29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přesně tak my jsme větší žrouti tak máme větší pekárnu
s 2háky
Není tady
Holky dneska jsem dělala ty šneky od Jasmínky třičtvrtě těsta jsem namazala kečupem,pokladla uzeným,zabalila,potřela vejcem posypala sýrem a upekla,bylo to mňam
Druhou půlku jsem potřela Nutelou a bylo to taky dobroučký,ale mám problém........mám horkovzdušnou troubu...3 roky starou....většinou vše peču veprostřed na horkej vzduch nahoře i dole,ale většinou to mám zespod připálený...stejně jako ty šneky Buď ta trouba peče špatně nebo já jsme blbá
Včera jsme pekla houstičky,v receptu bylo na 200 20 minut....já to pekla ve prostřed na 170 a po 12 minutách už byly šmoudlý
Můžete mě říct,jestli pečete ve horkovzdušce a jak?
Upravil(a) Lucka 1 (27. 1. 2008 19:15)
Není tady
á dneska pekla celozrné rohlíčky s musli a teda bez horkého vzduchu na 200°C jinak když peču s ventilátorem tak 180°C a kratší čas
Není tady
Dneska jsem pekla vánočku a byla výborná Taťka si hned objednal jednu na zítra pro tchánovce.Chtěla bych použít odložený start,ale příjdou tam vejce a mlíko,tak nevím jestli by se to do rána nezkazilo ....
Co myslíte?
Není tady
tak tu mám dotaz- už jsem se ptala holek na jiném foru - když pekárna dopeče tak je v ní pořád teplo...je to norlmální???holky mi psali že ano-že to udržuje chléb teplý....já to ještě nemám moc vychytaný-mám jí od vánoc..máme profesor
Není tady
ano je to normální, ta moje přihřívá ještě hodinu, kdyby nepřihřívala tak když někdo nevytáhne nádobu hned, tak ten chleba by se orosil a rozblemcal a tomu právě to přihřívání zabrání je to taková malá pojistka když třeba pekárna dopeče a nejsi zrovna v místnosti a nevytahuješ nádobu hned
Není tady
Pekařinky, je masopust, co takhle koblihy? Už jsem dělala béleše, dnes se chystám na masopustní koblížky rec.099
Není tady
Co to jsou prosím béleše?
Není tady
Jsou to takové vdolky
Není tady
Holky poraďte prosím - co je lepší: jeden nebo dva šlehače? Jsou v tom nějaké výrazné rozdíly?
Není tady
Myslíš háky, žejo... já mám jeden a těsto je úplně stejné jako u kámošky která má dva, všimla jsem si že se většinou u ní stejně to těsto točí kolem jednoho háku. Myslím že záleží spíš na velikosti pekárny jakou upotřebíš, já jsem potřebovala maloupekárnu kvůli nedostatku místa a peču stejně vždy ten menší chleba. Takže podle toho kolik vás je a kolik těsta budeš zpracovávat.
Není tady
Zatím hledám taky nějakou, kde je možné upíct malý chlebík, protože jsme zatím jen dva. Něco jsem slyšela, že dva háky jsou lepší, že líp prohnětou těsto. Asi to není pravda, podle toho, co píšeš. Taky jsem četla, že když jsou dva háky a malý chleba, tak to ulpí na stěnách?
A ještě jedna otázka - kdo máte bílou pekárnu - není po několika pečeních zažloutlá?
Není tady
Těsto je stejně dobře prohnětené i v pekárně s jedním hákem - má totiž tomu přizpůsobený tvar nádoby, jinak by to ani nemohlo být, to by nikdo nekoupil. O tom zažloutnutí: mám bílou pekárnu, ale teprve od září, takže ještě zažloutnutá není. Ale nevím jak dlouho to vydrží nebo jestli to tak vydrží napořád. Každopádně za těch 5 měsíců ještě nezažloutla. Já mám úplně tu nejobyčejnější akce Tesco za 999 (je to Eta Vega). Ted jsem viděla podobné a ještě levnější v Makru.
Není tady
Pokud jste dva tak staci jednohakovka, mam Moulinex OW200030, upece max 1kg a staci, testo i ten jeden hak krasne prohnete a je super. A neutesuj se tim, ze jste jen dva, ja jen pecu, pecu a pecu.
Není tady
tweety napsal(a):
Pokud jste dva tak staci jednohakovka, mam Moulinex OW200030, upece max 1kg a staci, testo i ten jeden hak krasne prohnete a je super. A neutesuj se tim, ze jste jen dva, ja jen pecu, pecu a pecu.
Naprosto souhlasím! Jen s bílou barvou neporadím - já mám stříbrno-šedou Moulinex OW 300001.
Není tady
Myslím že je to jedno jestli jeden nebo dva háky, počet háků je přizpůsobený velikosti pekárny já peču vždycky velký chleba a těsto na buchty taky dělám z půl kila mouky tak se mi vyplatí větší pekárna
jsme větší žrouti
a mám bílou pekárnu už ji mám rok a půl a začíná mi žloutnout u jendnoho okraje víka, ale žádná tragoška a to peču fakt často
Dneska se mi povedly rohlíky fakt super
Není tady
Taky mám bílou, dokonce jsem v ní připálila chleba (moc těsta, překynulo) a šlo to krásně umýt. Béleše se říká na Moravě i koblihům z levnějšího těsta (míň vajec a tuku).
Není tady
Bety, ty housky jsou nádherné. Asi je zkusím, tedy teď je toho na mě trošku moc, ale slintám.
A ještě jsi mi pobavila tím receptem na mazancovánočku
Není tady
V posledním Apetitu pějí chválu na kváskový chléb. Jaké s ním máte zkušenosti?
Není tady
ita napsal(a):
V posledním Apetitu pějí chválu na kváskový chléb. Jaké s ním máte zkušenosti?
Už jsem pekla kváskový chlebík a je rozhodně lepší než ten bez kvásku . A zrovna jsem zadělala na kvásek
.
Není tady
Tak to taky zkusím, díky. Dokonce je tam několik receptů na kvásky (cibulový, se zelným lákem, jablečný)
Není tady
Já jsem kváskový ještě nikdy nepekla. Nevím kolik toho kvásku pak dát na půl kila mouky? Taky jsem viděla v obchodě sušený kvásek, kupujete to někdo?
Není tady
ita napsal(a):
Tak to taky zkusím, díky. Dokonce je tam několik receptů na kvásky (cibulový, se zelným lákem, jablečný)
Já dělám obyčejný kvásek (recept z dámy) . Nevím proč, ale nemám k těm ochuceným odvahu, možná ji někdy najdu a vyzkouším .
Není tady
Bety napsal(a):
Já jsem kváskový ještě nikdy nepekla. Nevím kolik toho kvásku pak dát na půl kila mouky? Taky jsem viděla v obchodě sušený kvásek, kupujete to někdo?
O sušeném jsem taky slyšela, ale zatím jsem ho nikde neviděla . Kde jsi ho Bety koupila? Na půl kila mouky dávám tak 200 g kvásku (živého).
Není tady