Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1001 15. 2. 2008 19:32

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Re: Je vám taky někdy smutno...? 2.

KALIK napsal(a):

XYZ napsal(a):

Nečtu to ani od začátku, ani jsem ještě nedošla ke konci, takže nevím, kdy jste tady tu homosexualitu vytasili, ani  jak to dopadlo. K názoru na zvrácenost ale toliko - homosexualitu je možno brát jako zvrácenost, protože je to určité vychýlení z normy a je to dejme tomu proti přírodě (ač já osobně to za zvrácenost nepovažuju a nemám na to tak vyhrazený názor)...

To je omyl, homosexualita je v přírodě obvyklá smile

Jasně, ale asi to takhle nebylo vždycky, někdy to začít muselo, jinak bychom tu nebyli wink Proto říkám, že chápu, že to takhle někdo může brát, ale já sama osobně to taky neberu jako např. nemoc nebo zvrácenost, ti lidi se s tím rodí.

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#1002 15. 2. 2008 19:45

majkafa
Host

ViktorkaLove napsal(a):

Na co? Na to, jak já vyplním ňákej test? Asi bys byla velmi překvapená. Všecky testy jsem vyplnila (k mé lítosti) poněkud jinak, než je obvyklé. Ty "klasické odpovědi" jsem samo znala, ale nudily mě, jako mnoho klasických záležitostí, a kdybych je tam napsala, lhala bych... ptz. jsem měla ty "své" a zajímavější odpovědi, víš? Moc mě to netěší, ale s tim se zasejc musim po celý život smiřovat já, viš?

Moc dobře víš, že nepíšu o tom, jak vyplníš nebo nevyplníš jakýkoliv test. Píšu o tom, že si myslím, že jsi bi nebo homosexuální. A ani ve svém věku se nedokážeš podívat pravdě do očí. Místo toho trápíš svou statečnou dceru, abys pod sukni schovala její "provinění". sad

#1003 15. 2. 2008 19:48

XYZ
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

XYZ napsal(a):

Nečtu to ani od začátku, ani jsem ještě nedošla ke konci, takže nevím, kdy jste tady tu homosexualitu vytasili, ani  jak to dopadlo. K názoru na zvrácenost ale toliko - homosexualitu je možno brát jako zvrácenost, protože je to určité vychýlení z normy a je to dejme tomu proti přírodě (ač já osobně to za zvrácenost nepovažuju a nemám na to tak vyhrazený názor). Ale rozhodně to není něco, co by se dalo ovládat vůlí!!! Vůlí může ovldánout, pokud se rozhodne vyhověd společnosti a jejím zažitým normám tím, že se rozhodne pro celibát, nikdy nebude provozovat sex s člověkem stejného pohlaví, nebude s ním žít, nebude se k tomu hlásit. Tím ale vůlí nezmění svou orientaci!! Nezmění vůlí tu touhu, ta se vynořuje sama od sebe a jak s ní naložíme, to je na nás, jak už řekla Selima. Kdyby to mohli ovlivnit, proč by to dělali?? Když vidí, že naprostá většina společnosti je vůči homosexuálům netolerantní a že takto by měli mnohem těžší život? Volí jedině to, jestli se podřídí společnosti nebo své vlastní přirozenosti. Ale nevolí, co je jim přirozeností. To je můj názor.

Toto je mi velmi sympatické, ani trošku se mnou nezacloumala chuť ke komentáři, chtěla jsem jenom poděkovat.
To o vůli a orientaci: Ok, orientace... jestli je v danou chvíli neměnná, netřeba ji měnit. Já taky pořád chci ukrást ty drahé šminečky, nikdy když jdu kolem nich, se mi nestane, že bych pocítila: hurá, já už po tom netoužím, necloumá se mnou chuť to z obchodu tajně vynést... orientace tedy zůstává, ale vůle zvrácené touhy ovládá...
Ten celibát, život bez sexu, nehlásit se ke své touze po stejném pohlaví... ano, to je výsledek fungující vůle. Když se orientace nezmění, život pravděpodobně bude svízelný...
...ale nebude zvrácený... co je na tom nepochopitelného? Žije tak spousta lidí, pro které "nejednat v rozporu se svým svědomím" je důležitější, než vyhovět svým "zvráceným touhám", ať jsou jakékoliv... godlike

No já osobně bych ale asi voliva stejnou cestu jako tvoje dcera...Představ si, že by to bylo naopak...že by tě společnost nutila milovat se a zakládat rodinu s ženou. Mi osobně by se to teda příčilo dost. Nebo bych to dokázala, proč ne, často bych řekla, že se ženami je jednodušší vyjít než s muži dumbom ale to by žádní chlapi nesměli existovat. A dokud existujou, tak nic na světe nezabrání tomu, aby mě přitahovali. A mohla bych se podřídit společnosti a být vnitřně nešťastná, nebo žít v netolerantním okolí s někým, koho miluju a jsem o něm přesvědčená, že je ten pravý. Protože mi to prostě přijde přirozené. Stejně tak přirozené to přijde homosexuálům!!
Přirovnání s drahými šmínečky je trošku jiné. Chápu, cos tím chtěla říct, ale přecejen to neelze srovnávat. Tahle touha totiž není tvojí životní prioritou. Máš jiné cíle. Pro mě osobně, a řekla bych že nejsem sama, láska a harmonické soužití s partnerem pro mě JE životní prioritou.

Není tady

#1004 15. 2. 2008 20:10

XYZ
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

Znovu mícháš jablka a hrušky.

sexuální orientace x chuť krást, případná kleptománie....

Ty stále tady uvádíš, že dcera neukáže svému dítěti příklad otce. Takže má popřít svou orientaci, vzít si chlapa a to že není uspokojena si na něm vybíjet a pak i na dítěti. Dámy, samy si sáhněme do svědomí, jak jsme otrávené, když to v posteli nefunguje,neklape. Nejsem uspokojeny. Jsme jako papiňák, brbláme a hledáme zástupné problémy, prudíme a dojde k hádce. U tvé dcery by to dopadlo odbdobně. Byla by proti své vůli s někým. Nešťastná. Ale prostě kvůli okolí, co to nechce pochopit, že chce být s ženou, tak bude trpět. To je od tebe a podobně smýšlejících pěkná sobeckost....

No řekla bych, že špatně pro dítě je obojí. Buď mít nešťastné a rozhádané rodiče, nebo postrádat mužský vzor. Obojí na něm může nechat jisté "újmy".Takže jestli je správné, aby dvě lesbičky vychovávaly dítě (a bylo tak vyhověno jejich mateřskému instinktu) o odepřely mu tak možnost vyrůstat s otcem, to je podle mě neřešitelný problém a vždycky tu budou dva tábory opačného názoru (bez ohledu na to, jaký bude zrovna platný zákon).
Ale čistě z matematického hlediska - pokud má dítě pocit, že rodiče mu přes veškerou poskytovanou lásku nedopřáli normální dětství, a je-li matka neuspokojená lesba žijící s mužem, jsou ve výsledku nešťastní tři: muž, žena a dítě. Jsou-li "matky" dvě šťastné lesby, ukřivděné se může cítit jen to dítě (pokud není schopno chápat a tolerovat ty, které ho se vší láskou vychovaly). To jen čistě teoreticky. Do hlavy stejně nikomu nevidíme a žádný vztah na světe není možné paušalizovat.

Není tady

#1005 15. 2. 2008 20:13

XYZ
♥♥♥♥♥--

Feuria napsal(a):

Damila napsal(a):

Zephyre, odjakživa.
Ono se nic neděje náhodou a jen tak, víš.

A já si myslela, že si naši užili a já jsem jedna z divokých spermií ... no a ejhle - já si to vybrala sama ! .... jsem se asi přehmátla né ? big_smile

No jistě, přece kdyby se ti ta potenciální matka nelíbila, tak se k ní neženeš tak divoce, nééé?? tongue

Není tady

#1006 15. 2. 2008 21:28

chromý zlý dědeček
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

Selima napsal(a):

Pokiaľ viem, ani styk s osobou rovnakého pohlavia nie je zakázaný... vissla o nič viac, ako klebety a ohováranie... (a o nič zvrátenejší).

JE zakázaný o trochu viac, lebo je smrtelným hriechom, klebety a ohováranie, no neviem, tiež to nie sú zrovna žiadúce vlastnosti, o.d.p.o.rné sú asi rovnako, proste to neviem vysvetliť. V porovnaní so svetským právom asi ako trestný čin a priestupok... A pokiaľ narážaš na to, že to s kľudom robím, máš úplnú pravdu..., s kľudom vlastne nie, ale robím. Polepším sa, ok? A vďaka za upozornenie... aj to považujem za "školenie svojho svedomia"...

Kdo to řekl, že styk s osobou stejného pohlaví je smrtelný hřích? Ahá, voni to asi píšou v Bibli. A kdopak ji sepsal? Nebyli to náhodou lidé? Když na to přijde, jakým právem se vůbec jakákoliv církev považuje takřka za prostředníka mezi domnělým Bohem a ostatními lidmi? Kdo jí k tomu dal právo?

Na Bělehrad!

Není tady

#1007 15. 2. 2008 21:31

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Zephy, církev není třeba. Bible stačí.

Není tady

#1008 15. 2. 2008 21:32

chromý zlý dědeček
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

A Bible je něco, o čem se nepochybuje, co je dané? Kdo ji sepsal? Nebyli to náhodou sami lidé? Proč se slepě řídit tím, co je napsáno v nějakých spisech? Bez vlastního úsudku? To je dogmatismus jak vyšitý.

Na Bělehrad!

Není tady

#1009 15. 2. 2008 21:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Na co? Na to, jak já vyplním ňákej test? Asi bys byla velmi překvapená. Všecky testy jsem vyplnila (k mé lítosti) poněkud jinak, než je obvyklé. Ty "klasické odpovědi" jsem samo znala, ale nudily mě, jako mnoho klasických záležitostí, a kdybych je tam napsala, lhala bych... ptz. jsem měla ty "své" a zajímavější odpovědi, víš? Moc mě to netěší, ale s tim se zasejc musim po celý život smiřovat já, viš?

Moc dobře víš, že nepíšu o tom, jak vyplníš nebo nevyplníš jakýkoliv test. Píšu o tom, že si myslím, že jsi bi nebo homosexuální. A ani ve svém věku se nedokážeš podívat pravdě do očí. Místo toho trápíš svou statečnou dceru, abys pod sukni schovala její "provinění". sad

Vedle. Nikdy jsem o tom ani na vteřinu nepochybovala. Vesluješ v neznámých vodách. Nemáš ani potuchy, co v nich plave.

Není tady

#1010 15. 2. 2008 21:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

chromý zlý dědeček napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

A Bible je něco, o čem se nepochybuje, co je dané? Kdo ji sepsal? Nebyli to náhodou sami lidé? Proč se slepě řídit tím, co je napsáno v nějakých spisech? Bez vlastního úsudku? To je dogmatismus jak vyšitý.

Není. Je to víra.

Není tady

#1011 15. 2. 2008 21:39

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Viktorko, ty sis vybrala patrit do urciteho stada a dcera ti to kazi.

Není tady

#1012 15. 2. 2008 21:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

No já osobně bych ale asi voliva stejnou cestu jako tvoje dcera...Představ si, že by to bylo naopak...že by tě společnost nutila milovat se a zakládat rodinu s ženou. Mi osobně by se to teda příčilo dost. Nebo bych to dokázala, proč ne, často bych řekla, že se ženami je jednodušší vyjít než s muži dumbom ale to by žádní chlapi nesměli existovat. A dokud existujou, tak nic na světe nezabrání tomu, aby mě přitahovali. A mohla bych se podřídit společnosti a být vnitřně nešťastná, nebo žít v netolerantním okolí s někým, koho miluju a jsem o něm přesvědčená, že je ten pravý. Protože mi to prostě přijde přirozené. Stejně tak přirozené to přijde homosexuálům!!
Přirovnání s drahými šmínečky je trošku jiné. Chápu, cos tím chtěla říct, ale přecejen to neelze srovnávat. Tahle touha totiž není tvojí životní prioritou. Máš jiné cíle. Pro mě osobně, a řekla bych že nejsem sama, láska a harmonické soužití s partnerem pro mě JE životní prioritou.

Není to o společnosti, ani o prioritách. Pro mě je to dané jako východ a západ slunce. Platí to pořád stejně, bez ohledu na to, co hlásá společnost, vědci, sousedé... I když se všichni vědci hned zítra rozhodnou, že člověk je pouze homosexuální, a zákony to nařídí jako povinnost, budu pořád tvrdit pouze MUŽ+ŽENA. Ne ze vzdoru, z ješitnosti nebo nevím co ještě vymyslíte, ale pouze z PŘESVĚDČENÍ. Z víry v to. Nic složitého na tom není. Pro mne.

Není tady

#1013 15. 2. 2008 21:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

sunyata napsal(a):

Viktorko, ty sis vybrala patrit do urciteho stada a dcera ti to kazi.

Ne.

Není tady

#1014 15. 2. 2008 21:44

chromý zlý dědeček
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Není. Je to víra.

Víra. Tvá víra je to potud, pokud její "zásady" nevnucuješ jiným. A že se jedná o "víru", tím je vlastně řečeno, že to není žádná jistota, že nemáš naprosto právo vštěpovat to někomu jinému a nutit ho jakkoli, aby se tím řídil. A řídit se slepě nějakými zásadami, které vymyslel bůhvíkdo, aniž by se o nich pořádně přemýšlelo, navíc které byly vytvořeny před dvěma až třemi tisíciletími, to je opravdu dogmatismus.

Na Bělehrad!

Není tady

#1015 15. 2. 2008 21:58

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

No řekla bych, že špatně pro dítě je obojí. Buď mít nešťastné a rozhádané rodiče, nebo postrádat mužský vzor. Obojí na něm může nechat jisté "újmy".Takže jestli je správné, aby dvě lesbičky vychovávaly dítě (a bylo tak vyhověno jejich mateřskému instinktu) o odepřely mu tak možnost vyrůstat s otcem, to je podle mě neřešitelný problém a vždycky tu budou dva tábory opačného názoru (bez ohledu na to, jaký bude zrovna platný zákon).
Ale čistě z matematického hlediska - pokud má dítě pocit, že rodiče mu přes veškerou poskytovanou lásku nedopřáli normální dětství, a je-li matka neuspokojená lesba žijící s mužem, jsou ve výsledku nešťastní tři: muž, žena a dítě. Jsou-li "matky" dvě šťastné lesby, ukřivděné se může cítit jen to dítě (pokud není schopno chápat a tolerovat ty, které ho se vší láskou vychovaly). To jen čistě teoreticky. Do hlavy stejně nikomu nevidíme a žádný vztah na světe není možné paušalizovat.

Dobrá úvaha. Zaujala mě věta: ..."je-li matka neuspokojená lesba žijící s mužem, jsou ve výsledku nešťastní tři: muž, žena a dítě"...
Nepřála bych si, aby dcera, třeba jako "lesba", žila nespokojeně s mužem. Kdyby ho nesnesla, z jakéhokoliv důvodu, ať s ním klidně není. Nevím, kde vznikla doměnka, že chci, aby žila s mužem. Jestli v mé větě, že "nehledá chlapci otce", tak tohle vychází z faktu, že mu "našla druhou ženu (matku?)".
A ta druhá zajímavá věta: ..." Jsou-li "matky" dvě šťastné lesby, ukřivděné se může cítit jen to dítě"... ani nepotřebuje komentář.

Není tady

#1016 15. 2. 2008 22:00

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Víra. Tvá víra je to potud, pokud její "zásady" nevnucuješ jiným. A že se jedná o "víru", tím je vlastně řečeno, že to není žádná jistota, že nemáš naprosto právo vštěpovat to někomu jinému a nutit ho jakkoli, aby se tím řídil. A řídit se slepě nějakými zásadami, které vymyslel bůhvíkdo, aniž by se o nich pořádně přemýšlelo, navíc které byly vytvořeny před dvěma až třemi tisíciletími, to je opravdu dogmatismus.

Mluvíš jako člověk, který jiný názor, než ten svůj, nepřipouští. Jseš na tom stejně, jako já. Pak jseš taky dogmatik.

Není tady

#1017 15. 2. 2008 22:02

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

My vsichni mame sve dogma, ktereho se drzime.

Není tady

#1018 15. 2. 2008 22:03

chromý zlý dědeček
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

Mluvíš jako člověk, který jiný názor, než ten svůj, nepřipouští. Jseš na tom stejně, jako já. Pak jseš taky dogmatik.

Omyl, to překrucuješ. Jiný názor připouštím, ale nikdy bych na nikoho netlačil, aby se řídil mojí vírou. Jako kdybych tebe nutil stát se ateistkou. Taky by se ti to nelíbilo, že? Tak nech dceru "žít".

Na Bělehrad!

Není tady

#1019 15. 2. 2008 22:12

tina
Moderátor(ka)
Web

otvírám vám trojku, máte tu toho moc smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#1020 15. 2. 2008 22:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Omyl, to překrucuješ. Jiný názor připouštím, ale nikdy bych na nikoho netlačil, aby se řídil mojí vírou. Jako kdybych tebe nutil stát se ateistkou. Taky by se ti to nelíbilo, že? Tak nech dceru "žít".

Ateistkou jsem byla 33 let. Nebylo to dobře. A nikoho (ani dceru) nenutím, aby se řídil mojí vírou. Víru si totiž vytváří každý sám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí