Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 1. 2008 17:48

janicka
♥♥♥----

ostré s

mám dotaz,je pravda,že do německé gramatiky  zasahuje inovace a že se odbourává ze slov ostré s a nahrazuje se dvojitým ss?nebo se pletu?díky

Není tady

#2 10. 1. 2008 10:09

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: ostré s

janicka napsal(a):

mám dotaz,je pravda,že do německé gramatiky  zasahuje inovace a že se odbourává ze slov ostré s a nahrazuje se dvojitým ss?nebo se pletu?díky

Mám za to, že tato změna proběhla již před x lety, když jsem ještě byla na ZŠ (dneska je mi 25 wink

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#3 12. 1. 2008 18:11

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Tahle změna probíhala když jsem byla tak ve třetí nebo čtrvté třídě na základce-to je asi dvanáct let. Oni to snad zrušili už jednou,pak ho zase vrátili...Vím že jeden rok jsme ho pasli a pak ne... va

Není tady

#4 16. 1. 2008 17:34

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Takzvané scharfes S - ostré S bylo v němčině zrušeno, místo něj se píše "ss". Ale němci ho stále píší, zvyk je zvyk.

Není tady

#5 16. 1. 2008 21:38

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Není pravda, že bylo zcela zrušeno, bylo silně omezeno, ale rozhodně dál zůstává v platnosti.... Změn proběhlo hodně v několika vlnách, ale tady je přehled toho nejzásadnějšího...

http://www.nj.cz/pravopis.htm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí