6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Velmi zajímavé.
Studenti jsou ochotni jsou platit školné až 10 000 ročněhlStudenti jo, když to za ně zaplatí rodiče.
Samozřejmě, pokud rodiče na to mají. A pokud rodiče nemají, tak co. Nestudovat ?
Není tady
Pro začátek bych navrhovala jednu školu zdarma a každou další si zaplatit. Studenti studují více škol zároveň, čímž zabírají místo a také to snižuje úsilí věnované škole, asi tak, jak naši geniální politici zvládají několik náročných funkcí /parlament, vláda, starostování atd./
Není tady
Ono taky záleží na tom, jak "výhodné" ty půjčky budou (nakonec chudinky banky taky musí z něčeho žít ). Aby byly opravdu pro každého, kdo studovat chce, s jednoduchým ručením atd. V opačném případě by zas byly školy jen pro ty, kteří (nebo jejich rodiče) buď mají peníze nebo vyhoví podmínkám bank. A školy by musely vycházet z toho, že dostávají i státní peníze a ne vydělit rozpočet počtem studujících s tím, že výsledkem je částka školného.
Není tady
savéla: daleko důležitější je zbavit se flákačů, kteří školu studují 6 a víc let než schopných studentů. Pokud někdo dvě školy kvůli lepšímu uplatnění úspěšně dostuduje, tak proč ne? Přece není cílem potrestat vzdělání, cílem je potrestat ty, kteří školu jenom zneužívají kvůli výhodám a pohodlnému životu.
Poplatky za studium VŠ samozřejmě ano, ale muselo by se to někde projevit - víc přijímaných studentů, lepší zázemí. Pokud peníze jenom zmizí v systému, tak si nikdo nepomůže.
Není tady
elementgirl napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Musim, vypůjčí si v bance, až školu dodělají a nastoupí do práce, budou splácet. Takže budou studovat i děcka z rodin, kde to rodiče nejsou schopni platit. Považuješ za správné, že někdo gratis vystuduje a po škole hlásí odchod do zahraničí? Běžná praxe.
Petře prosím můžes mi říct v které bance půjčí studentovi peníze?neznam takovou...pokud vim pujcku dostanou jen pracující lidé...takze pokud znas takovou banku sem s ni...
Nejsem Petr, ale ČS už nyní dává výhodné půjčky na studium, rodiče jsou ručiteli. Máme ji.
Není tady
Jmenovče možná máš pravdu, u nás jsou učitelé chudáci, nemají takové platy jako na západě. Takže každá korunka na platy dobrá.
Není tady
Skřítku DÍKY za pomoc.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Skřítku DÍKY za pomoc.
Petře, tak jsem si vzpomněl, po té včerejší debatě "grátis", jak jsme museli, v pradávnu, jako kluci, v podniku podepsat, že se musíme po vojně vrátit a odpracovat určitý počet let, jinak zacálovat studium. No je to už dávno, tak mě to vypadlo.
Není tady
savéla napsal(a):
Pro začátek bych navrhovala jednu školu zdarma a každou další si zaplatit. Studenti studují více škol zároveň, čímž zabírají místo a také to snižuje úsilí věnované škole, asi tak, jak naši geniální politici zvládají několik náročných funkcí /parlament, vláda, starostování atd./
Co je to za názor, že ti, kteří studují více škol zabírají místo? Moje dcera studuje 2 školy najednou - začala studovat první a zjistila, že by jí zajímalo keště jiné zaměření, tak začala studovat druhou. A to úsilí se nesnížilo, právě naopak. Pokud zvládne kdokoliv studovat více škol najednou, klobouk dolů.
Není tady
Ota napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Skřítku DÍKY za pomoc.
Petře, tak jsem si vzpomněl, po té včerejší debatě "grátis", jak jsme museli, v pradávnu, jako kluci, v podniku podepsat, že se musíme po vojně vrátit a odpracovat určitý počet let, jinak zacálovat studium. No je to už dávno, tak mě to vypadlo.
Oto vzpomínáš na povinné umístěnky? Já jako brňák jsem musel nastoupit do fabriky do Medzilaborců. Víš kde to je? Na slovensko- ruské hranici. Nastoupil jsem, za pár měsíců šel na vojnu a po vojně jsem na Medzilaborce jaxi zapomněl.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Skřítku DÍKY za pomoc.
Není zač.
Není tady
Studuji při práci, tak taky trochu vidím rozdíl v přístupu studentů. Já se fakt snažím poctivě připravit na každou zkoušku,abych nemusela odkladat. Chci to mít co nejdříve zasebou. dojížedění z Pce do Č. Budějovic, není nic moc. Platit ty náklady. Studenti na denním si občas "prodlouží prázdniny".
Jinak mám známé jejichž dcera studuje na soukromém vyběrovém gymnáziu, platí 5,000 měsíčně. Mamka prodavačka, táta Řidič kamionu. Chtějí holt pro dítě lepší budoucnost,než mají oni. A dcera toho nezneužívá, taky se snaží, známky má výborné a dokonce dostala na půl roku stipendium na výměnný pobyt v Norsku. Myslím, že jsou prachy docela motivujíci.
Není tady
Klubko napsal(a):
Studuji při práci, tak taky trochu vidím rozdíl v přístupu studentů. Já se fakt snažím poctivě připravit na každou zkoušku,abych nemusela odkladat. Chci to mít co nejdříve zasebou. dojížedění z Pce do Č. Budějovic, není nic moc. Platit ty náklady. Studenti na denním si občas "prodlouží prázdniny".
Jinak mám známé jejichž dcera studuje na soukromém vyběrovém gymnáziu, platí 5,000 měsíčně. Mamka prodavačka, táta Řidič kamionu. Chtějí holt pro dítě lepší budoucnost,než mají oni. A dcera toho nezneužívá, taky se snaží, známky má výborné a dokonce dostala na půl roku stipendium na výměnný pobyt v Norsku. Myslím, že jsou prachy docela motivujíci.
Je to jako u nás, navíc se zapojila do grantu vypsaného EU a po úspěšném dokončení pojede za odměnu na výměnný pobyt na Nový Zéland. Jsem samoživitelka a tohle bych jí rozhodně nemohla dopřát.
Není tady
Skřítek super, blahopřeji!
Jinak taky nejsem pro placení druhé školy. to raději jeden poplatek a ať si chytřejší a houževnětější navštěvují třeba tři fakulty na jednou.
Není tady
Jo, OTO, máš pravdu, kdo se za komun.nezavázal k tomu, že si "odpracuje" roky studia-dálkového, tak musel při předčasném odchodu platit. Takže ani toto zadarmo nebylo.
KDybych vydělávala normálně, že z výplaty zaplatím všechny nutné výdaje spojené se životem a bydlením a bylo by možno z výplaty vytvářet rezervy, tak mohu spořit na školné. Ale ani na dovolené nemám!
Nic proti zvyšování cen, kdyby platy byly stejně adekvátní Eu poměrům, jak nám nanucují myšlenky, že musíme mít eu ceny!Eu ceny tedy ano, ale výplaty ne?. To je celý vtip...Kdybych měla manažerský plat, nepíšu si tady s Váma a nic neřeším, protože na všechny výdaje levou zadní mám. Ale jde o 75% procent populace, které na to prostě nemají.
Není tady
Musim napsal(a):
Jo, OTO, máš pravdu, kdo se za komun.nezavázal k tomu, že si "odpracuje" roky studia-dálkového, tak musel při předčasném odchodu platit. Takže ani toto zadarmo nebylo.
KDybych vydělávala normálně, že z výplaty zaplatím všechny nutné výdaje spojené se životem a bydlením a bylo by možno z výplaty vytvářet rezervy, tak mohu spořit na školné. Ale ani na dovolené nemám!
Nic proti zvyšování cen, kdyby platy byly stejně adekvátní Eu poměrům, jak nám nanucují myšlenky, že musíme mít eu ceny!Eu ceny tedy ano, ale výplaty ne?. To je celý vtip...Kdybych měla manažerský plat, nepíšu si tady s Váma a nic neřeším, protože na všechny výdaje levou zadní mám. Ale jde o 75% procent populace, které na to prostě nemají.
Musim, co tě brání, aby jsi měla MANAŽERSKÝ plat? Jak jsi přišla na těch 75%?
Není tady
Ale to je i dnes, že firma platí zvyšování kvalifikace svému zaměstnanci a pak chce aby tam ještě 5 let zůstal. Jinak musí vše vrátit. Příjde mi to normální. Zaměstnavatel by byl hloupý,kdyby na své náklady zaplatit celé jeho studium a pak si borec odkráčel jinam.
Ve všech větších firmách,kde jsem dělala zvyšování kvalifikace poskytovali, nabízeli a to i řádovými pozicím. Jen prostě se všem ty podmínky nelíbily.
Není tady
Musim, proč hned manažerský plat? Třeba by stačil nějaký vedlejší přivýdělek, abys měla na ty rezervy.
Není tady
Já mám právě vyjednaný na příští týden. Přepisovat diplomky. Počítač doma mám,vkládat grafy umím. A studenti budou dotovat pracující ženu:)))
Za přepsání a svázání 1,000 Kč to je super. Nemám TV večer budu datlovat. 3 za měsíc stihnu, to jsou 3,000 a hned bude ten měsíc veselejší
Není tady
Souhlasím se školným, ovšem nevím proč se dnes hovoří o bezplatném školství, když kolej stojí cca 3000 Kč měsíčně, knížky zatím další 3 tis., zápisy do předmětů další peníze, kde jsou náklady na dopravu, jídlo apod. Každopádně tím, že se zavede školné, se zvýší motivace stávajících studentů, budou se moci zvýšit jejich počty a budou moc studovat i ti, kteří mají o studium zájem, leč pro velký počet uchazečů nebyli přijati. Nedomnívám se, že by to ohrozilo sociálně slabé, protože předpokládám, že formy půjček a stipendií, by toto řešily.
Není tady
Musim napsal(a):
Já jsem taky vystudovala VŠ, ale dálkově-5 let. Takže jsem musela naplno makat a volno jsem brala víkendy-dovolené -svátky. Takže to zadarmo nebylo ani za kom.
Stejně jsem proti placení. Nezávidím, že denní to měli "zadarmo".
Tak pak proč neplatit za střední školy, učnáky a pod.! A vůbec, za školku se platí, tak proč neplatit i za ZŠ? to ještě politici určitě zavedou, protože proč mít hloupé děti? No právě proto, že pak z lidí bude stádo!!!!!!!a to se líp ukočíruje než dnešní stádo lidu!
Teď jsi na to kápla. Taky navrhuji, že jestli chtějí zavést školné na VŠ, tak ať zavedou i na ZŠ a učňácích. Proč by měli být znevýhodněni jen rodiče nadaných dětí??? Už teď pokud máte studenta na VŠ, který bydlí na kolejích, potřebuje cca 7tis. měsíčně.
Není tady
skřítek napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Musim, vypůjčí si v bance, až školu dodělají a nastoupí do práce, budou splácet. Takže budou studovat i děcka z rodin, kde to rodiče nejsou schopni platit. Považuješ za správné, že někdo gratis vystuduje a po škole hlásí odchod do zahraničí? Běžná praxe.
Petře prosím můžes mi říct v které bance půjčí studentovi peníze?neznam takovou...pokud vim pujcku dostanou jen pracující lidé...takze pokud znas takovou banku sem s ni...
Nejsem Petr, ale ČS už nyní dává výhodné půjčky na studium, rodiče jsou ručiteli. Máme ji.
Mohl bys mi říct, jaký má ta výhodná půjčka pro studenty roční úrok a do kdy se musí splatit?
Není tady
Petře100, už jsem tady jednou dávala odkaz na průzkum banky čsob, kde si provedli (sami)reálný průzkum a analýzu dopadu těchto tzv.reforem na domácnosti v Cz. Nechtěla jsem napsat, že až 85% domácnosti si pohorší (ne jenom 75). Mohu se kolegy zase zeptat na odkaz na stránku.
Asi jen média a tisk staví na ofic.statistice, vždyť i blbec pochopí, že když bageta stála třeba 6,90 a ted stojí 12,90 nebo víc, tak zboží zdraželo o 100%,i když mělo jenom třeba o 4%....
Já vím, že ty budeš vždy bránit modré ptáky!
Není tady
Tak jsem to našla, mluvím do části označené TADY http://www.webwarper.net/ww/~av/blog.ak … itemid=471
a jelikož pána znám osobě, můžete jeho slovům věřit. Banky přece přesně ví, co s náma ty pokusy finančně udělají, tak si lhát do kapes nemusí!
Není tady
Klubko napsal(a):
Já mám právě vyjednaný na příští týden. Přepisovat diplomky. Počítač doma mám,vkládat grafy umím. A studenti budou dotovat pracující ženu:)))
Za přepsání a svázání 1,000 Kč to je super. Nemám TV večer budu datlovat. 3 za měsíc stihnu, to jsou 3,000 a hned bude ten měsíc veselejší
No to jsi fakt borec, když umíš vkládat grafy. Ale stejně se divím, kdo že ti svěří opisování diplomky, když ti chybí základy spisovné češtiny už ze ZŠ. Ta tvoje gramatika bije do očí, o čárkách ve větě ani nemluvím. Jak můžeš opisovat diplomové práce? Chudáci, kdo ti je svěří. Jen by mě zajímalo, jak to souvisí se zavedením školného?
Není tady