Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 23. 2. 2008 12:16

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Já jsem ho ještě nekoupila, bála jsem se... viděla jsem ho ve Zlíně v bývalém Prioru v suterénu je prodejna zdavé výživy, tak tam... ale nevím odkud jsi. Možná to mají ve všech zdravých výživách??? Musela bych se podívat v té naší malé v našem městečku. Možná zkusím vypěstovat ten vlastní kvásek. Dávají se tam potom ještě kvasnice nebo jenom ten kvásek? A díky za informace.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#52 23. 2. 2008 12:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Kouknu do zdravé výživy tummenupp . Do těsta už pak  droždí nepřidávej.

Není tady

 

#53 23. 2. 2008 12:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Tak já to asi zkusím... už jsem odbourala sušené kvasnice, dělá ze živých, mám malou pekárnu a dělám z půl kila mouky a dávám 1/3 kostičky kvasnic, všera jsem dělala česnekový, mouka míchaná hladká+celozrnná+žitná tmavá chlebová

http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/chleba(10).JPG


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#54 23. 2. 2008 12:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Ze sušených jsem pekla asi jenom 2x , nějak mě neoslovily dumbom . Uvidíš, že s tím kváskem ti bude chlebík chutnat, je takový opravdovější .

Není tady

 

#55 23. 2. 2008 12:29

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

V Apetitu je kvásek jen z žitné mouky (nejlépe celozrné) a vody (doporučují přísady na kynutí jako cibule  několik kapek zelného láku, zkvašenou jablečnou šťávu). Když kvásek zdvojnásobí objem -polovinu odebrat, přidat mouku a vodu, přebytek použít nebo vyhodit. Ideálně zralý je po třech kolech tzv. vyvádění (doplnění, odebrání).
Poměr: 200 g žitné mouky a 200 ml vlažné vody, přikrýt mikrot.sáčkem, nechat na teplém místě kvasit 3dny.
            na 1 kg mouky dávají 200 g kvásku

Upravil(a) ita (23. 2. 2008 12:31)

Není tady

 

#56 23. 2. 2008 12:58

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

ita napsal(a):

V Apetitu je kvásek jen z žitné mouky (nejlépe celozrné) a vody (doporučují přísady na kynutí jako cibule  několik kapek zelného láku, zkvašenou jablečnou šťávu). Když kvásek zdvojnásobí objem -polovinu odebrat, přidat mouku a vodu, přebytek použít nebo vyhodit. Ideálně zralý je po třech kolech tzv. vyvádění (doplnění, odebrání).
Poměr: 200 g žitné mouky a 200 ml vlažné vody, přikrýt mikrot.sáčkem, nechat na teplém místě kvasit 3dny.
            na 1 kg mouky dávají 200 g kvásku

Tak to vypadá, že toho kvásku dávám hodně butter .

Není tady

 

#57 23. 2. 2008 14:07

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Já dávám na půl kg mouky kvásek z třičtvrtě kostičky balených kvasnic.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#58 23. 2. 2008 15:05

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Tak dneska se mě poprvé nepovedl chlebík a zrovna ho měla objednanej švagrová sebou do Prahy grater
Měla jsem málo pšeničné chlebové mouky,tak jsem to namíchala s pšeničnou a žitnou a hladkou,ale těsto se vůbec nespojilo,tak letělo do koše.Měla jsem ta ještě hotovou směs na kmínovej,tak jsem do ní nalila zbytek černýho piva a vodu,ale těsto se mi pořád moc lepilo na metly a metly vypadávaly sad takže jsem se v tom pořád hrabala a když jsem tam přidala vodu,tak pekárna už se chystala na kynutí dumbom takže jsem znovu nastavila program,aby mě to znovu promíchalo,jenže zase se to balilo na metly a metly byly pořád v těstě.tak jsem se naštvala,pekárnu vypla,že těsto vyhodím.Přišly jsme z venku,těsto byo v otevřené pekárně krásně vykynutý,tak jsem mu dala ještě šanci a zapla program pečení...tak jsem zvědavá co z toho bude dumbom
Myslíte,že chleba bude poživatelnej hmm

Není tady

 

#59 23. 2. 2008 15:28

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Ještě ke kvásku.
Píší zde, že se dá uchovat dva týdny v uzavřené (ne vzduchotěsné) sklenici v lednici. Dva až tři měsíce vydrží kvásek zahuštěný moukou na drobenku.
Tak už to zkouším dle návodu, příště zkusím z menší dávky.

Není tady

 

#60 23. 2. 2008 15:58

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Irenka21 napsal(a):

Já dávám na půl kg mouky kvásek z třičtvrtě kostičky balených kvasnic.

Irenko my jsme myslely ten žitný třístupňově vedený  kvásek - ne z kvasnic, ale ze žitné mouky, tady je to pěkně popsané podle Světlušky i s obrázkama http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=176


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#61 23. 2. 2008 16:07

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Lucko já míchám normálně obyčejnou hladkou s menšlím dílem žitné tmavé chlebové a žitné celozrnné, už jsme pekla i úplně z obyčejné hladké, nemusíš používat vždycky jen chlebovou mouku. Dřív jsem hodně používala špaldu ale teď už u nás stála 57 !!! Kč tak jsem se na to vykašlala a naposledy jsem udělala ten chleba s česnekem, jak je nahoře na obrázku a mouku jsem odměřovala v obyčejné té plastové odměrce a povedl se krásně, použila jsem tahle množství:

300 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa

450 ml hladká mouka pšeničná
200 ml žitná tmavá chlebová
100 ml žitná celozrnná

1 středně velká, uvařená a nadrobno nastrouhaná brambora (většinou nemám tak dám 2 lžíce bramborových knedlíků v prášku nebo bramboráku v prášku nebo může být brkaše v prášku) pak se chleba vůbec při krájení nedrobí

1 čajová lžička drceného kmínu
1 čajová lžička sušeného česneku (možno namočit v trošce vody ale já už nenamáčím a sypám jen tak suchý)

1,5  čajové lžičky soli
1 čajová lžička cukru
na cukr nadrobit 1/3 (opravdu to stačí, není třeb víc i když to láká přidávat) kostičky kvasnic

(kvasnice nerozdělávám, je to úplně zbytečné, krásně se zpracují i jen tak rozdrobené)

no a když začne míchat, tak se koukám a když by se lepilo na stěny, tak trošku posypám ještě hladkou moukou
(ona není vždycky stejná, někdy je víc navlhlá a někdy míň)a koukám aby byla taková pevná nelepivá koule, která naráží do stěn pekárny


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#62 23. 2. 2008 16:14

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Pomoct! Peču poprvé, všechno jsem tam nasypala a nalila, zapla, ale nic se neděje. Ta pekárna se předehřívá, nebo je problém ve mně? Pomoct!!!!


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#63 23. 2. 2008 16:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

hjarta nebreč, myslím že předehřívá, uvař si kafe a čekej... hjarta


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#64 23. 2. 2008 16:34

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Je to tak! Hřála se, potvora. Už hněte. Díky. pussa
Jsem pako! rodna


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#65 23. 2. 2008 16:36

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

http://www.venusanka.cz/smajliky/31.gif
Máš foťák? lol lol lol jsem zvědavá na výslede


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#66 23. 2. 2008 20:54

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

http://onlinehry.czweb.org/images/n%E1%9A%20prvope%E8en%FD.jpg

Je to focené mobilem, takže žádná sláva. Ale je moc dobrý. big_smile


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#67 23. 2. 2008 21:59

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

http://www.venusanka.cz/smajliky/31.gif  http://www.venusanka.cz/smajliky/32.gif
Paráda, krásně se povedl!!! To tě určitě povzbudilo, já jsem čekala se strachem na svůj první chleba a když se povedl, tak mě to ohromně povzbudilo, pak už jsem začala experimentovat. Ale voní, žejo!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#68 23. 2. 2008 22:02

micinka70
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 282

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

U nás kvásek prodávají normálně v obchodě (děláme z něj kyselo).
Pekla jsem s kváskem jednou chlebík se povedl (byl to recept od Jasminky).
Dala jsem zbytek kvasu do mrazáku a tak jsem zvědavá jak to dopadne, až s ním budu péct. Jenom si nejsem jistá jak dlouho mám ten kupovaný kvas nechat namočený, aby se správně oživil.
Jinak jsem vyčetla, že při pečení s kvasem se mám přidat i malinký kousek kvasnic, "na nastartování"

Není tady

 

#69 23. 2. 2008 22:19

pverica1
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 2. 2008
Příspěvky: 2234

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Já,když peču chlebík s kvasem,tak přidávám i malou odměrku,/která je součástí pekárny/. sušeného droždí.Nelíp se mi osvědčilo to s modrou vlaštovkou! fuckyou


pverica

Kdo ví , zda toto žití není mrtev být a smrt zda není žití ?   (Euripidés)

Není tady

 

#70 23. 2. 2008 22:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

hmm tak já to asi zkusím, zítra zadělám na ten žitný kvásek... zkusím to napřed udělat z poloviny množství abych toho neměla zbytečně moc.... http://www.venusanka.cz/smajliky/22.gif


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#71 24. 2. 2008 11:49

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Bety, moc děkuju!!! pussa
Teď peču další a pak se vrhnu na ten tvůj, s česnekem.  Na ten se vyloženě těším. big_smile


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#72 24. 2. 2008 15:45

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Kvásek kyne a kyne, zítra už ho zkusím dát do chleba (podle verze Apetitu stačí 3 dny).

Není tady

 

#73 24. 2. 2008 16:39

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Tak chleba se včera nakonec povedl tummenupp A byl moc dobrej smile
Já mám nejraději chleba s pivem a osmaženou cibulkou tongue

Není tady

 

#74 24. 2. 2008 17:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

tummenupp ... a já jsem byla líná, a ten kvásek jsem ještě nezadělala, ale upekla jsem sádlové housky a přidáním části celozrnné a části tmavé žitné chlebové mouky a byly  dobré!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#75 31. 3. 2008 12:19

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

gloria jo kdyby se tak dal ten kvásek koupit klidně na něj můžou napsat " PRO LENOCHY "  lollollol tak bych pekla z kvásku gloria


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů