mirekp napsal(a):

Docela by mě zajímalo,
jak se z odstupem času koukají na to co prožili nebo způsobili ti  kteří byli nevěrní ve vztahu či manželství a po odhalení v tom vztahu nebo manželství zůstali a ten vztah a a manželství funguje .....zajímalo by mě jak na to z odstupem času koukají co způsobili a  jestli dokáží z této zkušenosti čerpat do budoucna......vím že tady asi moc odpovědí nedostanu přesto by mě to zajímalo......co myslíte.....dokáže ten dotyčný/dotyčná říct že je to mrzí co udělali třeba i 5  let poté a ten vztah nebo manželství poběží už v pořádku......

Lituju dodnes,co všechno jsem zničila, ale slz už bylo dost, život jde dál.
Na otázku kdybych mohla věci vrátit - ano, řešila bych to jinak.

Všechny následující vztahy nebyli ani z 50% tak naplňující ( pro mne ).
Ale, nelze žít tím co bylo - musím žít, tím co je.

Upravil(a) Santala (15. 1. 2008 9:51)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#21 15. 1. 2008 10:25

mirekp
♥♥-----

kaštáneček napsal(a):

to mirekp: já sem napíšu časem, jak se na to koukám zpětně:-)

a Jak na to koukáš teď ?

Není tady

#22 15. 1. 2008 10:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jenže tohle těžko vysvětlit lidem, kteří vždycky potřebují VINÍKA, jinak se nehnou dál...

No mě to nepřipadá špatný zjistit, že jsem viník situace. O to rychleji mohu napravit své chyby, poučit se z toho a jít dál oproštěn dělat tuhle volovinu. Pokud je viníkem jiný prosím je to zas moje ponaučení, že s mnohými se nedá a že jsem se zakopal. Takže on ten viník nemusí být v duchu jak chápu tvoji myšlenku. Osobně jsem dalek toho, že viník mi ublížil a já jej musím potrestat. Nikoli.

Fór je tne, že veľmi často nie je VINNÍK a OBEŤ, ale skôr príčina a následok. Dúfam, že vnímaš ten rozdiel. Zbav sa na chvíľku profesionálnej deformácie a uvažuj skôr v intenciách kauzality a príčin jendotlivých udalostí, OK? Vo vzťahoch je to podľa mňa skôr takto...

Brita

Není tady

#23 15. 1. 2008 10:52

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Fór je tne, že veľmi často nie je VINNÍK a OBEŤ, ale skôr príčina a následok. Dúfam, že vnímaš ten rozdiel. Zbav sa na chvíľku profesionálnej deformácie a uvažuj skôr v intenciách kauzality a príčin jendotlivých udalostí, OK? Vo vzťahoch je to podľa mňa skôr takto...

Selimko, nehraju tu na právo tam mnohdy ani ono označení viník oběť taky nesedí neboť mnohdy poškozený je oním viníkem celé události.
Ano příčina a následek. to chápu. dokonce víc něž ono první. Přesto mám v hlavě zmatek. Ale snad se to někdy srovná. přestávám tomu věřit sad

Není tady

#24 15. 1. 2008 12:34

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Sama sebe jsem před dvěma lety práskla tehdejšímu partnerovi. Nechtěně. Z jeho řeči po jednom obzvlášť podařeném mejdanu se spolužačkama jsem vyrozuměla, že jsem to ve stavu podroušeném všechno vytáhla na světlo boží a začala se plamenně hájit..Chyba. Dva týdny to byla Itálie a divadlo pro celý barák, pak mu ruply nervy a nakopal mě do řiti.
Ponaučení, které MNĚ z toho vyplývá:
-nikdy nebrat své polovičce telefon a nediskutovat s ní ve stavu podroušeném
-nikdy nezaujímat obranné pozice, obhajovat své kroky a vlastně tak přiznat barvu, ale až do zcepenění zapírat.
Když se podívám zpátky - bylo to moc hezké, romantika jako blázen, docela fest bolest po rozchodu. Ale ani tak bych nic nevrátila zpět - do tohohle vztahu se mi nestačily vloudit každodenní problémy stereotyp atd. a vzpomínka na něj je moc hezká.
P.S. Ovšem nemyslím si, že kdyby na stejný dotaz odpovídal on, že bychom se nějak výrazně shodli lol

Není tady

#25 15. 1. 2008 14:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som teda vlastne bola neverná len raz(dva razy, ak rátam aj maznanie a nedokonanú súlož) a oba razy bola prapôvodnou príčinou nespokojnosť vo vzťahu. Tá skutočná, pravá nevera bola pokusom o pomstu za JEHO neveru, ale nepriniesla očakávaný efekt. (Hlavne som sa mu nakoniec nepriznala, ako bol pôvodný plán, lebo som pochopila nezmyselnosť tohto počínania.) Nieežeby som to ľutovala a chápem, prečo osm to vtedy urobila(neviem, či by som to DNES za rovnakej situácie neurobila to isté), ale nie som na to pyšná a hlavne: NEPRINIESLO MI TO USPOKOJENIE, AKÉ SOM ČAKALA. Dnes by som bola opatrnejšia, ale nechcem tvrdiť, že nie som schopná nevery, lebo VIEM, že som, a to aj s vychutnaním a bez následných výčitiek svedomia. Takže tak.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí