6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milá jane.sm...
Nebylo Ti přáno, aby sis uila dcerku déle. Abys viděla její svatbu, chovala její děti. Abys měla radost, jak si vede v ivotě, do kterého jsi ji určitě dobře připravila. Protoe podle mě jsi fajn máma.
Někdy se stane, e přijdeme o někoho, koho jsme milovali. Zůstane po něm prázdno a my je neumíme vyplnit. Připomínají nám ho maličkosti, běné denní situace, jeho věci, které nedokáeme vyhodit či rozdat. Proíváme svůj al a nedokáeme pochopit, jak nám to ten ná človíček mohl udělat. Odejít, ani by řekl...u se nevrátím. Je spousta ivotních okamiků, které způsobují tak oklivé změny. Stačilo jenom být jinde. Nebo vyjet později. Je hodně lidí, kteří během pár minut odejdou do nenávratna a nic se na tom nedá změnit. Ty odchody jsou tragicky zbytečné. Oni nebyli nemocní a mohli ít...
Vichni se Ti snaíme svým psaním ulehčit ve Tvém trápení. Doopravdy pochopit Tě můe jen někdo, kdo podobné peklo zail.
Mé dceři bylo estnáct, kdy jsem váně onemocněla. Tolik jsem se bála, e se nedočkám její maturity. Věděla jsem, e na mě visí. Viděla jsem, jak je vyděená z toho, co nás potkalo. Nedokáu si představit, kdybychom jedna o druhou přily. Neplánovala jsem ji. Věděla jsem, e mě zase čeká mizerné těhotenství s nejistým koncem.
Ví, jane.sm, i kdy jsi dceru uila krátkou dobu, buď za to vděčná, es ji měla. Moná, e by ji čekalo v ivotě mnoho starostí a Ty by ses trápila, e jí nemůe pomoct. Zkus to vzít, jak to je, tak, e to prostě mělo být. e její čas tady vyprel. Věř tomu, e ona je v duchu s Tebou. e je blízko, i kdy ji nevidí. e se Ti o ní občas bude zdát a zmírní to Tvůj stesk. Moc Ti drím palce. Kalupinka.
Není tady
Děkuji vem za vechna povzbuzení a slova útěchy........ váím si toho e i v dnení době jsou lidičky co dokáí jiným pomoct jen proto e chtějí a snaí se ulehčit jiným třeba jen svým názorem nebo zkuenostmi- myslela jsem si, e u takových moc není..... spletla jsem se a jsem moc ráda.
Znám se skoro se vemi rodiči ostatních kamarádů co tam zůstali..... maminka nejlepí kamarádky mé dcery je i má spoluačka od základky a kamarádka.... známe se u odmalička, chodily jsme spolu i na střední a kamarádství naich dcer jako by bylo pokračováním toho naeho ......
Vím e by i moje dcera (myslím e můu zveřejnit e se jmenovala Lucka- líp se mi píe jméno ne jen dcera) nechtěla aby jsme vichni zahodili svůj ivot, nechci to udělat, snaím se ve udělat podle toho, jak by to chtěla a vím, e já jsem ji znala nejlíp.... byla smíek, úsměv k ní patřil, energická, plná ivota , cílů a uměla kvůli tomu opravdu dřít a u fyzicky nebo jinak. Měla svůj cíl a la za ním, ale nikdy za cenu kamarádství, zrady nebo na úkor někoho, koho měla ráda a u jsem to byla já, rodina nebo nejmilejí koník. Kdy byla postavená před to vybrat si, nikdy nezahodila něco na čem jí záleí pro něco z čeho by mohla něco mít..... jsem na ni hrdá!!
Byla u skoro hotový člověk se svými názory, kolikrát mě překvapila tím jak na věci nahlíela....
Zůstalo strané prázdno..jako by část mě odela někam a měla se vrátit, ale u nikdy se nevrátí...nevím jestli mě chápete asi se to opravdu nedá pochopit, pokud to někdo nezaije.
Není tady
ivot je prostě mnohdy těký. A nespravedlivě krutý k těm, co si to nezaslouí. Musejí odejít, kdy nikomu nic zlého neudělali - naopak - byli by druhým moc potřební pro to dobro, co měli v sobě. A zatímco jiní vrstevníci třeba tropí kody, výtrnosti a hádají se doma s rodiči, tady jsou a přivádějí svoje blízké denně do nepříjemností. Fetují, pijí, flinkají se ivotem bez kloudných zájmů, makat nechtějí, je to prostě někdy nepochopitelné...
Není tady
moc bych si přála aby moje máma na mne někdy byla hrdá, ale nebyla, byla jsem jí na obtí, byla jsem pro ní spratek, co jí zničil ivot.
chápu tvé prázdno, je to prostě ....prázdno....
Není tady
Taky jsme se občas hádaly, to je asi normální, nikdy nemůeme být nejlepí rodiče co vechno chápou kdy je jim těch 14-15 let......ale nebylo to často.
Není tady
cilečko moje
Mi jen tak napadlo při čtení, jak mluvil Gandalf s Frodem, kdy Frodo říkal, e měli Gluma zabít.
Spousta lidí, kteří zasluhují smrt, ije.
Spousta lidí, kteří zaslouí ivot, umírá.
Dokáe jim dát ivot?
Tak nevynáej soudy o smrti.
Upravil(a) majkafa (13. 1. 2008 21:45)
u druhý den přemýlím, Jane, čím tě trochu povzbudit.. Je to určitě straně těké. Snad jen, e nikdy tvá Lucka neodela, bude pořád v tvém srdíčku, to je asi jasné.. Jen kdy si s ní bude povídat, bude to monolog. Přeji ti hodně síly, abys to zvládla. Abyste to zvládli vy vichni.
Upravil(a) Frigo (13. 1. 2008 21:50)
Není tady
Nedávno mi řekla jedna moc moudrá paní, e kadý člověk má v ivotě určitý úkol nebo poslání a kdy ho splní, odchází, ne úpně jen se posouvá někam dál, do jakoby vyího stupně bytí.... e v naem ivotě se setkáváme s lidmi různě vysoko. Taky řekla, e ví e mi to třeba nepomůe, ale....... moná na tom něco je, chtěla bych tomu věřit.
Není tady
Cilko- moc mě mrzí e jsi nikdy nepoznala takovou hrdost, jakou já cítím.... je to smutné, ale vím e to tak můe být. Ale ty jsi evidentně jiná, dokáe pomoct ostatním a to je dar, moná právě díky ne moc astnému dětství jsi taková jaká jsi, a to je dobře jak pro nás ostatní tak pro tebe....
Není tady
Kdy jsme se v listopadu loučili s naí babinetí kamarádkou, paní, co vedla obřad, řekla - já jsem neodela, jsem jen ve vedlejí místnosti. Zavolejte, a já vás uslyím. Někdy jsem sobecká, pláču a říkám, no jo, ale já tě neslyím. Ale pak se ztiím, a zase slyím její hlas.
Hradian zpívá krásnou písničku - nikdy nejsme sami, nai mrtví jsou tu s námi.
Jane, jezdím kolem toho místa a pokadé myslím na mámy těch dětí a modlím se, abych nic podobného nemusela zaít. Nevím, co ti napsat, ádná slova asi nepomohou...... Lueta napsala, co si myslím i já. Přeji ti mnoho sil a myslím na tebe.
Není tady
Byla jsem se tam podívat... někdo by řekl, e je to trápení sama sebe, ale pro mě to bylo důleité, nechci utíkat, chci si pamatovat vechno čím byla. Děkuju...
Není tady
jane.sm napsal(a):
Nedávno mi řekla jedna moc moudrá paní, e kadý člověk má v ivotě určitý úkol nebo poslání a kdy ho splní, odchází, ne úpně jen se posouvá někam dál, do jakoby vyího stupně bytí.... e v naem ivotě se setkáváme s lidmi různě vysoko. Taky řekla, e ví e mi to třeba nepomůe, ale....... moná na tom něco je, chtěla bych tomu věřit.
věř... i já tomu věřím, stejně jako jsem psala o tom, e moje máma mne nikdy neměla ráda, myslím si z podobného principu, jako ti řekla ona paní, e úkol mé mámy bylo posunout mne jinam. e to nedělala schválně, e mne ráda měla, jen jinak, tak, jak já jsem pochopit neuměla.
Prostě kadý máme nějaký úděl, úkol...
Kdysi se mne máma ptala jestli u vím jaký mám na zemi úděl. Já jsem o tom vůbec nepřemýlela ale přesto jsem bez rozmyslu řekla, e ano. Ptala se jak můu vědět jaký ten úkol je, e ona přemýlí celý ivot a mně je jen ... a vím.
Řekla jsem jí: Mami, dokud jdu tak plním svůj úděl. V té době jsem byla tak stará asi jako tvá Lucinka, Jane.
Moje máma umřela před necelým rokem, té při automobilové nehodě.
Není tady
jane.sm napsal(a):
Cilko- moc mě mrzí e jsi nikdy nepoznala takovou hrdost, jakou já cítím.... je to smutné, ale vím e to tak můe být. Ale ty jsi evidentně jiná, dokáe pomoct ostatním a to je dar, moná právě díky ne moc astnému dětství jsi taková jaká jsi, a to je dobře jak pro nás ostatní tak pro tebe....
jo, byly roky, kdy jsem se na mámu straně zlobila, je jasné, e ani teď není pro mne maminka, to prostě nějak nejde. Ale vím, e ona mne prostě neuměla mít ráda tak ak jsem já potřebovala. Měla mne ráda tak jak uměla a pro mne to bylo málo. MOná, kdybych to věděla u před lety, bylo by ve jiné, ale tím bych vlastně vychovávala svoji mámu.
Třeba to prostě tak mělo být, ale věř jane, e kdybych ty slova slyela, byla bych v té době moc astná.
Není tady
Kdy tak prohlíím fotky (je jich opravdu moc, holky "dokumentovaly" skoro ve a povedené pak dávaly na Lucčiny stránky, říkám si, e vlastně moná mám těstí.....někdo odejde a nezbyde po něm skoro nic-. Já mám aspoň něco, stopu kterou mi tu nechala, snad budu umět po ní jít dál....
Není tady
.... nech se vést srdcem
Není tady
jane,Některé rány jsou povrchové a na ty stačí náplast...Tvá rána je velmi,velmi hluboká,ona se téčasem zahojí,ale bude to trvat hodně,hodně dlouho..a jizva stejně zůstane..
Je mi to moc líto,...nevím co bych dělala v tvé situaci..,,
nejhorí je,jak se říká,kdy máma přeije své děti,...Musí být hodně silná,má tady jetě jednu dcerunku a ta tě taky potřebuje a Lucka tu bude stále s váma...Dr se !!!!Drím ti palečky,a ve zvládne ty i tvá dcera.....
Není tady
Jane - nejhorí co vůbec můe být je dívat se do hrobu svého dítěte...Nikdy bych to nechtěla proít a velmi obdivuji lidi, kteří dokáí tyto tragédie překonat ...Mojí babičce se to stalo celkem 2x , zbyla jí jen má mamka..
Poslední syn v 22 letech zemřel naprosto náhle, večer se jetě smál pak přily velké bolesti hlavy, sanitka, nemocnice, krvácení do mozku a do rána zemřel....Koho vinit ???
Vyplač se, vymluv , ale ij dál ... U kvůli své mladí holčičce, která si jistě nezaslouí smutnou maminku v depresích ....Vím, e je to hrozně těké Jane a bude to dlouho trvat, ale sna se kvůli ní a také kvůli sobě, protoe ivot jde dál a tvá dcerka by si jistě přála, abys byla astná a spokojená... Přeji Ti mnoho a mnoho síly
Není tady
Jane - myslím, e si dovedu představit, jak ti je, protoe mám dceru stejného věku a asi vím, co bych proívala v takové situaci. Přeji ti sílu, aby ses s tím dokázala vyrovnat.
Není tady
Jane, myslela jsem na tebe včera před usnutím..... ví, dostala jsi obrovský dar, e jsi mohla být se skvělým člověkem, jako byla tvá dcera, estnáct let. Moc ti přeji, aby ses na to, a tě přejde ta největí bolest, dokázala takto dívat - s vděčností a láskou.
A ten tvůj podpis je nádherný a pravdivý.
Upravil(a) Hani (14. 1. 2008 10:24)
Není tady
Vechno, tedy i tvá dcera, čeho se dotkne láska, je zachráněno od smrti......
A zkus to uchopit i tak, e ona neodela, jen se na čas vrátila domů..... a vechna její láska k tobě, k sestře, ke vem blízkým lidem, tu s vámi zůstala.
Plač, ale nenech se drtit bolestí.
Kdyby se vae role obrátily a ty byla tou, která odela, jistě bys nechtěla, aby děti vnímaly jen bolest a zapomínaly na tu obrovskou lásku, kterou bys jim zde zanechala.
Objímám a přeji hodně síly a pokory. K zvládnutí bolesti potřebujeme oboje.
Není tady
Jane, taky ti přeji hodně síly a pokory. Přesně si pamatuji ten pocit, kdy o nehodě mluvili v televizi, pomyslela jsem na beznaděj a zoufalství rodičů, ani bych někoho znala a teď jsi tady, hluboce s tebou cítím. Navíc v Samotikách bydlí má kamarádka, která rovně před několika lety přila o svého syna, i kdy z jiného důvodu. Dr se.
Není tady
Je mi to straně líto, nedokáu si to vůbec představit jak ít dál..nebo neít
Není tady
Jane, ...cítím s tebou, straně moc, mám stejně starou dceru a ..
To, co napsala Lueta a Pandora je krásné a konejivé, to mě doslova zahřálo u srdce. V tom vidím cestu, je a bude stále s tebou....
Není tady
Jane, nedokazu si predstavit,co jsi si prozila a ted prozivas. Mam sice jen opravdu malinkate dite a kdyz ctu Tvoje radky, nedokazu zastavit slzy,co se mi rinou po tvari. Nikdy jsem nechapala lasku matky a jejiho ditete,ted vim,ze neexistuje nic silnejsiho a pokud by clovek mohl,dal by za to druhe stvoreni vlastni zivot. Pred par lety jsem prisla o nevlastni sestru a to 24.prosince, od te doby pro me neexistuji vanoce, zustali po ni dva maly kluci a vim,jak to vzalo meho otce a jeho prvni zenu. Tak stejne jsem prisla o kamaradku,kterou pred jejim domem pred zraky jeji maminky srazil totalne bezohledny motorkar, jeji maminka, skvela zena to nezvladla a po par letech umrela utrapena, podlehla nemoci,kterou si podle vseho privolala a zustala druha dcera a to ve chvili,kdy ji nejvice potrebovala.
Tak jak psali vsichni prede mnou, zij a uchovej svoji dcerku v srdci. Myslim na Tebe a verim,ze i tato rana osudu Te posune jen kupredu a doda Ti neskutecnou silu a lasku pro svoji druhou dceru,ktera Te neskutecne potrebuje.
Není tady