29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak holky kvásek by byl už ho mám 10-tý den, ale nějak mě zase přešla odvaha experimentovat bojím se tam dát ten kvásek že pak neodhadnu poměr vody a mouky
pomoc
Není tady
Ale neboj, klidně to tam dej a jak začne míchat, tak se dívej a trošku posypej moukou tak aby se tvořila tužší nelepivá koule, která tak jakoby naráží do stěny pekárny, to poznáš
Upravil(a) Bety (17. 4. 2008 8:53)
Není tady
Holky, tak já se taky seznamuji se svou pekárničkou - mám ji týden a včera večer jsem si chtěla naprogramovat pečení, abychom měli ráno teplý chlebík. Bohužel se mi to nepodařilo, asi jsem něco nezmáčkla, nebo spletla pořadí. Dneska budu zkoušet znovu.
Není tady
666salome napsal(a):
jo kdyby se tak dal ten kvásek koupit klidně na něj můžou napsat " PRO LENOCHY "
tak bych pekla z kvásku
Předevčírem jsem byla v pekárně pro koblihy a na dveřích vidím cedulku - každý čtvrtek v prodeji kvásek, vhodný pro přípravu chleba v domácí pekárně. Tak třeba už ho jednou vyzkouším
Není tady
Tak mám v pekárně konečně ten kváskový chlebík task jsem zvědavá na výsledek
Není tady
Chtěla bych se zeptat:
Má někdo zkušenosti s pekárnou PANASONIC, kde v návodě píší, že se má při pečení např.mazancovánočky vkládat do nádoby pečící papír, aby se koláč nepřipálil. Nedovedu si to dost dobře představit, protože si myslím, že se papír při míchání pohne.
Nebo pečete jen tak bez papíru a není to připálené???? Poradí mi někdo??? Díky
Není tady
To bude nějaká blbost, neumím si to ani představit. Jak by se to těsto hnětlo? Když se nepřipekl chleba, tak mazancovánočka se taky nepřipeče. Já mám ale pekárnu jen z akce Tesco, už jsem pekla všechno možné a nic se nepřipeklo, myslím že to bude u všech pekáren stejné, systém je stejný - nádoba s hákem a topná spirála!
Není tady
Bety, já si to myslím taky a dost dobře si to nedovedu představit... ale chtěla jsem jen znát váš názor.... díky
Já mám pekárnu Unold, tohle jsem zjišťovala pro známou .
Upravil(a) Pampeliska (25. 4. 2008 19:47)
Není tady
Holky, jak dlouho vydrzi pecivo - chleba dobry? premyslim, ze bych si ji casem koupila, nebo si ji nechala nadelit pak od nekoho...
Není tady
Já peču malý chleba, sníme ho maximálně za 2-3 dny a to je pořád dobrý, nezoušela jsem jak dlouho by vydržel. Myslím že by by vydržel dlouho. Housky sníme vždycky hned, jen někdy si jednu urvu na druhý den na svačinu, a na druhý den mi taky chutná, peču ty sádlové. Jinak mazanec a ta šlehačková bábovka apod. vydrží normálně jako každá buchta. Mám tu malou pekárnu s jedním hákem, z Tesca za 999. Už ji budu mít v září rok a pořád běží jako nová. Hodně v ní dělám těsto na knedlíky.
Není tady
Kamchinko, ono záleží také na zacházení s tím chlebem a na receptu.
Ale pár dnů určitě.
Bety navnadila jsi mě.
Dlouho jsem nedělala houstičky. Vlastně jsem je dělala jen jednou. Nějak není čas
U nás na druhý den nezbyly. Někdo je sež.ral
Není tady
tam jdou i housticky a tak? ja myslela ze to jde jen s tou formou hranatou.
Není tady
Kamchinko, ano je to s hranatou formou, takže veškeré moučníky ( třeba makovec, bábovka, perník, vánočka..) mají hranatý tvar jako ta nádoba. Stejně jako chléb.
Ale pekárny mají také funkci příprava těsta a to těsto je propracované a vykynuté nesrovnatelně lépe než když ho děláš růčo. Bohužel po vykynutí těsta musíš svoje ruce zapojit a houstičky, placky , rohlíky, a pod musíš tvarovat sama a péci v troubě.
Moc dobré byly třeba kynuté knedlíky zadělané v pekárně. A pak uvařené v hrnci klasicky , nebo těsto na pizzu bylo úžasné
Není tady
Zdravím vespolek, prosím o radu. Pokukuju po pekárnách, a už to vypadá, že by mohla nějaká navštívit naši domácnost...
Zhruba mám představu, co by měla umět a tak, ale přece jen by mi mohla utéct nějaká vypečená funkce nebo vychytávka...
Jééééé, tady zase někomu vadil odkaz na konkrétní model... tak ho musím tedy vypsat a prosím najděte si ho.... Pekárna chleba ETA 7149 90000 DELLICA
Má to, co má mít? Na co si mám dát pozor, někdo tvrdí, že dva háky blbý na umývání a údržbu, někdo říká, že je to lepší,
někdo, že je lepší vytahovat nádobu za držák, někdo, že s dvouma uchama je lepší....
Co se Vám osvědčilo?
Já osobně nemám Etu ráda, ale tahle se mi zdá dobrá, až podezřele levná, ale zase např. Panasonic za 4500,--, toho asi o moc víc
neumí,ne?
Upravil(a) Macex (3. 9. 2008 14:46)
Není tady
Nevím jak kdo , ale já jsem dostala pekárnu od dcery na vánoce a jsem s ní velice spokojená .
Mám ETA-Maxima , a opakuji jsem s ní velmi spokojená!!! Nejenže v ní peču chleba , ale dělám
těsto na housky , knedlíky , buchty atd. Dělala jsem v ní marmeládu , peču sekanou , škvařím
sádlo se škvarkama , dělám marcipán na dorty a já nevím co všechno !!!
Macex záleží na Tobě pro jakou pekárnu se rozhodneš! Myslím, že všechny jsou dobré !
A vůbec neváhej !!!! Já už si nedovedu život bez pekárny představit!!!! I na netu máš tolik
receptů , že nebudeš vědět co dříve upéct !!! Zdravím !!!
Není tady
Macex, já si myslím, že mezi pekárnami, které jsou na trhu zase až tak velké rozdíly nebudou. Většina z těch, co mají domácí pekárnu si bude obhajovat tu svou a tvrdit, že je nej Já osobně mám Moulinex OW 300001. Přiznám se, že jsem vybírala hlavně podle vzhledu, protože ji mám stát na lince a jsem s ní maximálně spokojená.
Není tady
Dobrá tak se zeptám jinak... můj plán je asi takový.... bude se v tom péct max. 2 druhy chleba, žádné speciální experimenty, manžel by mi to nejedl..... ale mělo by to dělat různá těsta na buchty, housky, pizzu atd..... A hlavně si do toho slibuju tu nepřipalující se marmeládu, povidla, škvarky, sádlo atd..... To jde teda v podstatě dělat ve všech? A je lepší jen jeden hák nebo dva?
Mimochodem, jde to dobře odsmradit, když v tom jeden den pečete velice aromatickou sekanou a druhý den kynuté těsto na buchtu či knedlíky?
Není tady
No nějaké rozdíly tam snad budou, našla jsem ale tak akorát design, značku, jeden hák, dva háky, úspora místa na ploše, výměnné nádoby na různě velké bochníky (1-3 ks) a automatické dosypávání příměsí do těsta (např. rozinky, oříšky atd...). NO a především cenu od 990,-- -5000,-- Kč, tak něco to snad umí navíc, ne? Ovšem jako laik, nevidím co....
Není tady
Já mám pekárnu taky na lince, protože ji používám prakticky denně,(kdo by se s tím tahal).že jo?Vůbec není problém si udělat třeba sádlo a hned pak těsto na buchty.Nenačichne to!!!Já mám dva háky a žádný problém!!!
Není tady
Mám už pekárny dvě, jednu i na chatě a jsem nadšená. Manžel si sice kupuje chleba (prý je na něj zvyklý), ale když upeču housky nebo kynuté buchtičky, jásá. Takže mám s jedním i dvěma háky, ta se 2 se mi líbí víc. Taky jsem viděla s různými velikostmi pečící formy, to je výhoda. Na té malé, na 1/2 kg mouky jsem nedávno dělala těsto na svatební koláčky, bylo to skvělé. Než jsme je upekly, bylo další nádherné těsto. Funkce mají skoro všechny stejné, rozdíl v ceně bude podle značky.
Není tady
pverica1 napsal(a):
Já mám pekárnu taky na lince, protože ji používám prakticky denně,(kdo by se s tím tahal).že jo?Vůbec není problém si udělat třeba sádlo a hned pak těsto na buchty.Nenačichne to!!!
Přesně! Taky používám skoro každý den a pokud se nádoba dobře umyje, není nic cítit.
Není tady
A ještě dotaz, to jsem nějak nepochopila... při přípravě těsta, které se stejně peče v normální troubě, buchty, koláče, rohlíky atd.... proč se musí používat různě velké formy? Proč se nemůže např. vše dělat v té největší, to by neumíchalo nebo? (Ita psala něco o jedné konkrétní formě, v které se jí dělalo krásně těsto.... )
Není tady
No, svatební koláčky ze 4 kg mouky jsme dělaly po půl kile, co zpracovala moje malá pekárna nemám větší formu), ve větší formě by se umíchalo těsta víc. Moje přítelkyně si pořídila pekárnu se 2 formami, když je sama, peče v malé, pro rodinu ve velké. Moje malá pekárna je na půl kila mouky. Větší rodina by musela péct častěji.
Není tady