6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jane.sm napsal(a):
Dobrý večer,
chodila jsem na zdejí fora kdysi kdy jsem měla problémy v dlouhodobém vztahu, který se pak rozpadl. Kdybych tehdy tuila, e tyto problémy budou v mém ivotě jednou těmi spí menímy... Myslela jsem si, e u jsem se konečně vyhrabala z nejhorího, zůstala jsem sama s dvěma dcerami, 12 a 15 let, se starí dcerou jsme dělaly stejný koníček- jezdíme na koních, ona u i trochu závodně(připravovala se na letoní sezonu) a mladí trochu tancuje, sportuje a často s náma jezdila ke koním, které má moc ráda, má tam spoustu kamarádů, jen se jetě neodhodlala moc jezdit(spí občas povozit).
Ale osud zřejmě má jiné plány- starí dcera 25. prosince po automobilové nehodě při cestě na půlnoční zemřela.... 20.ledna by měla 16 let. Vechno se mi obrátolo na ruby, kdyby nebylo pár opravdu dobrých kamarádů asi bych to nezvládla, vlastně jetě nevím jestli to zvládnu, někdy to jde....ale někdy mi připadá, e můj ivot skončil. Nebýt mladí dcery, která je úasná, samozřejmě smutná ale snaí se mě spí rozveselit nevím. Měly jsme společné zájmy, kamarády, přátele, známé, její cíle byly i mými, chodily a jezdily na stejná místa, bavily se se stejnými lidmi , prostě vechny tři jsme byly takové spí kamarádky.... Ze začátku jsem měla spoustu lidí kolem sebe a hodně činnosti ale ted se musíme vrátit do běného ivota a mě připadá e čím je to dýl tím je to horí... vude ji vidím, čekám a vpadne domů jak velká voda, odmlouvání i společné diskuze mi straně chybí.... nevím jak daleko to dojde...
mono je to , ale môj bývalý éf zomrel ako 45-ročný na krvácanie do mozgu - odpadol na oslave, iel do nemocncie, kde ho ale nezroentgenovali, upaodl do kómy apo týdni zomrel. Zostala po ňom vdova a 22-ročná dcéra, tudentka. Jeho ena bola bez neho dos mimo, bezradná a tak, ale postupne si nala ivotný rytmus, sústredila sa na prácu a chodila s dcérou jazdi. Asi dva roky po muovej smrti boli s dcérou na jazde v prírode, dcéra spadla z koňa a praskla jej lebka. Bola namieste mŕtva. Tá ena strávila nejaký čas na psychiatrii, ale potom sa odsahovala, nala si prácu inde a dnes ije, síce v ústraní a smútku, ale ije... Stretáva sa občas s kamokami, pravidelne s rodinou a má zaujímavú prácu...
Toto obdobie je asi aké(pre mňa nepredstavitežne), ale hádam ti čas pomôe nejako znovu nájs to svoje miesto vo svete a ivote. Vežmi by som ti to priala.
Není tady
jane.sm:
Jak jsou nae bolístky nyní vedle Tvého trápení malicherné...!
Přeji Ti hodně síly, jsem s Tebou....
Není tady
mono je to , ale môj bývalý éf zomrel ako 45-ročný na krvácanie do mozgu - odpadol na oslave, iel do nemocncie, kde ho ale nezroentgenovali, upaodl do kómy apo týdni zomrel. Zostala po ňom vdova a 22-ročná dcéra, tudentka. Jeho ena bola bez neho dos mimo, bezradná a tak, ale postupne si nala ivotný rytmus, sústredila sa na prácu a chodila s dcérou jazdi. Asi dva roky po muovej smrti boli s dcérou na jazde v prírode, dcéra spadla z koňa a praskla jej lebka. Bola namieste mŕtva. Tá ena strávila nejaký čas na psychiatrii, ale potom sa odsahovala, nala si prácu inde a dnes ije, síce v ústraní a smútku, ale ije... Stretáva sa občas s kamokami, pravidelne s rodinou a má zaujímavú prácu...
Toto obdobie je asi aké(pre mňa nepredstavitežne), ale hádam ti čas pomôe nejako znovu nájs to svoje miesto vo svete a ivote. Vežmi by som ti to priala.
je hrozné, čím vím, musí někteří lidé projít
Není tady
Jane, az mi pridu stupidne niektore pribehy, co tu mi davame. Riesime nevery, nezaujem muzov, nase zlyhania. Ale su tu ovela vaznejsie clanky a bolesti, ktore si "my" ani nevieme predstavit. Moja prva laska zomrela, dlho som sa s tym nevedela vysporiadat, nedavno mi zomrela babicka,ktora bola mojou druhou mamou. 5 mesiacov som sa absolutne nevedela vyrovnat s jej smrtou. Stale tie iste sny, zufalost a nadej, ze ju zase uvidim a vsetko bude ako predtym. Holt, znicilo mi to cely zivot. Dnes som sama a vzdy vecer si zapalim sviecku a spominam. Viem, ze to mas VELMI tazke... V zivote sme postaveni pred rozne veci. Niekto len pre nas lahke veci a niekto ncela neriesitelne. Je to bolestive a je len na tebe, ako dalej. Uz aspon vies, ze tu mas Babinet:-). A HLAVNE svoju druhu dceru!!! Ak by si sa tomu poddala a navzdy odisla, budu zase nestastne srdcia! Ja viem, ze je to velmi tazke, ale DAVAJ! Ver mi, ze aj ked nikdy nezabudnes, mozes byt pre mnohych este takou velkou oporou!!! Mnohi ta este potrebuju, tak plac, plac, plac a bud tu s nami a pomahaj nam slabym byt takymi, aka si ty po tomto bole. Lebo mnoho problemov tu opisanych nesiahaju tvojmu bolu ani po clenky! Posielam ti vsetkych anjelov a verim, ze ta ochrania!
Není tady
Jane, az mi pridu stupidne niektore pribehy, co tu mi davame. Riesime nevery, nezaujem muzov, nase zlyhania. Ale su tu ovela vaznejsie clanky a bolesti, ktore si "my" ani nevieme predstavit. Moja prva laska zomrela, dlho som sa s tym nevedela vysporiadat, nedavno mi zomrela babicka,ktora bola mojou druhou mamou. 5 mesiacov som sa absolutne nevedela vyrovnat s jej smrtou. Stale tie iste sny, zufalost a nadej, ze ju zase uvidim a vsetko bude ako predtym. Holt, znicilo mi to cely zivot. Dnes som sama a vzdy vecer si zapalim sviecku a spominam. Viem, ze to mas VELMI tazke... V zivote sme postaveni pred rozne veci. Niekto len pre nas lahke veci a niekto ncela neriesitelne. Je to bolestive a je len na tebe, ako dalej. Uz aspon vies, ze tu mas Babinet:-). A HLAVNE svoju druhu dceru!!! Ak by si sa tomu poddala a navzdy odisla, budu zase nestastne srdcia! Ja viem, ze je to velmi tazke, ale DAVAJ! Ver mi, ze aj ked nikdy nezabudnes, mozes byt pre mnohych este takou velkou oporou!!! Mnohi ta este potrebuju, tak plac, plac, plac a bud tu s nami a pomahaj nam slabym byt takymi, aka si ty po tomto bole. Lebo mnoho problemov tu opisanych nesiahaju tvojmu bolu ani po clenky! Posielam ti vsetkych anjelov a verim, ze ta ochrania!
Není tady
Milá jane.sm
čtu tvůj příběh a najednou mi můj problém přijde banální..... a to jsem si myslela, jak je velký.
Je mi moc smutno, e musí čelit takové těké ivotní zkouce. Poslám ti hodně síly i lásky.... a odvahy, aby jsi zvládla svoji dalí cestu ivotem. Myslím, e Lucka nemohla mít lepí maminku. A tvoje druhá dcera to ví také.
Moc ti drím palečky a ve s dcerou zvládnete.
Není tady
Draha Jane.Je mi luto cim prechadzas a co si musis vytrpiet.Viem,ze najhorsie je prezit svoje dieta.Nejdem Ti radit,pretoze sa to neda.Len Ti chcem popisat co mne pomohlo,ked mi otec odisiel na navstevu k sestre a viac sa nevratil.Mal infarkt a neprezil ho.Ja som mala stale pocit,ze som sa s nim nerozlucila.Plakala som ,bolo mi smutno,az raz som citala niekde na internete,ze ked sa clovek nemoze rozlucit s blizkym ,ma mu napisat list.Ja som tento list napisala,rozlucila som sa s otcom a akosi sa mi ulavilo.A najvacsmi ma zaujalo to,ze ten list zmizol a dodnes som ho nenasla.Viem,je to tazke,ale zostala Ti druha dcerka,tak vam obom drzim palce a prajem krasne dni.
Není tady
Děkuji za vecha slova povzbuzení a rady, obzvá slova některých z vás dokáou pohaldit po dui arozehnat aspoň troch smutky. Jsem moc ráda, e dnes jetě jsou lidičky, kteří dokáou pomoct a poradit .....kterým vlastní proité zkuenosti dopomohly k jinému nazírání na ostatní.
Dost často teď přemýlím nad různými věcmi mezi nebem a zemí...... občas se tak třeba dívám na svou dlaň a přemýlím, co by z ní jetě vyčetl někdo, kdo má takový dar.... Zajímavé je, e se mi teď vůbec nic nezdá ... vdycky jsem měla sny, někdy příjemné někdy moc ne ale měla, někdy třeba přiel okamik, situace, záblesk, kdy jsem si řekla "tohle znám" a věděla jsem e to bylo za sna. Nikdy nic podstatného jen miky. Ale teď mám bezesné noci, večer jsem unavená, usnu a pak se budím nad ránem ale nic... Moná je to podvědomá ochrana...
Není tady
Jak si tak pozpátku čtu příspěvky, vidím, e u se v některých věcech opakuju......snad mi bude odputěno, motám někdy páté přes deváté...
Není tady
Právdnes se mi podařilo sehnat přístupová práva na Lucčiny stránky- budu pokračovat v tom, co začala, jen se musím naučit jak na to!!
Není tady
jane, napadlo mne.. na netu je spousta soutěí pro fotografy, co sem tam Lucčiny fotky přihlásit?
a i kdy se to tady nemá, kdy sem bude chtít dát někdy odkaz, tak budeme jedině rádi
a jestli se opakuje.... to je přeci fuk, čas od času se opakuje kadý
co druhá dcerka?
Není tady
Právě leí u televize a je troku nemocná.... ale jinak je celkem statečná, jsme spolu jak nejvíc to jde, děláme co nás baví, chodíme za koníkama, kamarádama.... uvidíme. Je poznat e na mě víc visí, těí se a přijdu z práce, dělá se mnou vechno, tak troku mě myslím hlídá... a to mě nutí se dret, protoe jinak bych ve jetě víc přenáela na ni a to nechci.
Odkaz mi nevadí zveřejnit, jen nechci poruit pravidla..
Není tady
tak a bude s těmi stránkami umět, klidně ho sem dej, myslím, e hodně lidí bude rádo, a pokud tobě nevadí ukázat jim svět očima Lucky...
Nj, u nás taky řádí nějaká viroza, to dělá to počasí. Jeden den mrzne, druhý je mlha, pořád změny, sluníčka taky moc není. Je logické, e si tě hlídá, je malá a prostě se jen lidsky bojí. To zas bude dobrý, neboj
Není tady
nebo si tu webovou stránku dej do svého profilu na babinetu a je to
Není tady
hmm tohleje hodne smutný, nala jem tvoje vlákno a ted, slova nestačí.....
Není tady
Jane.sm
nemůu dočíst ani celé vlákno. Nevím, zda je to náhoda nebo je to stejná nehoda, co o ní mluvili v TV. U tenkrát mi tekly slzy po tváři, kdy jsem ty obrázky a mladé lidi v Tv viděla.
Co říct, asi nejde moc co dodat. Jen posílám pohlazení, obejmutí a sílu to vydret. Je to pro matku to nejtěí. Jsem s tebou....
Od pondělí přemýlím, co Ti napsat. Nevím....... neumím si představit tu ztrátu a brečím , kdykoli zavítám na tohle vlákno. Ted jsem si prohlídla ty fotky . Tvá dcera JE krásná a úásná slečna, píu je, protoe s Vámi bude pořád. V srdci a mylenkách .
Pokud bych mohla nést díl Tvé bolesti , aspoň malilinko, ráda to udělám. Posílám hodně síly , pohlazení a předevím pochopení a lásky. Jsi skvělá máma a má úasné holky .
Jane,udělala si dobře,,fotky jsou nádherné.,Věrka fotí
a je vidět,e Lucka a Zuzka měly opravdu dobrého koníčka..a koně nádhera...
Není tady
petra72 napsal(a):
Jane.sm
U tenkrát mi tekly slzy po tváři, kdy jsem ty obrázky a mladé lidi v Tv viděla.
:
To samé.... a v tu chvíli -u večerních zpráv- mi syn přiel říct, e jich 9 jede 60 km na zábavu..
My, co máme takhle velké děti víme, jaká je to pro mámu úleva , kdy jsou ráno po zábavě vechny boty v předsíni zpátky, e...
Není tady
Jane.sm: moc mě to mrzí, co se ti přihodilo, o to víc, e jsem té z Olomouce, fotky jsou opravdu hezké a tvá dcera taky. Já věřím, e něco existuje, určitě se na tebe dívá odjinud. Posílám ti moc síly
Není tady
U jednou jsem zaila tragickou nehodu dcery svých známých, proto vdy takové zprávy vnímám hodně citlivě. Mám a panický strach z dospívání své dcery. Právě proto, e vím, jak se mláde před sebou dokáe předvádět.
Kdy si můj BM koupil silnou silniční motorku, modlila jsem se, aby se mu nic nestalo. Kdy jsem si představila, e jednou dcera sedne na takovou motorku nějakému nezodpovědnému frajírkovi, la jsem do mrákot....
Já vím, nemusí to být zrovna motorka, auto je stejná zbraň. Právě proto ten strach.
Jane - není opravdu co jiného říct, jsem s tebou a vím co proívá. Vlastně nevím, protoe jsem si takovou stranou tragédii nikdy neproila. Jen tuím. Nezbývá ne být silná a jít dál.
Mmch - má dcera také miluje koně. Bohuel si to z finančních důvodů nemůeme dovolit, tak chodí jen do jezdeckého klubu. Fotky z tvé stránky jí ukáu, jsem si jistá, e se jí budou moc líbit.
Hodně síly....
Jane, nevím moc co napsat...drím moc pěstičky a přeju hodně síly, aby jste to s Věrkou vechno zvládly!
Web je moc pěknej,fotky nádherný...Skoda, e tak krásný a ikovný holky musely tak brzy odejít.
Posílám spoustu síly....
Není tady
Neviem, či to pomôe, ale ja som si pri rozlúčkach hovorila: Bolo to krátke, ale krásne.... Vďakabohu aj za to, vďakabohu za kadú peknú chvížu s týmto úasným človiečikom. A nežutujem ani čiarku.
Upravil(a) Selima (16. 1. 2008 21:23)
Není tady