Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 1. 2008 10:10

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Přesně tak tongue my jsme větší žrouti tak máme větší pekárnu stolt s 2háky big_smile


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#27 27. 1. 2008 19:15

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Holky dneska jsem dělala ty šneky od Jasmínky smile třičtvrtě těsta jsem namazala kečupem,pokladla uzeným,zabalila,potřela vejcem posypala sýrem a upekla,bylo to mňam smile
Druhou půlku jsem potřela Nutelou a bylo to taky dobroučký,ale mám problém........mám horkovzdušnou troubu...3 roky starou....většinou vše peču veprostřed na horkej vzduch nahoře i dole,ale většinou to mám zespod připálený...stejně jako ty šneky sad Buď ta trouba peče špatně nebo já jsme blbá reta Včera jsme pekla houstičky,v receptu bylo na 200 20 minut....já to pekla ve prostřed na 170 a po 12 minutách už byly šmoudlý dumbom
Můžete mě říct,jestli pečete ve horkovzdušce a jak? godlike

Upravil(a) Lucka 1 (27. 1. 2008 19:15)

Není tady

 

#28 27. 1. 2008 19:38

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

á dneska pekla celozrné rohlíčky s musli a teda bez horkého vzduchu na 200°C jinak když peču s ventilátorem tak 180°C a kratší čas hmm


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#29 30. 1. 2008 19:18

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Dneska jsem pekla vánočku a byla výborná smile Taťka si hned objednal jednu na zítra pro tchánovce.Chtěla bych použít odložený start,ale příjdou tam vejce a mlíko,tak nevím jestli by se to do rána nezkazilo .... vissla Co myslíte?

Není tady

 

#30 1. 2. 2008 7:51

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

tak tu mám dotaz- už jsem se ptala holek na jiném foru - když pekárna dopeče tak je v ní pořád teplo...je to norlmální???holky mi psali že ano-že to udržuje chléb teplý....já to ještě nemám moc vychytaný-mám jí od vánoc..máme profesor

Není tady

 

#31 1. 2. 2008 8:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

ano je to normální, ta moje přihřívá ještě hodinu, kdyby nepřihřívala tak když někdo nevytáhne nádobu hned, tak ten chleba by se orosil a rozblemcal a tomu právě to přihřívání zabrání je to taková malá pojistka když třeba pekárna dopeče a nejsi zrovna v místnosti a nevytahuješ nádobu hned


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#32 1. 2. 2008 10:06

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

super..děkuju za odpověd-ten můj už jí chtěl poslat na reklamaci...........to bych nevydržela!!!!

Není tady

 

#33 3. 2. 2008 10:50

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Pekařinky, je masopust, co takhle koblihy? Už jsem dělala béleše, dnes se chystám na masopustní koblížky rec.099

Není tady

 

#34 3. 2. 2008 15:48

micinka70
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 282

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Co to jsou prosím béleše?

Není tady

 

#35 3. 2. 2008 16:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Jsou to takové vdolky


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#36 3. 2. 2008 16:43

Fia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 95

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Holky poraďte prosím - co je lepší: jeden nebo dva šlehače? Jsou v tom nějaké výrazné rozdíly?

Není tady

 

#37 3. 2. 2008 16:51

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Myslíš háky, žejo... já mám jeden a těsto je úplně stejné jako u kámošky která má dva, všimla jsem si že se většinou u ní stejně to těsto točí kolem jednoho háku. Myslím že záleží spíš na velikosti pekárny jakou upotřebíš, já jsem potřebovala maloupekárnu kvůli nedostatku místa a peču stejně vždy ten menší chleba. Takže podle toho kolik vás je a kolik těsta budeš zpracovávat.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#38 3. 2. 2008 17:13

Fia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 95

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Zatím hledám taky nějakou, kde je možné upíct malý chlebík, protože jsme zatím jen dva. Něco jsem slyšela, že dva háky jsou lepší, že líp prohnětou těsto. Asi to není pravda, podle toho, co píšeš. Taky jsem četla, že když jsou dva háky a malý chleba, tak to ulpí na stěnách?

A ještě jedna otázka - kdo máte bílou pekárnu - není po několika pečeních zažloutlá?

Není tady

 

#39 3. 2. 2008 18:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Těsto je stejně dobře prohnětené i v pekárně s jedním hákem - má totiž tomu přizpůsobený tvar nádoby, jinak by to ani nemohlo být, to by nikdo nekoupil.  O tom zažloutnutí: mám bílou pekárnu, ale teprve od září, takže ještě zažloutnutá není. Ale nevím jak dlouho to vydrží nebo jestli to tak vydrží napořád. Každopádně za těch 5 měsíců ještě nezažloutla. Já mám úplně tu nejobyčejnější akce Tesco za 999 (je to Eta Vega). Ted jsem viděla podobné a ještě levnější v Makru.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#40 3. 2. 2008 19:26

tweety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 7. 2007
Příspěvky: 390

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Pokud jste dva tak staci jednohakovka, mam Moulinex OW200030, upece max 1kg a staci, testo i ten jeden hak krasne prohnete a je super. A neutesuj se tim, ze jste jen dva, ja jen pecu, pecu a pecu.

Není tady

 

#41 3. 2. 2008 19:43

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

tweety napsal(a):

Pokud jste dva tak staci jednohakovka, mam Moulinex OW200030, upece max 1kg a staci, testo i ten jeden hak krasne prohnete a je super. A neutesuj se tim, ze jste jen dva, ja jen pecu, pecu a pecu.

Naprosto souhlasím! Jen s bílou barvou neporadím - já mám stříbrno-šedou Moulinex OW 300001.

Není tady

 

#42 3. 2. 2008 19:54

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Myslím že je to jedno jestli jeden nebo dva háky, počet háků je přizpůsobený velikosti pekárny vissla já peču vždycky velký chleba a těsto na buchty taky dělám z půl kila mouky tak se mi vyplatí větší pekárna tongue jsme větší žrouti lol a mám bílou pekárnu už ji mám rok a půl a začíná mi žloutnout u jendnoho okraje víka, ale žádná tragoška a to peču fakt často gloria Dneska se mi povedly rohlíky fakt super tummenupp


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#43 3. 2. 2008 22:26

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Taky mám bílou, dokonce jsem v ní připálila chleba (moc těsta, překynulo) a šlo to krásně umýt. Béleše se říká na Moravě i koblihům z levnějšího těsta (míň vajec a tuku).

Není tady

 

#44 9. 2. 2008 22:39

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Bety, ty housky jsou nádherné. Asi je zkusím, tedy teď je toho na mě trošku moc, ale slintám.
A ještě jsi mi pobavila tím receptem na mazancovánočku lol


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#45 23. 2. 2008 11:36

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

V posledním Apetitu pějí chválu na kváskový chléb. Jaké s ním máte zkušenosti?

Není tady

 

#46 23. 2. 2008 11:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

ita napsal(a):

V posledním Apetitu pějí chválu na kváskový chléb. Jaké s ním máte zkušenosti?

Už jsem pekla kváskový chlebík  tummenupp a je rozhodně lepší než ten bez kvásku .  A zrovna jsem zadělala na  kvásek   smile .

Není tady

 

#47 23. 2. 2008 11:43

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Tak to taky zkusím, díky. Dokonce je tam několik receptů na kvásky (cibulový, se zelným lákem, jablečný)

Není tady

 

#48 23. 2. 2008 11:44

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Já jsem kváskový ještě nikdy nepekla. Nevím kolik toho kvásku pak dát na půl kila mouky? Taky jsem viděla v obchodě sušený kvásek, kupujete to někdo?  kapitulation


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#49 23. 2. 2008 11:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

ita napsal(a):

Tak to taky zkusím, díky. Dokonce je tam několik receptů na kvásky (cibulový, se zelným lákem, jablečný)

Já dělám obyčejný kvásek (recept z dámy) . Nevím proč, ale nemám k těm ochuceným odvahu, možná ji někdy najdu a vyzkouším smile .

Není tady

 

#50 23. 2. 2008 11:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: domaci pekarna...jakou? 2.

Bety napsal(a):

Já jsem kváskový ještě nikdy nepekla. Nevím kolik toho kvásku pak dát na půl kila mouky? Taky jsem viděla v obchodě sušený kvásek, kupujete to někdo?  kapitulation

O sušeném jsem taky slyšela, ale zatím jsem ho nikde neviděla butter . Kde jsi ho Bety koupila? Na půl kila mouky dávám tak 200 g kvásku  (živého).

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů