27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
PetrV napsal(a):
Včera jsem si četl asi týden staré noviny a dočetl jsem se, e nae platby za zdravotnictví jsou druhé nejmení na světě!!! (Nepočítaje v to rozvojové země nebo africké kmeny). Take ty stínosti lidí na symbolické třicetikoruny opravdu nechápu.
Jo tak to souhlas. Mám 4 spoluáky lékaře. Noční, denní, 12náctky. Nástupní plat 17,000:)))))
Není tady
Hezký, prý virus chřipky přeije na bankovkách a co teprve mincích 14 dnů. O tom se mlčí....
Kdo pracoval s větím mnoství peněz, tak ví, jak smrdí, jak jsou pinavé a kadý si umí představit, co ve je na na nich zachyceno. Proto vůbec nechápu, jak musí kadá jedna sestra po novu vybírat drobné, ty nejhorí rezervoáry nemocí! V ambulanci, kde se lpí???? na sterilitě!!!! Bůh ví, co tam ted ve budeme moci chytnout přímo!!!! Nato strůjci reforem ani nepomysleli anebo chtějí vyhubit celý národ?
Není tady
Jeí, Musim, nepřehání to trochu? Snad ty sestry dodrujou základní hygienu, ne? V běné ordinaci, kde pacienti prskají bacily po okolí, to u moc kody nenadělá a ve pitálech jsou pokladny a automaty. Hele, ty chodí nakupovat v rukavicích a s roukou? A v MHD tak taky jezdí?
Není tady
e se s ní namáháte diskutovat. Ztráta času!
Není tady
Nakupuji ve normálně a okamitě, kdy přijdu domů, si myju povinně ruce. Jeliko jsem dělala s penězma v pokladně, vím, o čem píu. Automaty jsou OK, jen manipulace s mincema a bankovkama není hygienická.
Nemám potřeby diskuse, snad píu dalí skutečnost, o které se nemluví.
Není tady
Hele Musím, tomu se říká obsedantně kompulzivní porucha a dá se to léčit. Tak choď v chirurgických rukavicích.
Hmmm, na praxi ve kole v laborce kde se hrabu v krvi, moči atd. Co bych měla říkat...
Ty fakt u neví, jak si ten den zprotivit.Tak já jdu dnes vybírat pojistné, to abych se 3x umyla...
Není tady
Klubko napsal(a):
Hele Musím, tomu se říká obsedantně kompulzivní porucha a dá se to léčit. Tak choď v chirurgických rukavicích.
Hmmm, na praxi ve kole v laborce kde se hrabu v krvi, moči atd. Co bych měla říkat...
Ty fakt u neví, jak si ten den zprotivit.Tak já jdu dnes vybírat pojistné, to abych se 3x umyla...
Není tady
recept - slepice
Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku do skelna, zapráíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalejeme vodou. Vloíme čtvrtky slepice i s kůí a slepičí bujón. Přikrejeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůe. Do ávy vlejeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď v té smetaně, nebo ve vodě a necháme asi 20 min. povařit. Omáčku můeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolíme. Poté vloíme obrané maso.
Není tady
Ale, ale...To snad ne.
Není tady
PetrV napsal(a):
Včera jsem si četl asi týden staré noviny a dočetl jsem se, e nae platby za zdravotnictví jsou druhé nejmení na světě!!! (Nepočítaje v to rozvojové země nebo africké kmeny). Take ty stínosti lidí na symbolické třicetikoruny opravdu nechápu.
Ale to se ví u dávno, e ve zdravotnictví a kolství jsou malé platy. A ti doktoři jetě docela ujdou, hůř jsou na tom zdravotní sestry.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Natálie, co navrhuje?
No samozřejmě exemplárně potrestat ty, kteří nebudou přistieni doma v době pracovní neschopnosti. A ne trestat ty, kteří skutečně postel potřebují, ale nemohou si ji dovolit z fin. důvodů. Tím slovem exemplárně myslím nejen nezaplatit nemocenskou vůbec, ale vymáhat z nich nejméně 50 tis. pokutu. Má pravdu, e se nemocenská zneuívá. Znám taky jednoho, který to tak dělá. Ale proč na takové chytráky mají doplácet zase jen poctiví? Při takových (nebo jetě větích sankcích) by si kadý rozmyslel zneuívat nem. dávky např. chozením na fuky.
Není tady
Petře, ten recept je moná chutný, ale rozhodně není k tématu, přítě podobné příspěvky mau.
Není tady
Klubko napsal(a):
PetrV napsal(a):
Jo tak to souhlas. Mám 4 spoluáky lékaře. Noční, denní, 12náctky. Nástupní plat 17,000:)))))
Nástupní ano ale to mnoství příplatků tam ji není vidět, dělám v nemocnici a dělám výplaty a příplatky za pohotovost, přesčasy, osobní atd, jim dělá skoro vdy dvojnásobek platu....vem!!!!! A nedělají nic jiného jen se flákají, nikde je nemůete sehnat kdy je potřeba, vidím to kadý den. Ti starí mají odpovědnost, chování, mladí? nehorázná drzost, namylenost a neschopnost!!!
Není tady
Petuno, a ty si myslí, e je normální mít 17 000 u lékaře? A mají třeba dvojnásobek normální odpracovanou dobu. Kámo je chirug,velice ochotný, jeho pacienti ti to klidně dosvědčí, velice sluný. Známým vyjde vdy vstříc, poradí, pomůe. Je mu 35 let, má dvě děti, hypotéku a nosí domů 25,000 čistého,kdy má řádné sluby a řádné noční. viděla jsem plaák na vlastní oči.... Mě to příjde nalékaře s 2.atestacema docela ubohý....
A za to, e slouí soboty,neděle, noční , tak za to snad ten příplatek mít mají ne?
Pokud dělá účetní v nemocnici, ty jsi tam taky takhle na noční?))
Není tady
Judyna napsal(a):
PetrV napsal(a):
Ale to se ví u dávno, e ve zdravotnictví a kolství jsou malé platy. A ti doktoři jetě docela ujdou, hůř jsou na tom zdravotní sestry.
Nevím jak kde, známá la na mateřskou a můe sivybrat tu krátkou, protoe má vysoký vyměřovací základ. Docela mě tím zaskočila. Sice zůstane doma 3 roky, ale tu monost měla. Vcelku mě překvapilo, e zdravotní sestra má tak vysoký plat.
Jasně e nevím, kolik k tomu měla přesčasů, ale i tak je to dost.
Není tady
Klubko napsal(a):
Petuno, a ty si myslí, e je normální mít 17 000 u lékaře? A mají třeba dvojnásobek normální odpracovanou dobu. Kámo je chirug,velice ochotný, jeho pacienti ti to klidně dosvědčí, velice sluný. Známým vyjde vdy vstříc, poradí, pomůe. Je mu 35 let, má dvě děti, hypotéku a nosí domů 25,000 čistého,kdy má řádné sluby a řádné noční. viděla jsem plaák na vlastní oči.... Mě to příjde nalékaře s 2.atestacema docela ubohý....
A za to, e slouí soboty,neděle, noční , tak za to snad ten příplatek mít mají ne?
Pokud dělá účetní v nemocnici, ty jsi tam taky takhle na noční?))
Samozřejmě a mají, to jim nikdo nebere, taky jsem psala e jsou doktoři a doktoři. Já mám zkuenosti takové jaké píu. A v noci? Ji několikrát se nedovolali ádného doktora a to byl akutní případ..... Nikdy bych tomu nevěřila kdyby tady nebyla, samozřejmě jsou vyjímky to ano.
Není tady
Vlaďko, ten vyměřovací základ je minimálně 16.400 Kč. To se ti zdá jako vysoký plat?
Není tady
helena napsal(a):
Vlaďko, ten vyměřovací základ je minimálně 16.400 Kč. To se ti zdá jako vysoký plat?
No mi se nezdá malý..Moravskoslezský kraj ne Praha
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Petře, ten recept je moná chutný, ale rozhodně není k tématu, přítě podobné příspěvky mau.
Malá Popelko, milá moderátorko, já se fakt spletl, omlouvám se, já to chtěl dát do kuchyně. Krásný den přeji. Ale kdy je to ji zde, tak to zde nechej.
Není tady
Petuna napsal(a):
Klubko napsal(a):
PetrV napsal(a):
Nástupní ano ale to mnoství příplatků tam ji není vidět, dělám v nemocnici a dělám výplaty a příplatky za pohotovost, přesčasy, osobní atd, jim dělá skoro vdy dvojnásobek platu....vem!!!!! A nedělají nic jiného jen se flákají, nikde je nemůete sehnat kdy je potřeba, vidím to kadý den. Ti starí mají odpovědnost, chování, mladí? nehorázná drzost, namylenost a neschopnost!!!
Tak to je fakt bomba.
Není tady
Vysoký ne, ale na to jak si stěují, tak je to dost. Ona mi říkala jetě vyí číslo. A já jako účetní mám ve VČ 13. tis hrubého, tak asi takhle.
Není tady
Tak já se na to pozeptám. Tchyně od syna začala dělat mzdovou v jednom brněnském státním pitále. Tak se zeptám na rozsah mezd od-do.
Není tady
Na praxi se mezi sestrami pohybuji dost dlouho. Nemyslím si, e by za tu zodpovědnost a za tu slubu měly moc peněz. Ano vy moná vidíte tu sestru v ambulanci co vás přivezou,kdy si zlomíte nohu. Ale ona třeba včera slouila na oddělení, je unavená má 12náctu za sebou: nehledě na to, kolik nových přístrojů se musí naučit ovládat. Ty peníze mají fakt za přesčasy a hodně svobodných holek si berou neděle a soboty aby měly příplatek.
Leela jsem u hodněkrát v nemocici a nemůu si na chování personálu stěovat a to to teď v Pardubích vypadá děsně, lékaři odchází do FN HK v houfech. spíe mi sestry bylo líto,kdy jí pérovala nějaká starí baba, e nemůe vsátát a furt jí volala a mohla si podat plno věcí sama. Jedna sestra na oddělení, 23 pacientů v noci. z toho pět po operaci. noo nevím. Nepříjde mi to jak přemtěná částka.
Nebo jsem asi nějak méně nasírací a zkousnu,kdy se na mě celý den nikdo neusmívá....
Není tady
Judyna napsal(a):
PetrV napsal(a):
Chtěl bych upozornit na to, e jsem psal o platbách za zdravotnictví, nikoliv o platech ve zdravotnictví Ta třicetikoruna je prostě velmi symbolická a ve vech ostatních zemích (ano, i v těch chudích) se platí víc.
Platy zdravotníků jsou různé, naí obvodní lékařce bych nedal ani na suchý chléb, jiní lékaři jsou dobří, ale patně placení a pak jsou dobří lékaři, kteří jsou výborně placení, znám je i ze svého okolí.
Není tady
Ráda bych se zeptala, jak je to s platbou- syn onemocněl, po 3 dnech jsem la k lékaři a dr. mu udělala výtěr- zaplatila jsem 30,-, po 4 dnech jsem la pro výsledek a řekla, e syn oklivě kale- dr. ho poslechla na plicích a sdělila mi, e ve výtěrech nali bakterie, ale e měl antibiotika koncem prosince, tak ted je dávat nebude, jen kdyby se kael nelepil- zaplatila jsem 30kč, po dalích 4 dnech tam zítra půjdu opět, protoe se syn postupně opět horí a zaplatím 30,-. To je normální postup? Já myslela, e kdy se tam jde se stejnou dignozou během týdne, tak u se nic neplatí.
Není tady