Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 13. 1. 2008 18:22

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: smrt dcery...

Milá jane.sm...

Nebylo Ti přáno, aby sis užila dcerku déle. Abys viděla její svatbu, chovala její děti. Abys měla radost, jak si vede v životě, do kterého jsi ji určitě dobře připravila. Protože podle mě jsi fajn máma.
Někdy se stane, že přijdeme o někoho, koho jsme milovali. Zůstane po něm prázdno a my je neumíme vyplnit. Připomínají nám ho maličkosti, běžné denní situace, jeho věci, které nedokážeme vyhodit či rozdat. Prožíváme svůj žal a nedokážeme pochopit, jak nám to ten nᚠčlovíček mohl udělat. Odejít, aniž by řekl...už se nevrátím. Je spousta životních okamžiků, které způsobují tak ošklivé změny. Stačilo jenom být jinde. Nebo vyjet později. Je hodně lidí, kteří během pár minut odejdou do nenávratna a nic se na tom nedá změnit. Ty odchody jsou tragicky zbytečné. Oni nebyli nemocní a mohli žít...
Všichni se Ti snažíme svým psaním ulehčit ve Tvém trápení. Doopravdy pochopit Tě může jen někdo, kdo podobné peklo zažil.
Mé dceři bylo šestnáct, když jsem vážně onemocněla. Tolik jsem se bála, že se nedočkám její maturity. Věděla jsem, že na mě visí. Viděla jsem, jak je vyděšená z toho, co nás potkalo. Nedokážu si představit, kdybychom jedna o druhou přišly.  Neplánovala jsem ji. Věděla jsem, že mě zase čeká mizerné těhotenství s nejistým koncem.
Víš, jane.sm, i když jsi dceru užila krátkou dobu, buď za to vděčná, žes ji měla. Možná, že by ji čekalo v životě mnoho starostí a Ty by ses trápila, že jí nemůžeš pomoct. Zkus to vzít, jak to je,  tak, že to prostě mělo být. Že její čas tady vypršel. Věř tomu, že ona je v duchu s Tebou. Že je blízko, i když ji nevidíš. Že se Ti o ní občas bude zdát a zmírní to Tvůj stesk. Moc Ti držím palce. Kalupinka.

Není tady

#27 13. 1. 2008 21:23

jane.sm
♥♥-----
Místo: Olomouc
Web

Děkuji všem za všechna povzbuzení a slova útěchy........ vážím si toho že i v dnešní době jsou lidičky co dokáží jiným pomoct jen proto že chtějí a snaží se ulehčit jiným třeba jen svým názorem nebo zkušenostmi- myslela jsem si, že už takových moc není..... spletla jsem se a jsem moc ráda.
Znám se skoro se všemi rodiči ostatních kamarádů co tam zůstali..... maminka nejlepší kamarádky mé dcery je i má spolužačka od základky a kamarádka.... známe se už odmalička, chodily jsme spolu i na střední a kamarádství našich dcer jako by bylo pokračováním toho našeho  ......
Vím že by i moje dcera (myslím že můžu zveřejnit že se jmenovala Lucka- líp se mi píše jméno než jen dcera) nechtěla aby jsme všichni zahodili svůj život, nechci to udělat, snažím se vše udělat podle toho, jak by to chtěla a vím, že já jsem ji znala nejlíp.... byla smíšek, úsměv k ní patřil, energická, plná života , cílů a uměla kvůli tomu opravdu dřít a už fyzicky nebo jinak. Měla svůj cíl a šla za ním, ale nikdy za cenu kamarádství, zrady nebo na úkor někoho, koho měla ráda a už jsem to byla já, rodina nebo nejmilejší koník. Když byla postavená před to vybrat si, nikdy nezahodila něco na čem jí záleží pro něco z čeho by mohla něco mít..... jsem na ni hrdá!!
  Byla už skoro hotový člověk se svými názory, kolikrát mě překvapila tím jak na věci nahlížela.... 
Zůstalo strašné prázdno..jako by část mě odešla někam a měla se vrátit, ale už nikdy se nevrátí...nevím jestli mě chápete asi se to opravdu nedá pochopit, pokud to někdo nezažije.

Všechno, čeho se dotkne láska, je zachráněné od smrti. Romain Rolland

Není tady

#28 13. 1. 2008 21:32

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Život je prostě mnohdy těžký. A nespravedlivě krutý k těm, co si to nezaslouží. Musejí odejít, když nikomu nic zlého neudělali - naopak - byli by druhým moc potřební pro to dobro, co měli v sobě. A zatímco jiní vrstevníci třeba tropí škody, výtržnosti a hádají se doma s rodiči, tady jsou a přivádějí svoje blízké denně do nepříjemností. Fetují, pijí, flinkají se životem bez kloudných zájmů, makat nechtějí, je to prostě někdy nepochopitelné...

Není tady

#29 13. 1. 2008 21:34

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

moc bych si přála aby moje máma na mne někdy byla hrdá, ale nebyla, byla jsem jí na obtíž, byla jsem pro ní spratek, co jí zničil život.
chápu tvé prázdno, je to prostě ....prázdno.... grater

Není tady

#30 13. 1. 2008 21:43

jane.sm
♥♥-----
Web

Taky jsme se občas hádaly, to je asi normální, nikdy nemůžeme být nejlepší rodiče co všechno chápou když je jim těch 14-15 let......ale nebylo to často.

Není tady

#31 13. 1. 2008 21:44

majkafa
Host

cilečko moje pussa

offtopic Mi jen tak napadlo při čtení, jak mluvil Gandalf s Frodem, když Frodo říkal, že měli Gluma zabít.
Spousta lidí, kteří zasluhují smrt, žije.
Spousta lidí, kteří zaslouží život, umírá.
Dokážeš jim dát život?
Tak nevynášej soudy o smrti.

Upravil(a) majkafa (13. 1. 2008 21:45)

#32 13. 1. 2008 21:50

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

už druhý den přemýšlím, Jane, čím tě trochu povzbudit..  Je to určitě strašně těžké. Snad jen, že nikdy tvá Lucka neodešla, bude pořád v tvém srdíčku, to je asi jasné..  Jen když si s ní budeš povídat,  bude to monolog.  Přeji ti hodně síly, abys to zvládla. Abyste to zvládli vy všichni.

Upravil(a) Frigo (13. 1. 2008 21:50)

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#33 13. 1. 2008 21:51

jane.sm
♥♥-----
Web

Nedávno mi řekla jedna moc moudrá paní, že každý člověk má v životě určitý úkol nebo poslání a když ho splní, odchází, ne úpně jen se posouvá někam dál, do jakoby vyššího stupně bytí.... že v našem životě se setkáváme s lidmi různě vysoko. Taky řekla, že ví že mi to třeba nepomůže, ale.......  možná na tom něco je, chtěla bych tomu věřit.

Není tady

#34 13. 1. 2008 21:54

jane.sm
♥♥-----
Web

Cilko- moc mě mrzí že jsi nikdy nepoznala takovou hrdost, jakou já cítím.... je to smutné, ale vím že to tak může být. Ale ty jsi evidentně jiná, dokážeš pomoct ostatním a to je dar, možná právě díky ne moc šastnému dětství jsi taková jaká jsi, a to je dobře jak pro nás ostatní tak pro tebe....

Není tady

#35 13. 1. 2008 21:56

majkafa
Host

Když jsme se v listopadu loučili s naší babinetí kamarádkou, paní, co vedla obřad, řekla - já jsem neodešla, jsem jen ve vedlejší místnosti. Zavolejte, a já vás uslyším. smile Někdy jsem sobecká, pláču a říkám, no jo, ale já tě neslyším. Ale pak se ztiším, a zase slyším její hlas.
Hradišan zpívá krásnou písničku - nikdy nejsme sami, naši mrtví jsou tu s námi.

#36 13. 1. 2008 21:56

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jane, jezdím kolem toho místa a pokaždé myslím na mámy těch dětí a modlím se, abych nic podobného nemusela zažít. Nevím, co ti napsat, žádná slova asi nepomohou...... Lueta napsala, co si myslím i já. Přeji ti mnoho sil a myslím na tebe.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#37 13. 1. 2008 22:02

jane.sm
♥♥-----
Web

Byla jsem se tam podívat... někdo by řekl, že je to trápení sama sebe, ale pro mě to bylo důležité, nechci utíkat, chci si pamatovat všechno čím byla. Děkuju...

Není tady

#38 13. 1. 2008 22:09

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

jane.sm napsal(a):

Nedávno mi řekla jedna moc moudrá paní, že každý člověk má v životě určitý úkol nebo poslání a když ho splní, odchází, ne úpně jen se posouvá někam dál, do jakoby vyššího stupně bytí.... že v našem životě se setkáváme s lidmi různě vysoko. Taky řekla, že ví že mi to třeba nepomůže, ale.......  možná na tom něco je, chtěla bych tomu věřit.

věř... i já tomu věřím, stejně jako jsem psala o tom, že moje máma mne nikdy neměla ráda, myslím si z podobného principu, jako ti řekla ona paní, že úkol mé mámy bylo posunout mne jinam. Že to nedělala schválně, že mne ráda měla, jen jinak, tak, jak já jsem pochopit neuměla.
Prostě každý máme nějaký úděl, úkol...
Kdysi se mne máma ptala jestli už vím jaký mám na zemi úděl. Já jsem o tom vůbec nepřemýšlela ale přesto jsem bez rozmyslu řekla, že ano. Ptala se jak můžu vědět jaký ten úkol je, že ona přemýšlí celý život a mně je jen ... a vím.
Řekla jsem jí: Mami, dokud jdu tak plním svůj úděl. V té době jsem byla tak stará asi jako tvá Lucinka, Jane.
Moje máma umřela před necelým rokem, též při automobilové nehodě.

Není tady

#39 13. 1. 2008 22:12

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

jane.sm napsal(a):

Cilko- moc mě mrzí že jsi nikdy nepoznala takovou hrdost, jakou já cítím.... je to smutné, ale vím že to tak může být. Ale ty jsi evidentně jiná, dokážeš pomoct ostatním a to je dar, možná právě díky ne moc šastnému dětství jsi taková jaká jsi, a to je dobře jak pro nás ostatní tak pro tebe....

jo, byly roky, kdy jsem se na mámu strašně zlobila, je jasné, že ani teď není pro mne maminka, to prostě nějak nejde. Ale vím, že ona mne prostě neuměla mít ráda tak ak jsem já potřebovala. Měla mne ráda tak jak uměla a pro mne to bylo málo. MOžná, kdybych to věděla už před lety, bylo by vše jiné, ale tím bych vlastně vychovávala svoji mámu.
Třeba to prostě tak mělo být, ale věř jane, že kdybych ty slova slyšela, byla bych v té době moc šastná.

Není tady

#40 13. 1. 2008 22:17

jane.sm
♥♥-----
Web

Když tak prohlížím fotky (je jich opravdu moc, holky "dokumentovaly" skoro vše a povedené pak dávaly na Lucčiny stránky, říkám si, že vlastně možná mám štěstí.....někdo odejde a nezbyde po něm skoro nic-. Já mám aspoň něco, stopu kterou mi tu nechala, snad budu umět po ní jít dál....

Není tady

#41 13. 1. 2008 22:27

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

.... nech se vést srdcem smile

Není tady

#42 14. 1. 2008 1:17

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

jane,Některé rány jsou povrchové a na ty stačí náplast...Tvá rána je velmi,velmi hluboká,ona se téžčasem  zahojí,ale bude to trvat hodně,hodně dlouho..a jizva stejně zůstane..
Je mi to moc líto,...nevím co bych dělala v tvé situaci..,,
nejhorší je,jak se říká,když máma přežije své děti,...Musíš být hodně silná,mᚠtady ještě jednu dcerunku a ta tě taky potřebuje a Lucka tu bude stále s váma...Drž se !!!!Držím ti palečky,a vše zvládneš ty i tvá dcera.....hjartahjartahjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#43 14. 1. 2008 8:55

Ráček
♥♥♥♥♥--

Jane - nejhorší co vůbec může být je dívat se do hrobu svého dítěte...Nikdy bych to nechtěla prožít a velmi obdivuji lidi, kteří dokáží tyto tragédie překonat ...Mojí babičce se to stalo celkem 2x , zbyla jí jen má mamka..
Poslední syn v 22 letech zemřel naprosto náhle, večer se ještě smál pak přišly velké bolesti hlavy, sanitka, nemocnice, krvácení do mozku a do rána zemřel....Koho vinit ???neutral
Vyplač se, vymluv , ale žij dál ... hjarta Už kvůli své mladší holčičce, která si jistě nezaslouží smutnou maminku v depresích ....Vím, že je to hrozně těžké Jane a bude to dlouho trvat, ale snaž se kvůli ní a také kvůli sobě, protože život jde dál a tvá dcerka by si jistě přála, abys byla šastná a spokojená... Přeji Ti mnoho a mnoho síly hjartahjarta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#44 14. 1. 2008 9:10

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jane - myslím, že si dovedu představit, jak ti je, protože mám dceru stejného věku a asi vím, co bych prožívala v takové situaci. Přeji ti sílu, aby ses s tím dokázala vyrovnat.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#45 14. 1. 2008 10:23

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jane, myslela jsem na tebe včera před usnutím..... víš, dostala jsi obrovský dar, že jsi mohla být se skvělým člověkem, jako byla tvá dcera, šestnáct let. Moc ti přeji, aby ses na to, až tě přejde ta největší bolest, dokázala takto dívat - s vděčností a láskou. hjarta

A ten tvůj podpis je nádherný a pravdivý.

Upravil(a) Hani (14. 1. 2008 10:24)

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#46 14. 1. 2008 10:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Všechno, tedy i tvá dcera, čeho se dotkne láska, je zachráněno od smrti...... smile

A zkus to uchopit i tak, že ona neodešla, jen se na čas vrátila domů..... a všechna její láska k tobě, k sestře, ke všem blízkým lidem, tu s vámi zůstala.

Plač, ale nenech se drtit bolestí.
Kdyby se vaše role obrátily a ty byla tou, která odešla, jistě bys nechtěla, aby děti vnímaly jen bolest a zapomínaly na tu obrovskou lásku, kterou bys jim zde zanechala.

Objímám a přeji hodně síly a pokory. K zvládnutí bolesti potřebujeme oboje.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#47 14. 1. 2008 12:24

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Jane, taky ti přeji hodně síly a pokory.   Přesně si pamatuji ten pocit, když  o nehodě mluvili v televizi,  pomyslela jsem na  beznaděj a zoufalství rodičů, aniž bych někoho znala a teď jsi tady, hluboce s tebou cítím.   Navíc v Samotiškách bydlí má kamarádka, která  rovněž před několika lety přišla o svého syna, i když z jiného důvodu.   Drž se.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#48 14. 1. 2008 12:26

Lot
♥♥♥----

Je mi to strašně líto, nedokážu si to vůbec představit jak žít dál..nebo nežít

Není tady

#49 14. 1. 2008 12:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jane, ...cítím s tebou, strašně moc, mám stejně starou dceru a ..
To, co napsala Lueta a Pandora je krásné a konejšivé, to mě doslova zahřálo u srdce. V tom vidím cestu, je a bude stále s tebou....

Není tady

#50 14. 1. 2008 13:05

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Jane, nedokazu si predstavit,co jsi si prozila a ted prozivas. Mam sice jen opravdu malinkate dite a kdyz ctu Tvoje radky, nedokazu zastavit slzy,co se mi rinou po tvari. Nikdy jsem nechapala lasku matky a jejiho ditete,ted vim,ze neexistuje nic silnejsiho a pokud by clovek mohl,dal by za to druhe stvoreni vlastni zivot. Pred par lety jsem prisla o nevlastni sestru a to 24.prosince, od te doby pro me neexistuji vanoce, zustali po ni dva maly kluci a vim,jak to vzalo meho otce a jeho prvni zenu. Tak stejne jsem prisla o kamaradku,kterou pred jejim domem pred zraky jeji maminky srazil totalne bezohledny motorkar, jeji maminka, skvela zena to nezvladla a po par letech umrela utrapena, podlehla nemoci,kterou si podle vseho privolala a zustala druha dcera a to ve chvili,kdy ji nejvice potrebovala.
Tak jak psali vsichni prede mnou, zij a uchovej svoji dcerku v srdci. Myslim na Tebe a verim,ze i tato rana osudu Te posune jen kupredu a doda Ti neskutecnou silu a lasku pro svoji druhou dceru,ktera Te neskutecne potrebuje. hjarta

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí