18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo, taky se mi moc líbí to sdělení, e peníze řeit nemusí ani bydlení. Hmm, někdo nemá takový těstí. Ach jo, proč jsem tak trapně zodpovědná,e?
Není tady
ano, peníze a bydlení řeit nemusím..bydlet budu pořád tam, kde jsem bydlela, čili doma..nájem budu platit stejně..kočárek mám slíbený od táty i postýlku...oblečky u mám nasháněný a koupený - za moje peníze od kamarádek, co mají odrostlé děti..ostatní budu řeit později..mě nikdo dotovat nebude, a jestli babička či snad děda koupí něco malému, tak a..nám taky kupovaly babičky..toto mi přijde úplně normální..
co se práce týče, ta mi zůstane a pokud to vyjde, budu moct dělat z domu..take dítě opravdu nehodlám hodit na lidi kolem sebe a já se bavit...nic takového jsem sem nepsala..jak to odnesou moji blízcí!!!
Není tady
Doma u Vaich? Nebo sama v bytě,kde partner odeel? TO má v nájmu. Ví kolik stojí inkaso? A z mateřské? No tak to chci vidět s tím Sunarem, doktorama atd. Věci po kamarádkách. Hmm, jene ty děti rostou tak rychle, e? Jene dítě není jen na těch prvních 5 let. To má jetě pak kolku, kolu, krouky, věci do koly, výlety, koly v přírodě, prázdniny. Jinak nevím jakou má kvalifikaci,ale věř, nebudme zase tak naivní, e vude se o svobodnou matku,která musí pravidelně nejdéle do čtyř do kolky pro dítě, přetrhnou.
Ví, já si mateřství nepředstavuji tak, e babička a děda automaticky něco koupí,maminka pohlídá. Nevím jak staří jsou Vai,ale moji rodiče budou oba chodit do práce min. 5-7 let, take taky nebudou na hlídání jen tak k dispozici. Max na nějaký víkend v měsíci.
Nechci tě nějak osočovat, jen se občas prostě divím. Asi je to tím, e mám tu hypotéku sama na sebe, auto sama na sebe a vím, jak je docela pecka se dneska na bydlení a nějaký komfort otáčet. A teď být sama s dítětem, tak to mě picne.
Není tady
Andrýsek napsal(a):
ano, peníze a bydlení řeit nemusím..bydlet budu pořád tam, kde jsem bydlela, čili doma..nájem budu platit stejně..kočárek mám slíbený od táty i postýlku...oblečky u mám nasháněný a koupený - za moje peníze od kamarádek, co mají odrostlé děti..ostatní budu řeit později..mě nikdo dotovat nebude, a jestli babička či snad děda koupí něco malému, tak a..nám taky kupovaly babičky..toto mi přijde úplně normální..
co se práce týče, ta mi zůstane a pokud to vyjde, budu moct dělat z domu..take dítě opravdu nehodlám hodit na lidi kolem sebe a já se bavit...nic takového jsem sem nepsala..jak to odnesou moji blízcí!!!
Přeju hodně sil a pevné nervy !
Já bych to "nedala"
Není tady
nic takového jsem sem nepsala..jak to odnesou moji blízcí!!!
ne, nic takového jsi opravdu nepsala, protoe jetě nemá ani ponětí o tom, co obnáí postarat se o potřeby človíčka, kterého jsi si stvořila....
o tom, jaké to je být těhotnou, kojící a závislou matkou s dítětem... o tom, e bude dál ít s rodiči a tváří se přitom jako dospělá, ani nemluvím.
Upravil(a) Somaia (2. 4. 2008 13:09)
Klubko napsal(a):
Doma u Vaich? Nebo sama v bytě,kde partner odeel? TO má v nájmu. Ví kolik stojí inkaso? A z mateřské? No tak to chci vidět s tím Sunarem, doktorama atd. Věci po kamarádkách. Hmm, jene ty děti rostou tak rychle, e? Jene dítě není jen na těch prvních 5 let. To má jetě pak kolku, kolu, krouky, věci do koly, výlety, koly v přírodě, prázdniny. Jinak nevím jakou má kvalifikaci,ale věř, nebudme zase tak naivní, e vude se o svobodnou matku,která musí pravidelně nejdéle do čtyř do kolky pro dítě, přetrhnou.
Ví, já si mateřství nepředstavuji tak, e babička a děda automaticky něco koupí,maminka pohlídá. Nevím jak staří jsou Vai,ale moji rodiče budou oba chodit do práce min. 5-7 let, take taky nebudou na hlídání jen tak k dispozici. Max na nějaký víkend v měsíci.
Nechci tě nějak osočovat, jen se občas prostě divím. Asi je to tím, e mám tu hypotéku sama na sebe, auto sama na sebe a vím, jak je docela pecka se dneska na bydlení a nějaký komfort otáčet. A teď být sama s dítětem, tak to mě picne.
Klubi, ja mám podobné uvaovanie, ale je fakt, e som v 40-tke sama a bezdetná. Myslím, e keď nás bude veža zasa príli zodpovedných, žudstvo vyhynie skôr, ne je plánované(alebo sa scvrkne na hladujúce deti 3. sveta). Niečo medzi tým, povedzme...Okrem toho riei zodpovednos, keď je u Andrýsek tehotná - na to moja kamoka hovorí: Neskoro je ri bi, keď sa pos.r.a.la!
Není tady
Je jasné, e kdybychom koukali jen na zabezpečení a dostatek peněz, tak dítě nemá nidko. Jen je asi rozdíl trochu mezi lehkováností a mezi nějakou zodpovědností. Asi uvauji nějak jinak no. Já prostě nemohla přijít domů s nataenou rukou,dejte mi to a to. Ne e by nepomohli, jen prostě nebylo ze čeho...
Není tady
U nás tie nebolo a nie je z čoho, ale... mono trochu počítam s pomocou rodičov ako morálnou podporou a v prípade bábätka s občasným varovaním. Pomáhali tak brachovi, tak by snáď pomohli aj mne. Ostatné by som si musela(= si musím) zaobstara sama. Ale nerodia sa len punktlich naplánované deti, to by nás fakt nebolo tožko miliárd... A zasa tým plánujúcim sa potom kožkokrát ne- a nedarí poča a porodi.
Upravil(a) Selima (2. 4. 2008 14:43)
Není tady
Ahoj holky, já jsem ted nějaká vykulená. Andrýska z nám ted spí z těhulek, kde jsem a tam jsem četla, e je těhotná, plánované miminko, přítel se těí, krásně se stará atd...co se stalo, proboha? Takový obrat, to snad ani není moný, ne?! Prosím, uvedete mě někdo do obrazu? Připadá mi to jako dost ílená story, abych pravdu řekla...
Upravil(a) rhea12 (2. 4. 2008 15:00)
Není tady
taky jsem z toho veho byla vukulená a jsem i nadále...spí z toho obratu..
momentálně jsem doma..a se malé narodí, jdu do svého..x let jsem si spořila a nai nám spořili od mala..
já vím, e to není jen o tom, e se mimčo narodí a zůstané malé napořád..ale zvládly jste to milé dámy taky, ne?? Já nechápu, e mnohé z vás tady mluví jako hrdinky a přitom taky byli s prominutím ve sračkách..a't u chtě nebo nechtě..a děti ijí, hladem netrpí, nebo snad ano??
jsem v situaci, v jaké jsem, bohuel...spoléhám sama na ebe a na svoje prostředky..názory mnohých z vás se mi nelíbí..mluvíte, jako by jste byli vy jediné ty 100% mámy s báječnýma manelama a tatínkama..ha, ha
kde je psáno, e na vechno zůstanu sama?? vůbec nikde..ne, tímto nechci říct, e hledám sponzora pro svůj budoucí ivot..ale partnera si jistě najdu a člověk nemusí být sám..a u jde o partnera, nebo přátele..a těch mám natěstí dost..těch opravdových, kdy si můeme zavolat i v noci, e je problém..
Není tady
To ju fakt nahovárate na interrupciu? Ako lepie rieenie ne diea donosi? No, to len zíram...
Keď som sa narodila, nai mali nejaké finančné problémy, bývali u starej mamy(do mojich 3 rokov), ale neuvaovali o interrupcii. Som tomu vcelku rada, aj keď mám svoje krízy. Nebolo vdy žahko, ani hojnosti nebolo, ale... ijeme. Vetci. PRED otehotnením by som asi(a tuím som aj) Andrýske napísala, aby nestrácala hlavu a uprednostnila triezvy rozum, ale v tejto chvíli je u fakt neskoro ri bi, podža mňa.
Upravil(a) Selima (2. 4. 2008 16:04)
Není tady
Ne to rozhodně ne...za sebe říkám NE. Podle posledního příspěvku mám dojem, e Andrýsek se o sebe schopně dokáe poprat. Hodně těstí.
Já jsem měla vyplněné papíry na přeruení a nakonec jsem zůstala doma. Mám krásnou dceru a hlavně zlatou.
Částečně jsem to napsala z ironie a částečně proto, e na mě to ádné stopy nezanechalo. Pořád má čas na různá rozhodnutí, to jen na okraj.
Není tady
Andrýsek napsal(a):
taky jsem z toho veho byla vukulená a jsem i nadále...spí z toho obratu..
momentálně jsem doma..a se malé narodí, jdu do svého..x let jsem si spořila a nai nám spořili od mala..
já vím, e to není jen o tom, e se mimčo narodí a zůstané malé napořád..ale zvládly jste to milé dámy taky, ne?? Já nechápu, e mnohé z vás tady mluví jako hrdinky a přitom taky byli s prominutím ve sračkách..a't u chtě nebo nechtě..a děti ijí, hladem netrpí, nebo snad ano??
jsem v situaci, v jaké jsem, bohuel...spoléhám sama na ebe a na svoje prostředky..názory mnohých z vás se mi nelíbí..mluvíte, jako by jste byli vy jediné ty 100% mámy s báječnýma manelama a tatínkama..ha, ha
kde je psáno, e na vechno zůstanu sama?? vůbec nikde..ne, tímto nechci říct, e hledám sponzora pro svůj budoucí ivot..ale partnera si jistě najdu a člověk nemusí být sám..a u jde o partnera, nebo přátele..a těch mám natěstí dost..těch opravdových, kdy si můeme zavolat i v noci, e je problém..
Andrýsku .... jestli to mimi opravdu chce ...neboj bude to dobrý ...mimi potřebuje jen málo věcí ale spoustu lásky...a e si nechá od někoho pomoct ? Proč ne ?Já v tom nevidím nic patnýho. Ví.... třeba to zase jinak a bude moct někomu dalímu splatí Ty ...bude to dobrý uvidí...
Není tady
Klubko napsal(a):
Ano ...tohle co píe je platný a dospělej postoj a bylo by to uitečný pro člověka kterej se rozhoduje jestli má nebo nemá otěhotnět ...tady je to jiný ..Andrýsek je těhotná ...stalo se, mimi chce...čili se musí postarat a klidně i za cenu, e překousne pýchu a nechá si pomoct ....Sama jednou uvidí, a bude mít dítě, e prostě kolikrát zatne zuby a věci který bys pro sebe neudělala pro to malý prostě udělá.Navíc Andrýsek o tu pomoc nijak neebrá ... má ji prostě ve své rodině ..od toho tu rodiny jsou ... ona zase pomůe a bude moct ...Nebuď na ni tak radikálně přísná
Upravil(a) Amriana (2. 4. 2008 16:56)
Není tady
Somaia napsal(a):
Ne to rozhodně ne...za sebe říkám NE. Podle posledního příspěvku mám dojem, e Andrýsek se o sebe schopně dokáe poprat. Hodně těstí.
Andrýsek je moc moudrej u se postaral teď potřebuje holky moje krásný tu krásnou enskou něhu pomazlit a pohoupat Já mohu jen poslat
Není tady
Andrýsku drzim ti palce
Není tady
Amari: Já jsem asi přísná. Má pravdu. Jene mi prostě nějak furt nebere palice, jak můu mít dítě po pěti měsících vztahu s někým,kdo se ke mě občas chová hnusně, jak píe Andrýsek na jiné stránce, o kterém pochybuje a jak se ukázalo taky do dopadlo dle toho co jsem si myslela.
Vím, e se o něj postará. Jen bych asi neměla automaticky tak odvahu spoléhat na ostatní... A vím, e rodiče by taky pomohli. Není to o hrdosti, u mě je to třeba o tom, e nai ty finanční prostředky na pomoc nemají a mám jetě nemocnou matku, která se rok líe z mozkové mrvice. Tak jsem si představila sebe na jejím místě a udělalo se mi trochu mdlo.
Já jsem v pubertě byla taková "to se nějak udělá". A asi jsem moc brzy dospěla. Moná by to chtělo zase trochu té "nesnesitelné lehkosti bytí"....
Není tady
Klubko napsal(a):
Amari: Já jsem asi přísná. Má pravdu. Jene mi prostě nějak furt nebere palice, jak můu mít dítě po pěti měsících vztahu s někým,kdo se ke mě občas chová hnusně, jak píe Andrýsek na jiné stránce, o kterém pochybuje a jak se ukázalo taky do dopadlo dle toho co jsem si myslela.
Vím, e se o něj postará. Jen bych asi neměla automaticky tak odvahu spoléhat na ostatní... A vím, e rodiče by taky pomohli. Není to o hrdosti, u mě je to třeba o tom, e nai ty finanční prostředky na pomoc nemají a mám jetě nemocnou matku, která se rok líe z mozkové mrvice. Tak jsem si představila sebe na jejím místě a udělalo se mi trochu mdlo.
Já jsem v pubertě byla taková "to se nějak udělá". A asi jsem moc brzy dospěla. Moná by to chtělo zase trochu té "nesnesitelné lehkosti bytí"....
Klubko, skvělé................kolik, e je ti let?
Mně 56, asi bys mohla být moje dcera
Já v tvém věku byla ................................nenaskakuje mi lepí slovo.........."tak blbá", to ti komunisti.........
Není tady
Je mi 29 let:)
Není tady
Andrýsek napsal(a):
ahoj holky...a je to jak chce, ukončila jsem to..myslím tím ten vztah...u mě to dusilo, místy a děsilo..
těhotná jsem, to mi nevadí, peníze a bydlení natěstí řeit nemusím..zatím jsem sama a budu..potřebuji si to nějak probrat..
mám kolem sebe hromadu přátel..a to mi pomůou z dní dlouhých a těkých..jiank díky za rady..stopla jsem to..
Páni! Takový zvrat.. Pokud jsi to opravdu takhle chtěla, tak ti blahopřeju, e sis to dokázala taky tak zařídit. Spousta en zůstane z různých důvodů s někým, kdo jim vlastně nevyhovuje a pak se stejně rozvádí nebo jsou netastné. Drím ti palce, jsi odváná enská
Není tady
moná to u nikoho po těch letech nezajímá..ale mám úasnýho estiletýho syna Martina, zvládla jsem to myslím na výbornou..sama jsem byla cca 4 roky, bydlení jsme měli, ale rodičové nás chtěli doma, tak jsem bydlení pustila a byla s malým tam..úasná vzájemná pomoc se vím..teď dávno bydlím jinde, mám jiného chlapa, syn mu říká tati a k tomu ročního cvrčka Kubíčka..iju dětmi, rodinou a myslím, e je to jak má být..ne vechny dny září slunce, ale dá se to:-)
Není tady