6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
NatálieLa napsal(a):
Klubko napsal(a):
Já mám právě vyjednaný na přítí týden. Přepisovat diplomky. Počítač doma mám,vkládat grafy umím. A studenti budou dotovat pracující enu:)))
Za přepsání a svázání 1,000 Kč to je super. Nemám TV večer budu datlovat. 3 za měsíc stihnu, to jsou 3,000 a hned bude ten měsíc veselejíNo to jsi fakt borec, kdy umí vkládat grafy. Ale stejně se divím, kdo e ti svěří opisování diplomky, kdy ti chybí základy spisovné četiny u ze Z. Ta tvoje gramatika bije do očí, o čárkách ve větě ani nemluvím. Jak můe opisovat diplomové práce? Chudáci, kdo ti je svěří. Jen by mě zajímalo, jak to souvisí se zavedením kolného?
Bije. Já vím, u existuje i pravopis, co se opravuje sám v PC:)) Kdy píi na babinet, tak dělám překlepy, píi rychle a chyby nekontroluji. Vím, měla bych, jinak v práci to po sobě přečtu, nemám chyby a věř, e reklamace nemám.
Omlouvám, se za off topic. bylo to za příspěvkem heleny, která naznačovala o případném přivýdělku.
Jinak přeci V vzdělní, nebudou mít určitě v diplomce hrubky,ne?
Jinak co teda zpoplatnit i mateřské kolky v plné výii,kdy teda i Z? Kdy spravedlnost, tak pro vechny...
Natálie, a ty jsi učitelka ČJ? Ale e tě to nadzvedlo při pátku.)))
Není tady
Barbara napsal(a):
Souhlasím se kolným, ovem nevím proč se dnes hovoří o bezplatném kolství, kdy kolej stojí cca 3000 Kč měsíčně, kníky zatím dalí 3 tis., zápisy do předmětů dalí peníze, kde jsou náklady na dopravu, jídlo apod. Kadopádně tím, e se zavede kolné, se zvýí motivace stávajících studentů, budou se moci zvýit jejich počty a budou moc studovat i ti, kteří mají o studium zájem, leč pro velký počet uchazečů nebyli přijati. Nedomnívám se, e by to ohrozilo sociálně slabé, protoe předpokládám, e formy půjček a stipendií, by toto řeily.
Devče, já chodila do "bezplatné" koly za hluboké totality a můu tě ujistit, e i tehdy se platil internát, stravenky, doprava, některé individuální pracovní pomůcky a knihy (některé se dědily po starích, některé měla kola, ale to je dneska taky), oblečení na povinné praxe atd. Moná ty částky byly nií, ale ony ani platy nebyly jako dneska.
Není tady
medveeed napsal(a):
Musim napsal(a):
Já jsem taky vystudovala V, ale dálkově-5 let. Take jsem musela naplno makat a volno jsem brala víkendy-dovolené -svátky. Take to zadarmo nebylo ani za kom.
Stejně jsem proti placení. Nezávidím, e denní to měli "zadarmo".
Tak pak proč neplatit za střední koly, učnáky a pod.! A vůbec, za kolku se platí, tak proč neplatit i za Z? to jetě politici určitě zavedou, protoe proč mít hloupé děti? No právě proto, e pak z lidí bude stádo!!!!!!!a to se líp ukočíruje ne dnení stádo lidu!Teď jsi na to kápla. Taky navrhuji, e jestli chtějí zavést kolné na V, tak a zavedou i na Z a učňácích. Proč by měli být znevýhodněni jen rodiče nadaných dětí??? U teď pokud máte studenta na V, který bydlí na kolejích, potřebuje cca 7tis. měsíčně.
Poplatky na V nejsou o tom, aby je platili rodiče, ale aby je naopak (z bankovní půjčky) platil student a zvauje se i alternativa, e poplatky by platili pouze ti, kteří si po vystudování najdou dobrou práci. Čili naopak, jednak vymizí flákači a jednak se V otevře i pro potomky lidí, kteří nemají ani těch pár tisíc na vzdělání svých dětí.
Není tady
PetrV napsal(a):
medveeed napsal(a):
Musim napsal(a):
Já jsem taky vystudovala V, ale dálkově-5 let. Take jsem musela naplno makat a volno jsem brala víkendy-dovolené -svátky. Take to zadarmo nebylo ani za kom.
Stejně jsem proti placení. Nezávidím, e denní to měli "zadarmo".
Tak pak proč neplatit za střední koly, učnáky a pod.! A vůbec, za kolku se platí, tak proč neplatit i za Z? to jetě politici určitě zavedou, protoe proč mít hloupé děti? No právě proto, e pak z lidí bude stádo!!!!!!!a to se líp ukočíruje ne dnení stádo lidu!Teď jsi na to kápla. Taky navrhuji, e jestli chtějí zavést kolné na V, tak a zavedou i na Z a učňácích. Proč by měli být znevýhodněni jen rodiče nadaných dětí??? U teď pokud máte studenta na V, který bydlí na kolejích, potřebuje cca 7tis. měsíčně.
Poplatky na V nejsou o tom, aby je platili rodiče, ale aby je naopak (z bankovní půjčky) platil student a zvauje se i alternativa, e poplatky by platili pouze ti, kteří si po vystudování najdou dobrou práci. Čili naopak, jednak vymizí flákači a jednak se V otevře i pro potomky lidí, kteří nemají ani těch pár tisíc na vzdělání svých dětí.
A kdo to bude posuzovat, jestli mají "těch pár tisíc"? To jako pokud nemají ani 1,4násobek ivotního minima, tak jako u některých jiných dávek? Tak to má fakt větinou kadý. A co takhle nekomplikovat ivot studentům, kteří skutečně na studia mají hlavu, ale zpoplatnit zkouky, které musejí ti druzí opakovat? Chci tím říct, e pokud bude někdo studovat tak, e kadou zkouku udělá napoprvé (případně na výbornou), bude studovat zdarma. Pokud vak se fláká a nestuduje, tak a při kadém opakování zkouky musí zaplatit třeba 10tis. Takhle by byli postieni vichni ti, kteří na V nemají co dělat a naopak se otevře monost studia pro nadané mladé lidi. Tak bych to uzákonil já.
Není tady
Musim napsal(a):
Petře100, u jsem tady jednou dávala odkaz na průzkum banky čsob, kde si provedli (sami)reálný průzkum a analýzu dopadu těchto tzv.reforem na domácnosti v Cz. Nechtěla jsem napsat, e a 85% domácnosti si pohorí (ne jenom 75). Mohu se kolegy zase zeptat na odkaz na stránku.
Asi jen média a tisk staví na ofic.statistice, vdy i blbec pochopí, e kdy bageta stála třeba 6,90 a ted stojí 12,90 nebo víc, tak zboí zdraelo o 100%,i kdy mělo jenom třeba o 4%....
Já vím, e ty bude vdy bránit modré ptáky!
Ty jsi nenapsala, e si x % pohorí, ale e- "Ale jde o 75% procent populace, které na to prostě nemají." A to je rozdíl. Dalí průzkum říkal, e 55% obyvatel je spokojena. Prostě, ty jsi byla chudá, jsi chudá a zůstane chudá. Já byl také chudý, jsem bohatí a budu bohatý. Smiř se s tím. Pohorí si větina, musíme splácet dluh po paroubkově bandě. S tím bráněním jsme na tom stejně. Já bráním modré ptáky, ty zase komunistické zločince. Jasně, e modří ptáci mohou za to, e bageta zdraí o 100% a e máslo je za 40,- kaček a e se loni prodalo 250000 aut a e je dnes karedě.....................................................
Není tady
Klubko napsal(a):
NatálieLa napsal(a):
Klubko napsal(a):
Já mám právě vyjednaný na přítí týden. Přepisovat diplomky. Počítač doma mám,vkládat grafy umím. A studenti budou dotovat pracující enu:)))
Za přepsání a svázání 1,000 Kč to je super. Nemám TV večer budu datlovat. 3 za měsíc stihnu, to jsou 3,000 a hned bude ten měsíc veselejíNo to jsi fakt borec, kdy umí vkládat grafy. Ale stejně se divím, kdo e ti svěří opisování diplomky, kdy ti chybí základy spisovné četiny u ze Z. Ta tvoje gramatika bije do očí, o čárkách ve větě ani nemluvím. Jak můe opisovat diplomové práce? Chudáci, kdo ti je svěří. Jen by mě zajímalo, jak to souvisí se zavedením kolného?
Bije. Já vím, u existuje i pravopis, co se opravuje sám v PC:)) Kdy píi na babinet, tak dělám překlepy, píi rychle a chyby nekontroluji. Vím, měla bych, jinak v práci to po sobě přečtu, nemám chyby a věř, e reklamace nemám.
Omlouvám, se za off topic. bylo to za příspěvkem heleny, která naznačovala o případném přivýdělku.
Jinak přeci V vzdělní, nebudou mít určitě v diplomce hrubky,ne?
Jinak co teda zpoplatnit i mateřské kolky v plné výii,kdy teda i Z? Kdy spravedlnost, tak pro vechny...
Natálie, a ty jsi učitelka ČJ? Ale e tě to nadzvedlo při pátku.)))
Já učitel nejsem, ale taky mě to nadzvedává ze idle, kdy se tu vyjadřují lidé, kteří zřejmě propadli z četiny u na obecné kole. Jen tak pro úplnost, některé hrubky ti ani PC neopraví (např. nepozná, jestli má být slovo bil nebo byl - protoe četina zná obě slova a PC neuvauje), take ve vem tě ani PC nezachrání... Doporučuji ti doučit se četinu, kdy se tak ochotně vzdělává. Tady má velké mezery. Ale nejsi sama. A co se týče těch M, ty u zpoplatněné dávno jsou...
Není tady
Barbara napsal(a):
Souhlasím se kolným, ovem nevím proč se dnes hovoří o bezplatném kolství, kdy kolej stojí cca 3000 Kč měsíčně, kníky zatím dalí 3 tis., zápisy do předmětů dalí peníze, kde jsou náklady na dopravu, jídlo apod.
A kdyz budes chodit do prace, tak nebudes platit za najem, jidlo, dopravu? Skolstvi je bezplatne. Ty platis pouze za bezne zivotni naklady, ktere platis i kdyz do skoly nechodis.
Není tady
taurus napsal(a):
Barbara napsal(a):
Souhlasím se kolným, ovem nevím proč se dnes hovoří o bezplatném kolství, kdy kolej stojí cca 3000 Kč měsíčně, kníky zatím dalí 3 tis., zápisy do předmětů dalí peníze, kde jsou náklady na dopravu, jídlo apod.
A kdyz budes chodit do prace, tak nebudes platit za najem, jidlo, dopravu? Skolstvi je bezplatne. Ty platis pouze za bezne zivotni naklady, ktere platis i kdyz do skoly nechodis.
Taurus, vyjmu náklady na dopravu, jídlo.
To, co koly kadoročně vyadují, to nemá s bezplatným kolstvím nic společného.
Ani nezačne řádná výuka a u musí platit a platit.
Vekeré úlohy, které dostávají (na střední), musejí nosit do koly vytitěné!
Papírů na kila, barvy do tiskárny, pěkně drahé.
A dá se pokračovat donekonečna, tak nemluv o bezplatném.
Není tady
Teď asi spadnete ze idle ale měla jsem z ČJ dvojku:))) Jinak celá maturita za pět))
Není tady
Ota napsal(a):
taurus napsal(a):
Barbara napsal(a):
Taurus, vyjmu náklady na dopravu, jídlo.
To, co koly kadoročně vyadují, to nemá s bezplatným kolstvím nic společného.
Ani nezačne řádná výuka a u musí platit a platit.
Vekeré úlohy, které dostávají (na střední), musejí nosit do koly vytitěné!
Papírů na kila, barvy do tiskárny, pěkně drahé.
A dá se pokračovat donekonečna, tak nemluv o bezplatném.
Na stredni jsem chodila a je to asi ctyri roky zpatky a na VS jsem chodila taky ale asi se toho hodne zmenilo. Nepamatuju si, ze bych musela neco platit. Maximalne tam byl prispevek 500 za rok a ten byl nepovinny a kdo zaplatil, tak mel urcite vyhody. A ten argument s papirem a barvou do tiskarny, to me rozesmalo . Tak at to pise krasopisne v ruce a nebude to stat tolik . Jinak skolstvi u nas bezplatne je, protoze kdyby nebylo, tak bys rocne musel platit za skolu PLUS jeste dalsi naklady (ktere platis ted) jako ucebnice, papir, barva do tiskarny, taska do skoly, coz pri placenem skolstvi neodpada.
Upravil(a) taurus (11. 1. 2008 20:18)
Není tady
taurus napsal(a):
A ten argument s papirem a barvou do tiskarny, to me rozesmalo . Tak at to pise krasopisne v ruce a nebude to stat tolik .
Není tady
Taurus
"A ten argument s papirem a barvou do tiskarny, to me rozesmalo lol lol lol. Tak at to pise krasopisne v ruce a nebude to stat tolik big_smile.!
Jestli si myslí, e jsi vtipná, nejsi.
Studenti této koly, musejí úlohy nosit, v titěné podobě!
A zřejmě Ti těko vysvětlím, e papír a cartrige se nefasují.
Není tady
Ota napsal(a):
Taurus
"A ten argument s papirem a barvou do tiskarny, to me rozesmalo lol lol lol. Tak at to pise krasopisne v ruce a nebude to stat tolik big_smile.!
Oto zdravím. On někdo třeba fasuje papír a tiskne v práci. Potom je to gratis. Ale okrádá zase zaměstnavatele. tudáci tuto monost větinou nemají, tak musí psát krasopisně.
Není tady
Petře zdravím. Jene je to obor výpočetní technika, tak to prostě vyadují takto ( technické nákresy, na jedné stránce několik druhů písma atd.) a vůbec je nezajímá, jak si to zařídí. A jeliko nekrademe, tak platíme. To si nestěuju (sice mě to tve, ten přístup koly), ale jen konstatuju.
Tau zřejmě děti nemá a tak jen papoukuje.
Taky je u Vás tak syrovo?
Není tady
Klubko napsal(a):
Teď asi spadnete ze idle ale měla jsem z ČJ dvojku:))) Jinak celá maturita za pět))
Prosím tě, u mlč. Co napíe, to je perla a jen se dál ztrapňuje. Jestli je to pravda, tak to něco vypovídá o kvalitě naeho současného kolství. Bych se propadl hanbou na tvém místě.
A jinak těm přispěvovatelům, kteří hlásají, e studenti mohou nosit úkoly psané krasopisně, musím sdělit, e vůbec netuí o čem mluví. Větina učitelů úkoly vypracované jinak ne na PC a vytitěné tiskárnou vůbec nepřijme. Je to trapné, e se tu vyjadřují lidé, kteří o současném kolství nemají ani ponětí. Co bylo kdysi, to není dnes. A to rozhodně nemluvím jenom o studentech na oborech výpočetní techniky. Studovat bez PC dnes není vůbec myslitelné.
Není tady
Ota napsal(a):
Petře zdravím. Jene je to obor výpočetní technika, tak to prostě vyadují takto ( technické nákresy, na jedné stránce několik druhů písma atd.) a vůbec je nezajímá, jak si to zařídí. A jeliko nekrademe, tak platíme. To si nestěuju (sice mě to tve, ten přístup koly), ale jen konstatuju.
Tau zřejmě děti nemá a tak jen papoukuje.
Taky je u Vás tak syrovo?
Oto vím, to byl přece hec na Taurus, moná si tiskne v práci. Zde je otřesně, sice pět nad nulou, ale raději nevylízat ven.
Není tady
Váená paní profesorko Adámková,
tímto si Vás dovoluji poádat o opravu mé známky z jazyka českého na maturitním vysvědčení, nebo inteligencí z lidu bylo několikrát řečeno, e mi nepřísluí. To Vae patná vizitka a vizitka naeho kolství. Ačkoliv se tenkrát jednalo hlavně o znalosti z literatury...POLEPETE SE!!!!!
Dále se omlouvám vem, kteří museli trpět při četbě mých přípspěvků, jeliko tím dosáhli značného hnutí lučních tekutin a budou pravděpodobně muset navtívit lékaře, čím si způsobí značnou materiální kodu ve výi uhrazených 30ti korun za vyetření lékařem, jeho mzda v nemocnici činí asi 18 000 hrubého při nástupu.
Ach můj boe, odpus mé blbosti, e jsem spáchala takové hřichy, říci svůj názor nahlas. "Jsem trapná, jsem trapná, jsem trapná a jednou z té trapnosti umřu"...... Jo, méďo, inteligente, který básník napsal tento úryvek? ))
Krásný den vem:))))
Klubko
Není tady
Prostě to dětičkám jako milující rodiče cvakneme a potom přidáme na bydlení a budeme cpát vnoučátkům , no a potom se budeme divit, e jsme si nenaetřili na důchody. to je osud, s Klausem jsme si utahovali opasky, zaili tunelování, potom přily reformy ČSSD a nyní reformní batoh ODS, já se jenom musím smát, e celý můj ivot je vlastně jedna reforma a hovínko z toho polo, člověk se musí pěkně ohánět, aby přeil i s dětičkami, raději nad tím takhle ani nepřemýlím, vylo by mi z toho, e jsem ta generace, která musí ten přechod reimů ods... celým ivotem.
Není tady
Klubko napsal(a):
Váená paní profesorko Adámková,
tímto si Vás dovoluji poádat o opravu mé známky z jazyka českého na maturitním vysvědčení, nebo inteligencí z lidu bylo několikrát řečeno, e mi nepřísluí. To Vae patná vizitka a vizitka naeho kolství. Ačkoliv se tenkrát jednalo hlavně o znalosti z literatury...POLEPETE SE!!!!!
Dále se omlouvám vem, kteří museli trpět při četbě mých přípspěvků, jeliko tím dosáhli značného hnutí lučních tekutin a budou pravděpodobně muset navtívit lékaře, čím si způsobí značnou materiální kodu ve výi uhrazených 30ti korun za vyetření lékařem, jeho mzda v nemocnici činí asi 18 000 hrubého při nástupu.
Ach můj boe, odpus mé blbosti, e jsem spáchala takové hřichy, říci svůj názor nahlas. "Jsem trapná, jsem trapná, jsem trapná a jednou z té trapnosti umřu"...... Jo, méďo, inteligente, který básník napsal tento úryvek? ))
Krásný den vem:))))
Klubko
Kliubko, kali na to!
Není tady
Ota napsal(a):
Taurus
Oto, nemyslela jsem to zle ani jsem nechtela byt vtipna . Reagovala jsem takhle v souvislosti s tim, ze nemam mluvit o bezplatnem skolstvi. My za vyuku totiz neplatime. Ano, mozna platime naklady okolo (ucebnice, taska do skoly atd.) ale nevim, jak by jsi to chtel resit. Skola na to vetsinou nema, aby platila tyto vydaje zakum a ucitele taky ne. Proto me prekvapilo, kydz jsi vytahl ty papiry. Mozna se to prodrazi ale skola to asi kazdemu nemuze proplacet. Jinak ja papir nemam od zamestnavatele a deti nemam taky ale k tomu, abych tu mohla prispivat do diskuze a dle tebe nepapouskovat, si je vazne porizovat nebudu... .
Není tady
Odpovídá na 2 články od dvou lidí, můj a Petrův dohromady. Klidně si přispívej, ale buď nejdřív trochu v obraze. Děti si nepořizuj, kdy nechce. Potom by si, ale koukala, e kola je drahá. Píe, jak bych to chtěl řeit. Nevím, nejsem učitel, ale proč kola nutí děti (rodiče) k dalím nákladům, ji výe zmiňovaným. Neřeí to s rodiči, prostě to přikáe. A tak by se dalo pokračovat.
Není tady
Vím od kámoky, e v současné době stát nařizuje plavecký výcvik dětí, ale platy instruktorů nezaplatí jako platy učitelů, bude se na ně vybírat od rodičů, je to takové kolné u na státní Z.
Není tady
Ota napsal(a):
Odpovídá na 2 články od dvou lidí, můj a Petrův dohromady. Klidně si přispívej, ale buď nejdřív trochu v obraze. Děti si nepořizuj, kdy nechce. Potom by si, ale koukala, e kola je drahá. Píe, jak bych to chtěl řeit. Nevím, nejsem učitel, ale proč kola nutí děti (rodiče) k dalím nákladům, ji výe zmiňovaným. Neřeí to s rodiči, prostě to přikáe. A tak by se dalo pokračovat.
Oto. myslim, ze jsem v obraze. Vim, jak je skola draha. Behem VS jsem si platila vsechno sama od ucebnic az po dopravu, obleceni a telefon a posledni semestr jsem platila i za najem a jidlo a nikdo mi neprispival, takze vim, ze nic neni zadarmo. A vydelavala jsem si uklidem baraku a dojizdenim 150 km do Prahy na kasu, protoze u nas moc prace neni. Behem stredni jsem musela na dost veci vydelavat (vc. tech ucebnic a prispevku do skoly), protoze moje mama na ne nemela. Opravdu nemam pocit, ze bych zila v nejakem vysnenem svete, kde za me nekdo plati...
Není tady
A ije a vzkvétá "bezplatné" kolství!!!
ČR pohořela v počtu vysokokolsky vzdělaných.
http://www.kampomaturite.cz/index.asp?m … cord=20739
Není tady
omlouvam se za duplicitu prispevku
Upravil(a) Johny_Cage (14. 1. 2008 9:24)
Není tady