6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, jsem Tereza a mám dceru Natálku. Narodila 17.7.2005. Je tady taky někdo kdo má narozené dítě v stejném roce? Ráda bych si popovídala, vyměnila názory či navzájem poradit.
Není tady
ahoj ja jsem Ingrid a mam chlapečka 17.8.2005.
Není tady
Ahoj Ingrid, těí mě . Jsem ráda, e se někdo ozval. A co u tvůj prcek umí?
Nae si čte, maluje, hraje, nejvíce mi chce pomáhat při vaření, uklízení atd. A začíná čůrat do nočníku, u to dělala v létě,ale v zimě to nějak nezvládala, ale u je to lepí
Není tady
Tak já jsem teda dobrá já ten datum obrátila. Takhle je to správně 4.11.2005 Ten ná roák na nočník nebo záchod nee! Jinak nám krásně mluví, chce aby jsme mu pořád četli a rád kouká na pohádky.
Není tady
Ahoj my se plínek zbavili u v létě. Jen na noc jí mít teda musí protoe dost pije a je mi ho líto budit v noci nebo jsem pohodlná na čůráni. Jinak je to taky ikulka jen moc zatím nemluví ale rozumí vemu. Ten má asi období vzdoru jak vyité. Na ve mi říká ne a nebudu. Je to kadodení boj ho obléct jít spát. U mam na něj fígle ale on je měsíc od měsíce chytřejí a úspěně mi sabotuje moji výchovu.
Není tady
Ahoj. Já mám holčičku narozenou v červenci 2005. Plenky má taky jen na noc a někdy , kdy jedem na delí cestu -pro jistotu. Máme teď problém s oblékáním. Panenky zvládá oblíct úplně bravurně , ale sebe ani náhodou nechce. Skoro se u toho pereme :-( . Má teď taky období vzdoru. Ingrid, jaké e to fígle má? Dáváte děti u někdy do kolky ? Nebo se chystáte?
Není tady
Do kolky se teprv chystáme, ale nevim jestli nebude vude plno. Viděla bych to tak od záři. Nevim jak to přesně je. Chtěla ten čtvrtý rok být jetě doma a pak asi budem zadělavát na souurozence. Zatim to úspěně oddaluji nějak se mi do toho zase nechce, kdy u se ted relativně vyspíme a máme celkem pohodu. Jak jste na to vy s druhým baby?
Není tady
Jsme na tom úplně stejně Ingrid. Taky jsem chtěla aby el malej do kolky čtvrtým rokem a letos koncem roku by jsme se měli pokouet o druhý, ALE taky se mi moc nechce. Určitě né jestli se mladej nesklidní. Straně vzdoruje a jetě do toho neposlouchá, nereaguje na to co mu říkám, prostě dělá e neslyí Doufám, e ho to co nejdřív přejde.
Není tady
pírko napsal(a):
Jsme na tom úplně stejně Ingrid. Taky jsem chtěla aby el malej do kolky čtvrtým rokem a letos koncem roku by jsme se měli pokouet o druhý, ALE taky se mi moc nechce. Určitě né jestli se mladej nesklidní. Straně vzdoruje a jetě do toho neposlouchá, nereaguje na to co mu říkám, prostě dělá e neslyí Doufám, e ho to co nejdřív přejde.
Ahoj prej ten vzddor můe trvat a do pěti let. Jen doufám, e tou dobou nebudu trávit svůj čas pod dohledem statných oetřovatelů v psychárně.
Na mladej to má taky dost, od roku se to začalo stupnovat a ted je to snad nejhorí. Vybírá si co chce na sebe i kdy mu vysvětluju, e páskový boty si fakt nemue vzít do sněhu tak se svalí na zem a řve. Něco chce já to odmítnu např. tablety do myčky znova scéna. Nevímám si ho doma to na mě neplatí ale venku kdy se sekne e nejde a do tý loue prostě skákat bude tak nic ne přes zadek nepomáhá ale teď u mi nepomáhá ani tohle. Řeknu mu e jdu sama a on nic je mu to jedno e zůstane sám. Tak jsem jednou poprosila v parku cizího pána a tam jde a jako si ho bude chtít odvízt domů a najednou tak odváný chlapeček běel hledat maminku. Je fakt e nákup rohlíků nam zabere dopoledne. Ale asi to chce vydret i kdy mi tečou nervy nic jinýho ne trpělivosti nezmůu.
Není tady
Ahoj holky zdravím Vás
Tak já jsem si na sebe uila bič. Protoe na noc je u taky bez plínky,ale musím jí v noci dát aspoň dvakrát vyčůrat.
Malá si nehty nekoue. Spí chce, abych jí je taky nalakovala jako mám já.
Není tady
Ahojky,
Baru je prosincová, take čerstvě má 2 roky. Bohuel s nočníkem stále bojujeme u 4 měsíce.
Scény jsou na denním pořádku, dneska sebou plácla na zem v nemocnici v čekárně, no ostuda...
Jo a taky se ráda hrabe v nose ...
Na druhém dítku v současnosti aktivně pracujeme
Upravil(a) Romana (13. 2. 2008 15:01)
Není tady
Ahoj, to my jsme s nočníkem taky bojovali a někdy jetě bojujeme. Neboj, Romčo ona na to přijde sama. Hlavně na ní netlač. Můe se zaseknout a je po nočníku úplně.
Ta moje taky pořád hrabe v nose,ale já jí dám vdy přes ruce a basta
Není tady
já na ni netlačím, ale patery počůrané tepláčky behem dopoledne, to je fakt někdy o nervy, přitom na kakání si řekne.
A taky nechce nosit culíky ani sponečky, to prostě na hlavičku podle ní nepatří
Není tady
Ahojky děvčata , taky se přidáváme, Kačenka je listopadová (22.11.)
S plenama jsme na tom suprově, od 22měsíců pouze na noc, naučila se na nočník během 14ti dnů definitivně, párkrát se sice počůrala, ale natěstí hovino je vdy kde má být . Hlavní je to o tom, e chodí sama, nikdo kolem ní neskáče, nesvléká ji apod. , prostě jde, svlékne se , sedne si a pak volá, e má "troičku". Kdy kadí, tak větinou se zabarikaduje, nebo někde schová, chce mít intimno . Občas ji připomínám, jestli nechce čůrat, kdy se mi zdá, e je to dlouho, v obchodě ji připomenu, e nemá plenku, e nesmí čůrat ale hlvně vdy musí jít nanočník, kdy někam jedeme. A funguje to, je to pohoda. Na polední spaní, pokud se koná , tak pod ní dávám podloku, někdy se dlouze probouzí a je počůraná. stejně na noc, podle toho, jestli la hned po vyčůrání spát, tak ji dám podloku, ale větinou hned nezalehne, tak má plenku. Hodně pije, tak to nelámu přes koleno
Období vzdoru předcházelo období, kdy na sebe ve práskla, byla to docela sranda, teD´pro změnu TO udělal někdo jiný , tak nevím, jestli se smát , i kdy to tak někdy je, jak si vymýlí .
Za celý den pusu nezavře, jsem ráda, kdy přijede tatínek a chvilku ji poslouchá, protoe mi z toho jde hlava kolem. Poslední dobou se snaí nás překřikovat, to člověk neslyí vlastního slova a taky je to něco na mně .
A na druhém také aktivně u nějaký ten měsíc pracujeme
Není tady
To mi jsme taky měli občas 10 tepláčků za den počůraných. To taky je super čísílko.
Tak nae kdy jde kakat tak musíme vichni k ní, aby nebyla sama a aby jsme viděli,e jí to jde a pochválily jí a zatleskali.
My a druhé? To zatím ne- v červenci nastupuji do práce, ale nikdo neříká e do roka a do dne nemohu otěhotnět,e?
Není tady
No holky tak já teda jaký vy to máte ikovná dítka. Ten ná roák na záchod prostě sám nepůjde, take se ho musím pořád ptát jestli nepotřebuje na záchod, kdy řekne e jo tak ho tam musím posadit a odejít, protoe jinak děla scény a tahá si tričko dolů abych neviděla pindíka. Proč to dělá nevím. A kakání? Pořád do tepláčku No a to svlékání taky nic moc, take opravdu jen koukám.
Není tady
Ahoj holky,
tak se připojuji. My jsme prosinec 2005, take taky čertvě dva roky. Bez plinek přes den jsme od 15mesicu, v noci od 18mesicu, ale to jsem do dvou let v noci vstavala a davala ji curat, kdyz se vzbudila. Ted asi mesic o ni v noci vubec nevim, chodi sama na nocnik pripraveny u postylky, kde ma sundanou bocnnici. Od roka a pul spi sama v pokojiku a nevyvadela ani jednou, ze by se bala nebo tak.
Umi temer celou abecedu, pocita do deseti a mluvi jak ctyrlete decko. Obcas nevim, co uz ji nabidnout a citim, ze potrebuje hlavne kolektiv. Do skolky mi ji vezmou v zari, do te doby si musi vystacit se mnou:-). Na to ze nam rikali, ze by mohla mit vyvojove obtize (narozena v 36.tydnu a komplikace po porodu), je tedy docela napred. Nehty si nekouse, za to dudla palecek a ne a ne ji to odnaucit:-(.
Není tady
Ahoj, nae Barborka je v říjnu, s čuráním a kaním jsme nikdy problém neměli, u asi půl roku má plínu jen na noc. Teď máme období vzdoru, tak je to někdy náročný.. Umí pár písmenek, umí se obléct, kdy má teda dobrou náladu, krásně mluví. Chtěla bych ji dát od září do kolky na 4 hod. denně, ale ance jsou asi minimální. Aspoň tady v Brně.
JO, Trisho, dělám velkou poklonu tvojí dceruce, asi je to záhul, co?
Není tady
Daka napsal(a):
Ahoj, nae Barborka je v říjnu, s čuráním a kaním jsme nikdy problém neměli, u asi půl roku má plínu jen na noc. Teď máme období vzdoru, tak je to někdy náročný.. Umí pár písmenek, umí se obléct, kdy má teda dobrou náladu, krásně mluví. Chtěla bych ji dát od září do kolky na 4 hod. denně, ale ance jsou asi minimální. Aspoň tady v Brně.
JO, Trisho, dělám velkou poklonu tvojí dceruce, asi je to záhul, co?
Je to záhul, to ti povim:-), ale treba se to nejak zastavi nebo tak. Ty se chystas do prace? Jestli ne, tak ti malou podle zakona mohou vzit do tri let jen na 5dni v mesici, jinak bys prisla o rodicovsky prispevek...
Není tady
Trisho, do práce se nechystám, take do kolky asi na těch 5 dní v měsíci. Aspoň kdyby to vylo. Jene přednost mají starí děti nebo ty, co jejich mamky nastupují do práce. Mě nejde o to se jí "zbavit", ale aby byla mezi detmi a taky se naučila něco víc...Zatím ani neuvaujeme o druhém dítku, a jak jste na tom vy? Oddaluji to, teď kdy u se vyspíme a je klídeček, tak si chci trochu oddychnout...Ale kdoví..
Není tady
Daka napsal(a):
Trisho, do práce se nechystám, take do kolky asi na těch 5 dní v měsíci. Aspoň kdyby to vylo. Jene přednost mají starí děti nebo ty, co jejich mamky nastupují do práce. Mě nejde o to se jí "zbavit", ale aby byla mezi detmi a taky se naučila něco víc...Zatím ani neuvaujeme o druhém dítku, a jak jste na tom vy? Oddaluji to, teď kdy u se vyspíme a je klídeček, tak si chci trochu oddychnout...Ale kdoví..
Naprosto ti rozumím, taky se ji nechci zbavit, ale citim, ze by ji kolektiv hodne pomohl. Vezmou mi ji v zari, to ji budou dva a trictvrte, tak se na to tesim. Na zapis jdeme v dubnu. Jinak druhe pokousime od rijna, pocitam ten duben, ze se zadari:-), vyslo by to akorat, ze Sare budou tri a bude moci do skolky na cely den, kdyz bude potreba, coz je idealni, aby bylo na mrnouse co nejvice casu:-)
Není tady