|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

A já se stažení Detektoru nedivím. Docela jsem se těšila na pořad o záhadách, dějinných nesrovnalostech, konspiračních, esoterických a dalších tématech a místo toho mě čekali:
1. lidé sdělující své domněnky jako ověřená fakta, schopní vytvořit záhadu v podstatě z čehokoliv, trvající na svých tezích i přes to, že byla daná "záhada" dávno vyřešena, opomíjející zjištěná fakta a poznatky, které se zrovna nehodily do krámu ... a když už se konečně objevila osobnost se zajímavým tématem, byla po dvou třech úvodních větách včas odstřihnuta a následoval záběr na charismatického moderátora (viz bod 3) ...
2. často chybějící pohled "z druhé strany" (v posledních dílech nastalo "mírné zlepšení"), chybějící názory lidí, kteří se danou problematikou dlouhá léta zabývali ... a lidé, kteří následně své vystoupení dementují, bo po sestřihu nedávaly jejich věty ten samý smysl, jako před ním, pořadu taky moc kreditu nepřidali ...
3. sice charismatický, ale šíleně pomalu mluvicí moderátor (horší už je snad jen Horatio Cain v CSI Miami), který zabije polovinu času vymezeného na pořad opakováním toho, co už před ním řekli jiní, případně čtením poznatků z wikipedie, pověstí pro děti a podobných análů ...
A to už vůbec nemluvím o nekvalitním zpracování, nekvalitních klipech, na kterých vidí nějaký děj asi jen ten, kdo si ho vidět přeje ... dokonce i ilustrační záběry k Orloji mi připomínaly domácí video japonského tůristy ... a vůbec, mám stejný názor jako tady mladej, který to asi vystihl lépe než já: http://trupik.aspweb.cz/blog/2008/2/23- … evize.aspx
Prostě - chápu, že jsou kolem nás věci "mezi nebem a zemí", záhady a tajemství ... ale způsob, jakým se s těmito tématy vypořádal Detektor, mi připadal příšerný. Ikdyž - možná jsem jen zmlsaná daleko zajímavěji a profesionálněji zpracovanými dokumenty na podobná témata na kabelovce.
A je mi to docela líto, protože pokud by se k tomu autoři postavili méně lajdácky a více profesionálně, mohl to být perfektní pořad.
Není tady
Hej, Mišárno, ty se jen tak zmíníš, že koukáš na něco jinýho, ale nenapíšeš na co. Tak to koukej napravit, jo? 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
...
mám stejný názor jako tady mladej, který to asi vystihl lépe než já: http://trupik.aspweb.cz/blog/2008/2/23- … evize.aspx
S mladým se dá v lecčems souhlasit (profesionální úroveň - halt na některé pořady se v ČT dá hodně peněz, na jiné méně hodně), ale také v lecsčems nesouhlasit.
Především mi není jasná jeho výhrada vůči tomu, že pořad vysílá veřejnoprávní TV. Domnívám se, že i lidé, kteří se zabývají těmihle jak on říká "bláboly", platí koncesionášské poplatky a mají tedy také právo na "své" pořady.
Dál mi není jasná vaše neustále opakovaná výčitka, že v pořadu nedostane prostor i druhá strana. Ještě jsem například nezažila, že by v programech "vědeckého typu" mohl například říci svůj názor esoterik.
Tahle výtka mi příjde dost úsměvná v kontextu toho, že jsou to stejně jen žvásty a bludy. Tak proč pak ta velká touha a zájem se moci k nim taky vyjádřit???
Aby snad národ nezačal přemýšlet nad tím, že na každém šprochu pravdy trochu a nezačal místo Pošty pro tebě nebo Ošklivky Katky po večerech studovat na netu Osud nebo Matrix????
Ale no tak.
Klídek.
Není tady

Hani napsal(a):
Hej, Mišárno, ty se jen tak zmíníš, že koukáš na něco jinýho, ale nenapíšeš na co. Tak to koukej napravit, jo?
To máš různé Hani, když u nás zrovna nejede sport, tak koukáme na Spektrum, Discovery, Animal Planet, National Geographic, Viasat History, Zone Reality apod. Dokumentů na podobná témata tam máš plno a vcelku jsou i zajímavě podané, nesleduji je programově a všechny, ze seriálů odchytím sotva pár dílů, ale namátkou: Archeolog odhaluje biblické příběhy, Svobodní zednáři - tajemné společenství, Akvanauti, Čisté duše, Utajená rodina Ježíše, Tajemství mumií, Po stopách mýtů a hrdinů, Flotila duchů, Soudný den: zobrazení nebe a pekla ... Vše bude dnes 
Jo a největší záhadou pro mě v poslední době byli novozélandští papoušci Kea oplývající velmi vysokou inteligencí 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
....
Dál mi není jasná vaše neustále opakovaná výčitka, že v pořadu nedostane prostor i druhá strana. Ještě jsem například nezažila, že by v programech "vědeckého typu" mohl například říci svůj názor esoterik.
Tahle výtka mi příjde dost úsměvná v kontextu toho, že jsou to stejně jen žvásty a bludy. Tak proč pak ta velká touha a zájem se moci k nim taky vyjádřit???...
Klídek.
Ale dostala a myslím že dost velký prostor jen bohužel jak od oné dámy tak od onoho mže který tam velice dobře mluvil hlas "opozice" byl jaksi zmatený a tím velice zanikl. Tak nějak dobře mu tak.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Především mi není jasná jeho výhrada vůči tomu, že pořad vysílá veřejnoprávní TV. Domnívám se, že i lidé, kteří se zabývají těmihle jak on říká "bláboly", platí koncesionášské poplatky a mají tedy také právo na "své" pořady.
Jo tak tenhle argument mě zrovna nechává chladnou, platíme za daleko větší kraviny. Ale myslím, že v této podobě by ten pořad skončil i na Nově nebo Primě - sledovanost nic moc.
Pandorraa napsal(a):
Tahle výtka mi příjde dost úsměvná v kontextu toho, že jsou to stejně jen žvásty a bludy. Tak proč pak ta velká touha a zájem se moci k nim taky vyjádřit???
Možná proto, že o tématu nějakou povědomost mají a ze svého hlediska se jim zabývají.
Osobně by mi nevadilo, kdyby se třeba k přednášce "Testování dlouhodobé pevnosti vazeb PNP ve hmotách s obsahem POM" erudovaně vyjádřil esoterik 
Není tady
Míšo,
je to všechno o penězích a ochotě je dát na výrobu těch či oněch pořadů.
Pořady, o kterých jsi mluvila, jsou perfektní. Jenže už to nikoho nešokuje...tedy alespoň z nikoho z našich "vod".
A spousta věcí v Detektoru je na tom v našich vodách stejně 
Nu a myslím, že obě bychom se rády jednou podívaly na něco, kde budou věcně a seriozně argumentovat obě strany bez onoho znevažujícího: k těmhle bludům se snad ani nebudu vyjadřovat....
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Nu a myslím, že obě bychom se rády jednou podívaly na něco, kde budou věcně a seriozně argumentovat obě strany bez onoho znevažujícího: k těmhle bludům se snad ani nebudu vyjadřovat....
Přesně 
Není tady
Mišikéši - co se úrovně pořadu týče, to s tebou musím souhlasit. Moderátor mi nepřišel charismatickej, ale jelitózní a pořad nesahal Vašíčkově Záhadné planetě (nebo jak se to jmenovalo) po kotníky. Ale zase uznej, že DŮVOD, který údajně vedl ke stažení pořadu je....no eufemisticky řečeno neseriózní
Kdyby to stažení odůvodnili nízkou sledovaností, nikdo by se nedivil. ale nezlob se, Miš...odůvodňovat to tím, že "veřejnost" se hrozila bludů?
Mmch - co to máš za kanály, že tam máš všechny ty pořady? poznávám je Archologa....to ostatní je na Viasat, či kde? Že bych si připlatila? 
A papoušci kea jsou kdeže? Sleduj Geniální zviřata tušímže na Zone - budeš čubrnět, kdo všechno je chytrej 
Není tady

Lupi, já vybrala jen pořady jen ze Spektra a Viasat History (ty, co znám), bo se mi nechtělo vzpomínat na názvy všeho, co jsem kdy kde.... Papoušci Kea byli kdysi na Animal Planet, ale minulý týden nám o nich vyprávěla Věrka (byla s nama v dívadle). Prostě - není nad osobní zkušenost s chytrým ptákem
. ...
Když ten Detektor opravdu vypadal dost neseriózně a hlavně těžkopádně
a že se velká část veřejnosti opravdu hrozila, jsem taky zaregistrovala a přitom to tak vůbec nemuselo být, kdyby ... (kdyby byly v řiti ryby, nemusely by být rybníky, řikával náš osvícený dědeček
) ... Já se upřímně hrozila, co by spáchali třebas z Da Vinciho nebo z inteligentních delfínů
...
Není tady
Tadyk je ten papoušek kea http://papousci.chovzvirat.com/druhy/nestor-kea.html
Měli jsme před 3 lety papouška roselu pestrou...naučil se říkat Ferdíček-svoje jméno a napodoboval přítelovu vyzvánění melodii v mobilu, pak jsme ho dali jednou s klecí ven, chtěla jsem mu dát vodu a potvora jak viděl, že má otevřené dvířka tak vyletěl... týden jsme ho naháněli po dědině s mobilem, pouštěli jsme mu jeho oblíbenou melodii on se ozýval a my ho chtěli lapit, lozili po stromech s klecí, ale nechtělo se mu zpět, pak přišla velká bouřka a bylo po ňom už se neozval...hned na to jsem se zamilovala do žaka šedého, taky je prý inteligentní, mluví napodobuje zvuky, jenže cenově úplně jinde, všichni mi tenkrát říkali, že jsem blázen...a to moje nadšení postupně přecházelo...ale třeba ještě někdy si ho pořídím...P
A neměla bych psát spíš někde do zvířetníku jak na duchovní? 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
a že se velká část veřejnosti opravdu hrozila, jsem taky zaregistrovala ...
Já jsem taky VEŘEJNOST a nehrozím se. Mám totiž vlastní mozek a zatím ho používám.
Takže tenhle argument je pro mne..... mírně řečeno dost bludařský 
Není tady

Pan, ale já jsem neřekla "celá" veřejnost, ale "velká část" veřejnosti ... stačí si projít různé diskuze na dané téma
...
Prostě - někteří lidé neuvažují stejně jako ty, jejich pravda je jinde a navíc využívají své svaté právo hrozit se, kdy se jim zachce, což můžeš i ty 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
to je pravda, já bych byla moc ráda, kdyby tam byl podobný pořad na stejné téma, ale udělaný aspoň o 100 % lépe. Ňepřesvědčivý lidé, blbě sestříhaný, neseriozně působící. Nejhorší celoplošná reklama duchovnímu světu jakou jsem doposud viděla.
Ale přiznám, viděla jsem jen tento, poslední díl.
Není tady
No to byl právě ten Vašíček, Pol. Jednak mluvil sám za sebe, druhak nic nevnucoval a nechal prostor i pro jiná vysvětlení a třeťak tam všude byl o čem psal
(no panečku, to se mi povedla inteligentní věta
)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pan, ale já jsem neřekla "celá" veřejnost, ale "velká část" veřejnosti ... stačí si projít různé diskuze na dané téma
...
Prostě - někteří lidé neuvažují stejně jako ty, jejich pravda je jinde a navíc využívají své svaté právo hrozit se, kdy se jim zachce, což můžeš i ty
No tak to já se hrozím.
Právě téhle "velké části" veřejnosti 
A vlastně by mne vůbec nemělo překvapovat, že právě v téhle době má pořád někdo potřebu rozhodovat, co lidi "zmate" a co je "nezmate"...
Vždyť je všechno přesně tak, jak má.
Není tady
Osobně jsem očekávala od tohoto pořadu větší fundovanost, propracovanost, více materiálu a hlavně mě provokuje ten pán, připadal mi jako netopejr, co mě chce zhypnotizovat.
A umřel A.Clarke, jeho seriál (už nevím přesně název, začalo to, jak Clarke chodí po pláži s děsně velkým deštníkem), byl sice starý, ale mnohem lépe uděaný včetně komentáře a muziky.
Ale moc se mi líbila ta otáčecí koule
.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
...
Prostě - někteří lidé neuvažují stejně jako ty, jejich pravda je jinde a navíc využívají své svaté právo hrozit se, kdy se jim zachce, což můžeš i tyNo tak to já se hrozím.
Právě téhle "velké části" veřejnosti
Tak to jste si fifty fifty 

Regi, tak ten se mi taky líbil, kruci jak se to jenom jmenovalo ... Svět tajemných sil 
Clarke mimo jiné řekl: „Všechny záhady jsou nevyřešené problémy, ale ne všechny nevyřešené problémy jsou záhady...“ To by mohlo být šikovné motto pro další podobný pořad 
Není tady
Pisatel napsal(a):
včerejší detektor byl zajímavý doufám, že jste sledovali otázku intuitívní kresby?
Bylo to velice zajímavé, i když pro mě je tato věc dosti nepochopitelná, tak jsem se dvakrát setkala s lidmi, kteří toto praktikovali. Byl to pan Kožíšek z Brna a jedna paní ze sev. Čech, jméno jsem bohužel zapomněla. A právě tato paní, i když jsem k ní šla s nedůvěrou, mě velice překvapila. Prostě jsem zjistila, že na tom něco je.
Neviděla jsem všechny díly Detektoru, ale myslím si, že je to zajímavý pořad a nechápu, proč by se měl rušit. Vždyť v TV i jinde je slyšet tolik opavdu nepodložených věcí.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Víš, řekla bych, že nejsme. Mně by nikdy nenapadlo něco zakazovat. A tohle infantilní zdůvodnění není nic jiného než zákaz.
O zpracovaní pořadu, kvalitě moderátora můžeme jistě diskutovat, ale to nejspíš není to nejdůležitější.
A to proto, že ČT vysílá mnohem více a daleko strašidelnějších nejen co do zpracování a námětu sra..k a nikdo se nad tím nepozastavuje, natož aby protestoval.
Pokud vím, každá televize má kouzelné tlačítko nehledě na to, že dnes má většina lidí na výběr z mnoha desítek kanálů.
A jen a pouze o tom to je.
Není tady
poletucha napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
to je pravda, já bych byla moc ráda, kdyby tam byl podobný pořad na stejné téma, ale udělaný aspoň o 100 % lépe. Ňepřesvědčivý lidé, blbě sestříhaný, neseriozně působící. Nejhorší celoplošná reklama duchovnímu světu jakou jsem doposud viděla.
Ale přiznám, viděla jsem jen tento, poslední díl.
Souhlasím. Největší přínos jsem viděla v tom, že vůůůbec něco takového v TV proběhlo. Že se vůůůbec mluvilo o něčem, co je mezi nebem a zemí a co nelze pochopit JEN rozumem, ale je potřeba zapojit třeba i intuici, cit ... Některé příspěvky byli mimo, ale někde se dali najít aspoň zrníčka ... Nedivím se stáhnutí, v této společnosti na takovéto pořady ještě nenastala doba...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Víš, řekla bych, že nejsme. Mně by nikdy nenapadlo něco zakazovat. A tohle infantilní zdůvodnění není nic jiného než zákaz.
...opět degradace člověka na nesvobodnou, samostaně nemyslící bytost. Ale co si budeme nalhávat, kolik lidí je samostatně myslících, nepřijímajících jen předložené, ověřené, předžvýkané pravdy? Nalinkovaný směr - tohle jo, tohle nee.
Není tady
Koloběžka,
souhlas.
Na samostatně myslící lidi se vždy a v každé době pořádaly hony a pogromy.
Dnes se k tomu používá konzum - supermarkety, zboží na jedno upotřebení, velká auta, velká televize (blbá zábava u které se nemusí moc myslet), velká hypotéka na velký dům (personifikovat PŮJČKU považuji za jeden z největších zločinů - vždyť ona je to taková roztomilá kulaťoučká teta nebo taky taková sexy pohledná kočka, ta nám neublíží - a ani mne neudivuje, že proti TOMUHLE nikdo neprotestuje)
No a abysme na tohle všechno měli, tak pracujme jak ti hodní mravenečkové. Kdo ví, jak funguje mraveniště, víc vědět nepotřebuje!
Co komančové nezvládli přes ideologii, zvládnou naši "demokrati" prostřednictvím peněz.
Myslím, že antičtí demokraté se musejí obracet v hrobě...
Kdyby Detektor skončil pro nezájem diváků, neřeknu ani popel.
Tohle se mi ale nelíbí.
A je mi jasné, že se mi to může nelíbit, můžu s tím nesouhlasit, můžu proti tomu i protestovat, ale to je asi tak všechno, co můžu..... Takže jsme zase tam, kde jsme byli....
Inu všechno je tak, jak má.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Koloběžka,
souhlas.
Na samostatně myslící lidi se vždy a v každé době pořádaly hony a pogromy.
Co komančové nezvládli přes ideologii, zvládnou naši "demokrati" prostřednictvím peněz.Myslím, že
Inu všechno je tak, jak má.

byť s výhradou peníze jsou oběživo, směnka za práci a za to že neumím to, ale umím něco úplně jiného. A kromu aby toto oběživo fungovalo je třeba ideologie, že peníze jsou až na to druhém místě hned za neviditelnou rukou trhu a ten potřebuje ideologii svobodně nesvobodného, nemyslícího a starostmi a hlavně prací zavaleného jedince viz Moderní doba od Chaplina....
Jinak nač si stěžuješ, vše je jak má být. přeci to že někdo umí vyléčit raka jen rukama a přístupem k životu bylo vědecky dokázáno a hlavně potvrzeno, ale to by pak celej farma průmysl mohl jít do p*r*d*e*l*e a zisky by neměl kdo rozdělovat 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
O zpracovaní pořadu, kvalitě moderátora můžeme jistě diskutovat, ale to nejspíš není to nejdůležitější.
A to proto, že ČT vysílá mnohem více a daleko strašidelnějších nejen co do zpracování a námětu sra..k a nikdo se nad tím nepozastavuje, natož aby protestoval.
Pokud vím, každá televize má kouzelné tlačítko nehledě na to, že dnes má většina lidí na výběr z mnoha desítek kanálů.
Pandoro nepanikař, pořad nebyl zakázán ani zrušen, pouze "dočasně stažen" ... a možná je to tak pro něj samotný opravdu lepší, protože pokud to přinutí tvůrce, aby se zamysleli nad jeho rozumnějším a profesionálnějším zpracováním, bylo by to přínosem jak pro ně, tak i pro větší i menší část veřejnosti...
Není tady