Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 14. 1. 2008 19:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: smrt dcery...

jane.sm napsal(a):

Dobrý večer,
chodila jsem na zdejší fora kdysi když jsem měla problémy v dlouhodobém vztahu, který se pak rozpadl. Kdybych tehdy tušila, že tyto problémy budou v mém životě jednou těmi spíš menšímy... Myslela jsem si, že už jsem se konečně vyhrabala z nejhoršího, zůstala jsem sama s dvěma dcerami, 12 a 15 let, se starší dcerou jsme dělaly stejný koníček- jezdíme na koních, ona už i trochu závodně(připravovala se na letošní sezonu) a mladší trochu tancuje, sportuje a často s náma jezdila ke koním, které má moc ráda, má tam spoustu kamarádů, jen se ještě neodhodlala moc jezdit(spíš občas povozit).
Ale osud zřejmě má jiné plány- starší dcera 25. prosince po automobilové nehodě při cestě na půlnoční zemřela.... 20.ledna by měla 16 let. Všechno se mi obrátolo na ruby, kdyby nebylo pár opravdu dobrých kamarádů asi bych to nezvládla, vlastně ještě nevím jestli to zvládnu, někdy to jde....ale někdy mi připadá, že můj život skončil. Nebýt mladší dcery, která je úžasná, samozřejmě smutná ale snaží se mě spíš rozveselit nevím. Měly jsme společné zájmy, kamarády, přátele, známé, její cíle byly i mými, chodily a jezdily na stejná místa, bavily se se stejnými lidmi , prostě všechny tři jsme byly takové spíš kamarádky.... Ze začátku jsem měla spoustu lidí kolem sebe a hodně činnosti ale ted se musíme vrátit do běžného života a mě připadá že čím je to dýl tím je to horší... všude ji vidím, čekám až vpadne domů jak velká voda, odmlouvání  i společné diskuze mi strašně chybí.... nevím jak daleko to dojde...

možno je to offtopic , ale môj bývalý šéf zomrel ako 45-ročný na krvácanie do mozgu - odpadol na oslave, šiel do nemocncie, kde ho ale nezroentgenovali, upaodl do kómy  apo týždni zomrel. Zostala po ňom vdova a 22-ročná dcéra, študentka. Jeho žena bola bez neho dos mimo, bezradná a tak, ale postupne si našla životný rytmus, sústredila sa na prácu a chodila s dcérou jazdi. Asi dva roky po mužovej smrti boli s dcérou na jazde v prírode, dcéra spadla z koňa a praskla jej lebka. Bola namieste mŕtva. Tá žena strávila nejaký čas na psychiatrii, ale potom sa odsahovala, našla si prácu inde a dnes žije, síce v ústraní a smútku, ale žije... Stretáva sa občas s kamoškami, pravidelne s rodinou a má zaujímavú prácu...
Toto obdobie je asi ažké(pre mňa nepredstavitežne), ale hádam ti čas pomôže nejako znovu nájs to svoje miesto vo svete a živote. Vežmi by som ti to priala.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 14. 1. 2008 19:50

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

jane.sm:
Jak jsou naše bolístky nyní vedle Tvého trápení malicherné...!
Přeji Ti hodně síly, jsem s Tebou....

Není tady

#53 14. 1. 2008 19:53

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

možno je to offtopic , ale môj bývalý šéf zomrel ako 45-ročný na krvácanie do mozgu - odpadol na oslave, šiel do nemocncie, kde ho ale nezroentgenovali, upaodl do kómy  apo týždni zomrel. Zostala po ňom vdova a 22-ročná dcéra, študentka. Jeho žena bola bez neho dos mimo, bezradná a tak, ale postupne si našla životný rytmus, sústredila sa na prácu a chodila s dcérou jazdi. Asi dva roky po mužovej smrti boli s dcérou na jazde v prírode, dcéra spadla z koňa a praskla jej lebka. Bola namieste mŕtva. Tá žena strávila nejaký čas na psychiatrii, ale potom sa odsahovala, našla si prácu inde a dnes žije, síce v ústraní a smútku, ale žije... Stretáva sa občas s kamoškami, pravidelne s rodinou a má zaujímavú prácu...
Toto obdobie je asi ažké(pre mňa nepredstavitežne), ale hádam ti čas pomôže nejako znovu nájs to svoje miesto vo svete a živote. Vežmi by som ti to priala.
je hrozné, čím vším, musí někteří lidé projít

Není tady

#54 14. 1. 2008 20:27

tracy
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Jane, az mi pridu stupidne niektore pribehy, co tu mi davame. Riesime nevery, nezaujem muzov, nase zlyhania. Ale su tu ovela vaznejsie clanky a bolesti, ktore si "my" ani nevieme predstavit. Moja prva laska zomrela, dlho som sa s tym nevedela vysporiadat, nedavno mi zomrela babicka,ktora bola mojou druhou mamou. 5 mesiacov som sa absolutne nevedela vyrovnat s jej smrtou. Stale tie iste sny, zufalost a nadej, ze ju zase uvidim a vsetko bude ako predtym. Holt, znicilo mi to cely zivot. Dnes som sama a vzdy vecer si zapalim sviecku a spominam. Viem, ze to mas VELMI tazke... V zivote sme postaveni pred rozne veci. Niekto len pre nas lahke veci a niekto ncela neriesitelne. Je to bolestive a je len na tebe, ako dalej. Uz aspon vies, ze tu mas Babinet:-). A HLAVNE svoju druhu dceru!!! Ak by si sa tomu poddala a navzdy odisla, budu zase nestastne srdcia! Ja viem, ze je to velmi tazke, ale DAVAJ! Ver mi, ze aj ked nikdy nezabudnes, mozes byt pre mnohych este takou velkou oporou!!! Mnohi ta este potrebuju, tak plac, plac, plac a bud tu s nami a pomahaj nam slabym byt takymi, aka si ty po tomto bole. Lebo mnoho problemov tu opisanych nesiahaju tvojmu bolu ani po clenky! Posielam ti vsetkych anjelov a verim, ze ta ochrania!

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme.

Není tady

#55 14. 1. 2008 20:29

tracy
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Jane, az mi pridu stupidne niektore pribehy, co tu mi davame. Riesime nevery, nezaujem muzov, nase zlyhania. Ale su tu ovela vaznejsie clanky a bolesti, ktore si "my" ani nevieme predstavit. Moja prva laska zomrela, dlho som sa s tym nevedela vysporiadat, nedavno mi zomrela babicka,ktora bola mojou druhou mamou. 5 mesiacov som sa absolutne nevedela vyrovnat s jej smrtou. Stale tie iste sny, zufalost a nadej, ze ju zase uvidim a vsetko bude ako predtym. Holt, znicilo mi to cely zivot. Dnes som sama a vzdy vecer si zapalim sviecku a spominam. Viem, ze to mas VELMI tazke... V zivote sme postaveni pred rozne veci. Niekto len pre nas lahke veci a niekto ncela neriesitelne. Je to bolestive a je len na tebe, ako dalej. Uz aspon vies, ze tu mas Babinet:-). A HLAVNE svoju druhu dceru!!! Ak by si sa tomu poddala a navzdy odisla, budu zase nestastne srdcia! Ja viem, ze je to velmi tazke, ale DAVAJ! Ver mi, ze aj ked nikdy nezabudnes, mozes byt pre mnohych este takou velkou oporou!!! Mnohi ta este potrebuju, tak plac, plac, plac a bud tu s nami a pomahaj nam slabym byt takymi, aka si ty po tomto bole. Lebo mnoho problemov tu opisanych nesiahaju tvojmu bolu ani po clenky! Posielam ti vsetkych anjelov a verim, ze ta ochrania!

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme.

Není tady

#56 14. 1. 2008 23:16

astina
♥♥♥----

Milá jane.sm
čtu tvůj příběh a najednou mi můj problém přijde banální..... a to jsem si myslela, jak je velký.
Je mi moc smutno, že musíš čelit takové těžké životní zkoušce. Poslám ti hodně síly i lásky.... a odvahy, aby jsi zvládla svoji další cestu životem. Myslím, že Lucka nemohla mít lepší maminku. A tvoje druhá dcera to ví také.
Moc ti držím palečky a vše s dcerou zvládnete.

Život je vzdušný vír, který nám občas zvedne prach u cesty, po které jdeme...........

Není tady

#57 15. 1. 2008 12:17

Danda
♥♥-----

Draha Jane.Je mi luto cim prechadzas a co si musis vytrpiet.Viem,ze najhorsie je prezit svoje dieta.Nejdem Ti radit,pretoze sa to neda.Len Ti chcem popisat co mne pomohlo,ked mi otec odisiel na navstevu k sestre a viac sa nevratil.Mal infarkt a neprezil ho.Ja som mala stale pocit,ze som sa s nim nerozlucila.Plakala som ,bolo mi smutno,az raz som citala niekde na internete,ze ked sa clovek nemoze rozlucit s blizkym ,ma mu napisat list.Ja som tento list napisala,rozlucila som sa s otcom a akosi sa mi ulavilo.A najvacsmi ma zaujalo to,ze ten list zmizol a dodnes som ho nenasla.Viem,je to tazke,ale zostala Ti druha dcerka,tak vam obom drzim palce a prajem krasne dni.

Není tady

#58 15. 1. 2008 19:32

jane.sm
♥♥-----
Místo: Olomouc
Web

Děkuji za všecha slova povzbuzení a rady, obzv᚝ slova některých z vás dokážou pohaldit po duši arozehnat aspoň troch smutky. Jsem moc ráda, že dnes ještě jsou lidičky, kteří dokážou pomoct a poradit .....kterým vlastní prožité zkušenosti dopomohly k jinému nazírání na ostatní.
Dost často teď přemýšlím nad různými věcmi mezi nebem a zemí...... občas se tak třeba dívám na svou dlaň a přemýšlím, co by z ní ještě vyčetl někdo, kdo má takový dar.... Zajímavé je, že se mi teď vůbec nic nezdá ... vždycky jsem měla sny, někdy příjemné někdy moc ne ale měla, někdy třeba přišel okamžik, situace, záblesk, kdy jsem si řekla "tohle znám" a věděla jsem že to bylo za sna. Nikdy nic podstatného jen mžiky. Ale teď mám bezesné noci, večer jsem unavená, usnu a pak se budím nad ránem ale nic... Možná je to podvědomá ochrana...

Všechno, čeho se dotkne láska, je zachráněné od smrti. Romain Rolland

Není tady

#59 15. 1. 2008 19:39

jane.sm
♥♥-----
Web

Jak si tak pozpátku čtu příspěvky, vidím, že už se v některých věcech opakuju......snad mi bude odpuštěno, motám někdy páté přes deváté...

Není tady

#60 15. 1. 2008 19:40

jane.sm
♥♥-----
Web

Právdnes se mi podařilo sehnat přístupová práva na Lucčiny stránky- budu pokračovat v tom, co začala, jen se musím naučit jak na to!!

Není tady

#61 15. 1. 2008 19:46

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

jane, napadlo mne.. na netu je spousta soutěží pro fotografy, co sem tam Lucčiny fotky přihlásit?
a i když se to tady nemá, když sem budeš chtít dát někdy odkaz, tak budeme jedině rádi smile
a jestli se opakuješ.... to je přeci fuk, čas od času se opakuje každý smile
co druhá dcerka?

Není tady

#62 15. 1. 2008 20:25

jane.sm
♥♥-----
Web

Právě leží u televize a je trošku nemocná.... ale jinak je celkem statečná, jsme spolu jak nejvíc to jde, děláme co nás baví, chodíme za koníkama, kamarádama.... uvidíme. Je poznat že na mě víc visí, těší se až přijdu z práce, dělá se mnou všechno, tak trošku mě myslím hlídá... a to mě nutí se držet, protože jinak bych vše ještě víc přenášela na ni a to nechci.
Odkaz mi nevadí zveřejnit, jen nechci porušit pravidla..

Není tady

#63 15. 1. 2008 20:37

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

tak až budeš s těmi stránkami umět, klidně ho sem dej, myslím, že hodně lidí bude rádo, a pokud tobě nevadí ukázat jim svět očima Lucky...
Nj, u nás taky řádí nějaká viroza, to dělá to počasí. Jeden den mrzne, druhý je mlha, pořád změny, sluníčka taky moc není. Je logické, že si tě hlídá, je malá a prostě se jen lidsky bojí. To zas bude dobrý, neboj smile

Není tady

#64 15. 1. 2008 20:38

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

nebo si tu webovou stránku dej do svého profilu na babinetu a je to smile

Není tady

#65 15. 1. 2008 23:22

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

hmm tohleje hodne smutný, našla jem tvoje vlákno až ted, slova nestačí.....hjarta

dum spiro spero

Není tady

#66 15. 1. 2008 23:33

petra72
Host

Jane.sm

nemůžu dočíst ani celé vlákno. Nevím, zda je to náhoda nebo je to stejná nehoda, co o ní mluvili v TV.  Už tenkrát mi tekly slzy po tváři, když jsem ty obrázky a mladé lidi v Tv viděla.

Co říct, asi nejde moc co dodat. Jen posílám pohlazení, obejmutí a sílu to vydržet. Je to pro matku to nejt잚í. Jsem s tebou.... hjarta  hjarta  hjarta

#67 15. 1. 2008 23:55

jane.sm
♥♥-----
Web

petra72: není to náhoda byla to ta nehoda, která proběhla v médiích.....

Není tady

#68 16. 1. 2008 0:09

jane.sm
♥♥-----
Web

Přidala jsem adresu do svého profilu, tak kdo má zájem.....dobrou noc.

Není tady

#69 16. 1. 2008 0:29

x21365
Host

Od pondělí přemýšlím, co Ti napsat. Nevím....... neumím si představit tu ztrátu a  brečím , kdykoli zavítám na tohle vlákno. Ted jsem si prohlídla ty fotky . Tvá dcera  JE  krásná a úžásná slečna, píšu je, protože s Vámi bude pořád. V srdci a myšlenkách .
Pokud bych mohla nést díl Tvé bolesti , aspoň malilinko, ráda to udělám. Posílám hodně síly , pohlazení a především pochopení a lásky. Jsi skvělá máma  a mᚠúžasné holky . hjartahjartahjartahjartahjarta

#70 16. 1. 2008 2:00

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Jane,udělala si dobře,,fotky jsou nádherné.,Věrka fotí tummenupp
a je vidět,že Lucka a Zuzka měly opravdu dobrého koníčka..a koně nádhera...hjartahjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#71 16. 1. 2008 8:27

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

petra72 napsal(a):

Jane.sm

Už tenkrát mi tekly slzy po tváři, když jsem ty obrázky a mladé lidi v Tv viděla.

:

To samé.... a v tu chvíli -u večerních zpráv- mi syn přišel říct, že jich 9 jede 60 km na zábavu..
My, co máme takhle velké děti víme, jaká je to pro mámu úleva , když jsou ráno po zábavě všechny boty v předsíni zpátky, že...

Není tady

#72 16. 1. 2008 8:30

kaštáneček
♥♥-----

Jane.sm: moc mě to mrzí, co se ti přihodilo, o to víc, že jsem též z Olomouce, fotky jsou opravdu hezké a tvá dcera taky. Já věřím, že něco existuje, určitě se na tebe dívá odjinud. Posílám ti moc síly

Není tady

#73 16. 1. 2008 8:40

petra72
Host

Už jednou jsem zažila tragickou nehodu dcery svých známých, proto vždy takové zprávy vnímám hodně citlivě. Mám až panický strach z dospívání své dcery. Právě proto, že vím, jak se mládež před sebou dokáže předvádět.

Když si můj BM koupil silnou silniční motorku, modlila jsem se, aby se mu nic nestalo. Když jsem si představila, že jednou dcera sedne na takovou motorku nějakému nezodpovědnému frajírkovi, šla jsem do mrákot....

Já vím, nemusí to být zrovna motorka, auto je stejná zbraň. Právě proto ten strach.

Jane - není opravdu co jiného říct, jsem s tebou a vím co prožíváš. Vlastně nevím, protože jsem si takovou strašnou tragédii nikdy neprožila. Jen tuším.  Nezbývá než být silná a jít dál.

Mmch - má dcera také miluje koně. Bohužel si to z finančních důvodů nemůžeme dovolit, tak chodí jen do jezdeckého klubu.  Fotky z tvé stránky jí ukážu, jsem si jistá, že se jí budou moc líbit.

Hodně síly....

#74 16. 1. 2008 20:16

corinka
♥♥-----

Jane, nevím moc co napsat...držím moc pěstičky a přeju hodně síly, aby jste to s Věrkou všechno zvládly!
Web je moc pěknej,fotky nádherný...Skoda, že tak krásný a šikovný holky musely tak brzy odejít.
Posílám spoustu síly....

Není tady

#75 16. 1. 2008 21:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Neviem, či to pomôže, ale ja som si pri rozlúčkach hovorila: Bolo to krátke, ale krásne.... hjarta hjarta hjarta Vďakabohu aj za to, vďakabohu za každú peknú chvížu s týmto úžasným človiečikom. A nežutujem ani čiarku. pussa

Upravil(a) Selima (16. 1. 2008 21:23)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí